Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Camera infraroșu pentru audi...

erori imprimanta share-uita

DAB+ si Internetradio
 Cat de mult conteaza ergonomia &#...

Email cu fisier atasat necunoscut

centrala lemne gazeificare

Dying light 2-Baba Yaga challenge
 Fitinguri pentru teava incalzire ...

Problema scanare Xerox Workcentre...

Premiile UCIN/2022

Cum dezactivez bara de navigare?
 sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...

BSOD Windows 11 22H2

Ford Focus 1.6 benzina
 

Router HG8143A5 limiteaza viteza de download la internet Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
copacu112

copacu112

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.04.2019
Salutare,
Cum spune si in titlu am primit de la Digi un router HG8143A5 pentru abonamentul de 1000 Mbps. Din cand in cand viteza la internet imi este limitata sub 500 Mbps si sunt nevoit  sa dau reset la Router pentru a reveni la valori de 900 Mbps + . Testul de viteza este efectuat pe pagina oficiala Digi. Faptul ca viteza imi este limitata se simte enorm la activitatile pe care le fac Online (jocuri in special, streamming).

Stiti cumva daca asta este o problema de configurare sau doar Routerul este de proasta calitate si trebuie inlocuit?

#2
n1k3z0r

n1k3z0r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 27.06.2009
Ai incercat sa suni la Digi? Din ce spui pare ca ai primit un ONT cu probleme.

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,384
  • Înscris: 15.06.2004
Vezi ca testul ala depinde si de calculatorul pe care rulezi testul - configuratie hardware si programe rulate in background.
Plus ca nu trebuie sa mai fie nimic conectat la router cand il faci.

Nu mai zic ca Digi nu iti garanteaza acei 1000 Mbps - doar daca ai abonament pe persoana juridica.

#4
copacu112

copacu112

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.04.2019

View Postn1k3z0r, on 08 august 2022 - 15:09, said:

Ai incercat sa suni la Digi? Din ce spui pare ca ai primit un ONT cu probleme.
Cand sun la Digi, dau si ei reset si router-ul isi revine. Apoi zic ca ei nu pot sa-mi inlocuiasca routerul pentru ca acesta functioneaza. Desi problema exista inainte de reset.

View Posteiffel, on 08 august 2022 - 15:38, said:

Vezi ca testul ala depinde si de calculatorul pe care rulezi testul - configuratie hardware si programe rulate in background.
Plus ca nu trebuie sa mai fie nimic conectat la router cand il faci.

Nu mai zic ca Digi nu iti garanteaza acei 1000 Mbps - doar daca ai abonament pe persoana juridica.
Nu are treaba PC-ul. Am facut test si pe PC si pe laptop ul de la lucru. Dupa reset viteza revine la 900 Mbps pe secunda. Ma gandesc sa nu fie ceva setare care-mi limiteaza viteza de download dupa un anumit timp. Testele de viteza le-am facut pe mai multe dispozitive.

#5
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Isi revine cu reset sau restart?
Cand ai sub 500Mbps, dispozitivul de pe care faci testul e singurul conectat/pornit? sau mai ai si alte chestii care e posibil sa faca trafic?

#6
catalin.t

catalin.t

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 892
  • Înscris: 23.02.2005
Puțin probabil să fie asta, dar eu am rezolvat cele mai multe  probleme de viteză activând UPnP port forwarding, astfel încât jocurile și alte programe să-și poată cere porturi din router. Din motive de securitate, cele mai multe routere o au dezactivată. Încearcă și vezi dacă dă rezultate

#7
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
El ne spune de viteza.. tu ne spui de porturi.... n-au legatura astea doua.

#8
copacu112

copacu112

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.04.2019

View PostZnevna, on 08 august 2022 - 16:38, said:

Isi revine cu reset sau restart?
Cand ai sub 500Mbps, dispozitivul de pe care faci testul e singurul conectat/pornit? sau mai ai si alte chestii care e posibil sa faca trafic?
Restart sau HW reset, adica intrerup alimentarea. Da este singurul pornit, nu am nimic care sa faca trafic.

#9
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.05.2022
Cere să treacă modemul in bridge și fa conexiunea pppoe direct in laptop. Verifică daca asa se replică sau nu problema.

#10
swayzak_master

swayzak_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 21.08.2007
huawei astea au tendinta sa se supraincalzeasca si au nevoie de restart frecvent. de cand am luat tp-link ala cel mai de baza cu Wi-Fi6, nu am mai avut problema asta. Acei 1Gpbs sunt de fapt cam 900 si ceva Mbps si sunt un maxim teoretic... nu va mai luati dupa "advertised" speeds.

Edited by swayzak_master, 09 August 2022 - 05:50.


#11
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 26.05.2022
Tu glumesti, nu? Huawei sunt lideri in echipamente pentru retele fixe/mobile, deci cu siguranță au habar să producă un ont!

Nu mai dați sfaturi aiurea!

#12
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
E partial gluma, acel ONT cu WiFi6, HG8147X6 e facut sa stea in spatiu deschis, nu inchis intr-un dulap, unde-l baga multi romani care "nu vor sa vada cabluri" si alta solutie mai eleganta n-au gasit, sau s-au bazat pe cei de la instalari ca se vor ocupa si de amenajari interioare, dar pe ei nu-i prea intereseaza acest aspect, si daca vrei sa-l ascunzi sub mocheta langa birou, acolo ti-l lasa.
Probabil la fel e si in acest caz, ONT-ul cand functioneaza in mod router+wifi e ceva mai solicitat decat daca e doar in mod bridge, evident ca va avea nevoie de aerisire, daca n-are, ghinion.
Si nu e chiar racoare in aceste zile....
Dar, pentru "streaming si online gaming" ar trebui sa-i ajunga si 100Mbps, nu de la viteza are @copacu112 probleme......

Edited by Znevna, 09 August 2022 - 08:38.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate