Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Eu unde plec vara asta?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#37
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postmihaistoian, on 25 august 2022 - 19:20, said:

. Si mai gasesti destule
Sunt multe terase faine in Oradea!

#38
mihaistoian

mihaistoian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 02.11.2009

View PostCronos1, on 25 august 2022 - 19:25, said:

Sunt multe terase faine in Oradea!
Corect, am mancat foarte bine in oras!

#39
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,418
  • Înscris: 17.04.2006

View PostPuferiu_, on 24 august 2022 - 15:46, said:

Gata, m-am hotarat. Initial voiam Timisoara-Oradea-Cluj, dar am zis sa le iau pe rand, ca sa inteleg ceva din ele. Ramane doar Oradea. Tren direct, cazare ieftina, plec luni si ma intorc duminica. Sa fie intr-un ceas bun si musculite-ntre dinti!
Timisoara poti sa o excluzi de tot, este buna doar ca punct de legatura. Nu ai ce vizita mai mult de jumatate de zi.

#40
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
A fost frumos la Oradea.

#41
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Cu amaraciune in glas si tristete in suflet, voi incerca sa va povestesc cat mai scurt despre orasul de care m-am indragostit.

In noaptea de dinaintea plecarii, nu am dormit prea mult deoarece stiam ca ma asteapta un drum lung si un oras mare. Despre Oradea nu am cautat prea multe, am mers pe mana voastra (sper sa nu va doara). Eu am intrebat pe forum unde sa merg, voi mi-ati recomandat acest oras minunat, deci va multumesc.

Edited by Puferiu_, 14 September 2022 - 07:52.


#42
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Am stat la Continental Forum Hotel. Cinci nopti m-au costat aproape 1600 de lei. Am vrut neaparat cu balcon si vedere la rau. Camera batea spre anii '90, dar era curata si privelistea facea toti banii. Desi check-inul era la ora 15:00, am lasat bagajele la receptie de pe la 08:00 si m-am cazat de la 12:30. Cat timp am asteptat sa se elibereze camera, m-am plimbat prin Parcul Libertatii. Primul lucru pe care l-am sesizat a fost curatenia. Au fost putine locurile in care era aruncat vreun chistoc sau o punga razleata.
Receptia hotelului era mare, cu plante decorative, iar personalul a fost tare amabil. Din punctul asta de vedere, nimic de reprosat. Pana am ajuns in camera. Imi place sa cred despre mine ca am gusturi bune, aproape rafinate, deci sesizez imediat lucrurile marunte care nu sunt tocmai frumoase. Liftul avea un brau cu imitatie de sarpe. Unele scaune de la restaurant erau cu imitatie de leopard. Imitatia de sarpe se regasea si in jurul televizorului. O parte din mobilier era in stilul Ludovic al XlV-lea. Apa de la baie era sulfuroasa si cu greutate reuseam sa ma limpezesc dupa dus sau cand ma spalam pe maini. Bateriile, desi erau de la Grohe, erau foarte uzate. La bateria de la dus, apa curgea mereu prin pipa chiar daca porneam doar dusul. Uscatorul de par era spart si galben. Galben era si aparatul de aer conditionat, iar capacelul de la bateriile telecomenzii lipsea. Uitam de toate astea atunci cand ieseam pe balcon: Crisul Repede curgea la picioarele hotelului si se vedea o mare parte din oras (eram la etajul cinci).
Frant fiind de pe tren, am dormit cateva ore, apoi m-am dus la cumparaturi: apa plata, de-ale gurii, lapte si multa bere. Minibarul era deja plin cu bauturile puse de personalul hotelului, asa ca le-am scos pe toate ca sa fac loc pentru lapte si bere. Daca as fi avut mancare perisabila, nu as fi tinut-o in minibar, la cat de invechit parea.
De vizitat, am vizitat tot ce se putea vizita, in afara de Palatul Baroc. Parcuri, malluri si muzee, inclusiv catedrale si Turnul Primariei.

Aici fac o mica paranteza. Vreau sa va povestesc despre un om care m-a marcat. Este doar parerea mea, gandurile si sentimentele mele si vreau sa le impartasesc cu voi.

Primul loc vizitat a fost Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”. Doamna de acolo m-a intampinat cu un zambet larg si o voce blajina. Din primele secunde mi-am dat seama ca e un om intre oameni. A inceput sa imi spuna despre Iosif Vulcan si obiectele lasate mostenire. Dintr-una intr-alta, am inceput o conversatie foarte placuta. Ne puneam reciproc intrebari, fara sa ne invadam intimitatea unul altuia. Era genul de om cu care as fi avut ce discuta intreaga zi, apoi mi-as fi dorit inca una. Mi-a povestit despre oras si despre ea. Cand mi-a zis ca i-a decedat bunica recent, m-am topit de tot. Eram ca o bucata de unt lasata la soare. Fara inflexiuni in glas, vorbea cursiv, iar eu ii sorbeam fiecare cuvintel. De ce nu exista mai multi oameni ca aceasta doamna? De ce a durat asa putin vizita? Un fel de faith in humanity restored.

La sfarsit, mi-a facut o poza cu niste obiecte (nici nu mai stiu ce obiecte erau), pentru a o pune pe pagina de Facebook a muzeului. Incarcat cu energie pozitiva si 1000 de ganduri, am iesit si m-am plimbat prin oras, fara un scop anume. Nu mergeam, pluteam.

Incheiem paranteza si continuam calatoria. Din parcurile vizitate, doar trei aveau toalete publice: Petofi Sandor, Olosig si Ion I. C. Bratianu. Nici vorba de toalete publice prin oras. Ajunsesem sa sufar de fopo (fear of pissing out). Inainte de a iesi din hotel, imi faceam nevoile, aproape temator ca voi fi nevoit sa ma intorc doar pentru asta. Ceea ce s-a si intamplat intr-o zi, de a trebuit sa imi reconfigurez traseul.
La ora 18:00 se inchid toate magazinele, iar oamenii fug in casa. Ma mai intorceam seara de la mall si mergeam pe Dimitrie Cantemir, un bulevard destul de mare, zic eu. Rar se intampla sa vad oameni. Cele mai aglomerate locuri erau mallurile, un magazin de haine second hand in care am intrat si parcul Olosig.

Edited by Puferiu_, 14 September 2022 - 11:04.


#43
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
La cetate, am intrebat un baiat de unde pot face rost de o harta. Dialogul a fost urmatorul:
-Salut! Stii cumva de unde pot cumpara o harta cu atractiile turistice?
A ingaimat un "salut", apoi a facut o mica pauza. A lasat capul in jos, ganditor.
-Harta?
(pauza)
-Da.
(iar pauza)
-Acolo, inauntru, la muzeu.
-Mersi!

In hotel, la micul dejun, aveam multe feluri de mancare si suc. De la crenvusti si oua ochiuri, la rosii, castraveti, mezeluri si branzeturi. Odata, un grasan (ca mine) si-a luat cinci oua fierte, un munte de carnati prajiti si rosii, pentru echilibru. Intr-una din dimineti, am avut privilegiul de a intalni echipa de baschet masculin a orasului Oradea. Cel mai mic dintre ei era mai inalt ca mine. Celui mai inalt ii veneam pana la piept. La un moment dat, eram la cafetiera si vad o mana peste umarul meu care se intindea dupa ceasca. Cesti erau si pe rafturile de jos, dar probabil nu erau la nivelul privirii sale. Ce sa-ti povestesc! Bine ca esti tu paluga.

#44
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Muzeul Istoriei Evreilor mi s-a parut saracacios. Ma asteptam sa vad si sa invat mai multe lucruri. La etaj, unde e sectiunea inchinata Holocaustului, pe podea era desenata o cale ferata. Mi s-a parut interesanta si la obiect chestia asta. In schimb, m-a deranjat doamna de la curatenie. Parca se tinea dupa mine cu spalatul pe jos. Aveam si eu un moment solemn, eram cu gandurile mele, si doamna aceasta trantea manerul galetii de se auzea in tot muzeul. Rusine, doamna!

Mi-a placut atat de mult Oradea incat, in ultima zi, am cerut late check out. Receptionerul mi-a transmis ca pot sta in camera pana la ora 18:00, eu avand trenul la 19:30. Pentru 90 de lei a fost taman bine, mai ales ca si ploua intr-un hal fara de hal.

Se stie ca fiecare oras are farmecul sau. Oradea mi-a placut tare mult. Cu oamenii sai calmi (care nu se grabesc, ca nu au unde sa se duca), cu cladirile sale frumoase si cu Crisul Repede, Oradea te face sa zambesti, lasand in urma amintirile frumoase si iti doresti sa revii cat mai curand. Au trecut patru zile de cand am revenit acasa si inca imi amintesc cu placere toate locurile vizitate. La doamna de la muzeu ma gandesc cu nostalgie si imi pare rau doar ca nu am stat mai mult de vorba. Cand voi reveni la Oradea, cu siguranta o voi vizita din nou. Si muzeul, ca motiv de vizita. Pe curand, Oradea!

#45
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Si poze.

Attached Files



#46
lely

lely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 920
  • Înscris: 03.02.2010
La mulți ani!
O plimbare de început de an prin centru pentru dezmorțire...

Attached Files



#47
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Multumim pentru poze! Te asteptam sa revii si anul viitor.

#48
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Astia au targ mult mai frumos ca capacana aia pentru turisti de la Craiova, balciul ala.

#49
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Chiar ma gandeam la topicul asta. Unde voi pleca vara asta, nu am niciun dubiu. Mai e putin, iar copilul din mine e nerabdator sa place in vacanta vietii sale. Suntem la inceput de august. Oradea, here I come! In septembrie.

#50
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Si eu ma uitam sa ma uit unde se mai duce Puferiu in vacanta.

La Sighisoara ai fost vreodata?
Dar la Castelul Corvinilor?
Bran, Brasov?

#51
DannyHuwe

DannyHuwe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,577
  • Înscris: 30.03.2023

 Puferiu_, on 02 august 2023 - 20:30, said:

Chiar ma gandeam la topicul asta. Unde voi pleca vara asta, nu am niciun dubiu. Mai e putin, iar copilul din mine e nerabdator sa place in vacanta vietii sale. Suntem la inceput de august. Oradea, here I come! In septembrie.
Pufereu ai fost in manastirile din Nordul Moldovei si la Lacul Rosu-Cheile Bicazului?

#52
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
SI eu sunt curios unde pleaca Puferiu in vacanta.

La Sighisoara am fost de doua ori. Prima oara, cand se tinea festivalul ala traditional cu rockeri nespalati si imputiti. Eram in mediul meu.

La Castelul COrvinilor am fost cand se renova. Si tot a fost frumos. Dar saracie ca la Hunedoara nu am vazut nicaieri.

Bran, Brasov... E ca si cum ai zice ca te duci la Bragadiru, la gratar.

#53
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Nu erau roackeri, erau cavaleri tehtoni.

Oradean bogat ce esti. Iauz la el cati bani a cheltuit in vacante, trebuia sa stai acasa sa te uiti la tv si sa economisesti.

Auz? Ce mancare era in prima poza?
Posted Image

#54
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Stii stradutele adiacente strazii Lipscani, cu terase si case vechi, gata sa cada? Cam asa era si zona asta din Oradea. Mancarea aia e de la un restaurant cu specific tailandez. Cand ma duc luna viitoare o sa-ti pun mai multe poze.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate