![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Pilonul 3 - NN versus Tansilvania
Last Updated: Sep 05 2022 17:34, Started by
danb1961
, Sep 01 2022 10:51
·
3

Posted 01 September 2022 - 10:51

Ce sa aleg, ca e pentru nevasta.. ca io nu cred ca mai apuc pensia.
Multam |
Posted 01 September 2022 - 12:21

mai bine cumperi acțiuni.am pilon 3 de mulți ani și e târziu să renunț altfel aș fi facut-o demult.am grawe și fostul aig
pentru randament de 4-5 % pe an nu merită.când mi-am făcut asigurarea cei de la aig mi-au prezentat un grafic logaritmic cu câștigurile mele.nu seamănă graficul cu realitatea și am asigurări cu acumulare de capital la ambele acumularea este cam 20% din ce-au prezentat ei |
Posted 01 September 2022 - 12:23

Randamentul e alta ciorba, e vorba printre altele de deductibilitatea a 400 e an
|
Posted 01 September 2022 - 12:29

mai bine cumperi acțiuni.am pilon 3 de mulți ani și e târziu să renunț altfel aș fi facut-o demult.am grawe și fostul aig pentru randament de 4-5 % pe an nu merită.când mi-am făcut asigurarea cei de la aig mi-au prezentat un grafic logaritmic cu câștigurile mele.nu seamănă graficul cu realitatea și am asigurări cu acumulare de capital la ambele acumularea este cam 20% din ce-au prezentat ei |
Posted 01 September 2022 - 13:13

Pilonul 3 merita sa investesti acei 400 euro si sa ceri angajatorului sa contribuie si el. In rest baga banii in SPY 500 lunar.
|
Posted 01 September 2022 - 15:53

Având în vedere că mesajele precedente au venit de la "investitori" serioși, o să îți răspund eu la subiect. Pensia Pilonul 3 este o variantă excelentă cu două condiții: să ai cel puțin 10 ani până la 55 de ani, respectiv să depui lunar cel puțin 100 de lei. Orice pensie privată este mai bună decât cea de la stat. Apoi, partea faină în tot peisajul pensiilor private din România este că legiuitorul n-a permis administratorilor să riște foarte mult cu investițiile prin aceste fonduri (se pare că au învățat ceva din experiențele occidentale, la noi pensiile private au ceva mai mare siguranță), limitând expunerea pe acțiuni. Dpdv comparație BT cu NN, NN are avantajul de a beneficia de oameni cu experiență serioasă pe partea de investiție și mai ales are un plus la capitolul transparență. BT are avantajul de a fi o instituție financiară solidă, la fel cum este și NN. Fă mai repede pensia aia pilonul 3 și ține-te de contribuții, pe termen lung merită!
|
Posted 01 September 2022 - 17:49

Eu am pilonul 2 la NN. Mulțumit de randament, nu am ce să le reproșez. Însă am ales sa nu investesc în pilonul 3 ci într-un fond fond de actiuni administrat de BT (ROTX) din simplul motiv ca la pilonul 3 nu poți scoate banii decât atunci când ieși la pensie. Însă de la fondul de actiuni poti să recuperi banii oricând dorești. Randamentul la fondul de acțiuni e de 18% din mai 2021 pană in prezent.
|
Posted 02 September 2022 - 08:16

daca si angajatorul contribuie la pilonul 3, e pacat sa nu il faci. Cazul meu, eu dau 150 lei pe luna angajtorul da si el 150 lei pe luna, automat randamentul este de 100%, mai adaugi si randamentul fondului.
Daca angajatorul nu acopera si el, atunci nu stiu daca merita. |
Posted 03 September 2022 - 06:41

merita sa contribui doar in limita in care acea suma se deduce la taxe. Acum cativa ani m-am uitat si fondurile de pensii aveau o gramada de titluri de stat romanesti si cateva actiuni in mare parte romanesti. Foarte riscant si daca Romania nu devine vreun nou tigrisor in Europa sau in lume foarte ineficient. Dar ca sa raspund la intrebarea OP, alege pe cel care are taxele mai mici si tine cont ca "past performance is not indicative of future results" (performanele trecute nu sunt un indicator al celor viitoare)
|
Posted 03 September 2022 - 08:11

aveau o gramada de titluri de stat romanesti si cateva actiuni in mare parte romanesti. Foarte riscant .foarte proaste firmele românești.NU INVESTIȚI CI DORMIȚI vlăduț dragă dacă mă ascultai atunci măcar pentru cârcotașii care spun că petromul a fost dat gratis pot cumpăra acțiuni SNN să primească dividende de 2 ori pe an https://forum.softpe...-20-din-cotaie/ vremea trece EXTREM DE REPEDE. știați că anul acesta petromul vinde acțiuni la prețul de 0,1 LEI acționarilor săi? asta după dividendele date BANII MULȚI NU SUNT ÎN CUMPĂRARE ȘI VÂNZARE CI ÎN AȘTEPTARE Edited by EMPP, 03 September 2022 - 08:07. |
Posted 05 September 2022 - 17:34

merita sa contribui doar in limita in care acea suma se deduce la taxe. Acum cativa ani m-am uitat si fondurile de pensii aveau o gramada de titluri de stat romanesti si cateva actiuni in mare parte romanesti. Foarte riscant si daca Romania nu devine vreun nou tigrisor in Europa sau in lume foarte ineficient. Dar ca sa raspund la intrebarea OP, alege pe cel care are taxele mai mici si tine cont ca "past performance is not indicative of future results" (performanele trecute nu sunt un indicator al celor viitoare) Scrii prostii. Reinterpretezi economia cu faza aia cu "riscante". Și le dai la fundulețul gol unor experți pe zona aia. Tu, care ai ridicat din străfunduri UIPath, Apple și Microsoft! Chapeau! |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users