Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

Povestea unui implant dentar

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#109
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

"-Bună ziua, am venit pentru o extracție."
Mama nu e medic stomatolog și nici cuvântul "extracție" nu îi era unul familiar, dar de fiecare dată când mă durea o măsea, când ajungeam la dentist folosea cuvântul ăsta. Cred că-l auzise undeva și îi părea că dă cumva mai bine să spună așa decât "am venit să-i scoateți o măsea".
Ceea ce nu înțeleg eu acum, adult fiind, e de ce niciodată dentistul nu a contrazis-o, să-i fi spus că nu e nevoie de extracție, că poată fi salvată măseaua, se poate trata, se poate plomba, există și alte soluții în afară de cea radicală a scoaterii și aruncării dintelui ca pe o măsea stricată, vorba aia.
Pe lângă un genetic slab, trebuie să recunosc că nici nu am avut o educație solidă în ceea ce privește mersul la stomatolog, la controale periodice.
Nici măcar nu știam că la dentist poți merge așa degeaba, fără să te doară nimic.
Mergeam la dentist numai după ce trei zile mă îndopam cu algocalmin, țineam țuică la măsea și durerea tot nu îmi trecea. Stomatologul era ultima variantă, iar de câteva ori am pățit să mă îmbrac și să plec spre dentist, dar pe drum să-mi dau seama că parcă nu prea mă mai doare, așa că mă întorceam. Nici organismul nu e prost, prefera să oprească durerea pentru o oră, două, decât să treacă prin chinul pricinuit de policlinica aceea fără plată, acolo unde mergeau copiii ai căror părinți nu aveau bani să-i ducă la un cabinet privat.
Clădirea în sine era sinistră, iar mirosul care mă izbea de la intrare mă paraliza de teamă pentru că știam ce urmează.
O mașinărie cu un scris în relief, în rusă dacă îmi aduc aminte bine, cu tot felul de cabluri și scripeți, pornea cu un zgomot de parcă cineva ar fi pus în funcțiune reactorul nuclear de la Cernavodă, apoi cablurile alea transmiteau prin scripeți o mișcare de rotație  polizorului, făcând să vibreze tot cabinetul.
Un cuvânt pe care nu mi-l amintesc să-l fi folosit cineva acolo este "anestezie". Nu, așa ceva nu exista.
"E copil, nu-l doare, nu are nevoie."
Ba da, mă durea rău de tot, atât de rău încât și acum, ditamai omul, mi-e teamă de dentist.
În urmă cu vreo 15 ani, mi-am luat inima în dinți și m-am dus din nou la un cabinet, cu gândul să-mi pun toată dantura la punct, să nu mai am nicio problemă.
Știam că dacă nu fac pasul ăsta, până la urmă voi începe să rămân știrb și apoi tot va trebui să-mi iau inima, nu în dinți, ci în dintele pe care l-aș mai avea, și să mă duc la un stomatolog. Eram deja salariat, așa că banii nu mai erau problema din copilărie.
Atât de multă încredere în potența mea financiară am avut, încât m-am dus la unul dintre cabinetele căruia i se făcea reclamă toată ziua la radio.
Am intrat acolo, iar lucrurile nu mai semănau deloc cu policlinica din copilărie, poate doar simțul olfactiv mi-a făcut creierul să-mi ruleze  pe fundal vechi imagini cu scripeții gălăgioși.
Un medic m-a consultat, apoi mi-a făcut o radiografie pe care a proiectat-o pe un monitor, iar cu mouse-ul se ducea spre câte o măsea și spunea:
-Aici aș pune un implant, aici la fel, iar pe partea asta ar trebui încă două. Sus aici aș mai pune unul, iar aici unul.
În timp ce spunea asta, chiar aplica niște imagini cu șuruburi pe radiografia de pe monitor, totul fiind foarte modern.
La final, a rugat o asistentă să-mi facă un deviz de reparație, iar domnișoara s-a apucat de scris. După ceva timp a venit cu o foaie pe care mi-a înmânat-o, mi-a zis că am acolo atât suma totală, cât și defalcat, ca să pot vedea exact pentru ce plătesc.
Am luat foaia, i-am mulțumit și i-am spus că voi suna pentru programare, apoi am ieșit. Eram nerăbdător să mă uit pe deviz, așa că l-am deschis imediat ce am ajuns pe trotuarul din fața cabinetului. Inițial am simțit o durere de inimă, apoi șocul s-a transformat într-o tristețe profundă.
Totul costa vreo câteva sute de milioane, asta prin 2008, când eu aveam vreo 15 milioane salariu.
Nici măcar banca nu mi-ar fi dat un credit atât de mare. Mă pufnea plânsul și mă gândeam că dacă astea sunt costurile, va trebui să mă resemnez că, la un moment dat, nu voi mai avea dinți. Am început apoi să mă consolez singur ca să încerc să îmi revin și să scap de tristețe.
"Până la urmă oricum o să mor într-o zi, la ce să bag atâția bani în mine?
În plus, auzisem la unu' că bunică'sa, care nu mai avea niciun dinte în gură, avea niște gingii atât de tari încât spărgea nuci cu ele. O să mănânc cu gingiile...
Știam de la biologie că vaca are o placă în loc de dinți și mă întrebam cât de mult ar putea costa o astfel de dentiție. Și nici nu mi-ar fi mai rămas mâncare între dinți.
Sau mai sunt protezele alea, până și moșu' de stă lângă mine are una, iar el are pensie mică, înseamnă că alea nu-s scumpe. Îmi iau una d-aia și o pun să doarmă lângă mine pe noptieră, abia îmi ține de urât."
I-am povestit pățania unui prieten, iar el mi-a zis că știe un cabinet fain și nu crede că acolo sunt asemenea prețuri. În plus, nici nu credea că erau necesare implanturi și alte șmecherii, așa cum mă aburise medicul ăla.
Așa am ajuns la Dentalux Brasov, rupt în cur și în gură, dar cu dorința de a-mi înfrunta fricile copilăriei și de avea o dantură sănătoasă.
Acolo lucrurile au stat altfel, chiar nu era nevoie de implanturi, așa că m-am apucat de mers până am ajuns să nu mai am nicio problemă.
Tot personalul de acolo s-a purtat mereu impecabil cu mine, mai ales că eram tare speriat de fiecare dată când mă urcam pe scaunul ăla, iar asistentele se amuzau copios văzând ditamai omul căcat pe el de spaimă.
Unde mai pui că, pe vremea aia, habar nu aveau cei de la Dentalux că peste 15 ani, pacientul ăla fricos se va afla în postura de a le face o recenzie care va fi citită de câteva sute de mii de oameni.
Așadar, dacă sunteți din Brașov și căutați un cabinet stomatologic foarte bun, vi-l recomand pe acesta, iar dacă doar sunteți în tranzit și vă apucă durerea de măsea prin Brașov, mergeți la Dentalux, bateți la ușă și spuneți:
-Bună ziua, am venit pentru o extracție!
sursa

#110
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 01.05.2009
"-Aici aș pune un implant, aici la fel, iar pe partea asta ar trebui încă două. Sus aici aș mai pune unul, iar aici unul."
...
"Totul costa vreo câteva sute de milioane, asta prin 2008, când eu aveam vreo 15 milioane salariu."
Cam asa e si acum, 6 implanturi a 400-500 euro unul fac vreo 2400 de euro, minim. Adica 12000 de lei.
Plus ce-o mai trebui pe acolo, anestezii, extractii, aditie de os (?), membrane (?)...se mai adauga ceva, vreo 3000 de lei sa zicem, deci 15000 de lei. Plus dupa aia bonturi pentru fiecare implant, 6 bucati ori minim 100 de euro, 600 de euro. Plus coroanele, minim 100 de euro/buc.
Minim 200 de milioane, cum zice Godina.
Denominarea se facuse din 2004. Sau in 2005 a intrat in vigoare, dar e mai interesant sa spui sute de milioane.

"Știam de la biologie că vaca are o placă în loc de dinți și mă întrebam cât de mult ar putea costa o astfel de dentiție. Și nici nu mi-ar fi mai rămas mâncare între dinți."
Aia se chema proteza totala pe implanturi, una bucata pe arcada, minim 4 implanturi jos, 6 sus (ma rog, am inteles ca se poate si 2 cu 4, dar e vorba de varsta pacientului si de forta de masticatie, la anii pe care-i avea Godina atunci ma indoiesc ca mergea, insa nu sunt medic, e doar o parere neavizata), plus anestezii/extractii/os/membrane, plus 2 impregnum, plus 6 bonturi, plus vreo minim 600 de lei pe coroana (dinte), cam 12 dinti pe arcada, plus capacele. Sa faca socoteala. Dar tot trebuie sa te speli pe dinti, chiar daca nu intra mancare intre ei.
Acum ce sa zic, bine ca s-a rezovat fara implanturi la cabinetul ala. Posted Image  Ramane de vazut pentru cat timp. Oricum nu exista preturi pe site, dar il putem crede pe cuvant.

Ce-i drept in povestea lui Godina...avand in vedere preturile practicate in general si predilectia medicilor pentru implanturi (inteleg ca dpdv medical implantul e solutia optima, dar dpdv material e solutia cea mai scumpa), se adreseaza oamenilor care nu pot duce un implant, sau mai multe, si prefera o frezare a dintilor alaturati, plus proteze din alea cu inele, agatate in dreapta/stanga. Asta daca ai de ce sa te agati, daca nu...proteza totala mobila cu Corega sau Fixodent, si depinde si cat tine, si ce confort ofera.

Dar asta e situatia, la vremea la care eram super interesat de implanturi am urmarit o groaza de filmulete pe youtube si aiurea, si marea majoritate a medicilor incepeau cu ceva de genul "vaii, cat de needucata e lumea in domeniul stomatologic", si chiar cred ca este, dar HEY...nu e doar vina lumii, dupa care, si in functie de subiect, o mai bagau pe aia cu "am intalnit o multime de pacienti cu lucrari neconforme", dar nimeni nu spunea ca a sesizat Colegiul Medicilor Stomatologi, fiindca e vorba de un coleg, si nu se face asa ceva. Il lasam in continuare, sa faca prostii, sau avem ocazia sa ne dam noi mai invatati decat altii, sa iesim cumva in evidenta.

#111
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,421
  • Înscris: 05.07.2018
Saptamana trecuta eram cu o persoana draga mie in apropiere de Parcul Cismigiu. In fata mea observ o tipa scunda, cu par bogat. Pana si parul unei scunde e mai bogat decat mine. In fine. In spate ducea un rucsac mic (ca ea) de la o firma renumita ce produce rucsacuri vulgar de scumpe. Eu, fiind in tema, deschid subiectul cu persoana draga mie si ii zic ca nu merita sa achizitioneze asa ceva, mai ales ca e fabricat in China, desi firma mama e din Finlanda. Asa ca strig in gura mare "made in China". Scunda cu par bogat din fata mea probabil mi-a recunoscut vocea (nici nu era greu) si se uita la mine. Atunci am vazut cei mai albastri ochi pe care si cel mai senin Cer ar fi fost invidios. Aia de au pictat Manastirea Voronet din acesti ochi s-au inspirat. Eu, stapan pe sine si stiindu-ma cu o persoana draga alaturi de mine, n-am bagat-o in seama. Mare greseala. Mare. Mai tarziu, in parc, scunda cu par mai bogat decat mine si cu ochi de manastire a trecut iar pe langa mine si iar n-am bagat-o in seama. Eu ce sa-i fac daca-si ia rucsac fabricat in China?

#112
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 09.01.2007
Fjallraven?
Cand o sa treceti peste blocajul asta cu facut in china. Sunt chestii foarte profi facute in china, gen ifonu, si chestii de toata jena, gen dacia spring. Importanta-i calitatea nu unde e facut.

#113
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View PostTehCube, on 02 iunie 2023 - 08:55, said:

Fjallraven?
Cand o sa treceti peste blocajul asta cu facut in china. Sunt chestii foarte profi facute in china, gen ifonu, si chestii de toata jena, gen dacia spring. Importanta-i calitatea nu unde e facut.

https://en.m.wikiped...ki/Fjällräven

#114
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 09.01.2007
Nu stiu ce-mi arati. :)
Eu il intrebam daca la fjallraven se refera, ca nu a specificat brandu'.
Credeam ca-s finlandezi dar vad ca-s tot suedezi, ca si thule, deci in continuare sunt in ceata cand vine vorba de postul lui, ca sa nu mai zic de faptul ca suntem la povestea implantului... :D

#115
mrsme21

mrsme21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 06.09.2021

View PostTehCube, on 02 iunie 2023 - 09:13, said:

Nu stiu ce-mi arati. :)
Eu il intrebam daca la fjallraven se refera, ca nu a specificat brandu'.
Credeam ca-s finlandezi dar vad ca-s tot suedezi, ca si thule, deci in continuare sunt in ceata cand vine vorba de postul lui, ca sa nu mai zic de faptul ca suntem la povestea implantului... :D

  Pai nu a specificat, dar a zis ca ar fi marca finlandeza. Deci nu ar putea fi ce ai zis tu, deoarece astia sunt suedezi.

#116
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 06.02.2012
Pe data de 22 iunie 2023 sunt programat la implanturi, 6 mandibula, 8 maxilar total 14 x 2 000ron surubul.
Am ceva emotii, o sa va povestec dupa ce si cum.

#117
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 09.01.2007
Bafta.
La suruburi nu e asa nasol, o sa-ti vibreze capu' mai ales la alea 8, dar nu-i asa horror.
In schimb daca le montezi pe toate odata, cand pui coroanele o sa te simti tare dubios (banuiesc) cu 14 corpuri straine in gura in acelasi timp. :D
Cred ca dureaza ceva pana te obisnuiesti.

De curiozitate - de ce asa multe de-odata? Accident ceva?

#118
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 06.02.2012
Cam asa ceva, am tot carpit la dinti pana m-am hotarat, tot nou.
Am avut de ales, maxilar si mandibula in doua transe, dar am zis sa fie tot odata.

#119
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 01.05.2009

View PostTehCube, on 11 iunie 2023 - 13:03, said:

In schimb daca le montezi pe toate odata, cand pui coroanele o sa te simti tare dubios (banuiesc) cu 14 corpuri straine in gura in acelasi timp. Posted Image
Cred ca dureaza ceva pana te obisnuiesti.
Nu stiu daca-i pune 14 dinti (coroane), ca tot nu-i ajung, sau doua proteze totale ancorate in 6/8 implanturi. Daca o fi asa, cu alea doua corpuri straine o sa se obisnuiasca in vreo saptamana, problema e sa nu aiba nevoie de aditie, ca acolo trebuie sa astepte cateva luni.

Edited by Jumong, 12 June 2023 - 10:12.


#120
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 09.01.2007
Da, ma gandeam si la chestia cu protezele totale, dar ce se intampla cu ceilalti dinti (aia care-s vii) in cazul in care ai nevoie de proteza totala? Ca banuiesc ca nu vine peste ei, nu?
Oricum 14 coroane sigur ar costa mai mult decat proteza totala. :)

#121
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 01.05.2009
Cel mai probabil extractii. Unii poate par vii si sunt deja...decedati dar inca n-au cazut, iar daca e vorba ca unii, 2-3, sa fie chiar vii pe bune, e un pret mic de platit pentru restul, sau poate se pastreaza si se face din bucati, gen punte-aia inca sanatosi-punte.
Oricum, e o discutie aiurea in lipsa titularului, el stie ce i se pregateste.
Sau a unui medic. dar nici medicul nu poate vorbi pe nevazute.

#122
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 06.02.2012
Am mentionat mai sus, trebuie si doua sinus lift, lipsa os, apoi prin ianuarie - februarie, ma gandesc la coronite, 28 bucati.
Cum am spus m-am saturat de punti si carpeli, trec tot pe implant, ce o fi, o fi, sper sa iasa bine.

#123
doresxt

doresxt

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.06.2023

View Postleomagic44, on 12 iunie 2023 - 17:17, said:

Am mentionat mai sus, trebuie si doua sinus lift, lipsa os, apoi prin ianuarie - februarie, ma gandesc la coronite, 28 bucati.
Cum am spus m-am saturat de punti si carpeli, trec tot pe implant, ce o fi, o fi, sper sa iasa bine.
eu cunosc destul de bine aceste proceduri si tehnica se numeste all on 4 si all on 6 adica proteza dentara totala pe 4 implanturi dentare si 6 implanturi dentare si nu ai nevoie de 28 de coroane dentare sau poti cauta pe google dinti ficsi in 24 de ore dar la denttaglio clinic poti sa iti pui dinti ficsi in 3 ore doar ca trebuie sa mergi cu o zi inainte sa iti faca scanarea intaorala si tomografica computerizata care se numeste CBCT. Va documentati de aici: https://denttaglio.ro/

#124
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 01.05.2009
4/6 e o...medie, nu ceva universal valabil.
Poate fi si 2/4, la persoanele in varsta, care nu mai au forta de masticatie puternica. Exista niste muschi, artere, vene pe acolo care odata cu inaintarea in varsta scad, se ingusteaza, se subtiaza, se atrofiaza (sau care o fi termenul medical corect), de aia si ni se lasa fetele, pometii, obrajii cand ajungem la batranete. Si atunci, la o anumita varsta si la anumite persoane, se pot pune proteze totale pe 2/4.
Cum tot in functie de varsta si de persoana se pot pune 6/8, 6/7, sau cine stie ce alte variante.
De fapt "all on 4/6" mi se pare ca la origine e inventat de o anumita firma (nu mai tin minte care), nu ceva universal valabil dpdv medical.

Chestia cu coroanele e un pic confuza.
Coroanele la care se gandesc majoritatea inseamna un singur dinte pe un implant (sa zicem la oamenii sanatosi, tineri, si care au o problema la unul sau doi dinti).
Dar mai inseamna si 12-14 coroane/dinti (in cazurile astea din cate stiu eu nu se fac mai multe coroane/dinti, desi la origine omul are 32 de dinti, 16 pe arcada) la o proteza totala acorata in 2/4, 4/6, 6/7, 6/8, etc. Ca si pe proteza totala pentru o arcada ai coroane (dinti), chiar daca practic e un singur corp.
Evident ca exista diferente de pret/calcul intre cele doua variante de...coroane.

Edited by Jumong, 21 June 2023 - 05:54.


#125
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,042
  • Înscris: 06.02.2012
Maine 22 iunie la ora 9 incepe distractia.
Doua sinus lift, 6 mandibula, 8 maxilar.
Am de ales intre Dentinium sau Zimmer, ramane sa stabilesc cu medicul care executa operatia.
O sa va tin la curent.

#126
Jumong

Jumong

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 726
  • Înscris: 01.05.2009
Dentinium vs. Zimmer = Diferenta mare de pret, cel putin pe net.
Dar cel mai mult conteaza garantia de dupa in cazul fiecaruia.
Daca e aceeasi, alegerea e evidenta. Daca banii nu conteaza, atunci cel mai scump. Posted Image
Bafta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate