Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Șeful băncii centrale a Poloniei spune despre Berlin și Bruxelles: "îi deranjează că Polonia este o poveste de succes"

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
86 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,192
  • Înscris: 07.02.2017
,,Șeful băncii centrale a Poloniei spune ca pericolul nu vine de la inflație ci de la Berlin și Bruxelles: "îi deranjează că Polonia este o poveste de succes"

Adam Glapiński vede un pericol nu în înrăutățirea statisticilor economice, ci mai degrabă într-un complot al Berlinului și Bruxelles-ului.Cele mai recente cifre sugerează că economia Poloniei nu este dinamică.
Polonia se îndreaptă către o recesiune, moneda sa își pierde din valoare, iar inflația este printre cele mai ridicate din UE, dar șeful băncii centrale a țării are alte preocupări.
Lipsa miliardelor de euro din partea UE, o economie în încetinire și o inflație ridicată reprezintă toate dificultăți potențiale pentru PiS, în timp ce partidul se pregătește pentru alegerile parlamentare de anul viitor.
Cu Bruxelles și Berlin crescând presiunea asupra Varșoviei, mizele sunt enorme, a spus Glapiński.
„Trebuie să perseverăm, trebuie să câștigăm, trebuie să menținem zlotul, trebuie să menținem un guvern patriotic, ca în 10 ani să ne așezăm la masă cu germanii, francezii, italienii și toți ceilalți, ca egali”, a spus el.
Adam Glapiński afirmă că Germania urmărește „recuperarea într-o formă a fostelor lor terenuri, care acum se află în granițele Poloniei, și subjugarea întregii centuri de țări dintre Germania și Rusia”, a spus Glapiński, referindu-se la așezarea teritorială de după cel de-al Doilea Război Mondial, care a văzut unele teritorii est-germane predate Poloniei. Schimbarea frontierei a fost mult timp acceptată de guvernele germane.
El a avertizat că proiectele Berlinului sunt promovate de Donald Tusk, liderul Platformei Civice, principalul partid de opoziție al Poloniei, și un fost prim-ministru polonez și președinte al Consiliului European.
„De un an s-a spus că sarcina stabilită de Bruxelles pentru Tusk nu este doar ca el să răstoarne guvernul actual al Poloniei și să pună țara noastră pe drumul spre zona euro”, a spus Glapiński. „Odată ce aceste sarcini sunt îndeplinite, Tusk urmează să se întoarcă la Bruxelles, să devină șeful Comisiei Europene și să continue un efort accelerat pentru a construi un stat european”.
Glapiński este la conducerea fermă a Băncii Naționale a Poloniei și susține că Comisia Europeană este în concordanță cu Germania și acționează împotriva guvernului naționalist al Poloniei condus de partidul Lege și Justiție (PiS) al lui Kaczyński. Glapiński spune că de aceea UE nu plătește 35 de miliarde de euro în împrumuturi și granturi în cadrul fondului de redresare a pandemiei al blocului .
Bruxelles-ul spune că, pentru a obține banii, Polonia trebuie să îndeplinească „etapele” convenite și să anuleze modificările aduse sistemului judiciar care au fost considerate ca aducându-l sub control politic, dar susținătorii Glapiński și PiS susțin că Comisia face politică.
UE „dorește să dea acești bani următorului guvern”, a spus bancherul central.
Ceea ce deranjează în special Bruxelles-ul și Berlinul este că Polonia este o poveste de succes, a adăugat el.
A avea o bancă centrală suverană, banii noștri – zlotul – și dezvoltarea noastră economică dinamică este ceea ce îi enervează cel mai mult”, a spus Glapiński. Polonia a fost de acord să adopte moneda comună când a aderat la UE în 2004, dar actualul guvern vrea să rămână cu zlotul.''
https://mariustuca.r...cces-62182.html

Este foarte adevarat ca Germania a pierdut, la finalul celor doua razboaie mondiale, circa 30-40% din teritoriile sale, populate majoritar de etnici germani, in favoarea Poloniei, pentru ca asa au dorit Franta si Marea Britanie, interesate ca Germania sa devina cat mai irelevanta la nivel european, dupa primul razboi mondial, iar la finalul celui de-al doilea razboi mondial, in plus a dorit si Stalin, acelasi lucru.Stalin a vrut sa compenseze Polonia, pentru teritoriile preluate de  aceasta, de catre  URSS si alipite la Belarus si Ucraina,  cu teritorii germane.
Nationalistii polonezi stiu ca detin ceea ce drept istoric si moral nu le apartine si ca destui nativi germani nu au uitat pierderile teritoriale suferite de tara lor, in favoarea Poloniei. Asta ii face sa se simta vulnerabili.Pe langa dusmanul traditional al Poloniei care este Rusia, nationalistii polonezi ii percep ca dusmani, si pe germani si francezi care doresc transformarea UE intr-un stat federal, lucru de neacceptat de nationalistii polonezi.De aici dorinta nationalistilor polonezi de a se inarma in ritm accelerat, pentru ca la nevoie, sa poata face simultan, fata, atat Rusiei cat si Germaniei si Frantei.Ei mizeaza si pe sprijinul SUA si Marii Britanii interesate ca UE sa nu devina un stat federal, si o mare putere economica, politica si militara.
La fel de adevarat este ca actuala conducere a UE cat si  a Germaniei si Frantei sunt profund deranjate ca guvernul nationalist polonez se opune cu vehementa, cotelor de imigranti extraeuropeni, dorite fara limita , pe termen lung, de occidentali, implementarii agendei lgbtq, ideologiei woke, Corectitudinii Politice, dar si deciziilor luate unilateral de actuala conducere a UE, formata din oameni mediocri, numiti in actualele functii, in urma unor aranjamente de culise  realizate de Merkel si Macron, cu sprijinul premierilor Italiei, Spaniei, Benelux, Austriei si unor state cum ar fi Romania, si nu alesi in mod democratic, prin vot direct, de catre cetatenii statelor UE, care dau curs tuturor solicitarilor liderilor UE, Frantei si Germaniei.
Dupa ce au ajuns la putere, in mod democratic, nationalistii polonezi au eliminat prevederile legislative care le permiteau unor magistrati aflati in pozitii cheie,aserviti unor grupuri de influenta,  sa le blocheze toate initiativele legislate, asa cum procedeaza in Romania, CCR, sau Avocatul Poporului, entitati total politizate si aservite exclusiv intereselor celor care i-au promovat in functii pe membrii sai, in favoarea directivelor adoptate unilateral de conducerea UE.
Presupusele pretentii teritoriale ale Germaniei fata de Polonia, consider ca sunt nefondate.Marea problema a nationalistilor polonezi este ca sub guvernarea lor, Polonia nu va avea acces la banii europeni, gratie carora, aceasta tara a evoluat enorm in comparatie cu Romania cu care, in decembrie 1989, se afla la egalitate, ca si dezvoltare a infrastructurii sau economiei.Datorita banilor europeni nerambursabili, si a modului istet in care acestia au fost folositi, in perioada 2008-2011, Polonia nu  a fost afectata de recesiunea economica ci a beneficiat de dezvoltare.
Pana recent, in lupta cu conducerea UE, aservita conducerii Frantei si Germaniei, Polonia a avut un aliat, in Ungaria lui Victor Orban.Recent, datorita pozitiei diferite avuta fata de razboiul din Ucraina, relatiilor cu Rusia, pe moment, relatia Poloniei cu Ungaria, s-a stricat insa in politica, de nevoie, orice compromis este posibil.
Din punctul meu de vedere, in fata Chinei, Rusiei,  a tarilor BRICS, luate la pachet, care doresc sa adopte o mondeda unica, a SUA, pentru a deveni cu adevarat releventa, UE trebuie sa devina o federatie/confederatie, avand propria sa armata, capabila sa o apere de orice inamic, si care sa fie partenerul SUA si Canadei in cadrul NATO.

Edited by max_01, 18 August 2022 - 11:23.


#2
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Multe cuvinte pentru smiorc, smiorc, smiorc UE e rea că nu ne mai da bani și ne obligă să respectăm tratatele semnate.

#3
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,780
  • Înscris: 15.08.2014
Asa,si? Acum ca stim astea o sa traiasca romanul mai bine?

#4
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,023
  • Înscris: 03.07.2008
Polonia era un succes si inainte de venirea astora la putere. De ce atunci UE nu avea nimic cu ei?

#5
ioana1973

ioana1973

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,563
  • Înscris: 16.03.2014
Stilul/scoala Putin, Orban, Latrina 3.....noi suntem buni, "ei ie rai,si ranchiunosi si ne dusmaneste".

#6
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,131
  • Înscris: 30.10.2003
Multe fabulatii la Isarescu de Polonia!

#7
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,819
  • Înscris: 06.10.2003

View Postmax_01, on 18 august 2022 - 11:12, said:

[...]se opune cu vehementa, cotelor de imigranti extraeuropeni, dorite fara limita , pe termen lung, de occidentali, implementarii agendei lgbtq, ideologiei woke, Corectitudinii Politice, dar si deciziilor luate unilateral de actuala conducere a UE, formata din oameni mediocri, numiti in actualele functii, in urma unor aranjamente de culise  realizate de Merkel si Macron, cu sprijinul premierilor Italiei, Spaniei, Benelux, Austriei si unor state cum ar fi Romania, si nu alesi in mod democratic, prin vot direct, de catre cetatenii statelor UE, care dau curs tuturor solicitarilor liderilor UE, Frantei si Germaniei.
Dupa ce au ajuns la putere, in mod democratic, nationalistii polonezi au eliminat prevederile legislative care le permiteau unor magistrati aflati in pozitii cheie,aserviti unor grupuri de influenta,  sa le blocheze toate initiativele legislate, asa cum procedeaza in Romania, CCR, sau Avocatul Poporului, entitati total politizate si aservite exclusiv intereselor celor care i-au promovat in functii pe membrii sai, in favoarea directivelor adoptate unilateral de conducerea UE[...]

Cu astea-s de acord da' trebuie să ai ceva sânge în instalație și ceva patriotism / iubire de țară să nu fii un YES-man la toate elucubrațiile de la Bruxelles ca cârpele noastre.

#8
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

View PostImperathor, on 18 august 2022 - 11:23, said:

De ce atunci UE nu avea nimic cu ei?
Pentru că UE era altceva când au intrat ei în 2004?
Hell, era altceva decât e acum și în 2007 când am intrat noi!

#9
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 02.09.2009

View Postshiva, on 18 august 2022 - 11:47, said:

Cu astea-s de acord da' trebuie să ai ceva sânge în instalație și ceva patriotism / iubire de țară să nu fii un YES-man la toate elucubrațiile de la Bruxelles ca cârpele noastre.
LIKE

#10
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,192
  • Înscris: 07.02.2017

View Postshiva, on 18 august 2022 - 11:47, said:

Cu astea-s de acord da' trebuie să ai ceva sânge în instalație și ceva patriotism / iubire de țară să nu fii un YES-man la toate elucubrațiile de la Bruxelles ca cârpele noastre.
Politicianul roman este total dezinteresat de tara si poporul lui.El este interesat doar ca prin prisma functiei detinute in institutiile statului roman, datorita calitatii de politician, sa se imbogateasca el si apropiatii sai,  cat mai mult, in mod ilicit, transformand ilicitul in licit, folosind resursele statului in scop personal.Pentru ca tine la imagine si doreste sa fie perceput ca un om cu gandire moderna, occidentala, politicianul roman este YES-man, in fata mediocrilor din fruntea institutiilor  UE.
Categoric, UE are nevoie de o reformare foarte profunda,  institutiile sale sa fie restructurate radical iar liderii UE sa fie ales prin vor direct, de cetateni, pentru ca acestia sa aiba cu adevarat legitimitate.Chiar daca nu conteaza ce doresc eu, este necesar ca actuala UE sa devina Statele Unite ale Europei, respectiv o democratie directa..

View Postgarett, on 18 august 2022 - 11:53, said:

Pentru că UE era altceva când au intrat ei în 2004?
Hell, era altceva decât e acum și în 2007 când am intrat noi!
Asa este.Atunci nu se punea accent, la nivel oficial, pe promovarea intensa a cotelor de imigranti extraeuropeni, fara numar, pe termen nelimitat, agendei lgbtq, ideologiei woke si Corectitudinii Politice.

#11
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postshiva, on 18 august 2022 - 11:47, said:

Cu astea-s de acord da' trebuie să ai ceva sânge în instalație și ceva patriotism / iubire de țară să nu fii un YES-man la toate elucubrațiile de la Bruxelles ca cârpele noastre.

daca am face exact ce zice bruxelesul acesta, am fi departe, civilizati si educati. Carpele noastre preiau doar bucatele scose din context sa mai traga un tun aratand cu degetul spre aia ca i-au "fortat"

#12
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,131
  • Înscris: 30.10.2003

View Postshiva, on 18 august 2022 - 11:47, said:

Cu astea-s de acord da' trebuie să ai ceva sânge în instalație și ceva patriotism / iubire de țară să nu fii un YES-man la toate elucubrațiile de la Bruxelles ca cârpele noastre.
Eu un talmes balmes textul ala. Una e sa te opui cotelor de imigranti, alta e sa modifici legile justitiei in favoarea ta. UE zice clar ce nu-i convine. Isarescu de Polonia a facut o tocanita, in speranta ca va vor fi inghitite toate laolalta.
Cea mai mare prostie scrisa e ca nemtilor si francezilor nu le convine succesul poponez. O aberatie mai mare nu poate sa existe. Firmele germane si franceze abia asteapta ca polonezul sa aiba bani mai multi si sa ii cheltuieasca pe produsele lor. Dar logica lipseste cu desavarsire in retorica unora.

Edited by Bursul, 18 August 2022 - 13:02.


#13
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View Postmax_01, on 18 august 2022 - 12:02, said:

cotelor de imigranti extraeuropeni, fara numar, pe termen nelimitat, agendei lgbtq, ideologiei woke si Corectitudinii Politice.

toate acestea sunt lucruri pozitive
de ce te deranjează imigranții? ești rasist?
de ce te deranjează lgbt? ești homofob?
de ce te deranjează corectitudinea politică? ești bigot, discriminezi oamenii?

#14
a_user

a_user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 22.04.2017
Delir total!

Nu i puneti pe “nationalisti” sa calculeze cate din beneficiile lor se datoreaza vecinatatii cu a patra economie a lumii ca incep sa planga!

+ ca ai Cehia si Austria in sud

Asta e motivul! Trei sferturi e legat de pozitia lor in centrul celei mai dinamice si puternice zone economice din lume.

Despre cat de descurcareti si harnici sunt ei, sa nu vorbim sa plangem iar…

#15
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 29.04.2006
LOL, ce penibili au ajuns polonezii...

90% din rezultatele lor economice se datoreaza calitatii de membru UE si vecinatatii cu Germania.

Edited by Zygoth, 18 August 2022 - 13:25.


#16
radumiki

radumiki

    My AI Friend

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,602
  • Înscris: 13.10.2003

View PostBursul, on 18 august 2022 - 13:02, said:

Eu un talmes balmes textul ala. Una e sa te opui cotelor de imigranti, alta e sa modifici legile justitiei in favoarea ta. UE zice clar ce nu-i convine. Isarescu de Polonia a facut o tocanita, in speranta ca va vor fi inghitite toate laolalta.
Cea mai mare prostie scrisa e ca nemtilor si francezilor nu le convine succesul poponez. O aberatie mai mare nu poate sa existe. Firmele germane si franceze abia asteapta ca polonezul sa aiba bani mai multi si sa ii cheltuieasca pe produsele lor. Dar logica lipseste cu desavarsire in retorica unora.

Pana la urma Isarescu de Polonia face politica, lasand la o parte ca abereaza la greu.
Din cate stiu treaba unui guvernator de banca centrala este ca singurele politici care sa-l preocupe sunt cele economice care vizeaza moneda tarii, rezervele, dobanzile, etc
Nu mi-ar place sa-l vad pe Isarescu al nostru continuand propaganda pesedista, penelista sau a oricarui partid, nationalist sau nu.

#17
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,877
  • Înscris: 31.08.2006

View Postmax_01, on 18 august 2022 - 12:02, said:

Politicianul roman este total dezinteresat de tara si poporul lui.El este interesat doar ca prin prisma functiei detinute in institutiile statului roman, datorita calitatii de politician, sa se imbogateasca el si apropiatii sai,  cat mai mult, in mod ilicit, transformand ilicitul in licit, folosind resursele statului in scop personal.Pentru ca tine la imagine si doreste sa fie perceput ca un om cu gandire moderna, occidentala, politicianul roman este YES-man, in fata mediocrilor din fruntea institutiilor  UE.


   Perfect adevarat in ceea ce priveste loazele din politica romaneasca.  Astea sunt o rusine nationala. Pacat ca romanii sunt atat de induratori cu niste smecheri parveniti numiti impropriu "politicieni".

#18
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006

View Postmax_01, on 18 august 2022 - 12:02, said:

Atunci nu se punea accent, la nivel oficial, pe promovarea intensa a cotelor de imigranti extraeuropeni, fara numar, pe termen nelimitat, agendei lgbtq, ideologiei woke si Corectitudinii Politice.
Acum se pune accent DOAR pe astea...


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate