Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge

Fitinguri pentru teava incalzire ...
 Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...
 Renunțam la tot pentru linis...

BSOD Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...
 The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...
 

Problema combina frigorifica

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016
Salutare!
Am o combina marca Haier HB21FWNN si problema este ca dupa ce merge 5-6 ore sare siguranta centrala. Am zis ca e rezistenta de la vaporizator, ca poate intra in scurt. Am decuplat-o si tot asa face. Nu sunt electronist, iar tehnicianul vine peste doua saptamani din vacanta. Daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi ar fi minunat.

#2
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 30.11.2005
Poate scurtul ( daca o fi ), apare in alta zona. Studiaza circuitele prin casa si pentru inceput  ,  schimba priza de unde  alimentezi .

#3
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016

Vizualizare mesajscub, pe 18 august 2022 - 13:41, a scris:

Poate scurtul ( daca o fi ), apare in alta zona. Studiaza circuitele prin casa si pentru inceput  ,  schimba priza de unde  alimentezi .

Priza am schimbat-o. E noua. Scurtul apare numai cand e frigiderul in priza. Trei zile a stat oprit si nu s-a intamplat nimic. Scurturile au legatura directa numai cu frigiderul si cu durata lui de functionare, respectiv 5-6 ore de la punerea in functiune.

Edited by cipcon, 18 August 2022 - 13:45.


#4
tehtronics

tehtronics

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 15.07.2006
Poate fi si "siguranta" proasta ... daca e automata.

#5
partenerul

partenerul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 23.12.2019
Functioneaza continu 5-6 ore sau se mai opreste uneori?

#6
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,027
  • Înscris: 30.07.2007
Ce tip de siguranta centrala ai? Poti publica o fotografie?

#7
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016

View Posttehtronics, on 18 august 2022 - 13:50, said:

Poate fi si "siguranta" proasta ... daca e automata.

Siguranta este noua, intrucat au mutat contorul de la apartament in casa scarii, prin urmare totul e nou, cabluri, etc. Asta e o veste buna, pentru ca inainte sa sa se faca modernizarea asta, defectul obisnuia sa imi arda piese pe placa. Am reparat-o de 4 ori pana acum. Acum, din fericirire, doar arunca siguranta.

View Postpartenerul, on 18 august 2022 - 13:50, said:

Functioneaza continu 5-6 ore sau se mai opreste uneori?

Da, pentru ca e complet dezghetat. Nu se opreste deloc, decat atunci cand apare scurtul.

Edited by cipcon, 18 August 2022 - 14:06.


#8
RomanianAngel

RomanianAngel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 03.01.2009
Daca ai siguranta diferentiala cu protectie cu releu de curent rezidual si se declanseaza, posibil sa ai o scurgere de curent spre impamantare. Verifica daca siguranta care se declanseaza are buton "test". Daca da, aproape sigur acolo e problema. Inseamna ca faza de la alimentare are un traseu spre impamantare.

#9
hellmarvel

hellmarvel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,284
  • Înscris: 12.03.2010
Dude, ce combina frigorifica ai tu, care merge ore in sir fara sa se opreasca, nu te deranjeaza consumul? Chestiile astea au TERMOSTATE care trebuie sa-ti intrerupa mersul combinei cind se atinge temperatura pe care ai setat-o. Cind ai un cpnsumator mare care merge ore in sir, e normal sa-ti sara siguranta, altfel ti s-ar topi firele din perete.

#10
scub

scub

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 30.11.2005

View Postcipcon, on 18 august 2022 - 13:44, said:

Priza am schimbat-o. E noua. ....
Alimentare de la  alta priza ...

#11
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,106
  • Înscris: 01.10.2005
Eroare!
Mea culpa!

Edited by Mircel, 18 August 2022 - 15:56.


#12
Cuto

Cuto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 268
  • Înscris: 18.06.2004
Puterea instalata a unui frigider e in jur de 400 w, asa ca chiar daca ar merge continuu nu are voie sa sara nicio siguranta sau sa topeasca fire, daca frigiderul merge normal sase ore e posibil ca dupa perioada asta sa incerce termostatul sa intrerupa si atunci se produce "buba". Verifica termostatul, mai ales ca nu intrerupe o perioada cam lunga de timp.

#13
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,131
  • Înscris: 15.04.2019

View Postcipcon, on 18 august 2022 - 13:34, said:

Am zis ca e rezistenta de la vaporizator, ca poate intra in scurt. Am decuplat-o si tot asa face. Nu sunt electronist, iar tehnicianul vine peste doua saptamani din vacanta.
Combina nu cred ca are rezistenta ci compresor si senzori. Trebuie verificata de un frigotehnist, poate-i lipseste agent refrigerant. Exista si altii in afara de cel plecat in vacanta.

#14
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016

View Post__Dan__, on 18 august 2022 - 18:28, said:

Combina nu cred ca are rezistenta ci compresor si senzori. Trebuie verificata de un frigotehnist, poate-i lipseste agent refrigerant. Exista si altii in afara de cel plecat in vacanta.

Are chiar doua rezistente: una in congelator si care e in jurul vaporizatorului si pe care am decuplat-o eu si inca o banda in frigider. Puterea instalata pentru dezghetare este de 280W, scrie pe eticheta.

View PostRomanianAngel, on 18 august 2022 - 14:53, said:

Daca ai siguranta diferentiala cu protectie cu releu de curent rezidual si se declanseaza, posibil sa ai o scurgere de curent spre impamantare. Verifica daca siguranta care se declanseaza are buton "test". Daca da, aproape sigur acolo e problema. Inseamna ca faza de la alimentare are un traseu spre impamantare.
Este foarte interesant ce spui tu. Ca istoric, pot sa iti spun ca o vreme indelungata eu nu am stiut ca nu am impamantare si cat timp am avut contorul in casa, placa frigiderului mi s-a ars de vreo 4 ori. Dupa ce au schimbat firele si au pus contorul jos, chiar si fara impamantare, nu mai ardea placa, ci doar decupla siguranta principala. Am rezolvat intre timp si impamantarea, prize masurate si verificate. Problema a ramas.

View PostCuto, on 18 august 2022 - 16:02, said:

Puterea instalata a unui frigider e in jur de 400 w, asa ca chiar daca ar merge continuu nu are voie sa sara nicio siguranta sau sa topeasca fire, daca frigiderul merge normal sase ore e posibil ca dupa perioada asta sa incerce termostatul sa intrerupa si atunci se produce "buba". Verifica termostatul, mai ales ca nu intrerupe o perioada cam lunga de timp.

De ce ar incerca termostatul sa decupleze daca nu a ajuns la temperaturile setate in congelator, respectiv frigider? Cam dupa 9-10 ore ajunge la temperaturile la care sa actioneze termostatul.

Edited by cipcon, 18 August 2022 - 18:41.


#15
skystars

skystars

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 13.03.2008
Citeste la pagina 35 ce scrie in service manual ( capitolul F )

Attached Files



#16
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,217
  • Înscris: 25.04.2016
Mai bine schimba chinezaria aia.

#17
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016

View Postskystars, on 18 august 2022 - 22:52, said:

Citeste la pagina 35 ce scrie in service manual ( capitolul F )
Nu m-a curentat niciodata carcasa Da, o sa verific atunci cand va veni baiatul. E foarte priceput, dar minunile astea care se intampla cred ca ar pune in dificultate pe oricine.

Edited by cipcon, 19 August 2022 - 10:23.


#18
cipcon

cipcon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 29.03.2016
Am aflat ce este: rezistenta pentru dezghetare de 273W. Da la masa. De acolo scurtul.
Acum am alta problema...nu gasesc piesa. Are codul: 0064001152A . Cei de la Haier au spus ca nu mai fac piese pentru aparate mai vechi de 10 ani. Am cautat peste tot si nimic. Ce mai e de facut? Idei? Ma poate ajuta cineva?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate