Ce banci folositi in UK?

Posted 20 August 2022 - 13:53

MikeSpike, on 18 august 2022 - 15:53, said:
Este bun,ca la al 2lea credit m-au verificat de fata cu mine. Si tot ei mi-au zis ca daca verific de acasa credit score-ul el scade. Asa ca nu ma complic,merg la ei si o fac fara sa creasca?/scada(asta sigur). Da Catean,am transferat ceva din Ro(mama Omida care esti tu)! Ce este adevarat totusi este ca in momentul in care te bagi la un credit/abonament se face un "search" adica compania respectiva se uita in istoricul tau de credit. Acum sunt doua tipuri de search-uri: - soft search: nu afecteaza credit score-ul. Aici avem: practic orice tip de credit check intra aici, anumite abonamente/subscriptions (ziare etc). - hard search: afecteaza credit score-ul si lasa o "pata/urma" timp de 12 luni ca o companie s-a uitat la fisa ta. Aici avem: aplicatii pt credit card, imprumut, anumite abonamente/subscriptions (internet etc). O comparatie intre cele doua gasesti aici. Uite si un mic extras din tab-ul meu de credit score aici. Am fost oarecum fascinat sa aflu "adevarul suprem" cand am ajuns in UK. Toata lumea cunoscuta de pe aici avea versiunea lui de "ce inseamna credit score". Chiar am un var care e 100% sigur ca daca trimiti lunar 10 lire dintr-un cont in altul, iti creste credit score ![]() Edited by diabolik213, 20 August 2022 - 13:56. |
Posted 20 August 2022 - 17:28

Diabolik,aia cu verificarea acasa si linku sa-i zici altuia! Tatae a fosst informat de consilierii bancii(care nu cred ca vroiau sa-mi faca favoruri pe timpul lor pierdut de fag si coffee). Si din mai multe surse diferite(oficiale si nu numai) PIERZI puncte daca interoghezi ce credit score ai . Asa ca prefer la baetii de la banca mea(hehe)
|
Posted 20 August 2022 - 19:29

MikeSpike, on 20 august 2022 - 17:28, said:
Diabolik,aia cu verificarea acasa si linku sa-i zici altuia! Tatae a fosst informat de consilierii bancii(care nu cred ca vroiau sa-mi faca favoruri pe timpul lor pierdut de fag si coffee). Si din mai multe surse diferite(oficiale si nu numai) PIERZI puncte daca interoghezi ce credit score ai . Asa ca prefer la baetii de la banca mea(hehe) ![]() |
Posted 21 August 2022 - 06:53

Diabolik,aia cu verificarea acasa si linku sa-i zici altuia! Tatae a fosst informat de consilierii bancii(care nu cred ca vroiau sa-mi faca favoruri pe timpul lor pierdut de fag si coffee). Si din mai multe surse diferite(oficiale si nu numai) PIERZI puncte daca interoghezi ce credit score ai . Asa ca prefer la baetii de la banca mea(hehe) Daca pur si simplu 'admiri' credit scorul , nici pe departe nu iti scade niciun credit score. Intru frecvent pe Experian (si web si aplicatie telefon) , niciodata nu mi a scazut creditul doar ca am intrat in cont. Daca incepi si faci sapaturi la crdit carduri si tot interoghezi posibilitatile de a ti acorda credit card, atunci da, ti l da in jos deoarece se conisdera ca esti 'disperat' dupa creditare, deci ai o problema financiara. La primul meu credit card (in 2012 daca imi aduc bine aminte), exact asa am facut, nestiind cu ce se manaca credit scorul....pe experian, de doua ori pe zi , eu dadeam searh la credit carduri si loan -uri...faceam search intr o veselie...la sfarsit de luna, credit scorul scuzuse mai mult de jumate din ce aveam. Apoi, m-am prins care a fost treaba. Edited by cuculea, 21 August 2022 - 06:55. |
Posted 21 August 2022 - 14:08

Diabolik,aia cu verificarea acasa si linku sa-i zici altuia! Tatae a fosst informat de consilierii bancii(care nu cred ca vroiau sa-mi faca favoruri pe timpul lor pierdut de fag si coffee). Si din mai multe surse diferite(oficiale si nu numai) PIERZI puncte daca interoghezi ce credit score ai . Asa ca prefer la baetii de la banca mea(hehe) https://www.equifax....-credit-scores/ Checking your credit reports or credit scores will not impact credit scores https://www.experian...ects-score.html Checking your credit score or credit report.We often get asked ‘does checking your credit score lower it?’ The answer is no. You can check your own credit score and credit report as many times as you like – it will never have a negative impact on your score. dar... tu te duci la ghiseu pt credit? Edited by _-livio-_, 21 August 2022 - 14:09. |
Posted 21 August 2022 - 15:32

_-livio-_, on 21 august 2022 - 14:08, said:
probabil a fost eroare de comunicare, uite ce zic baietii cu scorul: https://www.equifax....-credit-scores/ Checking your credit reports or credit scores will not impact credit scores https://www.experian...ects-score.html Checking your credit score or credit report.We often get asked ‘does checking your credit score lower it?’ The answer is no. You can check your own credit score and credit report as many times as you like – it will never have a negative impact on your score. dar... tu te duci la ghiseu pt credit? |
Posted 21 August 2022 - 16:25

cuculea, on 18 august 2022 - 13:05, said:
Nu conteaza ca nu aveai rate la nimic, ci mai degraba conteaza ce credit scor aveai la vremea aceea. |
Posted 21 August 2022 - 16:49

eu il folosesc doar la cumparat chestii de peste £500 sau fragile, asta din cauza asigurarii default.
|
Posted 27 August 2022 - 23:49

sau bilete de avion, mai ales acuma cu atatea anulari, daca platesti cu debit ai mari sanse sa nu mai vezi banii inapoi, adica voucher sau te amana cat au ei chef, patit treaba asta
Punter, on 27 august 2022 - 22:06, said:
de la ce firme ati face un imprumut rapid/usor? daca prin firme intelegi numele bancii, de la care ai conditii mai bune, normal Edited by dan210, 27 August 2022 - 23:51. |
Posted 28 August 2022 - 01:03

Cred că amesteci termenii. Brokerii nu dau bani cu dobândă, intermediază găsirea băncii potrivite pentru situația ta concretă.
Brokerii de credite.. Si la fel sunt și brokerii de asigurări sau chiar brokerii pentru investiții. |
Posted 28 August 2022 - 06:31

Punter, on 27 august 2022 - 22:06, said:
de la ce firme ati face un imprumut rapid/usor? An inteles ca M&S au acum o dobanda super buna la credite, undeva la 2,8 APR (fata de restul care e undeva la 4-6 ). Vorbeam cu un cunoscut zilele trecute si mi-a zis ca vrea sa ia un imprumut personal si a gasit la astia dobanda asta mica. Nu stiu exact cum merge cu ei ca si rapiditatea a aprobarii si virarii banilor, dar merita incercat pentru cine vrea, dobanda e ok. Edited by cuculea, 28 August 2022 - 06:34. |
Posted 28 August 2022 - 17:25

ma refeream la imprumuturi luate usor, cu soft check, "sameday cash" de genul asta: https://www.little-l...BCAAEgJ3WfD_BwE
|
|
Posted 02 October 2022 - 17:40

Deja sunt de mai bine de doua luni cu Monzo si siner, imi pare rau ca nu am trecut mai demult la ei. Mi se pare cea mai meserie banca din Uk. Mai ales de cand ai si card de credit (virtual ce i drept), aplicatia lor e super tare. Am avut si o oarecare tangenta cu suportul lor, au raspuns super repede. Momentan sunt incantat de experienta cu ei.
|
Posted 02 October 2022 - 19:41

Pentru cash Back, am inceput sa folosesc Chase (e JP Morgan din Amenrica, transpus in UK, nu e banca ci un fel de finch). In primul an ai 1 % cashback la ori ce cumparatura cu withdraw cand vrei si in limita soldului. Destul de draguta aplicatia. Cardul nu are trecut pe el numarul cardului, il ai doar in aplicatie . Faci pe luna cumparaturi de 500 de lire, ai 5 indarat. Nu e mare scofala, dar pentru cine e amator de cash back, e ceva acolo. Eu de multe ori, ma trezesc prin magazin ca uit sa fi transferat din Monzo in Chase , si o las balta, paltesc cu Monzo , unde imi intra si salariul si imi tin purcoiul de bani.
Restul bancilor pur britanice (BArcleays, LLoyds, NatWest Nationwide etc), in mare parte te frig cand platesti in alta moneda fata de GBP. Eu cum calatoresc destul de mult si fac plati la comerciant prin diferite tari, nu imi sunt @dragi@ deloc aceste banci britanice. Si sincer, mi-e incomod sa stau cu 2-3 banci dupa mine si cu ale lor carduri aferente. Am ales Monzo pentru faptul ca pot plati oriunde in lume la curs Mastercard, mai transfer din cand in cand catre REvolut care e best in schimb valutari dar are problema in week end cu schimbul valutar. Monzo mi se pare ca se muleaza perfect pe ce imi trebuie mie. Aplicatie simpla dar completa in acelasi timp, CS super ok , curs de schimb bun , siguranta , deci e cam ce trebuie Ca si card de credit, folosesc Amex platinum, Tymit si mai nou Flex de la Monzo. Pe vremea cand UK era in UE, am folosit LLOYDS care mi s a parut la vremea aceea , o banca excelenta (card debit, card business, card credit, tot la ei). Dupa ce au iesit , s-au aliniat cu restul bancilor britanice care te cam frig la non GBP. Era cheltuiala prea mare cu ce aveam eu de facut si am decis sa schimb cu Starling bank, iar o banca super faina dar care ii lipsea si inca ii lipseste un card de credit si inca cateva facilitati pe care Monzo le are. Edited by cuculea, 02 October 2022 - 19:50. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users