Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Mai nou, și poliția loc...

TAHITI ligue 1

Control polaritate motor dc 24v
 Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...

Honor 70
 Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare
 Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI
 

Supapa presiune furtun apa?

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 02.02.2005
Am o pompa de gradina pe care o folosesc la udarea gazonului. Mi s-a intamplat sa strangulez furtunul si acesta se cedeze de la prinderea cu colier de pe pompa. E riscant ca apa poate ajunge la partea electrica a cesteia. As avea nevoie de o supapa sau ceva care atunci cand creste presiunea sa imi evacueze apa pe alta parte. De ex as pune un y cu furtunul si aceea supapa. Nu stiu ce sa caut sau cum sa procedez pentru a evita ca apa sa ajunga la prtea electrica a pompei.

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,711
  • Înscris: 22.05.2003
Problema este ca nu stiu sa existe supape de presiune cu 0.5bar sau cat consideri tu necesar.

Cel mai safe este sa strangi cu un colier furtunul acolo nde face probleme, nu cu mufa rapida.

#3
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,207
  • Înscris: 31.12.2006
Un presostat banal de 1 - 5 bar. Il reglezi incat sa opreasca pompa daca obturezi furtunul, dar sa mearga daca e liber.

#4
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,686
  • Înscris: 02.02.2010
Nu mai bine cumperi tu un furtun de calitate care nu se stranguleaza asa usor, decat sa faci tot felul de "inginerii".

P.S. N-are cum sa foloseasca supapa de 0.5 bari cand apa de la retea are 2-3 bari + pompa . Ii trebuie ceva care sa declanseze la "presiunea de iesire normala din pompa cu furtun nestragulat" + 1,2 bari.
Sau pui un carton/cutie care sa protejeze pompa.

#5
Eminescian

Eminescian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 08.09.2019

View Postxplozia, on 13 august 2022 - 11:24, said:

Mi s-a intamplat sa strangulez furtunul si acesta se cedeze de la prinderea cu colier de pe pompa.

Mai exact ce anume se intampla? Cedeaza materialul furtunului sau doar iese din colier? Prima conditie e sa ai furtun care sa reziste la presiunea maxima a pompei + presiunea apei inainte de pompa.

Colierele metalice (chiar si alea ieftine) rezista la peste 10 bar fara probleme daca sunt puse corect. Poti pune unul mai lat, sau mai pui unul suplimentar.

Daca vrei musai o supapa, ia una reglabila:

https://www.roinstal...r80g15-12_36337

#6
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

View Post_bcristian_, on 13 august 2022 - 12:14, said:

Un presostat banal de 1 - 5 bar. Il reglezi incat sa opreasca pompa daca obturezi furtunul, dar sa mearga daca e liber.

Asta e solutia.

Si poti folosi si pistol sau un simplu robinet la capatul furtunului pt a opri momentan apa fara sa mergi pana la pompa.

#7
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,082
  • Înscris: 20.10.2006
La tara foloseam termostat de hidrofor. Din pacate e demult si nu mai stiu exact modelul/nu stiu daca se gaseste pe net.

#8
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,226
  • Înscris: 28.10.2006
What? Ceee? Despre ce povestesti?
TERMOSTAT de hidrofor? Sigur nu se mai gaseste pe net! Sigur-sigur!!!
Pai incalzeai apa cu hidroforul? Sau o raceai?

#9
Eminescian

Eminescian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 08.09.2019
Initiatorul cred ca vrea o solutie pe care poate s-o puna in practica cu propriile maini.

Solutia cu presostat e una foarte buna dpv tehnic, dar trebuie sa faci conexiuni electrice acolo...

#10
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 02.02.2005
Furtunul este prins pe un stiut cu un colier. Intrucat prsiunea a crescut mult, furtunul a iesit si apa iesea direct din pompa. Asta doresc sa evit.
M-am mai gandit la o solutie, alta decat supapa, pun un Y pe furtunul ce iese din pompa si la un capat pun un aspersor banal care sa ude permanent o zona, iar pe celalalt capat, furtunul meu cu care ud, daca il mai strangulez va tasni apa mai tare pe aspersoar.

#11
Eminescian

Eminescian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 08.09.2019
Cheama pe cineva sa puna colierul ca lumea si n-o sa mai iasa furtunul deloc, chiar daca o sa-l gatui.

De ce vrei o solutie mai complicata in loc de aia simpla?

#12
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,806
  • Înscris: 01.08.2020
Adapteaza teava PEHD cu mufele aferente la pompa , pana la distanta pe care o crezi nepericuloasa . Aia nu iese si nici nu se ''stranguleaza'' !

#13
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 15.04.2007

View PostLunaCrystal, on 13 august 2022 - 14:38, said:

La tara foloseam termostat de hidrofor. Din pacate e demult si nu mai stiu exact modelul/nu stiu daca se gaseste pe net.
De regula la tara apa din fantana vine calda si trebuie folosit un termostat.Pe net ar trebui sa scrie ca voi sa nu aveti dreptul sa va inmultiti.

#14
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,467
  • Înscris: 19.09.2005

View Postxplozia, on 13 august 2022 - 15:09, said:

...
ce diametru de furtun?
pune nene mufe rapide de plastic pt furtune si papa problema.
+ pana iesi din camera tehnica pune o bucata de pehd sau ppr.

#15
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,447
  • Înscris: 15.04.2007

View Postxplozia, on 13 august 2022 - 11:24, said:

Am o pompa de gradina pe care o folosesc la udarea gazonului. Mi s-a intamplat sa strangulez furtunul si acesta se cedeze de la prinderea cu colier de pe pompa. E riscant ca apa poate ajunge la partea electrica a cesteia. As avea nevoie de o supapa sau ceva care atunci cand creste presiunea sa imi evacueze apa pe alta parte. De ex as pune un y cu furtunul si aceea supapa. Nu stiu ce sa caut sau cum sa procedez pentru a evita ca apa sa ajunga la prtea electrica a pompei.
Decat xuri si ygrecuri platesti un Dorel care stie sa se uite in spate daca e strangulat furtunul si matale te uiti la Netfix.Nu e pentru toata lumea viata la curte.

Edited by victord36, 13 August 2022 - 17:26.


#16
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,226
  • Înscris: 28.10.2006
@initiator
'Ai sa mori tu!
Apa vine CALDA din put?
In ce tara traiesti? Islanda cumva? Si ai put din ape geotermale?

Edited by viceroy56, 13 August 2022 - 18:08.


#17
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,467
  • Înscris: 19.09.2005

View PostLunaCrystal, on 13 august 2022 - 14:38, said:

La tara foloseam termostat de hidrofor. Din pacate e demult si nu mai stiu exact modelul/nu stiu daca se gaseste pe net.
si presostat la boiler, buna asa.

exista si pt furtun de 1"
https://www.dedeman....ASABEgJsUPD_BwE

+
https://www.dedeman....-fast/p/7041758

#18
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 02.02.2005
Sunt satul de Dorei, prefer sa imi ingreunez  viata, dar sa invat. Dorel ramane acolo, la acelasi nivel.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate