Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema conectare radio

Functionare lada frigorifica

Impunerea preturilor de catre Stat?
 Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...

Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...
 Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...

Camera supraveghere solara

Somaj Germania
 Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...

Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch
 

Comutator 3 pozitii --> controller cu 1 buton fara retinere

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
mireazma

mireazma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 01.04.2007
Intreb cunoscatorii din moment ce eu nu sunt unul nici pe departe:
Trotineta mea electrica are o placuta controller pe ghidon, cu un singur buton care are ca functii:
A - apasat de 2 ori consecutiv comanda aprinderea/stingerea luminii
B - apasat o data cicleaza treptele 1, 2 si 3 de viteza
C - apasat prelung opreste circuitul
Se poate monta un comutator cu 3 pozitii pentru treptele de viteza? Se poate evita modificarea softului controllerului (nu am acces)?

Edited by mireazma, 11 August 2022 - 19:41.


#2
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,106
  • Înscris: 01.10.2005
Să modifici electronica actuală este greu sau chiar imposibil.
O poți înlocui integral cu o comandă concepută de un electronist conform cerințelor tale.
O schemă PWM care-și va modifica frecvența sau modulația în durată a impulsurilor nu cu un potențiometru ci cu niște rezistoare introduse pe rând de al tău comutator rotativ cu 3 poziții.

Attached Files


Edited by Mircel, 11 August 2022 - 21:19.


#3
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,419
  • Înscris: 16.06.2006
E destul de complicat ce vrei tu.
1. comutatorul ala trebuie sa stie in ce "viteza" logica se afla trotineta ceea ce e cam imposibil
2. s-ar putea face un panou cu 3 butoane si fiecare sa faca functiile separat cu o singura apasare (power on/off, lanterna, viteza)

E mai simplu sa te obisnuiesti sa folosesti butonul de la trotineta asa cum a fost proiectat.

#4
edy_wheazel

edy_wheazel

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,916
  • Înscris: 31.07.2007

View PostMircel, on 11 august 2022 - 21:11, said:

Să modifici electronica actuală este greu sau chiar imposibil.
O poți înlocui integral cu o comandă concepută de un electronist conform cerințelor tale.
O schemă PWM care-și va modifica frecvența sau modulația în durată a impulsurilor nu cu un potențiometru ci cu niște rezistoare introduse pe rând de al tău comutator rotativ cu 3 poziții.

Da. Desi eu as opta pentru o varianta mai robusta. In plus, noua placa trebuie sa contina si partea de putere, pun pariu ca nu-i separata.
Personal as ridica schema partii de putere si as realiza-o pe aceeasi placa cu uC de comanda. As pune 3 push butoane robuste: unu' pentru pornit/oprit, unu' pentru lumina si unu' pentru viteza, in plus ar trebui inlocuit si sistemu' de afisaj. Da' asta-i un proiect pentru cineva ce are mult timp liber si chiar uraste sistemu' actual. :D Mai mult, la customizarea asta trebuie avut in vedere si sistemu' de incarcare al bateriei.

#5
mireazma

mireazma

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 564
  • Înscris: 01.04.2007
Da, deci concluzia e ca functionalitatea e prea adanc infipta in soft. dashboardul (cu controllerul) se afla pe mijlocul ghidonului, deci cum nu se poate mai inaccesibil. Ca un compromis, ma pot lega la butonul original cu un alt buton la fel, macar e mai la-ndemana? Nu prea vad fizic cum as avea loc. Uitati cum arata:
[ https://ae01.alicdn.com/kf/S1025cbdf89fd421b98d25dd8dd39afa2K.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://ae01.alicdn.com/kf/Sa2de9e6402044a6f903d2b770e92a48bz.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,106
  • Înscris: 01.10.2005

Vizualizare mesajmireazma, pe 12 august 2022 - 14:37, a scris:

ma pot lega la butonul original cu un alt buton la fel...
Nu prea vad fizic cum as avea loc.
Tragi firele prin țeava ghidonului iar butonul la capăt, axial.

#7
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 593
  • Înscris: 14.03.2022
Interoghezi pe busul de comunicatie in ce drive mode te afli. Nu am gasit informatia daca registrul asta se poate si scrie nu doar citi. Daca doar se citeste afli in ce mod esti si cu un arduino trimiti impulsuri care simuleaza apasarea butonului pana schimbi in modul pe care-l doresti.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate