Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani
 Robotul martian european, revigor...

Are cineva o inregistrare Radio R...

Geoana: „Sistemul de vot es...

Imprimare mai multe pagini intr-o...
 trebuie sa depun declaratie unica...

Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...
 

Schimbare infrastructura Cablu UTP - Fibra FTTH

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
Am facut o cerere de modificare infrastructura de la Cablu UTP la Fibra FTTH, asta vazand ca infrastructura este disponibila pe casa scarii si ca alti vecini au aceasta infrastructura deja.
Contractul a fost modificat de prin 2015 la FiberLink 1000, si de atunci merge pe vechea infrastructura. Si nici pana acum nu s-a sinchisit nimeni sa sune sa faca modificarea fara ca eu sa cer. Mergand pe ideea, cine nu cere ... nu primeste, sau?

Locatie : Sfantu Gheorghe - CV

Asadar am sunat pe 25.07 am facut cererea si spuneau ca se poate rezolva, dar nu imi pot da un termen. Spuneau doar ceva estimativ 1 saptamana, 1 luna.
Intre timp am mai sunat de doua ori si mi-a fost spus ca a fost facuta o urgentare si ca nu pot face nimic mai mult.
Astazi 29.08 a raspuns un tip caruia i-am explicati situatia, m-a pus in asteptare si cica a incercat sa faca el o programare dar nu poate el. Si cica a trimis un mail catre departamentul care se ocupa de asa ceva. Oricum tipul asta a facut mult mai mult fata de ceilalti care spuneau ca pot face doar o urgentare.

Intrebarea: Ati trecut recent prin aceasta situatie? Oare cat poate sa dureze?

@Digi_Helper - Oare se poate face ceva concret?

#2
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,458
  • Înscris: 03.04.2007
Termenul maxim ... 90 zile

#3
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,585
  • Înscris: 30.07.2007
Din experienta personala: solicitarile tehnice facute din contul de utilizator ajung la oamenii care chiar se ocupa cu aceste probleme si se rezolva mai repede.

#4
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 16.04.2014

View PostGrisu, on 29 august 2022 - 15:20, said:

Am facut o cerere de modificare infrastructura de la Cablu UTP la Fibra FTTH, asta vazand ca infrastructura este disponibila pe casa scarii si ca alti vecini au aceasta infrastructura deja.
Contractul a fost modificat de prin 2015 la FiberLink 1000, si de atunci merge pe vechea infrastructura. Si nici pana acum nu s-a sinchisit nimeni sa sune sa faca modificarea fara ca eu sa cer. Mergand pe ideea, cine nu cere ... nu primeste, sau?

Locatie : Sfantu Gheorghe - CV

Asadar am sunat pe 25.07 am facut cererea si spuneau ca se poate rezolva, dar nu imi pot da un termen. Spuneau doar ceva estimativ 1 saptamana, 1 luna.
Intre timp am mai sunat de doua ori si mi-a fost spus ca a fost facuta o urgentare si ca nu pot face nimic mai mult.
Astazi 29.08 a raspuns un tip caruia i-am explicati situatia, m-a pus in asteptare si cica a incercat sa faca el o programare dar nu poate el. Si cica a trimis un mail catre departamentul care se ocupa de asa ceva. Oricum tipul asta a facut mult mai mult fata de ceilalti care spuneau ca pot face doar o urgentare.

Intrebarea: Ati trecut recent prin aceasta situatie? Oare cat poate sa dureze?

@Digi_Helper - Oare se poate face ceva concret?

Salut, Grisu,
Te rog sa-mi trimiti un PM cu datele de identificare ale contractului pentru a verifica.

#5
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@Digi_Helper m-a ajutat cu retrimiterea sesizarii catre departamentul abilitat cu o urgentare. Cam nimic in plus fata de cei din Call Center.
Am facut inca o solicitare din contul de utilizator cum a spus @crocko.dilul si nici asta nu a ajutat.
In doua saptamani se atinge si temenul maxim de 90 de zile mentionat de @csachiri.
Oare totusi mai exista o sansa sa se intample ceva?
Pun pariu ca daca vine un client nou cu o cerere pt un contract il leaga mult mai repede.
Pana la urma nu exista o fidelizare de client? Macar pentru un client care este pe Digi inca de la inceputuri?

Sau daca exista o prioritizare la prelucrarea cererilor, care e logica? Nu exista echipamente? Nu sunt oameni? WTF?

Edited by Grisu, 10 October 2022 - 13:07.


#6
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 16.04.2008
Inteleg ca ai Fiberlink 1000 deja.
Ce crezi ca o sa-ti aduca in plus infrastructura de fibra optica pana in apartament?
Pentru ca oricum exista fibra optica in casa scarii.

#7
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@anndrei86 - Buna intrebare, m-am gandit un pic cum sa raspund ... urmaresc o latenta mai mica si sa nu dublez routerul existent.
Ideea este ca routerul existent (Kaon AR-4010N) are cateva sincope si nu as vrea sa leg unul extra. De ce sa ma complic cand pot sa simplific? Routerul Huawei HG8147X6 care vine pe infrastructura de fibra functioneaza bine pe cablu, dar si pe wi-fi. Deci in cele din urma urmaresc sa am in casa fibra si sa am un echipament pe care ma pot baza.

Intre timp am comandat un router Fiberhome SR1041Y ca sa il inlocuiesc pe cel existent ca o solutie temporara.

#8
tenie5022

tenie5022

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 11.08.2009
ONT-ul Huawei HG8147X6 nu este pe stoc de anul trecut iar la trecerea pe ftth vei primi ori un ont wifi 4 ori unul fara wifi si un router wifi 6 .

#9
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,458
  • Înscris: 03.04.2007
De unde ai informația asta?
Eu știu ca nu se mai da nici un ONT cu functie wifi

#10
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
Sincer nu am o informatie de actualitate, dar la o alta locatie, intr-adevar anul trecut, am primit Huawei HG8147X6.
Nu sunt la actualitate si de aceea nu stiu de varianta cu ONT fara functie wifi sau cu wifi4.
Aveti voi informatia care sunt aceste noi echipamente? Digi nu este foarte transparenta din acest punct de vedere.

Edited by Grisu, 19 October 2022 - 10:18.


#11
icename

icename

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 12.02.2005
https://forum.softpe...4#entry29357622

#12
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
Deci din ce vad acolo din postarile lui @catalinman - ONT Luster TBEG300-1-1R sau ONT GP601RF

Cred ca ar fi benefica o lista ca la "Routere Mesh disponibile" si la "ONT-uri disponibile". Sau doar eu cred ca Digi ar putea sa imbunatateasca asta?

#13
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,458
  • Înscris: 03.04.2007
Cat ar fi de util sa știe utilizatorul stocul de ONT-uri?
Stoc care difera de la județ la județ, precum și de ce au în mașină instalatorii.
Mai nou nu se mai da ONT cu WiFi, doar cu router/mesh.

Edited by csachiri, 20 October 2022 - 17:11.


#14
DIGI_Helper

DIGI_Helper

    Senior Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 16.04.2014
Salut, Grisu,

Modelul de ONT care se ofera la instalare depinde de stocurile disponibile si de echipamentele de infrastructura din zona.
Asa cum au spus si colegii, momentan ONT-ul cu WiFi 6 nu mai este disponibil.

Asadar in situatia ta, poti opta pentru router Fiberhome cu WiFi 6 (maxim 3 echipamente instalate in retea de tip mesh).
Dupa trecerea pe FTTH vei avea un ONT in locatie. Iar pe langa acesta vei putea opta si pentru 1/2/3 routere Fiberhome.

#15
Grisu

Grisu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 29.08.2006
@ csachiri - Nu am vorbit deloc de stocuri, ci doar de modele disponibile.

Bine inteles modelul in sine fiind ales in functie de stocurile disponibile si de infrastructura din zona.

#16
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 16.04.2008

 Grisu, on 17 octombrie 2022 - 15:03, said:

@anndrei86 - Buna intrebare, m-am gandit un pic cum sa raspund ... urmaresc o latenta mai mica si sa nu dublez routerul existent.
Ideea este ca routerul existent (Kaon AR-4010N) are cateva sincope si nu as vrea sa leg unul extra. De ce sa ma complic cand pot sa simplific? Routerul Huawei HG8147X6 care vine pe infrastructura de fibra functioneaza bine pe cablu, dar si pe wi-fi. Deci in cele din urma urmaresc sa am in casa fibra si sa am un echipament pe care ma pot baza.

Intre timp am comandat un router Fiberhome SR1041Y ca sa il inlocuiesc pe cel existent ca o solutie temporara.

Trecerea pe FTTH automat inseamna un echipament in plus in locatie. Deci "dublezi" routerul existent.

Iar legat de latenta, daca nu te deranjeaza sa ne spui, chiar as fi curios ce rezultat ai conectat prin cablu (nu wireless).
Din cate stiu, inclusiv pe FTTB (cum probabil ai tu) latenta este foarte mica.

#17
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,566
  • Înscris: 26.05.2022
Nu dublezi nimic, ont-ul il ai ori pe hol ori în casă. Daca-l pui in bridge e cam acelasi lucru. Nu există nicio diferență la latențe.

#18
anndrei86

anndrei86

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 16.04.2008
M-am referit la faptul ca va avea inca un echipament in locatie, in conditiile in care @Grisu a spus ca nu vrea sa dubleze echipamentele.
Si eu stiu ca latentele sunt similare, de aceea am intrebat de curiozitate.

Mereu mi se pare ciudat ca sunt oameni care doresc neaparat trecerea pe fibra optica, desi nu au probleme cu serviciile.
Daca ai viteza scazuta sau intreruperi dese ale serviciului, atunci inteleg sa insisti la furnizor.
Dar daca locuiesti la bloc si totul merge foarte bine, nu stiu de ce ai vrea o modificare a infrastructurii.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate