Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

spațiu transfer

Reclamatie produs neconform

La Multi Ani Aether(Nicu)!
 Contractele de inchiriere - de de...

Motorola Edge 30 Pro

Asociație de Proprietari car...

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...
 Problema grupe bms

Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi

Clapeta soc L200 ?
 Caut o aplicatie android / windows

Solutie functionare Ridesharing U...

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...

chimie ex
 

Placa de retea nu functioneaza pe gigabit

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
alecsS

alecsS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 30.03.2006
Salutare,


Am un Asus Rog Strix G731GT cu Win 11 si de ceva vreme placa mea de retea Realtek PCI GbE Family Controller nu mai merge pe 1Gb nicicum ... Daca o fortez, daca o scot de pe Auto negotiation si o pun pe 1Gb sare inapoi pe 100 de mb. Am incercat tot ce mi-a venit in minte, verificare cabluri (totul in regula), testat prizele din perete (functioneaza bine pe 1Gb), reset la setarile de retea din windows, dezinstalat placa, reinstalat placa, reset windows, umblat la toate setarile placii de hibernate, standby, etc. Nu reusesc sa o fac sa mearga ... ce ar putea sa fie? Ce as putea sa mai incerc?

#2
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,724
  • Înscris: 27.06.2007
de la cine ai internet?
daca legi direct laptopul de router ce viteza iti arata?
cu ce anume ai testat prizele din perete?
cu alt calculator/laptop ai viteza de 1 gb?

Attached File  Fără titlu.jpg   185.46K   44 downloads
laptop-ul din semnatura

Edited by STARTREK1, 24 August 2022 - 17:22.


#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,443
  • Înscris: 07.02.2003

View PostalecsS, on 24 august 2022 - 16:41, said:

Nu reusesc sa o fac sa mearga ... ce ar putea sa fie? Ce as putea sa mai incerc?
Remufare, verificare cablu.

#4
alecsS

alecsS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 30.03.2006
Am internet fo de la Orange de 1Gb, am sunat si la ei sa vad daca nu cumva am vreo limitare pe porturile din router, nope, totul e in regula acolo. Am verificat cu testerul si mufele si prizele din casa. Am testat cu alt calculator mai vechi si cum am bagat cablul se aprinde ledul portocaliu la placa de retea, deci e clar. Am frecat drivere mai vechi, drivere mai noi, nici o schimbare. Am testat cu laptopul direct in router. Curios este ca desi eu fortez placa sa se duca pe 1Gb ramane tot pe 100.
S-a busit ceva fizic la ea?

Attached Files


Edited by alecsS, 24 August 2022 - 18:12.


#5
smart_choice

smart_choice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 26.04.2018
Sa te uiti cu atentie si la conectorul placii de retea, poate ai un pin indoit. Poti apoi sa testezi din Linux cu LiveCD.

Edited by smart_choice, 24 August 2022 - 18:25.


#6
alecsS

alecsS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 30.03.2006
Multumesc frumos pentru sugestii. Am verificat conectorul si par in regula toti pinii, am facut si un test pe linux si rezultatul il las atasat.

Attached Files



#7
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 26.05.2022
Schimbă placa.

#8
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 02.02.2005
Leaga laptopul la device-ul de la provider, direct, pe un cablu scurt. Vezi ce viteza ai.

#9
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,434
  • Înscris: 03.01.2007
De obicei cand nu merge cu 1gbit:
1. Doar 4 fire din 8 sunt mufate
2. Cel putin o mufa de pe cablu este defecta
3. Cablul este defect, crapat, fisurat, oxidat, ieftinărie
Incearca cu alt cablu. Nu remufa acelasi cablu over and over and over and over again.

#10
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 26.05.2022
N-o mai tot trageti aiurea cu 4 fire mufate. Nu există niciun patch cord cu 4 fire. In plus omul zice ca a verificat cu testerul si a fost ok.

#11
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,993
  • Înscris: 07.03.2006

View PostalecsS, on 24 august 2022 - 19:54, said:

Multumesc frumos pentru sugestii. Am verificat conectorul si par in regula toti pinii, am facut si un test pe linux si rezultatul il las atasat.

Da paste la tot output-ul de la
sudo ethtool eno2

din excerpt-ul prezentat mai sus nu se poate trage nicio concluzie...

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,443
  • Înscris: 07.02.2003

View PostNikoroB, on 25 august 2022 - 09:11, said:

N-o mai tot trageti aiurea cu 4 fire mufate. Nu există niciun patch cord cu 4 fire. In plus omul zice ca a verificat cu testerul si a fost ok.
Daca e testat cu asa ceva si a dat oki e bine:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kFxRsDkAkko?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eu m-am luptat o vreme cu o singura mufa prost facuta tot de mine culmea care facea exact acest simptrom, se chinuia sa se lege gigabit, statea cateva secunde fara lumina dupa care verde 100mbit... am refacut mufa si e perfect. Oricum se oxideaza in cativa ani si abia mai fac contact, trebuie reinoite conexiunile daca nu vrei sincope.
Cred ca mufa proasta a avut o lamela care nu a reusit sa penetreze corect izolatia si sa imbratiseze cablul la sertizare.

Edited by andreic, 25 August 2022 - 12:10.


#13
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,453
  • Înscris: 19.09.2005

View PostalecsS, on 24 august 2022 - 18:12, said:

Am internet fo de la Orange de 1Gb, am sunat si la ei sa vad daca nu cumva am vreo limitare pe porturile din router, nope, totul e in regula acolo. Am verificat cu testerul si mufele si prizele din casa. Am testat cu alt calculator mai vechi si cum am bagat cablul se aprinde ledul portocaliu la placa de retea, deci e clar. Am frecat drivere mai vechi, drivere mai noi, nici o schimbare. Am testat cu laptopul direct in router. Curios este ca desi eu fortez placa sa se duca pe 1Gb ramane tot pe 100.
S-a busit ceva fizic la ea?
un reboot la rutar.
nu doar inchis si redeschis sau scos din priza.
trebuie sa-si reincarce soistemul de operatr. poate are buton de reset, dar nu cred.

#14
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 26.05.2022

View Postandreic, on 25 august 2022 - 12:07, said:


Daca e testat cu asa ceva si a dat oki e bine:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kFxRsDkAkko?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eu m-am luptat o vreme cu o singura mufa prost facuta tot de mine culmea care facea exact acest simptrom, se chinuia sa se lege gigabit, statea cateva secunde fara lumina dupa care verde 100mbit... am refacut mufa si e perfect. Oricum se oxideaza in cativa ani si abia mai fac contact, trebuie reinoite conexiunile daca nu vrei sincope.
Cred ca mufa proasta a avut o lamela care nu a reusit sa penetreze corect izolatia si sa imbratiseze cablul la sertizare.
Am o grămadă de patch corduri de peste 10 ani, nu-i nici unul oxidat. Bănuiesc ca vorbim despre niste cabluri tinute in casa si nu pe balcon, sau la streașină in ploaie. Dacă-ți oxidează mufele in casă, asta-i ultima problema de ce nu-ți face link gigabit si-ar trebui un consult la plămâni!

Apoi la contactul prost/imperfect, care-s sansele ca fix unul din pinii 4,5,7,8 sa fie cu probleme?!

#15
kml

kml

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 01.04.2004

View PostNikoroB, on 25 august 2022 - 09:11, said:

Nu există niciun patch cord cu 4 fire.
Daca vrei iti vand eu unul, original. Probabil l-am cumparat impreuna cu vreun router Trenda sau Noname. E fix cu 4 fire.

View PostNikoroB, on 25 august 2022 - 13:21, said:

Apoi la contactul prost/imperfect, care-s sansele ca fix unul din pinii 4,5,7,8 sa fie cu probleme?!
50%.

Acu, revenind la problema omului, ca si cauze ar putea fi:
1. Placa din laptop
2. placa din router
3. conectica intre router si laptop.
Varianta cablului cu 4 fire n-o putem lua in calcul daca mai demult a mers in 1Gb iar acum nu mai merge, ca doar n-o fi luat cineva 4 fire din 8.

Pentru a afla care din problemele 1 sau 2 e cauza, as incerca:
1. alt laptop sau orice device despre care as sti sigur ca functioneaza in 1Gb - daca merge cu altul, e defecta placa din laptop
2. conectat laptopul cu routerul folosind un patch-cord  scurt, de fabrica, cum ti-a zis si @xplozia. Daca functioneaza asa, e conectica - daca nu merge, din nou ai nevoie de alt laptop despre care stii sigur ca merge in gigabit.
3. aici e mai complicat - un tester cu leduri nu prea da rezultate decat pentru continuitate dar daca elimini primele doua cauze (adica placile de retea sunt ok atat la laptop cat si la router), n-ai decat s-o iei din aproape in aproape: mufa oxidata, ai calcat de prea multe ori pe cablu  si vreun fir a facut scurt cu altul; ai zis ca ai prize prin casa: nu e imposibil sa fi oxidat in conectorul din priza si sa trebuiasca s-o scoti din perete si sa-i apesi cu un card bancar pe fiecare fir.

Din experienta, conectica e cea mai frecventa cauza pentru ce problema ai tu.

#16
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,443
  • Înscris: 07.02.2003

View PostNikoroB, on 25 august 2022 - 13:21, said:

Am o grămadă de patch corduri de peste 10 ani, nu-i nici unul oxidat. Bănuiesc ca vorbim despre niste cabluri tinute in casa si nu pe balcon, sau la streașină in ploaie. Dacă-ți oxidează mufele in casă, asta-i ultima problema de ce nu-ți face link gigabit si-ar trebui un consult la plămâni!
Am schimbat 12 doar in vara asta, toate oxideaza urat si dupa ce misti putin nu mai fac contract bun. E posibil si mufele sa fie proaste, lamelele sa nu fie placate inox cum e normal... erau dinalea la cativa bani iti dai seama.

Edited by andreic, 25 August 2022 - 21:56.


#17
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,850
  • Înscris: 26.05.2022
Nu-i normal, serios. Înseamnă ca ai umiditate imensa in casa. Asa schimbam doar cand aveam niste echipamente la vitrina cu branza si curgea pe ele zer toata ziua. In rest, nu prea am vazut mufe oxidate. Nici macar alea care sunt pe hol la rds unde este "fttb", si acolo tot la fel ieftinituri. N-a ruginit nicio mufa de 5-6 ani de cand sunt aici in bloc.

#18
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 09.05.2010
Cablu mufe nasoale mufate aiurea oxidate, nu mam uitat la poza bine.

Edited by niceguy12, 02 September 2022 - 11:40.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate