Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 

Statele Unite ale Americii

* * - - - 12 votes
  • This topic is locked This topic is locked
7589 replies to this topic

#37
radu2014

radu2014

    Settling down

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,483
  • Înscris: 04.10.2007
Nu e niciun esec, totul merge struna. Trump e un bufon, Clinton o psihopată criminala.

#38
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,356
  • Înscris: 21.06.2016
Du-te și spune ca votezi in Trump prin America și vezi ce se întîmplă, depinzind de loc :). Valabil și invers.
Adică ce e aici sunt numai niște mici alintari.

PS: nas vita cu Trump in ruptul capului. Nu ca nu are chestii pozitive ci ca ce e negativ e oribil și de neiertat.

#39
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
Problema cea mai mare a fost ca are un caracter infect care distruge si ultima urma de bunavointa sau acceptare a discursului sau. Cum zic romanii, isi da mereu cu firma in cap.
Cele cateva idei pozitive, ex. limitarea imigratiei ilegale, intarirea economiei in fata Chinei, inlaturarea CP ca linie principala in societate, etc s-au dus pe apa sambetei din cauza proastei comunicari si neincrederii pana la repulsie cauzata de comportament. Nu a realizat ca totusi, desi presedinte, nu poate face chiar ce vrea si cum vrea, ca totusi este inca un stat democratic (cam vai de el la capitolul asta, dar macar de forma si tot trebuie respectate niste reguli).
Pe de alta parte, controversele legate de actiunile lui au polarizat societatea americana mai mult decat era inainte (trebuie totusi sa ne intrebam cum de a ajuns la putere, ce disfunctii si nemultumiri a creat precedenta administratie de a putut scoate in fata un tip ca Trump).

Acum insa asistam la un veritabil razboi impotriva lui, ceva care nu s-a intamplat niciodata in istoria americana. Nu e vorba (doar) de razbunare, ci mai degraba de teama ca ar putea reveni la putere. ( Ex. cautarea de documente secrete sustrase: crdeti ca alti presedinti nu au pastrat niste documente din timpul mandatului? Nu au fost cautati. Cand sa fie, au dat cu ciocanu in  laptop. Posted Image . Acum teama ca Trump ar avea documente compromitatoare despre unii si altii, numai bune de scos inainte de alegeri a fost motivul principal al descinderii).

Concentrarea este deci impotriva persoanei, fara sa se intre  mai adanc in problema: de ce naiba are inca atatia sustinatori, numar aproape neschimbat de 5 ani? Nu cumva sunt si niste greseli pe ici pe colo facute de actuala Administratie?

Sa spui ca toti votantii sunt tampiti este desigur o prostie si o jignire in masa, gratuita. Nu pot fi, mai ales ca par asa de hotarati uneori. Impresia unora care nu au fost vreodata pe acolo, pe strazi, prin piete publice, magazine, de vorba cu oamenii poate fi aceea ca imbecilii umbla pe strazi, in proportie de aprox 50 % iar imbecili sunt numai si numai cei de anumita parte, cei care au vederi diferite de celui care gandeste asa despre ei. Niciodata in US votarea nu s-a redus la o persoana, pentru ca e frumoasa, desteapta, tanara sau in varsta ci s-a gandit strict dupa interesele personale satisfacute sau nu de programul respectivului candidat.
Sa faca ceva democratii astfel incat sa nu mai existe acea polarizare si teama teribila ca vine iar blondul si face prapad, dar sa se mentina in cadru democratic.

Edited by iladi, 15 September 2022 - 05:33.


#40
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,234
  • Înscris: 07.02.2017
Marile companii din SUA părăsesc orașele conduse de democrați. Directorul McDonald’s denunță criminalitatea din Chicago.
Directorul general al McDonald’s, Chris Kempczinski, și-a exprimat îngrijorarea față de creșterea infracționalității în Chicago, SUA, unde își are sediul gigantul fast-food, spunând că aceasta are un impact asupra restaurantelor companiei și îngreunează recrutarea de personal valoros. Lori Lightfoot, primarul democrat al orașului, se află în centrul criticilor, la fel ca și în alte orașe conduse de democrați.
Criminalitatea „se infiltrează în fiecare colț al orașului nostru”, a declarat Kempczinski în timpul unui eveniment organizat miercuri la Economic Club of Chicago.

400 de restaurante în situație de risc
„Oriunde mă duc, mă confrunt cu aceeași întrebare în aceste zile – ce se întâmplă în Chicago? Deși poate că ne rănește mândria civică să o auzim, există un sentiment general că orașul nostru este în criză”. Kempczinski a spus că restaurantele McDonald’s (MCD) din oraș sunt afectate, menționând că există aproximativ 400 de unități ale lanțului în Chicago.
Avem crime, infracțiuni violente care au loc în restaurantele noastre, vedem probleme legate de persoanele fără adăpost în restaurantele noastre. Avem cazuri de supradoze de droguri care au loc în restaurantele noastre”, a spus el.
Biroul primarului din Chicago nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la comentariile lui Kempczinski, scrie CNN.

Și Starbucks a observat probleme similare la unele dintre magazinele sale. În cursul verii, lanțul de cafenele a anunțat că va închide 16 locații din Seattle, Los Angeles, Philadelphia, Washington DC și Portland, Oregon, din cauza unor probleme de siguranță.
La fel ca Kempczinski, liderii Starbucks au declarat că dinamica națională și cea a comunității tind să se manifeste în magazinele lor.

Kempczinski a evidențiat și o altă provocare. „Pentru McDonald’s, însă, problema nu se referă doar la condițiile din magazine – este vorba și despre recrutarea de lideri la sediul central al companiei și despre convingerea lucrătorilor corporativi să se întoarcă la birou”, a spus directorul general.
Este mai dificil pentru mine să recrutez un nou angajat”
„Astăzi îmi este mai dificil să conving un director promițător de la McDonald’s să se mute la Chicago de la unul dintre celelalte birouri ale noastre decât era acum câțiva ani”, a mai spus el. „Este mai dificil pentru mine să recrutez un nou angajat la McDonald’s, să ni se alăture în Chicago, decât a fost în trecut”.
Iar când vine vorba de întoarcerea la birou, a spus el, „unul dintre lucrurile pe care le aud de la angajații noștri este: nu sunt sigur că voi fi în siguranță să vin în centrul orașului”.  Kempczinski a menționat mai multe plecări de companii importante din oraș, printre care Boeing, Caterpilllar și Citadel, care au anunțat recent că intenționează să își mute sediile.

Edited by max_01, 17 September 2022 - 20:42.


#41
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,876
  • Înscris: 21.04.2011
Ipocrizie vomitiva:

https://defapt.ro/fa...ti-din-florida/

#42
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,546
  • Înscris: 02.10.2009
NIMBY  sau "Not In My Back Yard", replica clasica.
In cazul de fata refuzul de a lua contact cu realitatea.

Eu nu stiu de ce se agita atat alde Putin sau Xi sa darame America, cu armate, sanctiuni, aliante, cheltuieli.
Putina rabdare si democratii liberal woke o vor face praf singuri, pe gratis.

Idiotii din lumea larga nu pricep pe mana cui vor ajunge, se bucura tamp de ce se intampla in orasele alea.

Mc Donalds este locul unde se gaseste in general mancare mai iefina si in cantitate mare, e intotdeauna un punct de atractie pentru cei saraci. Clasa de mijloc si mai sus in general evita imediat McD, KFC si alte astea, chiar WalMart tocmai din cauza faunei care se perinda pe acolo.
Nu e vorba doar ca ar fi unii clienti violenti sau ca ar fi produse de calitate proasta. Simpla prezenta in jur a multor indivizi in conditii precare de sanatate si igiena este factor care inhiba dorinta de merge in acele locatii. Mai nimeni nu vrea (daca exista o posibilitate mai buna in apropiere) altii decat cei care nu tin cont de "detalii" din astea. E de inteles mai ales pentru imigrantii ilegali din locuri sarace, pentru ei e problema acuta de supravietuire cu orice chip; sunt victime ale unui sistem prost, total neglijat de autoritati sau atunci cand e luat in considerare totul este pur politic, pe termen scurt si nu in folosul celor care au nevoie de ajutor.

In timpul asta, alti doritori de emigrare, stau la coada, la loterie,  trebuie sa dovedeasca cine sunt, ce vor.
Altii sunt acolo de 10-15 ani, au facut scoala acolo, au slujbe, firme, familii si traiesc cu frica ca pot fi expulzati in orice moment. Nici o administratie nu a incercat ceva serios si pana la capat.

#43
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,849
  • Înscris: 25.12.2016
Mai nou, daca ti se fura bicicleta in SUA, esti sfatuit sa nu anunti politia, pentru ca asa ceva e rasist. Negrii ar putea avea de suferit.
https://thepostmille...nd-brown-people

Edited by Manasu, 19 September 2022 - 23:12.


#44
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,054
  • Înscris: 28.07.2008
Respectiv, infractorii albi ar fi oarecum favorizati...

#45
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View Postmax_01, on 11 septembrie 2022 - 14:39, said:

Consider ca este util crearea unui topic dedicat principalei superputeri economice, militare și politice a lumii,  care este SUA
N-aveam unul? S-a inchis ala?

View PostBursul, on 11 septembrie 2022 - 15:15, said:

Rau cu rau, dar mai rau fara rau.
Pretty much. Cat timp raman un garant credibil al securitatii noastre pe flancul estic, la ei acasa poa' sa faca ce ii taie capu, nu stam acolo, nu votam acolo, nu platim taxe acolo.

#46
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

View Postcatalina1, on 17 septembrie 2022 - 20:49, said:


Jegoasa sursa ai ales sa promovezi

#47
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,022
  • Înscris: 18.01.2007

View PostMount_Yerrmom, on 19 septembrie 2022 - 23:57, said:

Jegoasa sursa ai ales sa promovezi
Astia ai cui mai sunt, ca sunt atatea fose septice incat e imposibil sa ai o imagine de ansamblu.

#48
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015
Mircia Marean rings a bell?

#49
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,876
  • Înscris: 21.04.2011

View PostMount_Yerrmom, on 19 septembrie 2022 - 23:57, said:



Jegoasa sursa ai ales sa promovezi
Ceva legat de contiunutul articolului?
Nu am ales sa promovez nimic. In cel mai rau caz nu m-a interesat ca ii promovez.

A fost cel mai bun articol pe tema gasit de mine in limba romana. Daca ai altul, te rog...

Edited by catalina1, 20 September 2022 - 00:14.


#50
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    My ride is Yermom

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,127
  • Înscris: 05.08.2015

View Postcatalina1, on 20 septembrie 2022 - 00:13, said:

Ceva legat de contiunutul articolului?

Jeg, am zis deja

#51
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,876
  • Înscris: 21.04.2011
"Jegoasa sursa ai ales sa promovezi"
Despre sursa ai zis.
Whatever...

#52
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,054
  • Înscris: 28.07.2008

View Postcatalina1, on 20 septembrie 2022 - 00:13, said:


A fost cel mai bun articol pe tema gasit de mine
catalina, cu cuvintele tale
ce e notabil acolo?

#53
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,876
  • Înscris: 21.04.2011
După cum am scris initial: ca se arata pe fata ipocrizia vomitiva. Acum as adauga si "a stangistilor". Asa, la modul general. Asta e doar un exemplu.

#54
Atreides

Atreides

    Duke, Padishah Emperor, Kwisatz Haderach, Mahdi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,054
  • Înscris: 28.07.2008

View Postcatalina1, on 20 septembrie 2022 - 00:28, said:

După cum am scris initial: ca se arata pe fata ipocrizia vomitiva. Acum as adauga si "a stangistilor". Asa, la modul general. Asta e doar un exemplu.
nu asa, catalina, eu unul, si nu sunt singurul, am nevoie sa detaliezi ce vrei sa evidentiezi, cu subiect si predicat, altfel iar o luam de la capat cu pagini de offtopic, da io nu am zis, da imi pui cuvinte in gura, da nu e vorba de mine, etc etc si etc
Deci?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 1 anonymous users

sirronkcuhc

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate