Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

ANCOM propune noi prevederi privind accesul la serviciile de urgenta 112

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018

Attached File  image006.jpg   81.92K   3 downloads

ANCOM supune consultarii publice un proiect de revizuire a deciziei privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta (SNUAU), menit sa transpuna in legislatia secundara noile prevederi de la nivel european. Modificarile propuse vizeaza, in principal, actualizarea rapida a bazelor de date transmise de furnizori pentru a permite localizarea apelantului, stabilirea unui identificator unic al apelantului pentru apelurile initiate din retelele mobile, masuri dedicate asigurarii accesului la serviciul de urgenta 112 pentru utilizatorii finali cu dizabilitati, dar si introducerea unor prevederi privind localizarea apelantului in situatia utilizarii unor servicii independente de locatie.

Modificari propuse
Pentru ca utilizatorii finali care apeleaza 112 sa beneficieze de ajutor in timp util de la agentiile specializate de interventie (Politie, Ambulanta, Pompieri etc.), este necesara o localizare cat mai exacta a acestora, fapt ce necesita actualizarea permanenta a bazelor de date care contin informatia de localizare primara. Astfel, se propune ca bazele de date care contin informatia de localizare primara sa fie actualizate permanent de catre fiecare furnizor de retele publice mobile de comunicatii electronice, printr-un canal de date securizat, de indata ce apar modificari ale informatiilor continute, susceptibile de a prejudicia procesul de localizare.
Totodata, in cazul furnizorilor care ofera servicii de tip voce peste Wi-Fi, modificarile impun transmiterea catre serviciul de urgenta 112 a apelurilor initiate pe o conexiune de date dintr-o alta retea de comunicatii electronice, in cazul in care apelantul se afla intr-o zona fara semnal, in oricare din retelele publice de comunicatii electronice mobile.

Accesul la serviciile de urgenta din „roaming national” si de la numerele independente de locatie
Totodata, proiectul propus de ANCOM abordeaza si cazurile in care serviciul de urgenta 112 este apelat prin „roaming national”, prevazand in acest caz transmiterea identificatorului unic al apelantului, utilizat atat pentru identificarea persoanei in cauza, cat si in procesul de localizare a acesteia. In acest sens se va utiliza identificatorul unic IMSI - International Mobile Subscriber Identity.
In situatia utilizarii unor servicii independente de locatie, furnizorii de astfel de servicii vor pune la dispozitia abonatilor o modalitate electronica rapida si gratuita, de actualizare a informatiei de localizare, informandu-si, de asemenea, abonatii, lunar (de ex. prin intermediul facturii, email, SMS), cu privire la beneficiile completarii si actualizarii informatiilor de localizare in cazul apelarii 112, luand totodata toate masurile pentru obtinerea unei confirmari din partea acestora cu privire la receptionarea acestor informari. Tot pentru asigurarea disponibilitatii informatiilor de localizare, s-a introdus o prevedere prin care activarea serviciului independent de locatie se va realiza doar dupa ce abonatul pune la dispozitia furnizorului informatiile de localizare.

Accesul utilizatorilor cu dizabilitati la serviciile de urgenta
Pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati la serviciul de urgenta 112, furnizorii de servicii de comunicatii interpersonale bazate pe numere destinate publicului au obligatia de a asigura originarea si transmiterea catre centrul unic pentru apeluri de urgenta a comunicatiilor de urgenta realizate prin intermediul serviciului de conversatie totala de catre utilizatorii finali cu dizabilitati de auz si/sau de vorbire sau cu afectiuni auditive si/sau tulburari de vorbire dovedite de un document medical, inclusiv in cazurile in care acesti utilizatori se afla in roaming pe teritoriul Romaniei.

Procesul de consultare publica
Proiectul de decizie pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii nr. 1023/2008 privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 02.09.2022, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa [email protected].

https://www.ancom.ro...rgenta-112_6640

Attached Files


Edited by StefanRO, 23 August 2022 - 16:16.


#2
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,514
  • Înscris: 26.05.2022
Se mai fac si ei ca lucreaza. Ce, pana acum nu se transmiteam IMSI-ul atunci cand sunai la 112?
Apoi cu vowifi, nici pana cum nu puteai sa suni, deci care-i modificarea? N-ai semnal in casa sau pe unde esti tu cand ai nevoie, asta e, ghinion!

Edited by NikoroB, 23 August 2022 - 16:26.


#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Frectie. Eu i-am sunat cand am avut Covid de pe fix.
N-au fost in stare sa inregistreze numarul corect in sistem.

#4
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,514
  • Înscris: 26.05.2022
N-or avea CLIP, haha.

#5
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
io-s paranoic, frazele cheie sunt:

„...este necesara o localizare cat mai exacta a acestora, fapt ce necesita actualizarea permanenta a bazelor de date care contin informatia de localizare primara. Astfel, se propune ca bazele de date care contin informatia de localizare primara sa fie actualizate permanent de catre fiecare furnizor de retele publice mobile de comunicatii electronice, printr-un canal de date securizat, de indata ce apar modificari ale informatiilor continute, susceptibile de a prejudicia procesul de localizare...”

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 NikoroB, on 23 august 2022 - 16:25, said:

Apoi cu vowifi, nici pana cum nu puteai sa suni, deci care-i modificarea? N-ai semnal in casa sau pe unde esti tu cand ai nevoie, asta e, ghinion!

Cu wificalling/IMS, eu inteleg ca vor sa-l reglementeze, sa poti apela 112 si atunci cand nu ai semnal ci doar acces wificalling.

Asa cum e deja de ceva timp in alte tari.

Odata cu el probabil va functiona si 112 peste VoLTE.

Edited by MembruAnonim, 24 August 2022 - 09:14.


#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,540
  • Înscris: 15.06.2004
Din cate vad eu alul e spilul - https://economie.hot...cartela-sim.htm

Quote

STS va primi de la operatori codul unic pentru fiecare cartelă SIM
Daca schimbi numarul dar pastrezi cartela tot vor sti cine esti...

#8
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,514
  • Înscris: 26.05.2022
Pai ei zic clar ca-i vorba doar despre imsi. Oricum, ca sa stii sigur cine suna si sa nu mai fie farse n-ar mai trebui sa fie asa dilaila cu prepay-urile.

 MembruAnonim, on 24 august 2022 - 09:13, said:

Cu wificalling/IMS, eu inteleg ca vor sa-l reglementeze, sa poti apela 112 si atunci cand nu ai semnal ci doar acces wificalling.

Asa cum e deja de ceva timp in alte tari.

Odata cu el probabil va functiona si 112 peste VoLTE.
Ar fi bine sa fie asa. Oricum, comunicatul de mai sus e scris foarte ambiguu.

#9
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018
Se prelungeste si asta:
https://www.ancom.ro...rgenta-112_6643

#10
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018
Prevederi actualizate privind localizarea in cazul apelarii la serviciul de urgenta 112


ANCOM a adoptat decizia de revizuire a cadrului legal secundar privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta (SNUAU). Astfel, este asigurata si transpunerea in legislatia secundara a unor prevederi de la nivel european care reglementeaza apelarea serviciului de urgenta 112. Modificarile propuse vizeaza, in principal, actualizarea rapida a bazelor de date transmise de furnizori pentru a permite localizarea apelantului, stabilirea unui identificator unic al apelantului pentru apelurile initiate din retelele mobile, dar si introducerea unor prevederi privind localizarea apelantului in situatia utilizarii unor servicii independente de locatie. Totodata, au fost adoptate si masuri dedicate asigurarii accesului la serviciul de urgenta 112 pentru utilizatorii finali cu dizabilitati.

Prevederi noi destinate localizarii cat mai exacte a apelantului
Localizarea cat mai exacta a apelantului la serviciul 112 este o actiune extrem de importanta pentru ca utilizatorii sa beneficieze de ajutor in timp util de la agentiile specializate de interventie (Politie, Ambulanta, Pompieri etc.). In acest scop, au fost adoptate prevederi ce vizeaza actualizarea permanenta a bazelor de date care contin informatia de localizare primara. Furnizorii de servicii de comunicatii electronice vor actualiza permanent bazele de date care contin informatia de localizare primara, printr-un canal de date securizat, in cel mai scurt timp posibil din punct de vedere tehnic de la modificarea informatiilor continute, susceptibile de a prejudicia semnificativ procesul de localizare.  
In cazul furnizorilor care ofera servicii de tip voce peste Wi-Fi, modificarile impun transmiterea catre serviciul de urgenta 112 a apelurilor initiate pe o conexiune de date dintr-o alta retea de comunicatii electronice, in cazul in care apelantul se afla intr-o zona fara semnal in oricare din retelele publice de comunicatii electronice mobile.  


Identificator unic al apelantului pentru apelurile initiate prin serviciul de „roaming national” si de la numerele independente de locatie
In cazurile in care serviciul de urgenta 112 este apelat prin „roaming national” se prevede transmiterea identificatorului unic al apelantului, utilizat atat pentru identificarea persoanei in cauza, cat si in procesul de localizare a acesteia. In acest sens se va utiliza identificatorul unic IMSI - International Mobile Subscriber Identity.
Totodata, aceasta masura este aplicabila si in cazul apelurilor 112 initiate de utilizatorii de servicii independente de locatie (ex. servicii de voce de tip VoIP gestionat) ce functioneaza pe terminale mobile si care se bazeaza pe functionalitatile retelei mobile suport pentru realizarea apelurilor de urgenta 112.
De asemenea, in situatia utilizarii unor servicii independente de locatie, furnizorii de astfel de servicii vor pune la dispozitia abonatilor o modalitate electronica rapida si gratuita, de actualizare a informatiei de localizare, informandu-si, de asemenea, abonatii, lunar (de ex. prin intermediul facturii, email, SMS), cu privire la beneficiile completarii si actualizarii informatiilor de localizare in cazul apelarii 112, luand totodata masuri pentru obtinerea unei confirmari din partea acestora cu privire la receptionarea acestor informari.
In scopul de a asigura respectarea obligatiei legale privind disponibilitatea informatiilor de localizare, se prevede posibilitatea activarii serviciului independent de locatie doar dupa ce abonatul pune la dispozitia furnizorului informatiile de localizare, informatii care se refera la adresa completa a acestuia.


Masuri dedicate accesului utilizatorilor cu dizabilitati la serviciile de urgenta
Pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati la serviciul de urgenta 112, furnizorii de servicii de comunicatii interpersonale bazate pe numere destinate publicului au obligatia de a asigura originarea si transmiterea catre centrul unic pentru apeluri de urgenta a comunicatiilor de urgenta realizate prin intermediul serviciului de conversatie totala de catre utilizatorii finali cu dizabilitati de auz si/sau de vorbire sau cu afectiuni auditive si/sau tulburari de vorbire dovedite de un document medical, inclusiv in cazurile in care acesti utilizatori se afla in roaming pe teritoriul Romaniei.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate