Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Hub MAI

Ghiseul.ro

Spiru Haret, invatamant la distan...

S-a scumpit petrolul, marim pretu...
 La ce e util acest inel-de-antena...

Problema de cadastru

hdd seagate si eject fail

Emigrare in Castellon cu familia ...
 Peugeot 208, 1.2 100 cp

unde ajung la noi in tara pachete...

Smaranda Braescu

Portofel electronic
 Laptele mai scump ca Berea, de ce?

Antena CB PNI ML75, lungime 75cm,...

Cont in won korean ( krw)

Salarii Inspectoratul Judetean &#...
 

Probleme rute Orange <-> Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#19
th3viper

th3viper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 03.01.2013

View Postme_iauras, on 19 august 2022 - 14:30, said:

Singura alta optiune de testare a ipotezei exprimate mai sus ar fi sa pui (temporar) in UDM interfata eth9 (ORO) ca primary/main in grupul de failover (invers fata de ce e configurat acum) si apoi sa vezi daca de pe tel cu SIM DIGI (sau mai bine tel conectat la Wifi-ul unui vecin tot cu Digi ca provider) intampini aceleasi probleme pe care le intampini acum in combo eth8 UP (DIGI main) + eth9 (ORO failover) + tel SIM ORO .
Tnx de idee... rezultatul e ca pregatesc o canistra de benzina si ii dau foc.

Am facut schimbarea interfata, eth9 ca main si eth8 failover.
Schimbat regulile de port fw pe WAN-urile aferente

Toate 3 tel s-au connectat la Oro fara probleme
Nici un tel nu s-a connectat la Digi
Cum s-a intamplat mai sus cu Tel DIgi si Tel Vdf, confirma ca asta e normal. eth8 acum ca este failover nu ar trebui sa ruteze nimic by default.

Am trecut la pasu 2 si in traffic manager am creat o regula:
Attached File  traffic rule.jpg   29.42K   9 downloads

IP-urile sunt ale telefoanelor.

.... here is the fun part

Tel DiGi -> Nu merge pe Digi da merge oe Oro - anormal
Tel Oro -> Nu merge pe Digi da merge pe Oro - anormal
Tel Vdf -> Merge pe Digi da nu merge pe Oro - normal

In conform rutei, toate trei trebuie sa aiba treaba doar pe WAN2 (Digi)
Cumva fiind acceasi provideri ameteste Posted Image

Am oprit si setarile de traffic & device identification dupa care restart insa se pare ca nu e de acolo

#20
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 26.06.2008
De curiozitate , optiunea de MSS clamping este activa pe UDM ?

#21
th3viper

th3viper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 03.01.2013

View Postmarchand, on 20 august 2022 - 11:39, said:

De curiozitate , optiunea de MSS clamping este activa pe UDM ?
Da, e pe auto.

#22
th3viper

th3viper

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 03.01.2013
Salve...problema rezolvata, pacientul a murit...

Mai jos raspunsul de la Ubiquiti:

The IP address that traffic packets are sourced from(Src: 109.x.x.67) is within WAN2 subnet 109.x.x.177/8.
The current IP address assigned to the WAN2 SFP+ port is 109.x.x.177/8. This is a /8 which means that it overlaps with all IP addresses that start with 109.
The forwarded port should work if you connect from a source IP address that is outside of this range.


Rezolvare.... sa imi aloce Orange al IP...sau sa scot router-ul lor din bridge.

Edited by th3viper, 31 August 2022 - 15:02.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate