Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.
 Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...
 O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...
 

Schimbare infrastructura Cablu UTP - Fibra FTTH

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
Olympea

Olympea

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 832
  • Înscris: 23.09.2021
Pentru ca ești izolat galvanic de restul clienților? Pentru ca poți sa îți pui un UPS și sa lucrezi de acasă chiar dacă se ia curentul? Pentru ca nu mai depinzi de niște echipamente de pe scara care se pot bloca?

#20
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006

View Postanndrei86, on 21 octombrie 2022 - 10:11, said:

Trecerea pe FTTH automat inseamna un echipament in plus in locatie. Deci "dublezi" routerul existent.
Iar legat de latenta, daca nu te deranjeaza sa ne spui, chiar as fi curios ce rezultat ai conectat prin cablu (nu wireless).
Din cate stiu, inclusiv pe FTTB (cum probabil ai tu) latenta este foarte mica.
Nu vreau deloc sa intru intr-o polemica. Cand am zis ca nu vreau sa dublez, ma duceam pe ideea de ONT Huawei HG8147X6 care preia semnal pe fibra si are o retea wifi pe care te poti baza. Asadar un singur echipament, nimic altceva in plus.
Deci ceea ce am zis nu se baza pe faptul ca nu mai este disponibil acest ONT si ca oricum va veni un ONT + un router. In aceasta situatie tu ai perfecta dreptate.
Deci cumva amandoi avem dreptate, dar in situatii diferite.

View Postanndrei86, on 24 octombrie 2022 - 09:56, said:

M-am referit la faptul ca va avea inca un echipament in locatie, in conditiile in care @Grisu a spus ca nu vrea sa dubleze echipamentele.
Si eu stiu ca latentele sunt similare, de aceea am intrebat de curiozitate.

Mereu mi se pare ciudat ca sunt oameni care doresc neaparat trecerea pe fibra optica, desi nu au probleme cu serviciile.
Daca ai viteza scazuta sau intreruperi dese ale serviciului, atunci inteleg sa insisti la furnizor.
Dar daca locuiesti la bloc si totul merge foarte bine, nu stiu de ce ai vrea o modificare a infrastructurii.
Pentru primul paragraf, cred am am raspuns mai sus.
Pentru al doilea paragraf, daca ar fi fost atat de buna solutia de FTTB de ce se vrea din ce mai mult FTTH? Care e parerea ta?
Si ca sa nu zic ca totul a plecat de la faptul ca routerul Kaon AR-4010N existent are sincope. Tu ce ai face in locul meu?
Si apropo cand am vazut ca nu ma baga in seama nimeni legat de schimbarea de infrastructura am comandat un FiberHome SR1041Y de prin 30.09. Dar din pacate nici aici nu am primit un raspuns.

View PostOlympea, on 24 octombrie 2022 - 10:12, said:

Pentru ca ești izolat galvanic de restul clienților? Pentru ca poți sa îți pui un UPS și sa lucrezi de acasă chiar dacă se ia curentul? Pentru ca nu mai depinzi de niște echipamente de pe scara care se pot bloca?

Bune argumente aduse de @Olympea. Multumesc!
Revin defapt la ideea, de ce sa trecem la FTTH daca FTTB merge ... ? Cred ca pana la urma asta e viitorul si daca este posibil, adica tragi din scara din infrastructura disponibila catre apartament, WTF? Nu e un asa mare efort.
Daca nu era infrastructura disponibila pe casa scarii atunci sincer intelegeam ca este un deranj mai mare.

Si cu ocazia asta, poate ca latenta nu o sa fie imbunatatita cu mult, dar o sa revin cu rezultat. La cum merge treaba acum poate peste 10 ani Posted Image

Edited by Grisu, 24 October 2022 - 11:43.


#21
yekun

yekun

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,426
  • Înscris: 13.10.2022
Nu sunt angajat Digi, dar îți pot spune cum s a lucrat la mine în oraș.

Au venit toate echipele din județ și au început să tragă fibra până pe casa scării la toate blocurile dintr un cartier, fără să cableze nici un abonat.

Ziua următoare au cablat toate blocurile din alt cartier și tot așa.

Abia după ce au terminat tot orașul au început să cableze abonații, tot ce găseau acasă pe o scară de bloc, apoi treceau la următoarea scară.
Au trimis mesaj cu vreo 2 zile înainte.

Au mers pe eficientizarea muncii, nu pe plimbatul de colo colo, in funcție de cererile depuse.

#22
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006

View Postyekun, on 24 octombrie 2022 - 12:16, said:

Nu sunt angajat Digi, dar îți pot spune cum s a lucrat la mine în oraș.

Au venit toate echipele din județ și au început să tragă fibra până pe casa scării la toate blocurile dintr un cartier, fără să cableze nici un abonat.

Ziua următoare au cablat toate blocurile din alt cartier și tot așa.

Abia după ce au terminat tot orașul au început să cableze abonații, tot ce găseau acasă pe o scară de bloc, apoi treceau la următoarea scară.
Au trimis mesaj cu vreo 2 zile înainte.

Au mers pe eficientizarea muncii, nu pe plimbatul de colo colo, in funcție de cererile depuse.

Sunt total de acord cu tine, resursele sunt limitate asa ca trebuie optimizat. Problema este ca in 3 luni ar fi putut sa eficientizeze noile cereri de contracte precum si cele de modificare si sa faca un plan de bataie.
Tu ce ai face daca la o cerere de genul acesta au trecut 3 luni si nu ai primit niciun feedback, doar raspuns de gen "am urgentat la departamentul abilitat" ?

Edited by Grisu, 24 October 2022 - 13:14.


#23
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 16.08.2008
Eu am fost trecut luna trecuta full pe FTTH. Inainte aveam fibra si ONT pentru internet si Cablul TV venind de pe casa scarii.
Tot blocul a fost trecut pe fibra (si cei care aveau doar TV) pentru ca se desfiinteaza reteaua FTTB din scara.

#24
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 16.04.2008

View PostOlympea, on 24 octombrie 2022 - 10:12, said:

Pentru ca ești izolat galvanic de restul clienților? Pentru ca poți sa îți pui un UPS și sa lucrezi de acasă chiar dacă se ia curentul? Pentru ca nu mai depinzi de niște echipamente de pe scara care se pot bloca?

1. Izolare galvanica
    - ideala pentru situatiile in care cablul UTP face contact cu un cablu neizolat de 220V si risti sa iti arda routerul din casa;
    - clar este foarte des intalnita situatia aceasta.

2. Montezi UPS care sa alimenteze ONT-ul
    - poate fi util atunci cand ramai fara curent in bloc, dar shelterul ramane alimentat (desigur, asta daca ai UPS care sa alimenteze ONT-ul);
    - desi cred ca acum toata lumea are un telefon mobil de oe care poate face hotspot in caz de urgenta.

3. Echipamente care se pot bloca
    - cred ca si ONT-ul din locatie se poate bloca la fel de des (sau de rar) ca switch-ul de pe scara.


PS: intrebarea mea era pentru @Grisu si voiam sa ma lamuresc de ce isi doreste el personal atat de mult sa treaca pe fibra optica, nu ce situatii ipotetice pot exista.

#25
Olympea

Olympea

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 832
  • Înscris: 23.09.2021
Dacă se blochează cutia ta ai acces non stop la ea și o poți reseta tu. Pe scara tu nu ai acces.

#26
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 624
  • Înscris: 16.04.2008
Corect, pe scara nu ai acces.
Dar acum, doar de curiozitate, de cate ori ti s-a intamplat tie sa ti se blocheze switch-ul de pe scara?

Din nou spun: stiu ca in teorie sunt multe avantaje, mai ales legate de fiabilitatea crescuta a unui sistem cu fibra optica pana in locuinta.
Eram doar nelamurit de ce cineva care nu are nici o problema cu conexiunea de internet ar vrea neaparat modificari de infrastructura.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate