Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

VPN pentru televizor

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
Scriu aici ca sa nu mai deschid alt topic.

As avea nevoie de VPN pentru un smart TV. Daca as cumpara ASUS RT-AC53 si l-as monta dupa routerul de la Digi (TP-Link) se poate seta AC53-ul a.i. televizorul sa il conectez la Asus si sa il pot folosi pe VPN? Ma intereseaza MTEL TV de la sarbi sa pot urmari programele codate pentru exterior.

Edited by Ravy, 03 August 2022 - 16:23.
Subiect dedicat


#2
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Pai in primul rand ce fel de vpn vrei sa folosești? Probabil ca cel mai eficient ar fi un mikrotik hex pus ianintea televizorului.

#3
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
Orice VPN, doar sa functioneze aplicatia pe TV. Inteleg ca mikrotik e mai greu de configurat si cum imi rup urechile in retelistica...

#4
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,567
  • Înscris: 06.06.2006
Orice ai pune dupa echip digi va fi double NAT. complicat cu VPN-ul in asemenea conditii.

#5
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
Atunci solutia cea mai simpla ar fi sa inlocuiesc routerul de la digi cu unul care stie VPN? Se poate?

#6
fspider

fspider

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 01.03.2014

 rotnic, pe 02 august 2022 - 14:52, a scris:

Atunci solutia cea mai simpla ar fi sa inlocuiesc routerul de la digi cu unul care stie VPN? Se poate?

Daca te pricepi cat de cat ai putea sa iei un pi zero cu o placa de rețea pe microusb. Faci forward la port pe router. Instalezi dietpi și un ddns. Apoi instalezi unul din vpn urile cu care vine dietpi. Are tutorial pe site. www.dietpi.com
Totul te costa undeva la 10-20 euro și o să ai banda de 10-20 mbps ceea ce e suficient pt ce vrei tu.

#7
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022

 kretzu77, on 02 august 2022 - 12:17, said:

Orice ai pune dupa echip digi va fi double NAT. complicat cu VPN-ul in asemenea conditii.
Ce double nat daca el vrea un client?
Ce port fw?! :)

#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
In ultimele doua postari se vede ca n-ati prea inteles ce vrea @rotnic sa faca, si anume sa scoata TV-ul in internet printr-un VPN, VPN instalat pe-un "ceva", acum folositi-va imaginatia si logica sa vedeti cate solutii are folosind router-ul de la Digi fara sa implice alt router intre (implicit double NAT) si sunt tare curios cum un raspberry singur rezolva treaba asta.
Spor!

#9
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Vorbim degeaba daca tot pomenim de routere și double nat-uri...

#10
fspider

fspider

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 01.03.2014

 Znevna, pe 02 august 2022 - 22:14, a scris:

In ultimele doua postari se vede ca n-ati prea inteles ce vrea @rotnic sa faca, si anume sa scoata TV-ul in internet printr-un VPN, VPN instalat pe-un "ceva", acum folositi-va imaginatia si logica sa vedeti cate solutii are folosind router-ul de la Digi fara sa implice alt router intre (implicit double NAT) si sunt tare curios cum un raspberry singur rezolva treaba asta.
Spor!

Daca e pt semnal catv... Poate pune pe raspberry un tuner cu tvheadend. Și la celălalt capăt se uita pe tel mobil sau tableta de ex. Se conectează la vpn și apoi se uită la canale in Kodi sau ce player vrea el.


#11
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
In smart exista aplicatia MTEL Serbia (abonament platit). Teveul e conectat la cablu separat, asta e ok. Tot ce vreau e sa folosesc aplicatia din smart pe o sursa de net cu VPN pentru a vedea programele codate (e vorba de Premier league in special). Doar pentru asta imi trebuie VPN, restul device-urilor din casa vreau sa ramana pe netul de la Digi.

Nu ma pricep la retelistica, dar cam asa ma gandeam, sa mai scot inca o cale de internet de la digi pentru a-i aplica VPN. Sper ca se poate.

#12
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Ok, si celălalt capăt al vpn-ului unde o sa fie?! Cum "decodezi" canalele cu vpn?!

#13
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Banuiesc ca e ceva gen Digi Online (sau altele) dar platit, si are geo-restrictie pe baza de IP, de asta are nevoie de VPN, VPN de Serbia banuiesc ca nu-i greu de gasit, omul vrea doar sa ruleze clientul VPN inainte de TV, hai ca nu-i greu.

#14
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
Aici nu mai inteleg. Am VPN de la munca pe laptop, vede netul ca si cum ar fi austriac si am acces la serviciile firmei.

La TV aplicatia ar trebui sa vada ca sunt in Serbia, atat. Astfel ar trebuia aplicatia sa "livreze" si canalele codate doar pe teritoriul Serbiei.

#15
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Pai ok, dar ai nevoie de server. Pentru client poți folosi un mikrotik hex asa cum ți-am spus mai devreme.

Edited by NikoroB, 03 August 2022 - 09:58.


#16
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
OK, merci!

#17
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Dezavantajul la MikroTik s-a zis mai sus, e greu de configurat pentru un incepator, mai ales in configuratia vruta de tine.
Un Asus ceva cum ai zis initial ar fi mai ok, poate nu chiar acel model totusi.

#18
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,675
  • Înscris: 28.11.2005
ASUS RT-AC66U, ar fi mai bun acest model?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate