Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Contractele de inchiriere - de de...

Motorola Edge 30 Pro

Asociație de Proprietari car...
 La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Problema grupe bms

Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi
 Clapeta soc L200 ?

Caut o aplicatie android / windows

Solutie functionare Ridesharing U...

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...
 chimie ex

Problema soft htc u ultra

Unde pot gasii un pinion rizzato ?

Ori nu stie sa numere, ori nu sti...
 

retea pentru internet la curte

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
mariuszmeu

mariuszmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2009
am o curte de ~ 3000 m2. (40x70) 40 reprezinta latimea la drum. undeva in coltul stanga este situata casa pe lungime, la 15 m de colt , are 20x8 si are 2 etaj e(p+1) cam la mijoloc.am nevoie de sfaturi pentru a instala  un sistem de router+ap/extender, de-asa maniera sa am intenet pe toata proprietatea . or sa fie conectate, mai mult sau mai putin permanent : 1desktop, i laptop ,2 tv smart , 3 telefoane. daca este nevoie, am internet stock (300Mb) de la digi .sper sa nu fi  gresit forumul. multumesc anticipat

#2
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 16.12.2003
Pune un desen în plan cu curtea și casa. Eu as alege o soluție în genul tp link Omada. Sigur găsești și de la alte firme, eu despre astea am citit.

#3
Tsunnnami

Tsunnnami

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,579
  • Înscris: 20.10.2015

 mariuszmeu, on 02 septembrie 2022 - 22:18, said:

am o curte de ~ 3000 m2. (40x70) 40 reprezinta latimea la drum. undeva in coltul stanga este situata casa pe lungime, la 15 m de colt , are 20x8 si are 2 etaj e(p+1) cam la mijoloc.am nevoie de sfaturi pentru a instala  un sistem de router+ap/extender, de-asa maniera sa am intenet pe toata proprietatea . or sa fie conectate, mai mult sau mai putin permanent : 1desktop, i laptop ,2 tv smart , 3 telefoane. daca este nevoie, am internet stock (300Mb) de la digi .sper sa nu fi  gresit forumul. multumesc anticipat

Amplificator

#4
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,562
  • Înscris: 31.03.2012
Am folosit cu succes un AP TP-link pentru exterior, montat la inaltime.

Edited by pasilla, 03 September 2022 - 00:08.


#5
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 15.04.2019

 hades, on 02 septembrie 2022 - 22:50, said:

Pune un desen în plan cu curtea și casa. Eu as alege o soluție în genul tp link Omada. Sigur găsești și de la alte firme, eu despre astea am citit.
Sau o solutie mesh - inclusiv de la TP-Link (Deco Mesh) https://www.tp-link....ss/news/19710/.

#6
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 01.07.2020
Cand ONT-ul dat de digi era si router, aveam semnal pana la 50 m de casa, in afara casei. Semnal ok in fundul curtii... Dar aveam dublu NAT ca dupa ONT venea un wifi 6. Asa ca am facut ONT-ul bridge si acum folosesc o mizerie de extender pentru camerele video. Iar telefonul trece pe date mobile in fundul curtii.
Treci la gigabit si-ti va pune acelasi ONT, scapi de orice problema cu semnalul, dar... vei avea numai retea wifi pe 2,4GHz

Edited by adip1962, 03 September 2022 - 06:26.


#7
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,099
  • Înscris: 26.02.2008
După ce veți urca desenul curții cu cotele aferente , veți obține rezultate pertinente.

#8
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,683
  • Înscris: 08.08.2002
Si dupa ce aflam si un buget, desi cand iti cumperi o casa 320m2  (daca am inteles bine 20x8 acela si 2 nivele) cu o curte de 3000 m2 banuiesc ca se pot pune cateva mii de euro jos fara probleme pentru retelistica (daca sigur sunt oarece pretentii de acoperire, viteza, stabilitate, siguranta) si putem recomanda solutii ca atare.. sau nu si aflam ca bugetul e de 100 de euro (si dupa device-urile conectate la net si abonament as zice ca acesta este varianta corecta). Asta este speculez daca nu se dau informatii, globul de cristal nu e disponibil momentan...

Edited by MD, 03 September 2022 - 07:57.


#9
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 16.12.2003

 adip1962, on 03 septembrie 2022 - 06:25, said:

Cand ONT-ul dat de digi era si router, aveam semnal pana la 50 m de casa, in afara casei. Semnal ok in fundul curtii... Dar aveam dublu NAT ca dupa ONT venea un wifi 6. Asa ca am facut ONT-ul bridge si acum folosesc o mizerie de extender pentru camerele video. Iar telefonul trece pe date mobile in fundul curtii.
Treci la gigabit si-ti va pune acelasi ONT, scapi de orice problema cu semnalul, dar... vei avea numai retea wifi pe 2,4GHz
Nu e nevoie sa îl pui în bridge. Poți sa pui routerul wifi 6 în AP mode, dacă are, sau să-l faci AP prin oprirea DHCP-ului și conectarea cablului care vine de la ont într-unul din porturile lan ale router-ului wifi 6.

#10
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 01.07.2020
Nu-mi plac cablurile prin casa.
Mizeria aia de extender duce cam 25-30 mb/s, suficient pentru o camera, poate chiar doua de supraveghere. Altfel, nu ma duc in fundul curtii sa lucrez pe net. Si chiar de-ar fi, datele mobile nu mai sunt asa scumpe.

#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,723
  • Înscris: 24.04.2013

 hades, on 02 septembrie 2022 - 22:50, said:

Pune un desen în plan cu curtea și casa. …

 orlandobarbulescu, on 03 septembrie 2022 - 07:36, said:

După ce veți urca desenul curții cu cotele aferente , veți obține rezultate pertinente.
Si la ce foloseste un desen? Omu’ a zis: curte de 40×70, casa plasata in mijlocul laturii de 70. La ce sa fie necesare masuratori mai exacte? Cumva semnalul WiFi se poticneste de marginea desenului? Mai ales in teren deschis cum e curtea cativa metri plus/minus nu mai conteaza asa mult, atat timp cat are o solutie care in principiu asigura semnal bun la distantele mentionate.

Edited by sags, 03 September 2022 - 09:11.


#12
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,659
  • Înscris: 18.04.2008
MESH și ai rezolvat problema

#13
george_alexandru

george_alexandru

    `·.¸¸ ><((((º>.·<((((º>

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,780
  • Înscris: 30.08.2017

 __Dan__, on 03 septembrie 2022 - 01:35, said:

Sau o solutie mesh - inclusiv de la TP-Link (Deco Mesh) https://www.tp-link....ss/news/19710/.

Si eu folosesc asa ceva, Deco M5...e excelenta cat timp poti sa tragi niste cablu de retea ca sa ai satelitii legati cu fir. Merge si fara fir, preiau si distribuie semnalul intre ei, dar nu e la fel de eficient.

Edited by george_alexandru, 03 September 2022 - 14:44.


#14
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,598
  • Înscris: 06.06.2006
AP-uri de exterior care au 2 rj-45 (in si out). Duci din unul in altul cat ai nevoie.

Edited by kretzu77, 03 September 2022 - 17:10.


#15
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,615
  • Înscris: 27.04.2010
De la ei as cere un ONT wifi 6 (cu abonamentul aferent).
Pentru casa as lua un router Huawei AX3 quad core sau Mesh 3 (cu 3 bucati, astea le poti imparti pentru o mai buna acoperire); pentru curte cred ca tot un Mesh 3 (x3 buc), dusa unitatea principala cu fir (ingropat) pana la jumatatea curtii.
Firele nu e musai sa fie la vedere, se pot masca fosrte usor si elegant, atat in casa (prin plinte sau port-cablu), cat si afara (trase prin teava ingropata).
Daca astepti sa ai net de calitate doar prin wifi de la un amarat de router, mai ai de asteptat ...

Edited by shymano, 03 September 2022 - 18:08.


#16
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006
Nu cred ca exista AP-uri si cu poe out, doar data out.

#17
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,598
  • Înscris: 06.06.2006
Eu am plecat de la premisa ca are deja tras electricul macar perimetral de a intrebat doar de solutie internet.

#18
mariuszmeu

mariuszmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2009
1500 lei ?nu ma intereseaza pentru nush  ce trnsmisii .. uz multimedia .deci , pe coltul din stanga, pe lungimea de 70, la 15 m de colt este situata casa,este pusa pe lung..deci ,in lungimea totala mai raman 35msi din latime 32. .e o casa la tara , simpla.

nu e problema de electric. cam la jumatatea casei este un stalp de tensiune. as putea posta un extende rprin lan ,cu alimentare

cam la 4m de casa , 25m de margine pe lungime ,12m pe latime

nu stau acolo, cel putin nu momentan. fiind o casa la tara mergem cel mult in weekend-uri. dar ,cand mergem acolo .stam macar 2 zile. reteaua de 1000 ar fi o investite aiurea. tinand cont ca nu mergem toate weekend-urile si cheltiuala ar fi aiurea. oricum platim net+cablu aiurea. ma avantajeaza  si pt montarea unor  de camere de supraveghere

Edited by mariuszmeu, 04 September 2022 - 12:10.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate