Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...
 

Saxenda

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,664
  • Înscris: 21.03.2020
Merge mai greu dar merge...

Quote


Remisia diabetului de tip 2 poate avea loc intr-un caz din 20 (studiu)
Aproximativ 5% dintre adulții cu diabet zaharat de tip 2 intră în remisie, adesea fără să știe și fără intervenții agresive de slăbire, potrivit unei noi analize a datelor colectate de la peste 160.000 de persoane.
Remisia diabetului de tip 2 înseamnă că zahărul din sânge al unei persoane bolnave ajunge la un nivel sănătos, fără a fi nevoie ca persoana să ia medicamente. Unii oameni numesc acest lucru „inversarea diabetului de tip 2”, dar termenul de remisie este preferat deoarece diabetul poate reveni.
Cele mai puternice dovezi de până în prezent sugerează că diabetul poate intra în remisie în principal prin pierderea în greutate. Dacă bolnavul suferă de obezitate, este mai probabil ca diabetul să intre în remisie dacă persoana pierde multe kilograme (de exemplu, 15 kg) într-un mod sănătos, cât mai repede după diagnostic.
Chiar dacă nu duce la remisie, pierderea în greutate are alte beneficii pentru diabetici. Persoanele cu obezitate au un risc crescut de probleme de sănătate grave (infarct miocardic, accident vascular cerebral, anumite tipuri de cancer), iar cercetările au arătat că pierderea a doar 5% din greutatea corporală poate să scadă tensiunea arterială și nivelul colesterolului și poate să îmbunătățească nivelul zahărului din sânge. De asemenea, este posibil ca pacientul să aibă nevoie de mai puține medicamente.
RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Potrivit unei analize¹ a datelor de la peste 160.000 de persoane dintr-un registru național al diabetului din Scoția, aproximativ 5% dintre adulții cu diabet zaharat de tip 2 obțin remiterea bolii, adesea fără ca pacientul să știe și fără să se străduiască să piardă mult în greutate. Totuși, analiza arată că două dintre cele mai puternice corelații ale remisiunii sunt legate de pierderea în greutate.
Scăderea în greutate, cea mai bună șansă pentru remisia diabetului
În primul rând, un istoric de chirurgie bariatrică la 488 de persoane (0,3% din cohorta de studiu) a fost asociat cu o creștere de 13 ori a ratei de remisie a diabetului în comparație cu persoanele care nu au suferit intervenții chirurgicale bariatrice. În al doilea rând, pierderea în greutate de 15 kg sau mai mult la momentul detectării remisiei, în 2019, în comparație cu greutatea la momentul diagnosticului inițial, a fost asociată cu o creștere mai mare de patru ori a ratei remisiunii în comparație cu persoanele care nu au slăbit atât de mult.
Potrivit autorilor, chiar și pierderea unui număr mic de kilograme a crescut șansele de remisie ale unei persoane bolnave de diabet. Această descoperire oferă o contrabalansare la ipoteza pesimistă că aproape tuturor oamenilor le este foarte greu să piardă în greutate.
Ceea ce este încurajator în studiu, spun investigatorii, este că există oameni care probabil nu au făcut nimic radical și totuși au intrat în remisie. Următorul pas ar fi să afle cine sunt acești oameni și ce au făcut pentru a intra în remisie. Dacă cercetătorii ar înțelege ce pacienți pot intra remisie fără a lua măsuri extreme, acest aspect ar putea ajuta cadrele medicale să depășească prezumțiile lor despre cine este sau nu este un candidat bun pentru obținerea remisiunii diabetului.
Obezitatea este o problemă complexă și, prin urmare, intervențiile de slăbire care vizează acțiuni și comportamente individuale au o șansă mult mai mare să fie eficiente dacă sunt însoțite de mai multe intervenții la diferite niveluri. În plus, sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua sustenabilitatea remisiunii diabetului zaharat și efectul diferitelor durate de remisiune pentru o definiție relevantă din punct de vedere clinic.
Definiția internațională de consens a remisiunii diabetului de tip 2 - care specifică o durată minimă de 3 luni în care glicemia este controlată pentru ca o persoană să fie calificată drept „în remisie” – sugerează că persoanele cu diabet pot oscila frecvent între remisia diabetului și boala activă. Acest lucru sporește importanța definirii mai clare a efectului duratei remisiunii diabetului cu privire la diferitele complicații ale bolii.
O altă problemă ridicată de noile descoperiri este importanța de a distinge persoanele care pierd în greutate pentru că au avut un stil alimentar mai sănătos și o activitate fizică crescută de persoanele care pierd în greutate din cauza unei boli cronice sau a fragilității, care pot fi urmate de efecte adverse pe termen lung.
Cinci variabile au fost corelate cu remisia diabetului
Echipa de cercetare a folosit datele colectate din registrul Scottish Care Information –Diabetes, care include aproape toate persoanele diagnosticate cu diabet în Scoția. Savanții s-au concentrat asupra persoanelor cu diabet care au fost diagnosticate pentru prima dată în perioada 2004-2018, care aveau cel puțin 30 de ani la momentul diagnosticului inițial și care au primit îngrijiri în sistemul național de sănătate în cursul anului 2019.
Acest lucru a condus la o cohortă de studiu de 162.316 persoane, dintre care 7710 (4,8%) au fost identificate de cercetători ca fiind în remisie în 2019. Pacienții în remisie au fost definiți ca aceia al căror nivel de A1c (hemoglobină glicolizată) a fost mai mic de 6,5% la citirea indicelui în 2019 și al căror nivel de A1c ar putea fi documentat ca fiind mai mic de 6,5% timp de cel puțin 1 an înainte de măsurarea din 2019.
Într-o analiză de regresie logistică primară, autorii au identificat cinci variabile care au fost legate semnificativ de remisiune: vârsta de cel puțin 65 de ani (asocierea a fost chiar mai puternică pentru vârsta mai mare de 75 de ani), un nivel mai scăzut de A1c la momentul diagnosticului inițial al diabetului zaharat, pierdere în greutate, intervenție chirurgicală bariatrică anterioară și niciun tratament anterior cu o terapie de scădere a glicemiei.
Cea mai puternică asociere a fost faptul că oamenii respectivi nu avuseseră nevoie de tratament de scădere a glicemiei în 2019. Persoanele care au îndeplinit acest criteriu au avut de aproape 15 ori mai multe șanse de a fi în remisie în 2019.
Remisia diabetului nu este permanentă, ci trebuie întreținută, deoarece există întotdeauna riscul ca diabetul să revină. Așadar, persoana în remisie trebuie să-și supravegheze permanent greutatea și, dacă începe să crească din nou, să ceară sfatul medicului pentru a ajusta tiparul alimentar și nivelul de activitate fizică.

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
PLOS MEDICINE – Epidemiology of type 2 diabetes remission in Scotland in 2019: A cross-sectional population-based study
https://journals.plo...al.pmed.1003828
Diabetes UK – Diabetes remission
https://www.diabetes...betes-remission

Concluzia doamnei doctor e ca prediabetul este inclus in diabetul de tip 2 .

#20
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Prediabetul este inclus si in DZ 1 si in 2 si in 1,5 (LADA).
Ptr ca oricum ajungi la diabet trecand prin prediabet, orice tip ar fi. Nu prea treci de la normalitate direct la diabet peste noapte.  Intai treci prin prediabet un timp, fie mai scurt fie mai lung.
Si la DZ 1 cand simti ca ti-e rau, deja diabetul e la maxim, secretia de insulina este zero, dar pana sa ajungi acolo ai trecut un timp prin valori de prediabet, doar ca nu ai stiut.

Insa cum 80-85 % din pacientii cu diabet sunt de tip 2, predz este intalnit cel mai mult la acestia, si tine cel mai mult timp pana la diabet, altii raman la faza de prediabet si niciodata nu ajung la diabet.

#21
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
La mine e complicat cu remisia, ca am deja diabet slab fiind, deci e clar, o ora pe zi fac bicla intens 60 de minute cu puls de 140-145, dar Duminica nu fac, greutate buna am la 1,7 m, am 64-68 Kg, profol lipidic bun, doar ca mananc si ce nu trebuie pe langa ce trebuie, insa asta am rezolvat-o, deci aici o punem ca as tine regimul adecvat dat fiind ca valorile si solicitarea pancreasului sunt ca si cum as tine regim ca la carte.
Deci toti factorii is indepliniti si diabetul meu nu remite deloc, bine, ultimul factor este indeplinit incepand cu aprilie 2022 asta cu insulina, ca pana atunci cam fortam pancreasul nebagand insulina, si sa zicem ca asta putea strica smecheria.
In 6 luni nu a remis deloc, am verificat. Imi iau si Metforminul ca la carte.

#22
Mara89

Mara89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 25.11.2019
..scuzați.. nu am mai intrat de ceva timp..bebe fura timp. Saxenda se prescrie la îmi peste 30 și grad de obezitate. Nu este pw tru diabet. Și strict pentru slăbit. Ozempic este pentru diabetici și slăbitul la ei și se da și compensat. Am folosit o perioada saxe da..ba uitam sa le fac..mi a fost frica sa cresc doza..le am abandonat. Am slăbit vreo 3 kg în 2 saptamani pe care le am pus la loc f repede. Da.vproblema la mine este mâncatul pe fond emoțional.. și fac terapie..însă merge foarte greu.. traume multe și creier prost..na. ce sa zic. Cândva un declic va fi. Îl aștept. Pana atunci mai arunc banii pe una pe alta.  
Trebuie sa citesc tot ce ați scris. Pare foarte interesant. Ma gândesc sa reiau saxenda . Au rămas în frigider . Mi a mai fost teama și de reacțiile adverse. Undeva în prospect scrie ca poate favoriza cancerul de tiroida și pancreas..asta ma sperie. Mai ales ca e teama vieții mele cancerul. De aia le am întrerupt

Foarte interesant ce spui de 5ht2c asta
. Eu am și sindrom anxiodepresiv...ceva dereglări nasoale pe receptori. Serotonina dopamina și toate neamurile lor. Sunt pe cipralex de 2 ani. I tr adevăr de când iau tratamentul nu mai simt plăcerea în a manca..dar cu toate astea mănânc mai mult decât înainte și noaptea f mult. Și m am și îngrășat 10 kg. Dacă el ar trebui sa mi regleze ceva receptori..nu știu care e faza da ok..nu mai fac atacuri de panica da ceva tot nu merge. Psihiatrul da din umeri..zice doar ..ar trebui sa nu va îngrășați de la tratament. Ok . Atunci am intrebat dacă pot face niște analize pe receptori și sa descoperim exact unde este dezechilibrul și sa primesc un tratament țintit și dozat corect. Sa nu mai umbla pe bajbaite. A spus ca analizele de genul asta costa peste 5000 de lei ..ok. într-adevăr f scumpe. Însă tot le voi face anul asta. Sunt foarte curioasa care e dezechilibrul, pe unde..


View PostMinettoMatoi, on 19 noiembrie 2022 - 01:33, said:


Ozempic (varianta pastile este Rybelsus) intarzie evacuarea gastrica, prin asta mai taie din pofta de mancare, nu da nici o greata, ai satietate mai mare.
Mai este si Forxiga care face sa urinezi glucoza, deci scoti afara calorii si acumulezi mai putine, adica coboara pragul renal, ptr ca in mod normal glucoza iese in urina doar daca glicemia e de la 180 in sus, ceea ce un om sanatos nu o atinge orice si oricat ar manca.
Si chestia asta coboara pragul asta, si o elimini si la glicemia mai mica.

Si scaderea glicemiei la diabetici, Ozempic face ca pancreasu sa dea insulina doar cand glicemia e mare (deci la sanatosi nu afecteaza cu nimic), iar Forxiga scade prin eliminarea glucozei.

I-am zis medicului meu de Forxiga, dar nu a dat, a zis ca nu se stie la ce glicemie iese glucoza afara, etc, deci nu prea a dorit sa dea.
De ozempic n-am zis.
Eu as fi incercat, si adunam urina pe 24 ore sa vedem cata glucoza am eliminat, sa vedem ce calorii am scos.
Dar probabil nu a dat ptr ca daca am valori prea bune, s-ar putea sa nu atinga pragul de eliminare, nu stiu exact.


Pai tocmai asta e, ca nu trebuie sa fie nevoie sa fim nevoiti sa mentinem ritmul de slabit, ci sa il mentinem fara sa vrem, fara nici un efort, cum am zis, sa simti ca nu poti manca mai mult, si ca nu iti plac dulciurile de la prima inghititura.
Daca nu treceam prin asta as fi zis ca nu se poate, ba se poate.
A trebui sa faci efort, e ca si cum accelerezi cu frana pusa.

Citisem un articol cum ca nivelul mai ridicat de insulina da semnal creierului ca ai depozite de grasime si deci scade pofta de mancare dar si placerea in urma ei, s-a facut test pe n femei obeze, cica am avea receptori de insulina prin creier (nu aia de primesc glucoza, aia ptr semnal).
Insa merge doar dupa masa ! Adica pe pofta de dulciuri dupa ce ai mancat, pai...asta nu ajuta cine stie ce. Ca de multe ori dupa masa nu mai avem pofta de dulciuri.
Desi nu cred ca ar fi asa, ca aia  grasi se ingrasa mai tare desi niv de insulina e mare la ei cam mereu din cauza rezistentei la insulina data de ingrasare, deci au pofta de papau si placere, ca-s doua chestii aici, foamea si placerea, pot functiona nelegate una de alta.
Nu stiu ce sa zic.
Pe nemancate nu se poate testa, ca daca-ti baga insulina dai in hipo si aleluia.

Deci trebuie abordata treaba altfel decat clasica abtinere, ocolirea fast food-urilor, cofertariilor, sa nu cedezi la tentatii (adica ai manca daca ar fi), ca asta nu rezolva problema decat temporar.
90 % din supraponderali recidiveaza tocmai de aia.
Eu tot caut solutii, dar nu prea am cu cine comenta, eu am mai pus aici chestia cu receptorii 5HT2C dar nu s-a prea comentat, nu prea avem pasionati in medicina pe aici sa dezbata de placere anumite chestiuni.
Acum chestia cu 5HT2C la mine nu mai functioneaza, nu se stie de ce, cu acelasi tratament.
Mai mergea si cipralex antidepresivul, la fel, imi lua pofta de mancare si placerea (umbla la mecanismul de recompensa), dar nici asta nu mai merge desi nu am luat mereu ca sa zici ca nu-si mai facea efectul, am facut pauze lungi.

De ex era un forum din afara unde era un topic parca despre suboxona (un opioid), acolo oamenii erau pasionati, discutau amanunte, cunosteau cum merge medicatia cum nici n-am auzit la medic, scriau destul si nu se supara nimeni, se raspundea tot cam asa, e doar un exemplu. Explicau mecanismele de am ramas tablou cat de bine erau documentati dar si interesati. Probleme complexe, dezbateri complexe, nu merge altfel.
Veteranii nu se suparau ca incepatorii puneau n intrebari cum avem aici pe unii care se supara, ca la inceput cand ai o problema, chiar la 2-3 zile apar situatii noi si nu stii ce si cum, si intrebi, dar nu domne, ce...lasa, ce medicina, ce pasiune ?! Hai mai bine la gagici, medicii e prosti, cum sa zica ei ca ai probleme, ce analize domne ? Nuuu exista, e false analizili, esti ipohondru, obsedat (in Romania cine vrea sa stie mai multe si pune mai multe intrebari e obsedat, nebun).
De aia avem o tara de kakao.


#23
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Aha, deci Saxenda nu e ptr diabet, chiar nu stiam. Pai de ce sa se dea la BMI peste 30 ?! Sa se dea din timp sa nu ajungem acolo zic eu.
De ex eu am 64-65 Kg la 1,7 m si deja vreau sa iau ptr ca deja de cam 2-3 luni am inceput sa mananc mai mult, si aveam 61 Kg, nu vreau sa iau masuri cand deja am luat Kg in plus.
Ca asa am mai avut 59 si am ajuns la 90 in 2015, nu mai vreau sa ajung acolo.

Eu as lua Saxenda sau Ozempic ori Trulicity, nu mi-e frica de cancer si de nimic, ca si asa daca ma ingras sunt terminat, ca asta apare sigur si repede.
Daca mai ai, aia e, vezi ce decizie iei.
Deci mananci pe emotional, dar si asa vezi ca ai slabit 3 kile ? Deci a avut ceva efect.

Si eu am depresie anxioasa, din pacate pe mine cipralex nu m-a ajutat, insa ala a facut ca de la 90 sa ajung la 84-85 ca efect secunda, taia pofta de dulciuri, imi venea sa vomit de la miros doar, apoi de la 85 la 67 am slabit cu Lamotrigina pe care-l luam ptr anxietate tot ca efect secundar, acuma nu mai face chestia asta.
Slabeam fara efort deloc, ma saturam cu putin si slabeam cam 4 Kg lunar.
Normal ca ceva nu merge la tine, ca nu esti bine daca mananci in plus. Faptu ca mananci noaptea n-ar conta daca nu ai sari de Kcal permise, eu mancam oricand, daca aveam sub cat ardeam, slabeam, chiar daca mancam dulciuri.

Cu receptorii aia 5HT2C asa este (am zis pe aici dar dracu daca a zis careva ceva, o parere macar, dar e normal daca nu exista interes, iar daca te preocupa amanuntit ceva cica esti obsedat, daca vorbesti prostii de doi lei, zice ca esti prost si nu ai nimic in cap), si am zis ca este probat si de mine.

Ca sa ai rezumatul la ce am scris ca sa nu stai sa mai citesti peste tot, mai zic odata.
Cand ii stimulezi, scade pofta de mancare, cand ii blochezi urca pofta. Nu la toti problema este acolo, dar la f multi.
Cipralexul printre altele stimuleaza si receptorii aia 5HT2C, si de aia am slabit atunci.
Si se probeaza cu blocajul daca se ia Peritol, scrie si pe prospect ca mananci de rupi. Se da de unii medici la unii care nu au pofta de mancare.
Si opusul e Cipralex sau alte antidepresive care urca activitatea serotoninica acolo, scade pofta.
Si americanii s-au prins si au scos Belviq care asta face, stimuleaza acei receptori ptr sa coboare pofta de mancare. Doar ca era extrem de scump si nu isi permiteau multi, dar s-a scos cum ca nu stiu ce efecte secundare avea.

Ca eu degeaba bat seaua sa priceapa iapa ! Ca metoda nu e sa ne opunem unui efect, ci sa rezolvam cauza ! Ideea nu e sa eviti sa mananci desi iti vine, ci sa nu iti mai vina sa mananci, daca nu treceam prin asta poate ziceam ca este SF, dar nu e.
Ca doar nu erau americanii tembeli sa scoata ala daca nu era asa.

Medicu tau zice cam aiurea, ca tu nu te ingrasi de la cipralex, ci de la problema nerezolvata de cipralex.
Ca pana la urma eu am impresia ca tu mananci de la low serotonina, deci tot de la depresia incomplet tratata, nu de la traumele alea cred. Ca multi au traume dar nu mananca asa.
A rezolvat partial pe mancare Cipralex, dar nu total, vezi ? Daca a diminuat placerea, e clar ca nu neaparat de la traume vine, placerea aia mare venea poate de la deficitul de serotonina, creierul incerca prin  mancare sa urce serotonina cumva.
Ceva nu merge ptr ca nu merge tratamentul bine, ti-a mai luat din anxietate, poate si putin din depresie, dar nu ca lumea.

Banii aia 5000 poti sa-i dai, dar medicul meu psihiatru a zis ca nu exista nici o metoda sa vada dezechilibrele chimice din creier la ora actuala, se merge pe tatonari, asta e. Altfel daca se vedeau alea cumva, se rezolvau multe pe psihiatrie.

Edited by MinettoMatoi, 18 February 2023 - 23:54.


#24
horacescu

horacescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 27.02.2007
Matoi… stii foarte multe despre diabet… le-ai incercat pe toate… nu stiu ce sa mai cred…

#25
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 25.11.2009
SAXENDA = liraglutid aprobat pentru slabit
VICTOZA - liraglutid aprobat pentru diabet
Sunt exact acelasi lucru dar firma a cerut si a obtinut 2 APP-uri pentru aceeasi molecula.

#26
Denky2

Denky2

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 16.08.2022
Cu adaugirea ca in State a primit intai indicatia in obezitate.

Edited by Denky2, 16 May 2023 - 08:01.


#27
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018

 horacescu, on 29 aprilie 2023 - 11:57, said:

Matoi… stii foarte multe despre diabet… le-ai incercat pe toate… nu stiu ce sa mai cred…
Stiu despre diabet ca m-a pasionat domeniul de dinainte sa am asa ceva, ca avea mama cand am inceput sa studiez asta, am studiat si de ce mananca unii mult si asa mai departe, dar pe aici nu prea s-a comentat despre, am vorbit singur, unde nu e pasiune nimic nu e, dar se plang multi ca-s supraponderali, si specialistii ii pun sa se abtina in loc sa-i faca sa nu le mai vina sa manance mult si prost. De aia si 90 % recidiveaza, ca metoda abtinerii nu functioneaza a la long.
In loc sa ocolesti cofetaria, mai bine sa intri in ea si sa iesi nesimtind pofta si tenta de a manca ceva de acolo, iar daca incerci, sa nu intre, sa nu mearga, si automat nu mananci dulciuri si altele, la mine a functionat asa treaba, si se vede ca sunt bine a la long fara efort sa ma abtin desi mi-ar veni sa mananc aia si aia.

Cu saxenda asta se intampla, insa trebuie dat inca cand esti bine pe greutate daca te stii ca mananci prostii, ca sa nu ajungi gras, nu sa dea cand deja esti gras.
Ca nu trebuie musai sa slabesti si mai tare, ci sa te mentii okey.
Stimularea receptorilor de serotonina 5HT2C are mai bune rezultate, asta la cei ce din nastere au o activitate sub normal acolo, insa metoda asta e mai greu de aplicat ca e mai greu de obtinut rezultatul.
Cu asta bagi o gura de miniecler si nu-ti merge deloc, nu-ti mai place. Eu am intrat in cofetarie si imi venea sa vomit doar de la mirosul de prajituri, era ca si cum as fi mancat 5 prajituri inainte desi nu mancasem nimic de ore intregi.
Eu care inainte mancam si trei prajituri mari de 250 g.

Dar na, greu specialisti sa realizeze care-s metodele corecte si eficiente, casuna pe miscare si dieta impusa ca sa nu faca nimic, sa ia banii de pomana. Si daca omu nu se poate abtine, zic ei ca nu are vointa, ca nu vrea ca..., nu gandesc ca pofta, foamea la omu ala e prea sus si nu poate sa se opuna din cauza ca psihismul lui nu permite, e greu sa gandim, ca si vointa asta e data de psihism.
Sa inteleaga de unde vine pofta asta si foamea exagerata, etc. Sa umble la cauza, nu la efect.
Saxenda intarzie evacuarea gastrica, nu mai ai foame, dar asta nu exclude ca poti alege sa mananci si prostii de pofta.

 Remicade, on 02 mai 2023 - 16:54, said:

SAXENDA = liraglutid aprobat pentru slabit
VICTOZA - liraglutid aprobat pentru diabet
Sunt exact acelasi lucru dar firma a cerut si a obtinut 2 APP-uri pentru aceeasi molecula.
Trebuia sa se numeasca doar intr-un fel si sa zica ca e bun si ptr diabet si ptr slabit, cum e Trulicity. Stimuleaza pancreasu sa dea insulina dar doar daca glicemia e mai mare (dar nu zice de la ce glicemie in sus actioneaza), pe de alta intarzie evacuarea gastrica ptr slabit.

Ce inseamna APP ? Si de ce firma a cerut doua ?!

Edited by MinettoMatoi, 22 July 2023 - 23:40.


#28
Remicade

Remicade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,776
  • Înscris: 25.11.2009
Autorizatie de punere pe piata. Daca ai 2 poti avea preturi diferite pentru acelasi produs. Saxenda e pe bani, Victoza e gratuit.

#29
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Am inteles, tu vrei sa zici ca Saxenda nefiind ptr diabet (oficial) nu e gratis si nu ai nevoie de medic diabetolog si sa ai diabet. Pe cand Victoza il iei gratis doar daca ai diabet si esti la medic diabetolog, e clar. Deci Victoza nu prea ai cum sa-l ai gratis daca n-ai diabet si esti obligat sa iei Saxenda.
Tare smecheria.
Ma gandesc ce medic poate da Saxenda in afara de ala de diabet.

Edited by MinettoMatoi, 27 July 2023 - 17:45.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate