Este safe sa dai o copie a contractului de vanzare-cumparare cuiva?
Last Updated: Oct 21 2022 09:59, Started by
Sahn_Red
, Sep 20 2022 06:23
·
4

Posted 20 September 2022 - 06:23

Doresc sa fac un contrat la utilizati si am vorbit cu cineva sa se ocupe de tot, inclusiv de acte. Problema e ca persoana respectiva imi zice ca are nevoie de contractul de vanzare-cumparare(..ceea ce intradevar, asa este) si ca trebuie sa ii trimit o poza cu el. Cat de safe este acest lucru?
|
Posted 20 September 2022 - 06:40

Quote si ca trebuie sa ii trimit o poza cu el Edited by STARTREK1, 20 September 2022 - 06:45. |
Posted 20 September 2022 - 06:46

Posted 20 September 2022 - 08:15

Doresc sa fac un contrat la utilizati si am vorbit cu cineva sa se ocupe de tot, inclusiv de acte. Problema e ca persoana respectiva imi zice ca are nevoie de contractul de vanzare-cumparare(..ceea ce intradevar, asa este) si ca trebuie sa ii trimit o poza cu el. Cat de safe este acest lucru? E okay |
Posted 20 September 2022 - 08:27

Depinde ce prieteni notari are si cat sunt dispusi sa incalce legea. Cazuri au mai fost si demonstrate in justitie.
Dar la furnizorii de utilitati cam cer contractele de vanzare - cumparare. O persoana de incredere nu ai gasit sa se ocupe? |
Posted 20 September 2022 - 09:20

Poti lua un extras CF de informare online - costa 20 de lei. Acolo nu sunt detaliate pretul de cumparare, de la cine ai cumparat, etc - daca ai o problema cu dezvaluirea datelor astora. Atesta doar ca imobilul respectiv este in proprietatea ta. Datele de acolo sunt publice deci oricum oricine le poate obtine contra taxei de 20 de lei. Este ok pentru toate companiile de utilitati, testat personal (mi-a fost mai simplu sa trimit pdf-ul de la cadastru.
|
Posted 20 September 2022 - 14:10

Originalul are o embosare" (bombare, cică se mai zice), metalică.
Aia nu apare ca în realitate, la copiere. Asta dacă te gîndești că poate încearcă cineva să îți vîndă casa cu o copie 😉 |
Posted 20 September 2022 - 14:18

Din punct de vedere legal si cu un original o persoana ce nu este trecuta in acel contract nu poate face mare branza. Pt orice tip de contract incheiat detinatorul actului de vanzare cumparare tre sa dovedeasca cu act de identitate ca el este cel din contract sau daca nu imputernicire notariala cum ca acel contract poate fi folosit de altcineva...
In concluzie: o copie e inofensiva.... |
Posted 21 October 2022 - 09:52

Engineer_xxl, on 20 septembrie 2022 - 14:18, said:
Din punct de vedere legal si cu un original o persoana ce nu este trecuta in acel contract nu poate face mare branza. Pt orice tip de contract incheiat detinatorul actului de vanzare cumparare tre sa dovedeasca cu act de identitate ca el este cel din contract sau daca nu imputernicire notariala cum ca acel contract poate fi folosit de altcineva... In concluzie: o copie e inofensiva.... Tu ai dormi linistit daca o alta persoana ar avea contractul original de la locuinta ta? |
Posted 21 October 2022 - 09:59

Singura problema e ca nu-i in posesia ta. Altfel, acea persoana nu poate face nimic cu acel contract in original.
|
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users