Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Impunerea preturilor de catre Stat?

Norma de munca, part-time.

Lucrari publice in bataie de joc ...
 Huawei health

Recomandare Aparat de incalzit ae...

Ford a inceput construirea celui ...

Unde sunt descarcarile de pe yout...
 Camera supraveghere solara

Somaj Germania

Trepidatii Fiat Ducato 2.3 JTD 120

Cum aflu numar de dosar de la jud...
 Recomandare vin alb, Cramele Reca...

Lag/fps drop live twitch

Cum a fost omorat Tudor Vladimire...

AV surround receiver. Noutați
 

HDD care dispare si reapare

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 03.07.2019
Ma dispera unul dintre hard-urile mele. Tot dispare si reapare.
Primesc mesaj cum ca ar fi "removable".

Posted image

Dar in Disk Management apare drept "healthy"

Attached File  Disk Management H.PNG   73.93K   35 downloads

E la 100% (perfect), in Hard Disk Sentinel.

Attached File  Hard Disk Sentinel H.PNG   87.39K   34 downloads

Crystal Disk Info zice ca este "good".

Attached File  Crystal Disk Info H.PNG   61.65K   27 downloads

Scanarea de eroari nu a gasit nimic, nici in HD Tune.

Attached File  HD Tune H.PNG   26.67K   19 downloads

Am rulat comanda chkdsk /f h: in CMD.
A zis ca a gasit ceva si a reparat. Acelasi lucru si cu "Error checking", din meniul Properties > Tools.

Am dat si restart, iar acum astept sa vad daca mai dispare.
Cele 3 hard-uri sunt toate relativ noi. Cumparate anul acesta.
Ce ar putea fi?

Attached Files


Edited by lost_in_a_dream, 09 August 2022 - 22:40.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,707
  • Înscris: 30.07.2003
Pare ca se opreste alimentarea pe o perioada scurta.

#3
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,617
  • Înscris: 30.08.2006
Sau o intrerupere a cablului de date.

#4
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 03.07.2019
O sa inversez cablurile cu cele ale DVD Writer-ului.

#5
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,257
  • Înscris: 01.12.2001
Tu ai acolo 3 HDD de cate 18 TB?
Acel HDD reapare singur?
Ai activata vreo opțiune de economisire energie în power option?

#6
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 18.08.2021
Saraca sursa, n-as vrea sa fiu in pielea ei... Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ??? Daca fac simultan toate HDD-urile spin off/spin on, e o sansa mare sa nu poata sursa sa le deserveasca simultan, si de acolo incep problemele de detectie. Acolo ai nevoie de cel putin 800W 85+ Bronze certification pe sursa de alimentare. Banuiesc ca build-ul tau e vreun storage/backup server, cu atat mai mult e nevoie de o sursa zdravana. Si da, dezactiveaza power savind si din BIOS, si din Win10, ca optiunile alea creeaza probleme la asa configuratie

#7
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020

View PostRaz0rblade, on 10 august 2022 - 07:06, said:

[...]Daca fac simultan toate HDD-urile spin off/spin on, e o sansa mare sa nu poata sursa sa le deserveasca simultan, si de acolo incep problemele de detectie. Acolo ai nevoie de cel putin 800W 85+ Bronze certification pe sursa de alimentare. [...]
Posted Image
Credeam ca-i arie profesionala, scuze. Posted Image
HDD-urile alea au (conform datasheet-ului, poti sa-l cauti pe net) consum maxim 9.4W, 6.4W in Random Read/Write 4K/16Q, si 5.3W in idle.
Hai sa rotunjim la 10W / HDD, ai 30W la spin-up, hai sa rotunjim la 50W, de ce nu. Pana la 800W ce faci? Hai sa mai zici prin absurd ca restul sistemului iti ia 400W(!!) la boot, tot iti mai raman 350W.
Nu de acolo are el probleme. Tot de alimentare, dar nu de la sursa. Cabluri, mufe, adaptoare, cine stie ce are acolo.
Se poate verifica daca se incrementeaza counter-ul power on, atunci e de la alimentare, daca nu, e de la cablul sata.Posted Image

Edited by Znevna, 10 August 2022 - 07:33.


#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,907
  • Înscris: 07.11.2006

Vizualizare mesajRaz0rblade, pe 10 august 2022 - 07:06, a scris:

Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ??? Daca fac simultan toate HDD-urile spin off/spin on, e o sansa mare sa nu poata sursa sa le deserveasca simultan,

Zi-ne concret cat este curentul acela destul de mare.

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004
Eu aveam probleme de genul asta cand s-a slabit cablul SATA - era din cel dat la palca de baza - un cablu rosu cu negru, FARA clema metalica.

Chestia ca apare ca removable e din cauza ca nu ai bagat driverele placii de baza - chipset - fac pariu ca ai lasat windos-ul sa puna el si gata.
Daca ai de la Intel ai nevoie sa instalezi Intel RST ( Rapid Storage Technology ).

Vizualizare mesajRaz0rblade, pe 10 august 2022 - 07:06, a scris:

Saraca sursa, n-as vrea sa fiu in pielea ei... Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ???
Tu glumesti, asa-i ?

Eu am 6 HDD-uri de server/NAS, 2 SSD-uri si un Blu-Ray writer pe o sursa de 450W. E adevarat, e sursa de top. N-am avut niciodata probleme.


Consumul e infim comparativ cu cat poate duce sursa aia.

#10
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 26.05.2022

View PostRaz0rblade, on 10 august 2022 - 07:06, said:

Saraca sursa, n-as vrea sa fiu in pielea ei... Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ??? Daca fac simultan toate HDD-urile spin off/spin on, e o sansa mare sa nu poata sursa sa le deserveasca simultan, si de acolo incep problemele de detectie. Acolo ai nevoie de cel putin 800W 85+ Bronze certification pe sursa de alimentare. Banuiesc ca build-ul tau e vreun storage/backup server, cu atat mai mult e nevoie de o sursa zdravana. Si da, dezactiveaza power savind si din BIOS, si din Win10, ca optiunile alea creeaza probleme la asa configuratie
D'aia PC-urile facute de branduri cunoscute au in mod normal surse <400W (unele chiar 250w). Pe logica asta, daca trebuie hdd-ul sa faca spin-up se restarteaza sistemul :)).

#11
RazvanFS

RazvanFS

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 10.08.2022
Cel mai probabil e de la cabluri, cele de alimentare sau sata.
Ia cablul sata de la H ( inteleg ca asta e cu problema ) si pune-l la G , iar cablul de alimentare de H pune la F .
Apoi observi ce se intampla, daca dispare/reapare G , e problema la cablul sata, daca dispare/reapare F, e la cablul de alimentare , daca tot H face probleme , e altceva :)

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,444
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajlost_in_a_dream, pe 09 august 2022 - 22:38, a scris:

A zis ca a gasit ceva si a reparat. Acelasi lucru si cu "Error checking", din meniul Properties > Tools.
Spray kontact in mufe, cabluri bune asigurate. Daca si atunci face e ceva pe placa de baza a hdd-ului si e la risc.

Vizualizare mesajRaz0rblade, pe 10 august 2022 - 07:06, a scris:

Saraca sursa, n-as vrea sa fiu in pielea ei... Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ???
Nu trage curent mare iar sursele moderne dau majoritatea puterii in 12V oricum, deci falsa pista.

Edited by andreic, 10 August 2022 - 11:19.


#13
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,930
  • Înscris: 21.12.2006
Asigură-te că în BIOS fiecare port SATA NU este configurat ca eSATA sau Hot Plug. In cazul activării acestei opțiuni HDD este văzut ca extern și are activă funcția Eject

Dacă totul e in regulă în BIOS, sunt setări în regiștri care previn identificarea greșită a unui port SATA ca fiind removable.

Dar, și mai important, este să instalezi driverele potrivite pentru Chipset și SATA Controller

https://support.micr...c7-ce65a976c8dd

http://woshub.com/in...hows-removable/

#14
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 03.07.2019
Multumesc tuturor pentru sfaturi! Posted image

Vizualizare mesajdorin_2k, pe 10 august 2022 - 05:20, a scris:

Tu ai acolo 3 HDD de cate 18 TB? Acel HDD reapare singur? Ai activata vreo opțiune de economisire energie în power option?
Dap. 3 de 18TB am.
HDD-ul apare singur. Eu nu-i fac nimic.
La Power Plan am pus "High Performance". Nu sunt pe laptop, n-am ce economie sa fac.

Vizualizare mesajRaz0rblade, pe 10 august 2022 - 07:06, a scris:

Saraca sursa, n-as vrea sa fiu in pielea ei... Te gandesti ca la initierea HDD-urilor, se trage din sursa un curent destul de mare ??? Daca fac simultan toate HDD-urile spin off/spin on, e o sansa mare sa nu poata sursa sa le deserveasca simultan, si de acolo incep problemele de detectie. Acolo ai nevoie de cel putin 800W 85+ Bronze certification pe sursa de alimentare. Banuiesc ca build-ul tau e vreun storage/backup server, cu atat mai mult e nevoie de o sursa zdravana. Si da, dezactiveaza power savind si din BIOS, si din Win10, ca optiunile alea creeaza probleme la asa configuratie
Am un Seasonic de 850W. Si e si Bronze.

Vizualizare mesajRazvanFS, pe 10 august 2022 - 09:46, a scris:

Cel mai probabil e de la cabluri, cele de alimentare sau sata. Ia cablul sata de la H ( inteleg ca asta e cu problema ) si pune-l la G , iar cablul de alimentare de H pune la F . Apoi observi ce se intampla, daca dispare/reapare G , e problema la cablul sata, daca dispare/reapare F, e la cablul de alimentare , daca tot H face probleme , e altceva :)
Cam asa am facut.
Un cablu de date SATA era pocnit. Era din ala roz. Dar culmea ca nu era cuplat la hard-ul asta care dispare si reapare.
Acum sa vedem daca mai dispare. :)

Vizualizare mesajnei-k, pe 10 august 2022 - 11:34, a scris:

Asigură-te că în BIOS fiecare port SATA NU este configurat ca eSATA sau Hot Plug. In cazul activării acestei opțiuni HDD este văzut ca extern și are activă funcția Eject Dacă totul e in regulă în BIOS, sunt setări în regiștri care previn identificarea greșită a unui port SATA ca fiind removable. Dar, și mai important, este să instalezi driverele potrivite pentru Chipset și SATA Controller https://support.micr...c7-ce65a976c8dd http://woshub.com/in...hows-removable/
Okay. O sa verific si in BIOS.

Iar in legatura cu driverele, placa mea de baza nu ofera pentru Windows 8.1. Doar pentru 10 si 11.

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004
Alea de 10 ar trebui sa mearga si in 8.
Iar daca nu merg cauti driver Intel RST la Intel pe site.

https://www.intel.co...e&f:@tabfilter=[Downloads]
Vezi ce platforma ( chipset ) folosesti.

#16
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 03.07.2019
Placa mea, nu e Intel. Este AMD.
Mai precis, X570 Aorus Elite.

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,370
  • Înscris: 15.06.2004
pfff.... De obicie problema era laa intel.
Vezi si la placa ta driverele de chipset - am o mica banuiala ca ai lasat ce a pus windows-ul.

Daca nu merg alea de 10 de la Gigabyte de pe site - unele ar putea sa mearga, vezi de drivere la AMD pe site. Aia sigur au si ptr 8.1.

#18
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 03.07.2019
Nu au pt. 8.1: https://www.amd.com/...md-ryzen-5-3600
Dar oricum, de cand am schimbat cablurile, n-am mai avut probleme. Sper ca problema e rezolvata. Posted image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate