Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!

La multi ani @Forumului Softpedia...
 Majoratu lu' Bebe de acum 23 ...

Skoda Octavia 2, temperatura apa ...

Samsung A33 5G sau Motorola G42 4G

Christine McVie nu mai este... vie
 Cocaine Bear (2023)

Test presiune cu apa traseu condu...

Cum schimb anvelopele - prima data

Problema cu CPU cores.
 ITP in alta tara

BMW AFR

Iesire cu familia pe 2 decembrie....

Defecțiune servodirectie ATV
 

Sistem desktop buget 5000 lei

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
MSI A520M PRO este o placa foarte slaba , nu e locul unde se face economie.
Imi vine greu a crede ca este indicat sa iei un ssd 2tb de 1000ron si sa dai doar 200ron pe o asemenea placa de baza pe care pui intregul sistem.
Nu am fost niciodata adeptul ca o piesa scumpa este neaparat buna , dar o piesa buna are intotdeauna un pret mai mare.
Nu am recomandat niciodata componente de top , ca pret , atat timp cat au fost suficiente unele decente la un pret mai convenabil pentru a poate scoate maximul de performanta din buget.
Unitatea ta arata bine , cu exceptia placii de baza.
Are un VRM extrem de slab , racire insuficienta si desi Ryzen 5600 are acelasi PPT de 88w ca si celelalte procesoare Ryzen de cu TDP 65w , placa de baza alimenteaza procesorul, ssd-ul si placa video , nu o vad potrivita pentru sistem
Mai bine punem o sursa de doar 500w ( de ajuns pentru aceasta configuratie ) si alegem macar un B450 decent ca VRM  sau se fac alte schimbari astfel incat sa ii ramana 5600/RX6600/32gb ram  si o placa de baza ok in bugetul lui.

#20
mkscorpion0

mkscorpion0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,629
  • Înscris: 26.10.2017

 RazvanFS, on 17 august 2022 - 20:40, said:


Corect ce spui, insa am vazut cazuri in tercut in care se punea o placa de baza de 700-800 lei si un cpu de 200 lei.. Adica un fail total. Sau placa de baza de 1200 lei si placa video de ~500 lei (gtx1050/sau vreun rx5xx de 600 lei).

Trebuie sa existe un echilibru. Nu poti pune un i3 de 500-600 lei pe o placa de baza de 1,5x mai scumpa...

Edited by mkscorpion0, 17 August 2022 - 21:49.


#21
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
Da mkscorpion0 , se pot face nenumarate greseli la alcatuirea unui sistem care costa performanta in prezent / viitor .
De-a lungul anilor am vazut destule combinatii gresite pentru scopul lor , mereu am incercat sa ii fac sa inteleaga , unii m-au ascultat , altii nu, fiecare face ce vrea ca banii lui pana la urma :)

Functie de utilizare si buget si ofertele de pret la momentul achizitiei, fiecare unitate are un anumit grad de echilibru si performanta , ca una e gaming 4K titluri AAA, alta e gaming FHD esports , cu totul programare si/sau editari/randari video si mai depinde si de soft-uri utilizate. Unele necesita multe core-uri, altele VRAM , RAM sau stocare.

#22
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,429
  • Înscris: 26.06.2003

View PostRazvanFS, on 17 august 2022 - 20:40, said:

MSI A520M PRO este o placa foarte slaba , nu e locul unde se face economie.
Imi vine greu a crede ca este indicat sa iei un ssd 2tb de 1000ron si sa dai doar 200ron pe o asemenea placa de baza pe care pui intregul sistem.
Nu am fost niciodata adeptul ca o piesa scumpa este neaparat buna , dar o piesa buna are intotdeauna un pret mai mare.
Nu am recomandat niciodata componente de top , ca pret , atat timp cat au fost suficiente unele decente la un pret mai convenabil pentru a poate scoate maximul de performanta din buget.
Unitatea ta arata bine , cu exceptia placii de baza.
Are un VRM extrem de slab , racire insuficienta si desi Ryzen 5600 are acelasi PPT de 88w ca si celelalte procesoare Ryzen de cu TDP 65w , placa de baza alimenteaza procesorul, ssd-ul si placa video , nu o vad potrivita pentru sistem
Mai bine punem o sursa de doar 500w ( de ajuns pentru aceasta configuratie ) si alegem macar un B450 decent ca VRM  sau se fac alte schimbari astfel incat sa ii ramana 5600/RX6600/32gb ram  si o placa de baza ok in bugetul lui.
Daca se ramane la SSD de 1TB, diferenta de bani se poate baga intr-un B550 de bun simt.

#23
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.12.2006
Multumesc tuturor

M-am gandit sa depasesc un pic bugetul (ajung la 5500 lei) si sa nu am regrete dupa, sau sa ma gandesc prea curand la ceva upgrade-uri. As vrea ca acest sistem sa ma tina ceva vreme

O sa iau, dupa cum mi-ati recomandat, un RX 6600 si un procesor AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz, iar la placa de baza m-am gandit la GIGABYTE B550M DS3H


SSD de 2tb m-am gandit la 970 Evo Plus. Si sa nu-l partitionez, practic sa am si windows-ul si tot pe el.

Carcasa am ales-o Segotep Halo 7 Plus Black din motive estetice (imi place personal cum arata), are 4 ventilatoare incluse, citind review-uri pozitive, si ca ar fi foarte silentioasa

Din ce m-am informat, nu ar trebuie sa fie probleme de compatibilitate la acest sistem, sau un upgarde de bios necesar, iar componentele alese ar fi destul de echilibrate ca performante

Dupa ce il iau, ar mai ramane sa instalez eu Windows 10 Pro, si sa-mi copiez ce fisiere am nevoie din vechiul PC


Am pus aici sistemul: https://www.pcgarage...ishlist/5157880

Edited by allah2, 18 August 2022 - 10:40.


#24
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,429
  • Înscris: 26.06.2003
Vezi ca mai mult ca sigur iti va trebui update de BIOS ca sa mearga procesorul ala. Verifica daca placa ta de baza stie sa faca update de bios fara procesor, daca nu, da un ban la PCG sa iti faca ei. Sau cumpara un Asus sau MSI care stiu sa faca asta.

#25
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.12.2006
Atunci voi cere si update de bios de la PCG (vad ca este doar 69 lei). Mersi. Ma gandesc ca, alaturi de serviciul de asamblare componente, vor testa si baietii de la PCG si nu o sa am ceva surprize cand il primesc

#26
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,106
  • Înscris: 21.12.2006
Mai bine cauți o placa de bază care suport BIOS Flash direct prin USB, unele chiar și fără procesor. Mai dai in plus la placa de bază, decât să plătești la PCG

DS3H este gama medium-low de la Gigabyte

Edited by nei-k, 18 August 2022 - 13:21.


#27
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
Unitatea arata ok acum , in cazul tau particular :)

La PCG , daca ai asamblare standard inclusa , fac ei update-ul de bios daca este necesar, altfel nu.
Nu trebuie sa platesti separat update bios.

#28
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.12.2006
Merci. Asa e, am intrebat la PCG si mi-au spus ca ar fi compatibilie, iar in orice caz daca trebuie update de bios, il fac ei in cadru serviciului de asamblare (fara sa mai trebuiasca sa platesc separat)

Voi comanda acest sistem

#29
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 12.11.2012

View Postallah2, on 18 august 2022 - 10:38, said:

Multumesc tuturor

M-am gandit sa depasesc un pic bugetul (ajung la 5500 lei) si sa nu am regrete dupa, sau sa ma gandesc prea curand la ceva upgrade-uri. As vrea ca acest sistem sa ma tina ceva vreme

O sa iau, dupa cum mi-ati recomandat, un RX 6600 si un procesor AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz, iar la placa de baza m-am gandit la GIGABYTE B550M DS3H

Carcasa am ales-o Segotep Halo 7 Plus Black din motive estetice (imi place personal cum arata), are 4 ventilatoare incluse, citind review-uri pozitive, si ca ar fi foarte silentioasa

Din ce m-am informat, nu ar trebuie sa fie probleme de compatibilitate la acest sistem, sau un upgarde de bios necesar, iar componentele alese ar fi destul de echilibrate ca performante

Am pus aici sistemul: https://www.pcgarage...ishlist/5157880

Pare echilibrat acuma calculatoru

Da era mai buna o sursa full modulara ca sa ai air flow bun in carcasa

Si vreau sa iti zic din experienta mea propie ca carcasa Segotep Halo 7 Plus Black arata bine da e de calitate inferioara
Am avut si lucrat cu modelu ala si stiu ce zic
O sa ai temperaturi mari inauntru si ventilatoare la full load ca sa scada temperatura inauntru si n o sa fie silentioasa unitatea

Asteptam sa revi cu informati despre PC

#30
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
Da , la carcasa se putea mai bine , de preferat una cu mesh in fata, insa la configuratia lui , procesor de 65w si o placa video cu un consum maxim de 150w ( desi nu am vazut teste unde sa treaca de 130w full load) carcasa e ok. Probabil o sa aibe temperaturi ceva mai ridicate, ma astept la un 75grade GPU si 65-70grade CPU in gaming , iar la programare cred ca la fel, nu trece de 70grade CPU, dar nu e nimic de speriat sau sa limiteze termic performantele.
Se pot imbunatati usor temperaturile cu cateva grade daca lucreaza la curba de turatie in bios pentru CPU si ventilatoare carcasa si in Afterburner pentru GPU.
Per total nu o sa aibe temperaturi de speriat si nici zgomotoasa , o sa fie totul la o limita acceptabila.

Dar , acum, fara sa mi-o iei in nume de rau, imi explici te rog de ce o sursa semi/full modulara ajuta la airflow ? Ai aceleasi cabluri prin carcasa ( cele necesare pentru alimentare ) iar restul sunt in cutia ei, iar la o sursa normala , ai aceleasi cabluri prin carcasa ( cele necesare alimentarii ) , iar restul se strang frumos si se asaza jos la sursa , nu vad cu ce incurca estetic ( nu se vad pe partea cu geamul pentru ca sunt acoperite , aceasta carcasa are propriul locas pentru sursa si hdd ) si nici nu vad cum incurca airflow din moment ce nu stau in calea ventilatoaror frontale sau cele tavan / spate . :)

#31
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,429
  • Înscris: 26.06.2003
de aia ziceam de deepcool matrexx 45.

#32
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 12.11.2012

View PostRazvanFS, on 18 august 2022 - 18:49, said:

Da , la carcasa se putea mai bine ,

Dar , acum, fara sa mi-o iei in nume de rau, imi explici te rog de ce o sursa semi/full modulara ajuta la airflow ? Ai aceleasi cabluri prin carcasa ( cele necesare pentru alimentare ) iar restul sunt in cutia ei, iar la o sursa normala , ai aceleasi cabluri prin carcasa ( cele necesare alimentarii ) , iar restul se strang frumos si se asaza jos la sursa , nu vad cu ce incurca estetic ( nu se vad pe partea cu geamul pentru ca sunt acoperite , aceasta carcasa are propriul locas pentru sursa si hdd ) si nici nu vad cum incurca airflow din moment ce nu stau in calea ventilatoaror frontale sau cele tavan / spate . :)

Din cauza la Segotep Halo 7 Plus Black ca n are air flow bun chit ca cablurile intra in locasu la sursa
Eu stiu mai bine ce vorbesc ca am montat sute de carcase Segotep Halo 7 Plus Black cu surse full modulare, semi modulare si cu cabluri inauntru

Daca era carcasa cu mesh in fata putea sa bage sursa cu toate cablurile in locas acolo si avea 1 maxim 2 grade in plus decat cu sursa full modulara

#33
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
Eu te rog frumos sa aduci argumente solide , nu " eu stiu mai bine ca am montat sute de carcase" , doar post-ul tau de pe pagina anterioara ma face sa cred ca nu stii asa de bine pe cat ai tu impresia .
Iti voi explica in parte la fiecare de ce  si te rog iar sa nu mi-o iei in nume de rau si nici sa nu te superi pe mine, dar cred ca cei care cer sfaturi, o fac pentru ca nu doresc sa isi cheltuiasca banii aiurea si apeleaza la ajutor pe acest forum in speranta ca vor primi sfaturi bune .

Uite de ce cred eu ca nu ai cunostintele necesare :
-totalul sistemului tau era 5000ron si este cu 40% mai slab GPU si 15% mai slab CPU ca un sistem ce se poate face in acest buget cu cerintele expuse
-intai 11400 este generatie veche , apoi ai pus Z590 la 11400 argumentand : "sa caute altii placa de baza ce nu necesita update bios" ; orice placa de baza B560/H510/H570 vine din fabrica cu bios pentru 11400, trebuia sa stii clar chestia asta si sunt destule din aceste placi bune si ieftine pentru 11400
-ai propus 3050 la 1850 cand ai varianta RX 6600 la 1650ron si ofera 40% mai multa performanta ; daca vroiai neaparat nvidia , era RTX 3060 la 2050ron si ofera iar 40% mai multa performanta si are si DLSS , deci oricum 3050 era varianta cea mai slaba
-nu alegeai o carcasa cu un singur ventilator inclus , fara sa mai pui minim  inca alte 2x120mm in lista , ce racire ai pe carcasa aia cu un singur ventilator in spate pe evacuare si fata din plastic fara mesh ?
-nu erai in dubiu intre ID-Cooling SE-214-XT si GAMMAXX 400 V2, cand clar ID Cooling e mai bun, e capabil sa tina un 12600K, doar se joaca cu 11400, pe cand GAMMAXX 400 V2 se topeste pe un 12600K
-sursa de 550w  Seasonic la 470ron, iar o alegere gresita avand in vedere bugetul si faptul ca gaseai surse bune , fara nici o problema la 300ron 650w, 350ron 750w, iar daca vroiai neaparat sursa gama de top, aveai Corsair 650w modular , 10 ani garantie si o gramada de protectii la doar 360ron

Imi cer scuze daca te supar, imi cer scuze si fata de ceilalti useri,nu vreau sa deranjez pe nimeni cu nimic , dar discutiile de genul se tin cu argumente solide nu cu " eu stiu mai bine" , toti invatam , nimeni nu le stie pe toate,iar atunci cand faci configuratii te rog sa nu te grabesti si sa gasesti varianta optima avand in vedere conditiile existe in clipa respectiva.
Datoram cele mai bune sfaturi celor care ne cer ajutorul si gandeste-te ca exact la asta te astepti si tu atunci cand ceri parerea cuiva.

#34
allah2

allah2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.12.2006
Mi-a venit sistemul.

Nu pot conecta monitorul :) vad ca aveam cablu dvi dvi cu vechiul PC

Aici din cate inteleg conectarea trebuie sa o fac doar HDMI la PC. Insa monitorul meu e ceva mai vechi, nu are HDMI.

Merge daca cumpar orice cablu DVI - HDMI ?

Ca acesta: https://www.pcgarage...-male-1m-negru/

Atasez poze cu intrarile in PC respectiv in montitorul meu

Si problema nr 2: vad ca are instalat Ubuntu de baietii de la PcGarage.

Eu cum voi instala Windows 10 peste Ubuntu? Am Windows ul pe un stick. Dau din bios sa porneasca pe stick si instalez Windows ul ca si cum Ubuntu nu ar fi acolo ?

Multumesc si scuzati intrebarile de noob:)

Attached File  20220830_205426.jpg   484.21K   11 downloadsAttached File  20220830_210726.jpg   520.35K   8 downloads

Edited by allah2, 30 August 2022 - 20:19.


#35
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 579
  • Înscris: 12.11.2012
Da @allah2, e bun cablu ala la 40 de Roni

Da ce monitor vechi ai de n are mufa hdmi ?

Eu in locu tau cumparam si un monitor nou cu mufa hdmi si display port
Da pana strangi bani de monitor nou ia cablu ala DVI - HDMI

#36
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,429
  • Înscris: 26.06.2003

View Postallah2, on 30 august 2022 - 20:18, said:

Mi-a venit sistemul.

Nu pot conecta monitorul Posted Image vad ca aveam cablu dvi dvi cu vechiul PC
Dau din bios sa porneasca pe stick si instalez Windows ul ca si cum Ubuntu nu ar fi acolo ?

Multumesc si scuzati intrebarile de noob:)

Sa-l stapanesti sanatos.
As cumpara mai degraba un adaptor, asa o sa poti refolosi cablul HDMI la orice altceva. https://conectica.ro...ini-m-t-con3116

La aia cu ubuntu, da, bagi stick-ul, stergi partitiile detectate deja si ii dai sa instaleze Windows pe curat.

Nu ai de ce sa iti ceri scuze, nu exista intrebari prostesti (daca nu e trolling), doar oameni incapabili de un raspuns civilizat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate