Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

TV Sony defect: pret repartie egal cu pretul de nou. E normal?

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#37
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,918
  • Înscris: 24.11.2006

View Postlondonwalk, on 23 august 2022 - 19:03, said:

nu stiu ce sa zic. sistemul audio Denon si boxele Dali le am de 12 ani si functioneaza perfect; mai am un receiver Harman-Kardon, are vreo 16 ani, merge ca uns; un aparat de aer conditionat Fujitsu il am de 15 ani; blue-ray-ul Sony pe care il foloseam pentru surround cu TV-ul asta, 12 ani; masina de spalat Bosch am schimbat-o dupa ~9 ani; frigiderul Beko l-am inlocuit dupa 13 ani (putea fi reparat foarte ieftin, dar am vrut unul mai modern); am un TV Sony CRT pe care l-am dus undeva la tara, functioneaza si acum, dupa ~21 de ani; TV-ul Sony anterior celui care s-a stricat acum functioneaza si dupa 13 ani fara nici o problema; centrala termica Ariston functioneaza dupa 11 ani - i-am facut 2 reparatii, amble dupa 5 ani, cu un cost care nu a depasit 5% din valoarea achizitiei. In ultimii 15 ani nu am avut probleme grave decat cu masinile de spalat Samsung - prima am adus-o acasa si am intors-o imediat in magazin pentru ca nu mergea, mi-au schimbat-o, a 2-a am aruncat-o la gunoi dupa 6 luni cand o luase la talpa prin casa, am zis ca nu mai imi trebuie

Colegule, se pare ca nu vrei sa ma intelegi, nu e treaba mea sa te conving de nimic, eu doar ti-am spus cum sta treaba. In ceea ce ma priveste pe mine, nu-s electronist de meserie, imi place, mai pun si eu din cand in cand statia termostata la treaba, mai si cateva aparate de masura, de care vrei tu, analogice sau digitale plus nu stiu cate scule, de la penseta si terminand cu ce vrei tu. Stiu sa le folosesc pe toate enumerate mai sus, pot interpreta o schema electronica, nu-s chiar asa nestiutor. Cu aspectul asta cred c-am lamurit-o.

Sa trecem la altele, deci, asadar si prin urmare: lucrurile din ziua de astazi nu sunt facute sa mai tina o vesnicie. Puteai sa dai tu pe tv si 100.000 de coco, n-are a face, e treaba ta. Producatorul vrea sa cumperi cat mai multe lucruri, nu-l intereseaza ca-ti vinzi un rinichi, jumatate de plaman si faci imprumut la IFN cu dobanda de 1000% la 1000%. E clar? Societate de consum! Ziceai de Denon, uite la mine: Denon Heos 7, luat acum vreo 2-3 ani de zile, deja mizeria de "blushtuz" face figuri plus multe alte chestii care nu-mi convin. Tesla B-115 functioneaza si acum. Masina de spalat rufe LG, 3 ani vechime, astazi am primit eroare UE, chipurile n-ar fi incarcatura echilibrata la stoarcere. Arctic BA-1200, luata acum 15 ani - schimbati carbunii la motor, merge si acum, tanc! TV CRT Windsor (mare marca Posted Image)) sasiu 11ak30, merge inca dupa 23 de ani. Smart TV LG diagonala 123 de cm luat acum 3 ani de zile, da semne de oboseala. Combina frigorifica Arctic cu 2 compresoare a functionat 15 ani, a picat partea de frigider, congelatorul inca merge. Luat un LG no frost de vreo luna de zile, sa vedem cat va tine, in niciun caz cat Arcticul.  Mai vrei exemple?

Sa-ti mai spun ca 15 ani de zile am si vandut zi de zi tot ce inseamna si ce tine de ce ti-am enumerat mai sus plus multe altele? Crede-ma c-am avut de-a face cu zeci de mii daca nu sute de mii de clienti precum tine. Astora de la ANPC cat si magazinului de unde l-ai luat li se va rupe de reclamatia ta, ti-o zic mai pe golaneste poate vrei sa ma intelegi. Si eu daca as mai fi in domeniu la fel as proceda. A iesit din garantie? Da! Bafta, du-te unde vrei tu! Vrei sa ma crezi, e bine, nu vrei sa ma crezi, la fel de bine. Ai primit sfaturi mai mult decat avizate din partea unor colegi care se pricep mult mai bine ca mine, alegerea e a ta. Succes, sper sa-ti rezolvi problema! Nu uita un lucru: traiesti intr-o societate de consum! Ca-ti place sau nu, asta-i adevarul!
LE: Nu mi-o lua in nume de rau, nu-i flame ce am scris! Ok?

Edited by un_el, 23 August 2022 - 23:06.


#38
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,967
  • Înscris: 28.10.2006
@initiator
Daca TV-ul nu mai este in garantie, chiar nu are rost sa te adresezi ANPC.
O sa-ti iei flit fara drept de apel.
Ce sa reclami?
Ca o firma ti-a cerut X lei sa-ti repare TV-ul?
Poti sa ceri oferte de la 100 de firme. O sa primesti 100 de preturi.
Ce sa faca ANPC?
Sa amendeze pe cine si de ce?
Daca tu vrei sa facem o diagnoza la TV-ul tau si iti cer 1000 lei, tu accepti sau nu. Eu iti spun de la bun inceput ca diagnoza nu tine loc de reparatie si in urma diagnozei propun un pret ESTIMATIV de reparatie. Bani in plus fata de diagnoza.
1. Io descoper, pe banii mei ca de fapt nu e T-Con decfect, ci e chiar panelul.
Raman cu T-con-ul cumparat de mine si iti dau TV-ul inapoi exact cum l-ai predat.
Io ma scot cu banii pe diagnoza.
Tu ce faci? Ma reclami ca nu ti-am reparat TV-ul gratis?
2. Am avut "noroc" si a fost T-Con-ul defect.
Pe banii mei am cumparat T-Con nou si iti predau TV functional.
Pret final 1000 lei diagnoza plus pret achizitie T-Con + pret manopera.
Ce reclami? Ca ti-am luat bani si pe diagnoza, si pe piesa si pe manopera?
Ca daca nu-ti dau factura si garantie ma reclami la ANAF, nu la ANPC.
Oricum, decizia este a ta, faci sau nu reclamatie exact acolo unde doresti.
Bafta de succese!

Edited by viceroy56, 23 August 2022 - 23:24.


#39
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,944
  • Înscris: 17.01.2012

View Postlondonwalk, on 23 august 2022 - 15:15, said:

Nu inteleg exact ce este "sticla" aia, tot ce inteleg este ca este un subcomponent al ecranului si, in consecinta, s-ar putea schimba doar aia

nu-ți bate capul...
este DOAR un mod „jmekeresc” de exprimare, referitor la ecran.
(doar știi că pe vremuri ecranul era o „sticlă” bombată și ...explozivă? :P )

deci, nu-i un subcomponent, ci exact ecranul :(

View Postbobitad, on 23 august 2022 - 18:44, said:

ma omorati voi cu garantia extinsa. e un televizor, astea ar trebui sa tina ”o groaza” de ani, mai a dat si 2000 de euro pe el si ar veni si de la un producator premium. eu am multe lucruri care au tinut mai mult 10 ani, de la tv cu led, frigider, pana la chestii care esti obisnuit sa se strice, aka masina de spalat. si am luat chestii de mii de euro ci probabil cele mai ieftine de pe piata sau mediu.

oricum treaba asta cu defapt te costa reparatia cat unul nou sper sa inceteze o data pentru totdeauna. dupa cum stiti Louis Rossman si altii se chinuie sa faca ceva si UE incepe si ea sa se miste oarecum cu legi. Nu e normal sa iei un televizor, 99,9% din el sa fie ok si tu sa zici ca reparatia costa cat unul nou.

la electronice este vorba despre NOROC, nicidecum despre MARCĂ
te pot ține un an sau 20...
știu că avem cu toții exemple!

View Postun_el, on 23 august 2022 - 23:04, said:

Masina de spalat rufe LG, 3 ani vechime, astazi am primit eroare UE, chipurile n-ar fi incarcatura echilibrata la stoarcere.


nu-ți fă griji. lg-ul meu din 2015 îmi tot spune asta, dar tot spală... :P
(cred că stă singurel, n-are cu cine vb, și mai dă și el „din gură”! :) )

#40
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,545
  • Înscris: 05.12.2005
Majoritatea problemelor apar de la backlight. Ca să fie cât mai violent colorat şi deci atractiv pt. client în magazin, ledurile sunt alimentate în blană şi se încing la maximum. Cei mai mulţi clienţi nu ştiu detalii de henul ăsta şi reduc luminozitatea din meniu care doar închide parţial transmisivitatea panelului, intensitatea backlight-ului rămâne mai departe maximă. Cu timpul de la încălzirea generală şi mai ales ciclurile cald-rece apar probleme ori la leduri ori la electronica TV-ului care după ce că se încinge şi ea singură mai este încălzită şi de panel. Iar faptul că multe aparate sunt plasate în mobilă sau foarte aproape de perete fără ventilaţie sufucientă le grăbeşte sfârşitul, spre bucuria fabricanţilor şi a vânzătorilor.

#41
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postmihaicozac, on 24 august 2022 - 08:52, said:

Majoritatea problemelor apar de la backlight.

Daca nu este ditamai diagonala, poti schimba singur acasa baretele led pt ~100 lei sau mai putin. Desigur, asta este optiunea pt cei care doresc sa pastreze in continuare tv-ul necumparand altul sau pt cei care nu vor sa plateasca reparatia care ii costa aproape cat tvul.

Edited by MembruAnonim, 24 August 2022 - 09:21.


#42
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 02.09.2009

View Postmihaicozac, on 24 august 2022 - 08:52, said:

Majoritatea problemelor apar de la backlight. Ca să fie cât mai violent colorat şi deci atractiv pt. client în magazin, ledurile sunt alimentate în blană şi se încing la maximum. Cei mai mulţi clienţi nu ştiu detalii de henul ăsta şi reduc luminozitatea din meniu care doar închide parţial transmisivitatea panelului, intensitatea backlight-ului rămâne mai departe maximă. Cu timpul de la încălzirea generală şi mai ales ciclurile cald-rece apar probleme ori la leduri ori la electronica TV-ului care după ce că se încinge şi ea singură mai este încălzită şi de panel. Iar faptul că multe aparate sunt plasate în mobilă sau foarte aproape de perete fără ventilaţie sufucientă le grăbeşte sfârşitul, spre bucuria fabricanţilor şi a vânzătorilor.
CORECT
Cand schimb leduri{este mai economic}reduc intensitatea curentului la jumatate.
Unii clienti observa altii nu observa,in acest fel ledurile alea coapte mai merg inca 2--3 ani.
Tv led mai recente Philips si nu numai au  backlight"conectat" la contrast,daca contrastul este mentinut la 50% intensitatea curentului prin leduri va fi redus la o valoare care va permite cresterea fiabilitatii pana la dublu

Edited by florinellll, 24 August 2022 - 10:33.


#43
iulian_1976

iulian_1976

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,571
  • Înscris: 10.05.2008
Atunci mai exista tv-uri fiabile?

Sunt stanjenit sa spunca am un Panasonic vechi de 13 ani, merge ca in...prima zi.

Am cumparat ca de fiecare data Panasonic din ce spuneti au luat-o la vale...

Edited by iulian_1976, 24 August 2022 - 12:20.


#44
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,967
  • Înscris: 28.10.2006
TOTI au luat-o la vale!
Parerea mea este sa cumparam scule relativ bune si ieftine, cu garantie cat mai mare.
Asa nu o sa plangi dupa bani.
Cel putin la TV-uri, un 4K de la TCL sau de la Hisense, cu 3 ani sau mai mult garantie este OK pentru vizionat in mod normal.
Nu stiu cati dintre utilizatori cumpara un TV la care se uita la ceam mai inalta definitie, cu sunet ATMOS sau DTS-X mai mult de 2-3 ore pe zi.
A, daca esti un bastan care primeste in fiecare zi un sac de euroi din afacerile pe care le invarti si stai cu burdihanul in sus la televizor, se schimba datele problemei. SI nu asta discutam aici.
Repet, daca nu am spus-o: cumparam mai ieftin si poate mai des, per total iesim in castig. Si noi, si producatorii, cei care platesc impozite si taxe.

#45
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,309
  • Înscris: 08.02.2011
Bastanii nu se plâng pe forumuri, aia trimit servitorii să-i aducă alt televizor, nici nu contează cât costă, efectiv nu știu.

Edited by modoran, 24 August 2022 - 15:13.


#46
smart_choice

smart_choice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 26.04.2018
Sa carpesti inlocuind doar o singura dioda led este o mizerie. Restul ledurilor puse in serie sunt EOL.
Din pacate au fost setate la curentul nepotrivit, se recomanda reducerea backlight.
Sunt buletine de service emise de producator, dupa lansarea produsului.
Unde nu se poate din meniul service, se inlocuieste o rezistenta si apoi setezi din potentiometrul de reglaj.
Nu are un impact pentru utilizator.

#47
tudorland

tudorland

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.10.2008
Backlight setat la maxim pentru a avea o imagine cat mai buna,inseamna reducerea duratei de viata a baretelor cu leduri datorita lipsei de racire a diodelor LED.

#48
londonwalk

londonwalk

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 03.10.2016
maine vine tehnicianul Sony cu sarcina trasata de a desface animalul si a face teste. precedenta evaluare a fost facuta pe discutii si poze. voi cere sa scrie negru pe alb ce constata, ii platesc evaluarea, nici o problema. in functie de ceea ce scrie in constatare, dupa ce face testele (pe care le voi filma), voi cere si opinia altui service autorizat. va tin la curent

#49
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,449
  • Înscris: 02.09.2006

View Postun_el, on 23 august 2022 - 23:04, said:

.......................

Sa trecem la altele, deci, asadar si prin urmare: lucrurile din ziua de astazi nu sunt facute sa mai tina o vesnicie. Puteai sa dai tu pe tv si 100.000 de coco, n-are a face, e treaba ta. Producatorul vrea sa cumperi cat mai multe lucruri, nu-l intereseaza ca-ti vinzi un rinichi, jumatate de plaman si faci imprumut la IFN cu dobanda de 1000% la 1000%. E clar? Societate de consum! Ziceai de Denon, uite la mine: Denon Heos 7, luat acum vreo 2-3 ani de zile, deja mizeria de "blushtuz" face figuri plus multe alte chestii care nu-mi convin. Tesla B-115 functioneaza si acum. Masina de spalat rufe LG, 3 ani vechime, astazi am primit eroare UE, chipurile n-ar fi incarcatura echilibrata la stoarcere. Arctic BA-1200, luata acum 15 ani - schimbati carbunii la motor, merge si acum, tanc! TV CRT Windsor (mare marca Posted Image)) sasiu 11ak30, merge inca dupa 23 de ani. Smart TV LG diagonala 123 de cm luat acum 3 ani de zile, da semne de oboseala. Combina frigorifica Arctic cu 2 compresoare a functionat 15 ani, a picat partea de frigider, congelatorul inca merge. Luat un LG no frost de vreo luna de zile, sa vedem cat va tine, in niciun caz cat Arcticul.  Mai vrei exemple?
..................
sint unii mai ghinionisti, sau se cred asa de priceputi incit se jeneaza sa citeasca manualele de utilizare!

Raportat la zecile de milioane de dispozitive electrice/electronice care se vind anual in tara, procentul celor care se defecteaza in primii ani de functionare este infim!
si cel mai bine se vede asta observind disparitia centrelor de reparatii! fiabilitatea a crescut mult si daca faceti un sondaj cu cute de mii de repondenti, veti afla ca majoritatea sint multumiti de achizitiile facute!

pare greu de crezut, dar e un pic de stiinta si la utilizarea electrocasnicelor!

aia cu picatul la iesirea din garantie e folclor de autobaza! se intimpla extrem de rar, deci statistic nu inseamna mai nimic!

View Postgushpi, on 24 august 2022 - 07:34, said:

nu-ți bate capul...
este DOAR un mod „jmekeresc” de exprimare, referitor la ecran.
(doar știi că pe vremuri ecranul era o „sticlă” bombată și ...explozivă? Posted Image )
...................
Nu! era exct invers, facea implozie TK!

View Postmihaicozac, on 24 august 2022 - 08:52, said:

Majoritatea problemelor apar de la backlight. Ca să fie cât mai violent colorat şi deci atractiv pt. client în magazin, ledurile sunt alimentate în blană şi se încing la maximum. Cei mai mulţi clienţi nu ştiu detalii de henul ăsta şi reduc luminozitatea din meniu care doar închide parţial transmisivitatea panelului, intensitatea backlight-ului rămâne mai departe maximă. Cu timpul de la încălzirea generală şi mai ales ciclurile cald-rece apar probleme ori la leduri ori la electronica TV-ului care după ce că se încinge şi ea singură mai este încălzită şi de panel. Iar faptul că multe aparate sunt plasate în mobilă sau foarte aproape de perete fără ventilaţie sufucientă le grăbeşte sfârşitul, spre bucuria fabricanţilor şi a vânzătorilor.
Exact, dar nimeni nu va recunoaste ca nu stie sa utilizeze corect un banal Tv!

#50
londonwalk

londonwalk

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 03.10.2016

View Posttytysor, on 25 august 2022 - 00:31, said:

sint unii mai ghinionisti, sau se cred asa de priceputi incit se jeneaza sa citeasca manualele de utilizare!

Raportat la zecile de milioane de dispozitive electrice/electronice care se vind anual in tara, procentul celor care se defecteaza in primii ani de functionare este infim!
si cel mai bine se vede asta observind disparitia centrelor de reparatii! fiabilitatea a crescut mult si daca faceti un sondaj cu cute de mii de repondenti, veti afla ca majoritatea sint multumiti de achizitiile facute!

pare greu de crezut, dar e un pic de stiinta si la utilizarea electrocasnicelor!

aia cu picatul la iesirea din garantie e folclor de autobaza! se intimpla extrem de rar, deci statistic nu inseamna mai nimic!


Nu! era exct invers, facea implozie TK!


Exact, dar nimeni nu va recunoaste ca nu stie sa utilizeze corect un banal Tv!

in manualul de utilizare ar acestui aparat, nicaieri nu iti scrie care sunt setarile optime sau prudente. mai mult, aparatul nu are optiune de "backlight adjustment", are "brightness", "contrast", "black level" si multe altele, dar nu backlight adjustment. majoritatea seterilor care aveau optiunea de "auto" au ramas asa. a fost folosit in principal seara/noaptea in modul "cinema" cu "brightness" la 10-15 din 50 maxim posibil

#51
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,309
  • Înscris: 08.02.2011
Nu toate tv-urile au reglaj pentru iluminare sau se numeste functia in fel si chip. La samsung se numeste chiar "iluminare spate" de exemplu.   Oricum e de preferat sa fie la maxim ca sa ai contrastul cel mai mare si mai ales daca e montat tv-ul langa fereastra, unde iluminarea ambientala e mare.

Asta cu reducerea backlightului o fac depanatorii, de multe ori fara sa fie anuntat clientul, ca nu sunt siguri ca tine reparatia alea 3 luni de garantie legala. Bineinteles, daca faci asta, performantele tv-ului vor fi reduse cu iluminare mica.

#52
londonwalk

londonwalk

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 03.10.2016
mda, au venit, l-au desfacut, l-au pus pe un aparat. a ramas la fel, tot sticla e stricata. sa ii ia dracu' cu televizoarele lor. acum sa astepte 1 an pana strang bani sa imi iau altul. si cel mai probabil, va fi alt brand

#53
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
Ce face aparatul ala pe care au pus televizorul? Poate ne dai si noua o poza cu aparatul minune daca tot ai filmat evenimentul.

#54
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postlondonwalk, on 25 august 2022 - 13:36, said:


Ai facut ce ti-au recomandat colegii cu lanterna aproape de display cand acesta este pornit? Se vede ceva miscare?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate