Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Camera infraroșu pentru audi...

erori imprimanta share-uita

DAB+ si Internetradio
 Cat de mult conteaza ergonomia &#...

Email cu fisier atasat necunoscut

centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge
 Fitinguri pentru teava incalzire ...

Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?
 sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...

BSOD Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina
 

cum conectez un tv

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014
Va salut. Am un tv Vortex LEDV-32TD2070 si am un decodor Telekom (nu e HD) care are iesire doar SCART. Nu vreau sa il conectez prin CI+ si nu vreau nici sa schimb decodorul intr unul HD. Imi poate spune cineva o varianta cum sa conectez decodorul la tv? ce cablu am nevoie? pot rezolva problema cu un asa ceva: https://aleximtop.ro...-tata-15m  ? Mersi.

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 08.02.2011
Nu, nici pomeneal, doar cu convertor activ.

Uite exemplu:
https://www.a2t.ro/a...hdmi-1080p.html

De la scart la RCA ți iei cablu cu mufe de 5 lei, se gsește peste tot

#3
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
O solutie mai scumpa complicata nu putea sa primeasca.
TV-ul are intrare AV, cel mai probabil RCA. Caz in care se aplica: https://forum.softpe.../#entry29123196
Spor!
LE: dupa fotografiile gasite pe internet pare sa aiba intrare AV de tip jack de 3.5mm, caz in care are nevoie de-un altfel de cablu: https://forum.softpe.../#entry29123332

View PostLone_Druid, on 15 august 2022 - 15:18, said:

[...]
Poti sa pui o fotografie cu mufele disponibile pe TV? cat mai clara posibil.

Edited by Znevna, 15 August 2022 - 16:32.


#4
n1k3z0r

n1k3z0r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 27.06.2009
Eu zic sa nu te mai complici, oricum in curand Orange o sa schimbe toate decodoarele Telekom cu altele noi si o sa primesti unul HD.

#5
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 12.09.2005
Il poti conecta cun cablu ca acesta

#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nu-s sigur ca are TV-ul intrari RCA. Ai tu informatii despre modelul respectiv?

Edited by Znevna, 15 August 2022 - 18:52.


#7
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014
"Poti sa pui o fotografie cu mufele disponibile pe TV? cat mai clara posibil."


Nu e nevoie de foto. Am doar usb, hdmi, SPIDF (ptr sunet), si un "AV IN" (seamana f mult cu un jack 3.5mm). Nu am intrari RCA

View Postn1k3z0r, on 15 august 2022 - 16:42, said:

Eu zic sa nu te mai complici, oricum in curand Orange o sa schimbe toate decodoarele Telekom cu altele noi si o sa primesti unul HD.

de unde ai auzit? o sursa ai sa pot verifica informatia?

#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Ok, atunci ai nevoie de-un adaptor scart (SCART tata -> 3x RCA mama, din primele 3 mentionate sau alt model similar) din primul link pus de mine mai sus, si-un cablu din al 2-lea link (3x RCA tata -> jack 4 pini 3.5mm tata) care cablu nu stiu, n-am idee ce standard foloseste Vortex. De multe ori cablul se regasea in cutia TV-ului, dar multi il arunca.

Edited by Znevna, 15 August 2022 - 19:08.


#9
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014

View PostZnevna, on 15 august 2022 - 16:24, said:

O solutie mai scumpa complicata nu putea sa primeasca.
TV-ul are intrare AV, cel mai probabil RCA. Caz in care se aplica: https://forum.softpe.../#entry29123196
Spor!
LE: dupa fotografiile gasite pe internet pare sa aiba intrare AV de tip jack de 3.5mm, caz in care are nevoie de-un altfel de cablu: https://forum.softpe.../#entry29123332


Poti sa pui o fotografie cu mufele disponibile pe TV? cat mai clara posibil.

da, ai dreptate. e o intrare AV IN sub forma de jack. Deci chiar daca un capat intra aici, nu am unde baga celalalt capat, corect? ca nu cred ca exista cablu AV IN - SCART?

@znevna  Dar in linkul tau cu jackul AV IN sunt 2-3 modele, de unde stiu pe care sa l aleg?


asa ceva pot folosi :   https://www.pluscomp...scart-hdmi Â

Edited by Lone_Druid, 15 August 2022 - 19:16.


#10
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Merita sa dai 99 de lei? Probabil functioneaza, eu n-as cumpara asa ceva.
Care cablu, ti-am zis ca nu stiu, as paria pe cel cu GND pe Sleeve, dar nu sunt 100% sigur.
Cauta pe la un magazin de electronice din oras.

#11
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014

View PostZnevna, on 15 august 2022 - 19:18, said:

Merita sa dai 99 de lei? Probabil functioneaza, eu n-as cumpara asa ceva.
Care cablu, ti-am zis ca nu stiu, as paria pe cel cu GND pe Sleeve, dar nu sunt 100% sigur.
Cauta pe la un magazin de electronice din oras.

deci, ca sa fiu sigur ca am inteles: am nevoie de 1x cablu asa   http://vectro.ro/pro...trerupator-15m/   
si de 1x cablu RCA - AV IN tip jack

#12
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 12.09.2005

View PostZnevna, on 15 august 2022 - 18:52, said:

Nu-s sigur ca are TV-ul intrari RCA. Ai tu informatii despre modelul respectiv?

Ai dreptate, are av. Hai sa ii dam indicatii exacte:

cablu scart la rca  si cablu rca la av

#13
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014

View Postdicdobre, on 15 august 2022 - 19:23, said:


Ai dreptate, are av. Hai sa ii dam indicatii exacte:

cablu scart la rca  si cablu rca la av

@dicdobre   @znevna  Sa va dea Dumnezeu sanatate. Multumesc.

#14
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Sau Scart -> 3x RCA + Jack 4 pin 3,5mm tata -> 3x RCA tata, 1,5m
Dar iarasi, nu-s 100% sigur ca acel cablu rca-> jack e fix in ordinea care o vrea TV-ul.

Edited by Znevna, 15 August 2022 - 19:37.


#15
r_murphy

r_murphy

    analfabet functional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,278
  • Înscris: 30.04.2007
nu am citit toate comentariile, poate altcineva ti-a dat exact acest sfat, dar scriu si eu ..

daca vortexul este "mai nou" nu inteleg de ce te obosesti cu adaptorul .. baga cablul rf direct in televizor. acesta are tunet dvb-c si chiar daca abonamentul tau tv este "pe analog" tot vei prinde canalele digitale,
o scriu din propria experienta.

#16
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nu stiu daca Telekom are canalele DVB-C la liber.
Ai tu Telekom undeva? (Telekom, nu NextGen).

Edited by Znevna, 16 August 2022 - 09:01.


#17
Lone_Druid

Lone_Druid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 10.06.2014

View Postr_murphy, on 16 august 2022 - 08:55, said:

nu am citit toate comentariile, poate altcineva ti-a dat exact acest sfat, dar scriu si eu ..

daca vortexul este "mai nou" nu inteleg de ce te obosesti cu adaptorul .. baga cablul rf direct in televizor. acesta are tunet dvb-c si chiar daca abonamentul tau tv este "pe analog" tot vei prinde canalele digitale,
o scriu din propria experienta.

pai cablul meu tv intra in receiverul telekom/orange si nu are o mufa potrivita care sa intre direct in tv.

View PostZnevna, on 16 august 2022 - 09:00, said:

Nu stiu daca Telekom are canalele DVB-C la liber.
Ai tu Telekom undeva? (Telekom, nu NextGen).

https://ibb.co/tKNLnqy
https://ibb.co/W312SRg


am vreo sansa sa tai cablul sa fac ceva DIY? sa intre direct in tv?

Edited by Lone_Druid, 17 August 2022 - 13:07.


#18
r_murphy

r_murphy

    analfabet functional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,278
  • Înscris: 30.04.2007
daca gasesti in alta parte mai ieftin ... linkul este doar pentru exemplificare

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

Edited by r_murphy, 17 August 2022 - 13:12.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate