Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

alocatie copil roman nascut afara

Schimbare Furnizor Energie Prin P...

Retete compensate
 Proba la alegere a profilului la ...

Exploziile din blocurile romanesti.

Polizor unghiular mediu

Editare video, fara placa video
 Cateva intrebari legate de sistem...

Despre lipituri, statii, pistoale...

ANGLIA...ITALIA...FRANTA...GERMAN...

Sfat achizitie masina ∼6000...
 Sunet electronic dupa franat

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 

Sistemul intra in bios setup, daca bag pc in priza

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
jumperishere

jumperishere

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.11.2021
De obicei cand bagam in priza pc-ul, scotea sunet ca si cum ar porni timp de 2 secunde, iar apoi se oprea. Asa functiona el normal inca de cand l-am cumparat.
Recent insa, dupa ce il bag in priza porneste si nu se mai opreste, iar la un moment dat scoate un sunet intermitent. pe ecran nu apare nimic.

partea buna e ca am reusit sa il fac sa porneasca in windows, stingandu-l din butonul de oprire/pornire de 2 ori. a treia oara cand il pornesc intra in windows ...
dar sa revin la bios ...

oridnea este urmatoarea:
1) bag mufa de curent in comp, moment in care pc porneste si nu se mai opreste (cum o facea cand era "sanatos"), urmand sa piuie intermitent. Pe monitor nu apare nimic in timpul asta, cat e aprins. Urmatorul pas e sa sting pc din buton de oprire/pornire.

P.S in mod normal nu trebuie sa sting eu din buton , pt ca el trebuie sa se stinga singur dupa ce "se activeaza" prin curentul pe care il primeste.

2) pornesc din nou pc, apasand butonul de pornire, urmeaza ca pc -ul sa se aprinda (fara monitor), sta 2 sec aprins, apoi se stinge, sta 2 secunde stins, se aprinde singur si apare pe monitor Bios Setup unde trebuie sa dau next , etc ... evident am stins compul din buton

3) aprind pc, intra in windows ...

acelasi tipar se repeta de ori cate ori e scos din priza. nu ca l-as scoate eu din priza intentionat, n-am astfel de pasarici, insa in vara asta a cazut curentul de n-spe mii de ori, si daca mai cade de cateva ori, cand revine curentul se poate ca in timp ce eu dorm sa se aprinda compul si sa nu-l pot controla sa se stinga. ca o paranteza cred ca de la caderile astea de curent am ajuns sa am problema asta cu compul.

ma intreb urmatoarele:
a) sa fie asta o problema ce tine de o siguranta electrica  ?
b) daca este chestiunea de o siguranta electrica, oare poate fi reparat la un IT Service ?

computerul este dell vostro 3668

Intel 7th Generation Core i5-7400 3.0 Ghz

Edited by jumperishere, 06 August 2022 - 02:41.


#2
routerboard71

routerboard71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 31.12.2021
Bai frate cata polologhie aiurea!
Explicatii din alea.... de genu': apas pe ambreiaj, bag a1-a, ridic piciorul, plec de pe loc, pornesc semnalizatoarele...

Rezolvare la toata polologhia asta:

Schimba bateria de BIOS ca s-a consumat!!!
Dupa ce o vei inlocui, lasa celculatorul sa-si faca testele de BIOS, va porni de vreo 2 - 3 ori si se va opri.Apoi va intra in Windows. Lasa-l sa-si faca update-urile daca este cazul si opreste-l apoi din meniul de start cu shut down. Scoate-l din priza vreun minut, baga-l la loc si vezi daca porneste si se opreste facandu-si testul de sistem.
Repet, maretul defect este bateria de BIOS descarcata - consumata! Schimb-o!

Dupa schimbarea bateriei, PC-ul va functiona corect! Nu va mai intra in BIOS. De fapt nu intra in BIOS... daca analizezi mai bine! Iti spune chiar el ca ora si data nu sunt corecte... normal daca bateria este descarcata si te pune sa alegi daca mergi mai departe sau intri in Setup.
Schimba bateria aia - CR 2032

#3
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,993
  • Înscris: 01.12.2001
Nu mai scoate zilnic PC din priza.
Lasă-l conectat. Cu ștecherul non stop in priza.

Pt că ai bateria bios epuizată, pierde setările.

#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 15.04.2019
Schimba bateria, verifica setarile (din BIOS) pentru comportamentul PC la reluarea alimentarii. Cumpara-ti un UPS.

#5
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,132
  • Înscris: 21.12.2006
În BIOS ai setare privind comportamentul PC-ului la întreruperi de curent: să rămână închis sau să pornească. Schimbi bateria plăcii de bază și apoi faci setările corecte.

Nu mai scoate PC-ul din priză. Mai bine cumperi un prelungitor de calitate cu întrerupător și protecție la supratensiune. Mufezi calculatorul în acel prelungitor, iar dacă vrei să fii "protejat" oprești prelungitorul de la întrerupător. Calculatoarele brand, mai ales Dell, au protecții, dar au și setări de auto verificare atunci când sunt conectate la curent. De aceea pornește câteva secunde și apoi se oprește. E total greșit să f**i butonul de Power al calculatorului, ca să-ti pornească ție Windowsul

#6
jumperishere

jumperishere

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.11.2021
ok, atunci am sa inlocuiesc bateria. merci de ajutor.

#7
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,266
  • Înscris: 06.01.2008
Iar legat de chestia aia ca pornea 2-3 secunde, asa e la unitatile Dell, nu stiu din ce cauza.
Am avut si noi la birou niste statii grafice Dell si exact asa faceau cand mai trebuia uneori scoase din priza pentru curatare sau etc.

#8
jumperishere

jumperishere

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 18.11.2021
am pus o baterie noua miercuri, varta de 3v lithium cr 2032 (n-am gasit un producator mai bun), am intrat in bios si l-am setat sa foloseasca default settings.
azi, a cazut curentul iar cand am pornit pc-ul, si din nou problema pacii cu fereastra de bios setup si time not set

ce sa fac, sa duc PC-ul la un service ?

...oare nu e pusa bine bateria ? daca n-ar fi pusa bine bateria, pc-ul ar putea rula ?

Edited by jumperishere, 14 August 2022 - 13:50.


#9
NAlexQ

NAlexQ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 21.07.2011

View Postjumperishere, on 14 august 2022 - 13:51, said:

...oare nu e pusa bine bateria ? daca n-ar fi pusa bine bateria, pc-ul ar putea rula ?
Da, calculatorul poate porni fara bateria BIOS, verifica sa fi pus bateria corect si incearca iarasi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate