Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...
 Honor 70

Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...
 Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.
 Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight
 

Ac adaptor HKA 12150EC 230

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,244
  • Înscris: 19.03.2007
Salutare. Aveti idee unde gasesc echivalentul acestuia ? Nu ma pricep dar din cate se pare nu e stabilizat si nu am idee ce ar trebui sa caut. Este de la un aparat de radio Tivoli si originalul nu l-am gasit pe nicaieri. Atasez o poza cu cel original. Multumesc de ajutor.
Am incercat cu cele normale de 12V la 1,5A si nu receptioneaza bine posturile , e mai mult un fasait continuu.

Attached Files



#2
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
S-ar putea sa fie transformator nu sursa in comutatie. Vezi si tu, daca-i greu e transformator.

#3
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,658
  • Înscris: 05.12.2005
Ar fi nevoie de un filtru suplimentar între sursă şi radio. Ceva gen PI, cu inductanţe pe ambele fire şi condensatori de decuplare electrolitici şi ceramici. Poate e suficient însă şi un simplu inel de ferită montat pe cablu, cât mai aproape de jack-ul de alimentare.

#4
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
Uite unul, de exemplu, https://www.tme.eu/r...-20s-230-11-5v/ dar sigur gasesti si variante mai ieftine.

#5
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,244
  • Înscris: 19.03.2007

View PostPeerless, on 18 august 2022 - 10:16, said:

S-ar putea sa fie transformator nu sursa in comutatie. Vezi si tu, daca-i greu e transformator.

Da, e greu, cred ca e transformator si aparatul de radio are filtrajul in interior.
Cel din link e la 11,5V, oare nu influenteaza negativ functionarea aparatului ?

#6
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,244
  • Înscris: 19.03.2007
Intre timp l-am masurat, scoate 15,4V in gol, inseamna ca e in comutatie, dar nu stiu ce piese (diode,condensatori) are in interior .

#7
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,314
  • Înscris: 17.09.2005
Nu este in comutatie.
Este un simplu alimentator cu transformator ,punte redresoare si condensator (i) de filtrare.
Si daca l-ai masurat si scoate 15.4 volti inseamna ca este bun.
12 volti o sa aibe atunci cand are o sarcina care sa consume 1.5 amperi.
Deci este un alimentator nestabilizat.
Altceva cauzeaza acel fasait, cu alimentator de 12V si 1.5A trebuie sa functioneze OK.

#8
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,244
  • Înscris: 19.03.2007
Pai acela este bun, doar ca am 2 aparate si unul are un alimentator normal ,stabilizat de 12V 2A. Am verificat cu 4 alimentatoare diferite de 12V, toate stabilizate si pe ambele aparate efectul e acelasi, probabil sursa originala are filtraj. Partea proaste este ca e capsulata si nu pot vedea ce componente are in interior, transformatorul e oricum masiv, cred ca sursa cantareste peste 600gr.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate