![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce poti face cand landlordul nu returneaza depositul ?
Last Updated: Sep 17 2022 19:14, Started by
Mohombi
, Sep 06 2022 12:45
·
0

Posted 06 September 2022 - 12:45

Si eu am fost in situatia asta neplacuta si multi alti romani. Partea nasoala e ca agentia e la mana landlordului si o sa-i tina partea intotdeauna. De ce ? Simplu, agentia se va ocupa in continuare de inchiriere si va lua fee din nou deci e logic sa-i tina partea. Si tu ramai ca prostul, fara nici o posibilitate legala. Ca poze , ca una , ca alta, nu merg astea si nu ai chef de proceduri juridice cand esti pe picior de plecare cu bagaje si mobile de le cari in alta casa.
Ce spun mizerabilii : "pai ia uite , e un pic de praf , o urma de vopsea care nu era... sa vezi ca echipa de curatenie ma costa 300p minim" . Mai gaseste si un maner de plastic rupt sau indoit sau putin desurabat si zice "pai joinerul ma costa 150p/zi". Plus mobila mutata daca ai ceva in plus, cate 50p pt fiecare mobilier, chiar si un scaunel daca e. Si ala e depositul de 500p si uite cum ne luam fericire. Am vazut asta si la indian si la englez, deci nu e vorba ca sunt numai pakis si indienii care sunt spurcati. Degeaba o dai tu pe wear & tear ca tot nu merge, nu au auzit de asa ceva. Sunt unii (si chiar am vazut o familie de romani) care se apuca de zugravit la plecare numai ca sa-si ia inapoi depositul. |
Posted 06 September 2022 - 12:55

Ultimul depozit in Leeds a fost de 1,000GBP. Cum stiam de astfel de probleme, nu am platit utilities ultimele 4 luni si cam aia a fost.
Corect dpdv moral? Nu. Nu recomand sa o faca si altii. |
Posted 06 September 2022 - 13:00

nu e chiar asa, toata distractia se face cu poze peste poze si totul trebuie sa fie justificabil, asta de catre LL.
victor29cr, on 06 septembrie 2022 - 12:55, said:
Ultimul depozit in Leeds a fost de 1,000GBP. Cum stiam de astfel de probleme, nu am platit utilities ultimele 4 luni si cam aia a fost. Corect dpdv moral? Nu. Nu recomand sa o faca si altii. |
Posted 06 September 2022 - 13:14

_-livio-_, on 06 septembrie 2022 - 13:00, said:
nu e chiar asa, toata distractia se face cu poze peste poze si totul trebuie sa fie justificabil, asta de catre LL. Edited by Mohombi, 06 September 2022 - 13:20. |
Posted 06 September 2022 - 13:20

daaaaa.... cand s-a desprins ai anuntat-o in scris? ca sigur-sigur era in contract clauza asta.
si nu prea intra la wear & tear decat daca esti omul paianjen si te plimbi pe tavan, la casele de sub 10 ani e treaba de garantie. Edited by _-livio-_, 06 September 2022 - 13:21. |
Posted 06 September 2022 - 13:34

Intotdeauna la prima zi dupa terminarea contractului am facut claim de returnare depozit la firma unde este depoizitul protejat.
Landlordul s-a trezit la 35 de zile sa zica ca vrea ceva..... Teapa baiatul ca trebuia sa raspunda in 30 zile , asa ca banii mei au fost in cont. 8 - inchirieri pina acum si nici macar un landlord nu mi-a tras nimic din depozit. |
Posted 06 September 2022 - 13:41

Mohombi, on 06 septembrie 2022 - 13:14, said:
O parte din ceiling s-a desprins, partea de decoratie lipita pe tavan, nu am termenul in romana (nu ma pricep la constructii). TAVAN îi zice la ceilingu ăla. Sau placă de polistiren, decorație tavan. Zici că stai an Anglea de 50 de ani, ai uitat să romănește |
Posted 06 September 2022 - 13:46

Agenția nu are nicio treaba dacă ai pus depozitul într-un DPS (deposit protection service).
Deschizi chiar tu dispută, zici ce nu-i corect, și de acolo se merge mai departe pe cale juridica sau se rezolvă fără proces. Dacă ai luat la mica înțelege, cum fac mulți muncitori veniți în UK (din motive lesne de înțeles), contactezi un solicitor și vezi ce se poate face. |
Posted 06 September 2022 - 14:28

waterman, on 06 septembrie 2022 - 13:41, said: TAVAN îi zice la ceilingu ăla. Sau placă de polistiren, decorație tavan. Zici că stai an Anglea de 50 de ani, ai uitat să romănește off-topic: io aș zice că știe ce-i ceilingul, dar nu știe că decorațiunea se numește „stucatură” ![]() (aș plusa: nici când era-n .ro nu știa cuvântul ista ![]() că ar mai fi: cașpică, guțulan etc... on-topic: -în 6 ani și 4 chirii nu am pățit așa ceva -dar bine zice un coleg: depozitul nu e doar la latitudinea LL, ci a ambilor; deci io mă luptam cu cartofu' pân-la moarte!!! banjaiii!!! |
Posted 06 September 2022 - 14:36

Acolo nu exista un fel de asociatie a chiriasilor care sa te reprezinte in situatii de genul asta?
Ticalosi sunt peste tot dar piata ma gandesc ca e reglementata cumva. Si aici unde sunt eu (Elvetia) mai exista situatii de genul asta dar platesti o contributie anuala simbolica la aceasta asociatie si ei mediaza astfel de situatii. De cele mai multe ori chiriasii au dreptate. |
|
Posted 06 September 2022 - 14:45

este și-n UK reglementat f.bine, dar de când cu milioanele de nou-veniți - au apărut și hahalerele lor la suprafață...
![]() așa că, dacă ai f-o bănuială, faci cum ![]() victor29cr, on 06 septembrie 2022 - 12:55, said:
...nu am platit utilities ultimele 4 luni si cam aia a fost. ... ...când „utilities” nu-s pe numele tău... ![]() |
Posted 06 September 2022 - 15:27

Posted 06 September 2022 - 16:06

atupi, on 06 septembrie 2022 - 14:36, said:
Acolo nu exista un fel de asociatie a chiriasilor care sa te reprezinte in situatii de genul asta? Ticalosi sunt peste tot dar piata ma gandesc ca e reglementata cumva. Si aici unde sunt eu (Elvetia) mai exista situatii de genul asta dar platesti o contributie anuala simbolica la aceasta asociatie si ei mediaza astfel de situatii. De cele mai multe ori chiriasii au dreptate. |
Posted 06 September 2022 - 17:23

In alte tari se face un pv când primești apartamentul și unul când ieși, de un "expert" independent sau administratorul clădirii (care nu-i tot aia cu proprietarul), nu e la latitudinea proprietarului sa decidă dacă îți dă sau nu banii.
Iar banii de garanție nu-i dai proprietarului ci sunt blocați într-un cont AL TĂU însă pe care nu-i poți debloca fără acordul lui. |
Posted 06 September 2022 - 17:44

Nu am patit asa ceva in 5 inchirieri toate cu depozitul in DPS.
|
|
Posted 06 September 2022 - 19:33

In mod norml, landlordul nu are nicio legatura cu depositul, daca contractul de inciriere s a facut ca la carte printr -o agentie imobiliara. Acel depozit e tinut de o terta parte, fara legatura cunlandlord si agentie imobiliara. In urma check out ului si a constatarii de sfarit al agentiei, din acei bani se pot retine anumite sume pentru…diferite neregularitati.
Landlordul nu are nicio treba cu acel depozit. Agentia fave evaluarea de sfarsit, daca vrea lendlordul sa ia parte la evaluare, poate lua. Dar nu el decide asupra tututor banilor de depozit. In urma evaluarii…casa trebuie lasata EXACT in aceleasi conditii in care ai primit -o…EXACT. Eu la prima chirie , mi-au oprit pentru ca am lasat un bax de hartie igienica intr un dulap , am plecat fara sa fiu de fata , evaluarea a fost facuta dupa ce am lasat cheile. Am uitat un bax de harite igienica si mi au trecut ca au cheltuit timp sa arunce acel bax, care nu era cand am luat casa. Uk e o tara aparte cu privire la chirii. Trebuie sa fii extrem de aten la ce lasi in urma ta dupa ce pleci din chirie. La ce a scris initiatorul in primul post, in ce conditii a lasat casa, cu mobila mutata si mizerie (praf cum ii zice) si vopses pe acol si manere rupte…sincer, fara sa supar pe nimeni, dar agentia are dreptate. In Uk…repet…casa trebuie sa o lasi EXACT cum ai luat o. Intentia lor e sa te jupoaie si normal ca daca gasesc de ce , le dai motive…o vor face fara doar si poate. Edited by cuculea, 06 September 2022 - 19:42. |
Posted 06 September 2022 - 19:54

Posted 06 September 2022 - 20:15

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users