![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Clauza act proprietate apartament
Last Updated: Sep 05 2022 18:33, Started by
balhas
, Sep 04 2022 13:42
·
7

Posted 04 September 2022 - 13:42

Se da urmatoarea situatie, in 2016 am achizitionat un apartament prin credit prima casa pe numele meu. Nu eram casatorit insa am locuit cu viitoarea sotie in acest apartament iar ratele le am platit impreuna.
In 2018 m am casatorit cu sotia , anul acesta dupa ce am strans impreuna o suma de bani am reusit sa rambursam integral creditul. In momentul de fata sunt in punctul in care asteptam ridicare ipotecii de catre banca si min finantelor, iar urmatorul pas este prezentarea la notar pt definitivarea procesului Intrebarea este urmatoarea: exista vreo posibilitate prin care eu si sotia mea sa avem drepturi egale asupra apartamentului dar in acelasi timp impozitul sa vina numai pe numele meu ( eu sunt scutit de plata impozitului ) . Ma gandeam ca exista vreo clauza sau se poate face o anexa la actul de proprietate la notar , multumesc |
Posted 04 September 2022 - 13:51

Nu cred. Impozitul vine pe cota parte.
Este 50% din apartament, o sa ii vina impozit pe 50% din apartament. |
Posted 04 September 2022 - 14:39

Sotia nu tine neaparat sa fie proprietara pe apartament mai mult eu vreau sa facem cumva sa avem drepturi egale asupra proprietatii fiindca asa este normal. O sa ajung la notar si o sa intreb exact daca se poate, daca nu o sa fie si ea trecuta pe act implicit o sa platim impozit pe partea ei .
|
Posted 04 September 2022 - 14:58

1. Cand conteaza pe numele cui este apartamentul cand s-a facut creditul.
Daca ati fost amandoi in actul de imprumut, e bun comun, altfel e doar al tau, dobandit inainte de casatorie. 2. La fisc se uita pe actul de proprietate/intabulare si in fct de asta exista un ROL pe numele tau 100% sau 2 ROL-uri fiscale, fiecare 50%. |
Posted 04 September 2022 - 15:08

1. Cand conteaza pe numele cui este apartamentul cand s-a facut creditul. Daca ati fost amandoi in actul de imprumut, e bun comun, altfel e doar al tau, dobandit inainte de casatorie. 2. La fisc se uita pe actul de proprietate/intabulare si in fct de asta exista un ROL pe numele tau 100% sau 2 ROL-uri fiscale, fiecare 50%. |
Posted 04 September 2022 - 15:58

Din ce înțeleg, ai plătit apartamentul TAU cu (o parte din) banii ei. Nu ca e ceva rău în asta, doamne ferește, dimpotrivă, sa va fie de bine. Însă, la impunere, se tine cont dacă e un proprietar, deci cu 100%, sau mai mulți cu cote parte diferite.
|
Posted 04 September 2022 - 16:07

Sfatul meu e sa-l lasi pe numeele tau. Taxele pe proprietate o sa creasca in anii urmatori de putini o sa si le poate permite
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XhgTIoChvsA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 04 September 2022 - 16:47

Posted 04 September 2022 - 16:55

Reiau speta, apartamentul este luat pe credit pe numele meu , m am casatorit dupa am platit impreuna cu sotia rate la el, urmeaza sa mi se ridice ipoteca deoarece a fost rambursat creditul integral cu bani stransi de mine si de sotie in toti anii de cand ne am casatorit.
Problema nu era cine va fi proprietar dupa ridicarea ipotecii, ci daca exista vreo solutie la notar prin care eu si sotia sa avem drepturi egale asupra apartamentului fara ca ea sa fie trecuta pe actul de proprietate deoarece eu am o scutire de impozit si as vrea in acte sa fiu eu 100% proprietar insa cum este normal deoarece am contribuit inpreuna cu sotia la achitarea creditutlui sa aibe si ea cota din apartament 8nsa printr o hartie la notar daca exista aceasta posibilitate Edited by balhas, 04 September 2022 - 16:57. |
Posted 04 September 2022 - 17:32

lung prilej de vorbe si de ipoteze...
inteleg ca apartamentul nu e in NY, ba mai mult, e luat prin prima casa, deci un apartament obisnuit... cat poate fi juma de impozit ca sa merite atata energie de-a fenta plata? |
Posted 04 September 2022 - 18:52

Nu puteti sa aveti drepturi egale, fara sa fiti egali [in acte].
Drepturile vine intotdeauna si cu obligatii. |
|
Posted 04 September 2022 - 18:58

insa cum este normal deoarece am contribuit inpreuna cu sotia la achitarea creditutlui sa aibe si ea cota din apartament 8nsa printr o hartie la notar daca exista aceasta posibilitate |
Posted 04 September 2022 - 19:06

Nu stiu cat este impozitul la un apartament pt ca nu am platit pana acum putea sa fie si 2 lei pe an in caz ca exista vreo posibilitate legala la cazul pe care l am expus o sa profit daca nu, o sa platesc.
Urmeaza sa vina hartiile de la min finantelor iar dupa merg la notar , pana atunci am incercat sa aflu raspunsuri aici pe forum, multumesc |
Posted 04 September 2022 - 19:24

Există. Mergi la un notariat și spune vrei să treceți la regimul matrimonial al comunității convenționale de bunuri, o să vă explice mai exact ce înseamnă și ce hârtii vă trebuie. prin care eu si sotia sa avem drepturi egale asupra apartamentului fara ca ea sa fie trecuta pe actul de proprietate deoarece eu am o scutire de impozit si as vrea in acte sa fiu eu 100% proprietar |
Posted 04 September 2022 - 20:54

|
Posted 05 September 2022 - 07:52

Posted 05 September 2022 - 15:27

as vrea in acte sa fiu eu 100% proprietar insa cum este normal deoarece am contribuit inpreuna cu sotia la achitarea creditutlui sa aibe si ea cota din apartament Îi poți dona cît vrei din proprietate dar va trebui să plătească impozit. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users