Cocktails
#19
Posted 06 September 2022 - 18:21
Mizerie sau nu, cam asta e proportia originala. Ma rog, 30 de ml triple sec, 50 de ml tequila si 20 de ml de lime. 2-1-1 e mult mai comod pentru mine
Poti sa cauti pe net daca nu ma crezi: https://www.cointrea...tails/margarita irina2014, on 06 septembrie 2022 - 16:45, said:
se mai dilueaza de la gheata, daca apuca sa se topeasca imi place si negroni, buna combinatie (gin, vermut rosu, campari) si pt racoreala, combinatii tip kir royal nu prea beau din cele cu suc de fructe, nu am o explicatie clara Mie nu imi place cand se dilueaza cocktailurile, dar nu imi place nici cand se incalzesc, asa ca acasa folosesc cuburi de metal in loc de gheata, compromisul ideal. In barurile misto au cuburi de gheata jumbo, aproape cat paharul, alea se topesc mult mai incet si e alta poveste. Edited by MembruAnonim, 06 September 2022 - 18:23. |
#20
Posted 06 September 2022 - 20:39
35% alcool nu e cocktail, aia e poate lichior si se bea greu
Un cocktail se duce la un max 18-20% Nici in Mexic n-am baut asa de puternic Margarita si chiar te rog sa-mi zici unde ai baut tu asa ceva. Vrei tarie? Bei tarie, dar n-o numesti cocktail MembruAnonim, on 06 septembrie 2022 - 18:21, said:
acasa folosesc cuburi de metal in loc de gheata Ai stricat to farmecul bauturii |
#21
Posted 06 September 2022 - 21:50
Ti-am pus reteta originala, calculul e simplu, esti inginer, nu inteleg cu ce anume nu esti de acord sau ce nu iti place
Am baut unele din cocktailurile astea in tara sau chiar in barul lor de origine, si vreau sa spun ca in multe cazuri ai fi dezamagit. Cele mai bune cocktails le gasesti intotdeauna in barurile upscale din orasele mari, si in barurile hotelurilor de lux, pentru ca un cocktail bun are nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate, asta inseamna mai mereu un anume brand de alcool de import care e oricum scump, deci si produsul final nu poate fi decat scump. De asta e greu sa bei cocktails bune in tari sarace, mai ales daca bei prin resorturi de masa sau baruri de pe plaja. Parerea mea, dar pe testate si incercate. Margarita nu are gheata in compozitie, doar e racit si apoi turnat in pahar. Cum mie imi place sa ramana rece si sa beau pe indelete, un cub sau doua de metal imi obtin fix efectul dorit cu impact zero asupra compozitiei Edited by MembruAnonim, 06 September 2022 - 21:52. |
#22
Posted 06 September 2022 - 22:01
MembruAnonim, on 06 septembrie 2022 - 21:50, said:
Ti-am pus reteta originala, calculul e simplu, esti inginer, nu inteleg cu ce anume nu esti de acord sau ce nu iti place Am baut unele din cocktailurile astea in tara sau chiar in barul lor de origine, si vreau sa spun ca in multe cazuri ai fi dezamagit. Cele mai bune cocktails le gasesti intotdeauna in barurile upscale din orasele mari, si in barurile hotelurilor de lux, pentru ca un cocktail bun are nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate, asta inseamna mai mereu un anume brand de alcool de import care e oricum scump, deci si produsul final nu poate fi decat scump. De asta e greu sa bei cocktails bune in tari sarace, mai ales daca bei prin resorturi de masa sau baruri de pe plaja. Parerea mea, dar pe testate si incercate. Margarita nu are gheata in compozitie, doar e racit si apoi turnat in pahar. Cum mie imi place sa ramana rece si sa beau pe indelete, un cub sau doua de metal imi obtin fix efectul dorit cu impact zero asupra compozitiei Asa ca chestie, pune o poza cu barul tau de acasa, ia sa vedem ce ai tu acum acasa, doar de curiozitate Oopsie, stai ca n-ai film in aparat... Daca te intreaba cineva, se face si cu ghiata. Si cuburi si zapacita prin blender, dar, doar daca te intreaba |
#23
Posted 06 September 2022 - 22:07
Reteta clasica e in pahar din ala triunghiular, in care nu incap cuburi pentru ca e inestetic.
Frozen margarita e altceva, alt cocktail, hai sa fim rigurosi si sa nu face carcalete Edited by MembruAnonim, 06 September 2022 - 22:08. |
#24
Posted 06 September 2022 - 22:08
#25
Posted 06 September 2022 - 22:12
Uite, coltul Margarita. Facuta cu poza de selfie. Ce anume sperai sa afli?
Si coltul long drinks, cuba libre, jack and coke, si altele… Mai am si coltul de fine drinks. Doar ca eu beau foarte rar cocktails, vinul e otrava mea zilnica Attached FilesEdited by MembruAnonim, 06 September 2022 - 22:16. |
#26
Posted 06 September 2022 - 22:39
Gata, dar tot nu-ti dau dreptate cu cocktails-urile
Sa-ti fac si eu una acum... Cam asta e: IMG_5555.jpg 241.22K 29 downloads IMG_5556.jpg 238.52K 29 downloads IMG_5557.jpg 272.28K 25 downloads Si ca mi-ai facut pofta, am pus un cognac intr-un pahar preincalzit! IMG_5558.jpg 69.93K 23 downloads |
#27
Posted 06 September 2022 - 22:52
Nu trebuie sa imi dai dreptate pentru ca tot ce am spus este factual corect, nu sunt parerile mele.
Sa incerci totusi varianta corecta, dar asa cum trebuie, racita inainte de a fi pusa in pahar si bauta obligatoriu prin inelul de sare. Tu pare ca ai varianta americanizata, in care ingredientul cu zahar se dubleaza din principiu. In plus limeurile de la noi sunt foarte uscate si au putina zeama, e mult mai precis sa cumperi direct suc de lime si sa il masori conform retetei ( si mai ieftin). Edited by MembruAnonim, 06 September 2022 - 22:52. |
#28
Posted 06 September 2022 - 22:57
MembruAnonim, on 06 septembrie 2022 - 22:52, said:
Nu trebuie sa imi dai dreptate pentru ca tot ce am spus este factual corect, nu sunt parerile mele. Sa incerci totusi varianta corecta, dar asa cum trebuie, racita inainte de a fi pusa in pahar si bauta obligatoriu prin inelul de sare. Tu pare ca ai varianta americanizata, in care ingredientul cu zahar se dubleaza din principiu. In plus limeurile de la noi sunt foarte uscate si au putina zeama, e mult mai precis sa cumperi direct suc de lime si sa il masori conform retetei ( si mai ieftin). Si p-acolo sunt tipuri de lime... depinde Alea mexicane sunt okay, mai eneau si din Chile Sarea, e okay si aia, folosita mai ales cand ne prostim sa lingem lamaia cand bem tequila... Nu, nu prea suntem cu zaharul Asa ca nu orice Margarita ne placea cand eram in State. Pentru vin am un loc pentru tine, dar e departe si scump al dracu... |
|
#29
Posted 06 September 2022 - 23:10
Cand te plictisesti un weekend dai o fuga pana aici si facem un dry run, dar pe ud, cum ar veni. Cu ocazia asta te invat sa faci si burgeri
|
#30
Posted 06 September 2022 - 23:18
Si io am fetish-u' asta cu cocktail-uri. Pentru cei care acum incep si vor sa experimenteze ii un pic de cheltuiala la inceput, mai mult pentru bauturi decat pentru accesorii (un shaker de preferat Boston, diverse strecuratori, niste pahare de cocktail, etc...). Cam toate cocktailurile au o bautura de baza, in general vodca (recomand Russian Standard sau Finlandia, nu recomand Wiborowa), whiskey (Wild Turkey 101, Four Roses, etc...), rom (alb imi place Havana Club 3 ani sau rosu echivalent), gin (whatever, nu-mi place), etc. Ar mai fi Tequila da' aici ai de investit serios, nu posirci gen Camino. Pe langa astea io consider necesare urmatoarele: vermut (Campari si Cinzano Rosso), triplu sec (Cointreau), Agnostura Bitter, un Martini Extra Dry, Kahlua, etc in functie de ce vrei sa bei.
Am experimentat mai multe, da' ce imi place si beau mai des ii Moskow Mule in special vara si White Russian care merge de minune cu aromele dulci de tutun de pipa. Edited by edy_wheazel, 06 September 2022 - 23:19. |
#31
Posted 07 September 2022 - 06:14
MembruAnonim, on 06 septembrie 2022 - 23:10, said:
Cand te plictisesti un weekend dai o fuga pana aici si facem un dry run, dar pe ud, cum ar veni. Cu ocazia asta te invat sa faci si burgeri Tu esti in Romania? edy_wheazel, on 06 septembrie 2022 - 23:18, said:
Si io am fetish-u' asta cu cocktail-uri. Pentru cei care acum incep si vor sa experimenteze ii un pic de cheltuiala la inceput, mai mult pentru bauturi decat pentru accesorii (un shaker de preferat Boston, diverse strecuratori, niste pahare de cocktail, etc...). Cam toate cocktailurile au o bautura de baza, in general vodca (recomand Russian Standard sau Finlandia, nu recomand Wiborowa), whiskey (Wild Turkey 101, Four Roses, etc...), rom (alb imi place Havana Club 3 ani sau rosu echivalent), gin (whatever, nu-mi place), etc. Ar mai fi Tequila da' aici ai de investit serios, nu posirci gen Camino. Pe langa astea io consider necesare urmatoarele: vermut (Campari si Cinzano Rosso), triplu sec (Cointreau), Agnostura Bitter, un Martini Extra Dry, Kahlua, etc in functie de ce vrei sa bei. Am experimentat mai multe, da' ce imi place si beau mai des ii Moskow Mule in special vara si White Russian care merge de minune cu aromele dulci de tutun de pipa. Whisky, Scotch-ul nu-mi place combinat, Havana, cea buna si veche nu vreau s-o combin. Cand am fost in Cuba am cumparat cica cel mai bun rom din lume, fostul Bacardi, Caney parca-i zicea Ce mai bem este martini, cu gin sau vodka Vodka iau doar canadiana sau finlandeza de cand cu razboiul nu mai cumpar ruseasca |
#33
Posted 07 September 2022 - 08:07
ce facem aici? încercăm să despicăm „de gustibus...” în patru?
sunt cocktailuri mai alcoolizate sau mai slab alcoolizate, sunt pt toate papilele gustative... e destul de simplu să adaugi/scoți 5% dintr-un ingredient și să aduci băutura la nivelul tău de fericire! cred că ai glumit cu replica cu vișinata! împreună cu afinata sunt reginele româniei! PS: despre alcool - tăria băuturii depinde foarte mult de dispoziția în care te afli..., uneori vrei „tare”, alteori vrei ceva „moleșit”; cine zice că-i place NUMAI de un singur soi - (se) minte. |
|
#34
Posted 07 September 2022 - 08:16
Vezi ca amesteci bauturile
Visinata n-o pui langa cocktail. gushpi, on 07 septembrie 2022 - 08:07, said:
sunt cocktailuri mai alcoolizate sau mai slab alcoolizate, sunt pt toate papilele gustative... gushpi, on 05 septembrie 2022 - 10:42, said:
apropo, cum naiba să faci cocktail cu triplesec de 18*? crec-că iese un pișat lung... (scuzați franchețea!) D-asta am zis ca nu stii ce vorbesti |
#35
Posted 12 January 2023 - 17:04
De la defini'ia inițială din 1806 (băuturi alcoolice, zahăr, bitter, apă) compoziția și complexitatea cocktailurilor a tot evoluat.
Dar niciodată nu a existat o definiție bazată pe anumite limite a concentrației de alcool. Există cocktailuri slabe (de tip highball, în pahare înalte, cu o tărie plus un suc drept mixer), intermediare sau tari de-a dreptul, cu 2-3 sau chiar 4 unități de alcool - unele au doar băuturi alcoolice în compoziție: - Negroni, care are doze egale de gin, Campari și vermut roșu dulce, - Boulevardier - bourbon sau rye whiskey, Campari și vermut roșu dulce. Hemingway bea un Daiquiri special, cu doză dublă de rom, plus suc de lime, grepfrut și lichior maraschino. Lichiorurile de portocale: - fie mai seci, zise triple sec, dacă sunt pe bază de alcool de cereale - fie mai dulci, dacă sunt pe bază de cognac (Grand Marnier, Curacao) sunt folosite mai ales în coctailurile care se cheamă Daisies (Margarete), din care MArgarita e a mai bine cunoscută. Astea-s pe sistemul 1-1-2 (1 parte suc de lamîie/lime, 1 parte triple sec/curacao - 2 părți tărie. Cînd tăria e rom, se cheamă Between the Sheets. Cînd tăria e cognac, se cheamă Sidecar. Cînd tăria e bourbon, se cheamă Man-O-War. Cînd tăria e gin, se cheamă Gimlet sau, dacă pui albuș de ou, White Lady. Și discuția poate continua, istoria și cunaosșterea cocktailurilor e o chestie fascinantă, o întreprindere de o viață. |
#36
Posted 13 January 2023 - 08:21
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users