Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce farmacie VET online care "...

De unde cumparați legume si fructe?

Samsung S21 ultra

Plasa de umbrire peste gard de pl...
 O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 

Propaganda actuală, mai eficientă decât cea comunistă?

* * - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
27 replies to this topic

#1
djl

djl

    Resursele sunt făcute pt. a fi consumate

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,129
  • Înscris: 13.06.2004
Nu știu dacă voi reuși să creez un editorial de calitate, dar încerc.
Comunismul a beneficiat de un aparat de propagandă puternic. Uneori și datorită idioților utili, care au crezut în sistem, că totuși, teoretic, comunismul pare un sistem bun și în lume există multă nedreptate (fără nedreptate nu s-ar fi putut răspândi comunismul). Unii chiar mai cred în ce a zis propaganda comunistă, dar nu toți nostalgicii sunt victime ale propagandei comuniste. Asta este cu totul însă altă discuție.
Comunismul s-a prăbușit în mare part din lume (doar în R.P.D. Coreeană mai există comunism pur, că și Cuba începe să-l abandoneze), dar propaganda nu a dispărut. Și mă întreb dacă propaganda actuală nu este cumva chiar mai eficientă, mai jegoasă decât cea comunistă. În comunism, unii se mai deșteptau și nu credeau toate prostiile (pe aia cu Occidentul o duce prost nu prea cred că o credeau mulți), dar azi par hipnotizați. Oamenii par a fi dipsuși să se supună Marelui Lider și Marii Ordini fără a comenta prea mult, sau luând-o drept ceva căruia nu i te poți opune sau că așa e normal. Lucrurile cărora oamenii li se supun diferă de la țară la țară, deși unele, precum consumerismul exagerat și apartamentele prost concepute luate drept chestie normală cred că sunt comune mai multor țări. Cum se supun oamenii propagandei, mă sperie. Dacă nu gândești într-un fel, ești ca un fel de "dușman al poporului" sau "intelectual în Iunie 1990"
Dau un exemplu pe care-l detaliez: oamenii sunt așa de stresați încât cred că ei sunt vinovați că vor să aibă ceva mai cald sau mai răcoare în casă (fără a fi chestii exagerate, precum 17 ° C vara  sau 24 ° C iarna), că vor să aibă lumină și că vor să trăiască fără frica grijei de mâine. Trebuie să te supui ordinelor venite de sus. Mai protestează unii, dar prea puțini. Mulți iau noua anormalitate ca ceva căruia împotriva nu pot să facă, ei trebuie să sufere ca să fie mai bine mâine, nu idioții care au făcut prostii. Sau de la atomic vei face boom-boom (aici e și mâna Rusiei, care și-a găsit idioți plătiți pe bani). Iar ecologiștii de modă, niște fanatici. Omenirea a făcut rău, dar și omul nevinovat ajunge să se simtă vinovat.
Readuc și consumerismul în rânduri. Vai, Europa ar sărăci dacă ar avea mai multă producție, pentru unii (și în țări dezvoltate) industria pare ceva comunist. Ce e rău e că și unii nostalgici au tăcut la distrugere.
Poate la consumerism se integrează parțial și chestia cu dacă nu ai un produs sau nu folosești nu știu ce serviciu, ești retrograd. Poți să ai tehnologie nouă, dar să nu te intereseze un anumit produs sau serviciu. Ori la chestie culturale, vai, cum să nu-ți placă nu știu ce. Prostia asta exista și în trecut, dar parcă nu erai așa de agasat cu ea, deși persoane care să te critice, găseai cu duimul. Poate nu era așa de propagată în mass-media prostia.

#2
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,936
  • Înscris: 28.10.2006
De ce nu te duci la culcare, @djl?
N-ai trait in comunism, povestile ie frumoase, dar NICAIERI in lume nu mai este de actualitate comunismul! Ala clamat de MARX. Sau de alti adepti ai comunismului.
Ala de pa hartie e una, realitatea ie CRUDA, azi!
Nici macar in China nu mai este valabil 100%, au trecut la capitalismul comunist, adica sa faci bani din orice, dar sa nu sufle niciun om daca PATRONUL nu le da voie!
Asta e realitatea de azi, ca-ti place sau nu!

#3
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,402
  • Înscris: 15.12.2009
Propaganda va exista mereu. Nu exista propaganda buna sau proasta. E doar propaganda. Are o agenda, manipuleaza informatii, creeaza mase de habotnici/extremisti/slabi cu duhul care sa sustina o anumita idee care deserveste agendei.

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

Poate la consumerism se integrează parţial şi chestia cu dacă nu ai un produs sau nu foloseşti nu ştiu ce serviciu, eşti retrograd. Poţi să ai tehnologie nouă, dar să nu te intereseze un anumit produs sau serviciu.

Degeaba incerci sa te scuzi, mascat. Tu nu te incadrezi aici. Tu te incadrezi la "vreau sa traiesc in pestera si voi sunteti ciudati ca nu vreti la fel".

#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 15.04.2019

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

Iar ecologiştii de modă, nişte fanatici. Omenirea a făcut rău, dar şi omul nevinovat ajunge să se simtă vinovat.
Readuc şi consumerismul în rânduri. Vai, Europa ar sărăci dacă ar avea mai multă producţie, pentru unii (şi în ţări dezvoltate) industria pare ceva comunist. Ce e rău e că şi unii nostalgici au tăcut la distrugere.
Nici un adult nu e nevinovat. Inclusiv vis-a-vis de compromiterea planetei; poate doar bastinasii care populeaza insule fara curent traind din pescuit sau ciobanii lipsiti de internet + bautura/hrana procesata.
Sesizez o contradictie logica intre disculparea nevinovatilor sensibili si condamnarea nostalgicilor tacuti.
Eu setez AC-ul peste 26 temandu-ma de gura nevestei friguroase (si din economie eventual), nu din remuscare fata de planeta (care oricum se va duce pe copca).
Ontopic: Propaganda actuala e evident mai avansata si eficienta decat aia din razboiul rece. Insa si atunci si acum exista oameni (informati si/sau cu capacitatea de a discerne) imuni.

Edited by __Dan__, 14 August 2022 - 13:44.


#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,183
  • Înscris: 24.02.2007

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

Comunismul a beneficiat de un aparat de propagandă puternic. Uneori şi datorită idioţilor utili, care au crezut în sistem, că totuşi, teoretic, comunismul pare un sistem bun şi în lume există multă nedreptate (fără nedreptate nu s-ar fi putut răspândi comunismul).

Domnul absolvent de istorie, in cate tari s-a instalat comunismul fiindca asa a decis majoritatea populatiei, ca vor de maine comunism?

Edited by dani.user, 14 August 2022 - 13:45.


#6
Ninja

Ninja

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 07.12.2002
Djl, apropos, de ce nu te duci sa traiesti in Cuba? Din cauza embargourilor, aia folosesc numai vechituri. Ar fi raiul pe pamint pentru tine.

#7
djl

djl

    Resursele sunt făcute pt. a fi consumate

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,129
  • Înscris: 13.06.2004
Chestie: trăieşte în peşteră ăla care crede în unele chestii conservatoare social, nu ăla care foloseşte şi tehnologie veche.
Tehnologia ca tehnologia, dar cu ce-i deranjează pe unii mobila veche. Vai, ce casă de boşorog ai, vai ce sărac eşti. Există şi de ăştia. Nu mă refer la mobila nefuncţională, urâtă sau paradită. Pe unii îi cred că îi apucă şi dacă le zici că ai mobilă de acum 15 ani. Nu cred că chestia asta vine numai natural, e şi rodul propagandei.

View Postdani.user, on 14 august 2022 - 13:44, said:

Domnul absolvent de istorie, in cate tari s-a instalat comunismul fiindca asa a decis majoritatea populatiei, ca vor de maine comunism?

Nu majoritatea, dar măcar vreo jumate în: Rusia şi parte din Ucraina, China, Vietnam, posibil Laos, în Cuba (aici mai mult pe fond naţionalist) şi posibil fosta Iugoslavie (dar aici a fost o situaţie mai specială).

#8
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,123
  • Înscris: 29.12.2006

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

Readuc şi consumerismul în rânduri. Vai, Europa ar sărăci dacă ar avea mai multă producţie, pentru unii (şi în ţări dezvoltate) industria pare ceva comunist.

Consumerism înseamnă prosperitate. O economie autarhică înseamnă austeritate.

Producţia nu înseamnă neaparat bunuri materiale, ci şi bunuri în servicii. Evoluţia economiei mondiale de la începutul istoriei a fost aşa: economia de vânători-culegătorieconomia agrarăeconomia industrialăeconomia informaţionalăeconomia imaginaţiei, concept introdus de Charlie Magee în 1993.

În prezent în Occident se produc proiecte şi concepte, după care în Orient sunt fabricate produsele. Şi, prin intermediul comerţului, economia globală prosperă. Sigur, ca în orice domeniu, sunt şi accidente pe parcurs, cum e de pildă accidentul numit Vladimir Putin. Dar va trece şi el, şi progresul îşi va reveni.

#9
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Ceva zici tu bine dar insiropezi prea mult.Puterea de discernamint a oamenilor a scazut,si din motiv de perpetuarea speciei cu precadere la prostime.Multi ani in urma influencerii ar fi fost luati cu pietre sau macar ignorati.Oamenii din acele vremuri trecute stiau ce vor.

#10
tavitu

tavitu

    Minune: HE a început să emită facturile!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,598
  • Înscris: 16.02.2009

View Postdjl, on 14 august 2022 - 15:26, said:

Nu cred că chestia asta vine numai natural, e şi rodul propagandei.
Ba vine natural. Oameni au nevoie să se simtă apreciați/validați/superiori, și din păcate unii oameni reușesc acest lucru doar râzând de alții. Nu este nevoie de propagandă... este natura umană.

#11
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,041
  • Înscris: 30.04.2007
Propaganda actuală, mai eficientă decât cea comunistă?

oleleeeiiiiii, pai sa fi avut ceausescu fesebuciul la indemana, nu mai avea nevoie de securitate si propaganda. in primul rind se turnau baietii intre ei la "ilicit", dupa care se dadeau in git cu cine avea rude in strainatate si primea "pachete", dupa care ... reclame.

apropo de propaganda, cine poate crede ca exista intr-o tara in care internetul este de fapt un intranet, iar organele represive fac inchizitia sa suspine, HACKERI?!?!?
cind ii aud cu hecarii din coreea de nord, ma apuca risul :D :D asta da propaganda ..

#12
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,074
  • Înscris: 27.10.2007
Pe  bune, asa ai invatat tu la facultatea de istorie?  Ca in tarile astea comunismul s a instaurat natural, ca asa au vrut  "masele largi, populare"?
Nu tu revolutie bolsevica,  nu tu razboi civil, rosii contra albi, bolsevici contra mensevici, fara "revolutia culturala" a lui Mao?

View Postdjl, on 14 august 2022 - 15:26, said:


Nu majoritatea, dar măcar vreo jumate în: Rusia şi parte din Ucraina, China, Vietnam, posibil Laos, în Cuba (aici mai mult pe fond naţionalist) şi posibil fosta Iugoslavie (dar aici a fost o situaţie mai specială).


#13
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,429
  • Înscris: 02.09.2006

View Postdjl, on 14 august 2022 - 15:26, said:

Chestie: trăieşte în peşteră ăla care crede în unele chestii conservatoare social, nu ăla care foloseşte şi tehnologie veche.
Tehnologia ca tehnologia, dar cu ce-i deranjează pe unii mobila veche. Vai, ce casă de boşorog ai, vai ce sărac eşti. Există şi de ăştia. Nu mă refer la mobila nefuncţională, urâtă sau paradită. Pe unii îi cred că îi apucă şi dacă le zici că ai mobilă de acum 15 ani
..........................
Nuuu cred! adica exista persoane care nu-si doresc sa doarma intr-un pat in care au zacut si murit 8 generatii?

#14
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,633
  • Înscris: 23.10.2006
Nicaieri nu a fost comunismul clamat de Marx si Engels. Peste tot au fost dictaturi impuse cu forta. Daca tu crezi ca in Corea de Nord este comunism, te inseli amarnic, nici macar ei nu declara acest lucru, ei spun ca traiesc dupa doctrina Juche. Zi merci ca nu mai traim ca inainte de 89. La prima verificare a militiei, unde nu puteai prezenta legitimatia de servici vizata la zi, erai angajat cu forta, ori in vre-o fabrica, ori pe la canalul Buc-Giurgiu, si nu te mai plangeai ca nu poti cara 10 Kg....

#15
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,780
  • Înscris: 15.08.2014
Al n spelea topic in care te vaiti voalat ca esti criticat pt stilul de viata. Pai faca esti adevarat,iti asumi stilul,oricare ar fi el,nu stai sa te plingi pe net.
In test o varza de idei exposé alandala.
Nu te mai simti agasat si gata

#16
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,214
  • Înscris: 19.03.2022

View PostNinja, on 14 august 2022 - 14:52, said:

Djl, apropos, de ce nu te duci sa traiesti in Cuba? Din cauza embargourilor, aia folosesc numai vechituri. Ar fi raiul pe pamint pentru tine.
Deci voi sunteti propagandistii noii ere . . . Posted Image
Am asa o lehamite de tehnologie . . . . in afara de ideea de a pune tehnologia sa lucreze in locul omului chiar nu imi place sa o utilizez . Inteleg ca e nevoie de comunicare, de transport rapid, de eficienta, insa dincolo de astea tehnologia a dus la imbecilizare si cretinism.
Ca sa nu mai spun ca acum coruptia e si ea mult mai eficienta.

#17
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Propaganda există peste tot, nu au inventat-o comuniștii.

#18
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,710
  • Înscris: 07.02.2011

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

1.Nu știu dacă voi reuși să creez un editorial de calitate, dar încerc.
3.Comunismul a beneficiat de un aparat de propagandă puternic. Uneori și datorită idioților utili, care au crezut în sistem, ...
1.Nu ai reusit, ai inceput prost.
2.Esti cam obraznic cu eticheta de idioti utili, care au crezut in sistem, fara sa delimitezi macar un pic "generatiile din comunism",
plus cateva cuvinte despre trecerea la democratie si perioada de dupa.
3.Ai continuat si terminat, si mai prost, (ma refer la editorial).
Ti-a iesit un ghiveci aducand in discutie:
- Marele Lider și Marea Ordine,
- R.P.D. Coreana, Cuba, Rusia,
- apartamentele prost concepute (vezi ca acum se construiesc unele apartamente mai mici decat cele construite in ultimii ani din comunism).
- temparatura recomandata in apartamente,
- ecologiștii de modă,
- consumerism,
- preferinte culturale
...

View Postdjl, on 14 august 2022 - 13:06, said:

Prostia asta exista și în trecut, dar parcă nu erai așa de agasat cu ea, deși persoane care să te critice, găseai cu duimul.
Te simti agasat ca se gasesc persoane care sa te critice.
Consideri critica fiind o prostie desi chiar intentia ta de editorial poate fi vazuta ca o critica.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate