Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere rețea wireless int...

Mufa TV

PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Eins, zwei, milițiile Europei se robocopizează

* * - - - 8 votes
  • This topic is locked This topic is locked
37 replies to this topic

#1
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,041
  • Înscris: 02.03.2003
Attached File  image_2022-08-02_142204809.png   286.53K   108 downloads
Imagine preluată din ziarul online Deutsche Welle


Cei care au fost atenţi au putut observa o tendinţă europeană de schimbare în rândul forţelor interne de poliţie. Fenomenul are aproape zece ani şi a început într-o perioadă de acalmie socială şi de creştere economică după perioada crizei imobiliare.


Ce s-a schimbat şi cum era înainte ?

Poliţiile statelor europene erau costumate şi echipate în mod similar. Cu cât un stat era mai civilizat, cu atât Poliţia era mai calmă, echipamentul era mai discret iar paleta cromatică mai prietenoasă cu vederea.

În primul rând uniformele de stradă erau decente, impuneau respect prin simplitate şi normalitate, fără a cere atenţie într-un mod ţipător.
Se purtau pantofi de piele potriviţi cu croiala clasică a uniformelor iar caschetele erau elementul care putea fi remarcat de la distanţă.

Să ne amintim de poliţiştii din Germania care aveau uniforme care uneori semănau cu cele ale pădurarilor prin folosirea tonurilor de verde.
Autoturismele folosite erau similare cu variantele civilize iar elementele distinctive erau benzile autocolante specifice instituţiilor de care aparţineau.

Combinaţiile acestea erau respectate de cetăţenii Europei şi erau suficiente pentru a transmite populaţiei senzaţia de sigurantă.


Trecerea către combat

Schimbarea a început uşor şi s-a simţit prima dată la nemţi.
Au apărut întâi benzi reflectorizante colorate cu albastru intens. Modelele destinate transportului de persoane au început să fie mai înalte, mai agresive vizual iar sistemele de iluminare au fost dotate cu lămpi foarte luminoase.
Ceea ce trebuia să avertizeze vizual a început să agreseze şi să transmită mesaje destul de clare.


Uniformele de stradă prietenoase cu cetăţeanul au fost abandonate  iar locul lor a fost luat de uniforme tip combat.
Pantofii de piele au fost înlocuiţi cu bocanci înalţi, similari cu cei folosiţi de trupele de intervenţie.
Pantalonii şi vestonul din stofă au fost înlocuiţi de pantaloni tactici, tricouri mulate cu mâneci foarte scurte(special pentru a descoperi musculatura braţelor) şi cu veste (upgradabile).
Au apărut "buff-urile" obligatorii pentru poliţiştii de pe străzi. La nevoie acestea pot ascunde figura lucrătorilor.

Caschetele au dispărut din uniforma trupelor de stradă.

Din domni poliţişti au fost transformaţi fără voie în Robocopi.

Poliţia ungară a trecut şi ea prin această transformare. Italienii au fost puţin mai rezervaţi în upgradarea carabinierilor.
Românii au copiat cu aviditate modificările apărute în Germania şi le-au dus mai departe.

Toată lumea cunoaşte aceste modificări iar discuţia uniformelor a fost subiect de presă în ultimele săptămâni.


De unde a apărut moda ?
Attached File  image_2022-08-02_141729551.png   288.48K   112 downloads

Robocapizarea forţelor de poliţie a fost observată de europeni în Turcia.
Încă din anii '90 se ştia de existenţa trupelor de intervenţie echipate cu bocanci şi uniforme combat plus cagule.
Existenţa acestora erau un factor de înăbuşire din proiect a multor mişcări de protest.
Nimeni nu dorea să se confrunte cu ROBOCOP, un personaj înalt, a cărui identitate nu putea fi aflată niciodată.


Cui folosete robocapizarea forţelor de menţinere a ordinii ?

Asta este o întrebare pe care fiecare european ar trebui să o pună. Cui foloseşte ?

Forţele de Poliţie sunt forţe interne. Ele menţin ordinea şi luptă pentru siguranţa cetăţenilor. Cetăţenii europeni nu sunt înarmaţi şi nu au o istorie a confictelor cu guvernele.
Cineva se aşteaptă la posibile conflicte sociale ?  Se pregătesc măsuri care au putea radicaliza populaţia ?

Oare menţinerea unui nivel salarial scăzut în România asigură tensionarea celor care sunt puşi să poarte noile uniforme impunătoare ?

Edited by terratec, 02 August 2022 - 13:24.


#2
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,425
  • Înscris: 30.10.2003
Politistii din Germania inca sunt imbracati decenti. Poate au iesit mai des cei de la interventii si de aici ti se pare ca polistii sunt mai robotizati.

#3
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Folosește pentru a impune mai mult respect și a ține pe cei recalcitranți la distanță.
Dacă un Garcea cu cașchetă nu mai e interesant și periculos pentru toți bonbardierii, presimt că n-or să mai fie la fel de tupeiști și să scoată telefoanele să filmeze să ceară ordin de serviciu la niște robocapi din ăștia înarmați până-n dinți.

Pe mine unul nu mă deranjează, dimpotrivă, zic că având în vedere numărul în creștere de infracțiuni cu violență, salut acest upgrade...

#4
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,082
  • Înscris: 09.01.2007
Zic sa tinem pasul, e vreo interdictie sa umblam si noi contribuabilii mascati, eventual cu casca de motociclist (la metrou, la alimentara, la pacanele) ?

View Postwaterman, on 02 august 2022 - 13:27, said:


Pe mine unul nu mă deranjează, dimpotrivă, zic că având în vedere numărul în creștere de infracțiuni cu violență, salut acest upgrade...

Unde, boss ? Tot citesc ca ne invadeaza infractiunile cibernetice.

#5
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Stai să realizeze unii că nemții au îmbrăcat robocopii pe banii lor.

View Postoverseas, on 02 august 2022 - 13:28, said:

Unde, boss ? Tot citesc ca ne invadeaza infractiunile cibernetice.


Quote

Două persoane au fost ucise şi 21 au fost rănite, dintre care 10 grav, în urma unor împuşcături petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24, 25 iunie 2022, în centrul capitalei Oslo. Presupusul autor al atacului armat este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut serviciilor de informaţii, care au şi atribuţii antiteroriste, a anunţat, în 25 iunie 2022, un oficial al poliţiei din capitala Norvegiei, Christian Hatlo, citat de AFP.
Anchetatorii au precizat că investighează incidentul ca pe un act terorist.
* * *
Cele mai grave atacuri armate şi atentate teroriste, comise în Europa, în perioada 2019-2020:
2 noiembrie 2020 - Bărbaţi înarmaţi au atacat şase locuri din Viena, începând din faţa sinagogii principale din centrul capitalei Austriei, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane.
29 octombrie 2020 - Trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite de un atacator înarmat cu un cuţit la o biserică din Nisa (oraş din sudul Franţei), într-un incident descris de primarul oraşului, Christian Estrosi, drept terorism.
17 octombrie 2020 - Mai multe persoane, între care un minor, au fost reţinute, după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului. Suspectul urmărit a fost oprit de poliţişti ai unei echipe BAC din cadrul brigăzii anticriminalitate pe teritoriul comunei limitrofe d'Eragny, în Val d'Oise. Refuzând să se supună ordinelor, el a fost împuşcat mortal de poliţişti.
25 septembrie 2020 - Un atac cu armă albă a avut loc la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015. Agresorul din strada Nicolas-Appert, un cetăţean pakistanez, a fost arestat de forţele de ordine.
20 februarie 2020 - Nouă persoane au fost ucise în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa.
2 februarie 2020 - Poliţia britanică a împuşcat mortal un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care "mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi", a anunţat Poliţia Metropolitană.

2019
10 decembrie 2019 - Patru persoane au murit şi două au fost rănite grav în timpul unui incident armat, la Spitalul Universitar din oraşul Ostrava, capitala regiunii Moravia-Silezia din Cehia.
9 octombrie 2019 - Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite într-un atac armat la Halle, în sud-estul Germaniei. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili.
27 iunie 2019 - Două persoane, printre care un imam, au fost rănite cu focuri de armă, în faţa moscheii din Brest, în vestul Franţei, agresorul fiind găsit mort la scurt timp, împuşcat.
18 martie 2019 - Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite, într-un incident armat care a avut loc într-un tramvai în centrul oraşului olandez Utrecht. AGERPRES/(Documentare - Daniela Dumitrescu, Suzana Cristache Drăgan, Cristian Anghelache, editor: Mariana Zbora-Ciurel, editor online: Irina Giurgiu)


Sursa
https://www.agerpres...19-2022--940153

plus

https://www.europarl...restari-in-2020

Edited by waterman, 02 August 2022 - 13:31.


#6
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,495
  • Înscris: 21.03.2020
Apropos de cagule - militienii se simt amenintati de existenta camerelor de filmat aflate la indemana tuturor cetatenilor... in felul acesta se evita procese costisitoare pentru abuz si incompetenta. Stim ca breasla asta nu are echipament intelectual prea stralucit, deci trebuie sa compenseze cu ceva situatia ;)

#7
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Milițienii  au deja body cams.

Cagula poate fi pentru protecția lor, identitate, etc.

#8
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,495
  • Înscris: 21.03.2020
Era o vorba pe vremuri: nu haina face pe om! Inca e actuala...

#9
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,778
  • Înscris: 06.09.2004
stai asa, daca schimbi pantofii de piele cu bocanci te transformi in robocop?    :lol:

on-topic, cred ca sunt chestii cerute de experienta - oamenii au cerut bocanci mai solizi ca sa fie mai rezistenti la teren mai dificil, gen balti, pietris si altele, pantaloni cu mai multe buzunare ca sa poata cara mai multe lucruri utile zi de zi, semnale luminoase si acustice mai puternice ca nu ii mai observa lumea in trafic, si asa mai departe.

#10
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,425
  • Înscris: 30.10.2003

View PostGlCA_Contras, on 02 august 2022 - 13:34, said:

Era o vorba pe vremuri: nu haina face pe om! Inca e actuala...
In cazul politistilor da. Politia austriaca, germana impune respect, nu prea vine sa te iei in gura cu ei sau sa faci misto.

#11
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017
Ăia in negru dacă nu mă înșel sunt cei care se ocupă de intervenții. Restul sunt îmbrăcați la fel ca înainte.

#12
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View PostGlCA_Contras, on 02 august 2022 - 13:34, said:

Era o vorba pe vremuri: nu haina face pe om! Inca e actuala...


Attached File  13620193_984626804990462_7839351987406496551_n.jpg   122.58K   68 downloads

versus

Attached File  Untitled.png   612.65K   69 downloads

#13
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,942
  • Înscris: 15.04.2019

View Postwaterman, on 02 august 2022 - 13:33, said:

Milițienii  au deja body cams.
Care functioneaza sau nu, in functie de... natura situatiei. Inregistrarea - daca exista, daca e disponibila - e accesibila superiorilor bulanului si eventual organelor de cercetare. Pe cand live streamingul e inca posibil, gratuit si disponibil oricui.
P.S. Ce inseamna ca-s "robocopizati"? Le face statul upgrade cu viziune IR, brat drept metalic multifunctional si miscari de breakdance? Cand ies la pensie la 47 de ani pleaca cu piesele acasa, le predau la magazie si ruleaza in carucior sau sunt aruncati in shredder cu totu'? Sau nu mai ies din sistem decat cand sunt impuscati in CPU? Si curent de unde, cu criza ucraineana? Mai am intrebari dar textele lungi nu vand.

Edited by __Dan__, 02 August 2022 - 13:56.


#14
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Eu înțeleg ce zici tu, dar, așa ca idee, n-am avut niciodată confruntări cu poliția. De vreo natură.
Na, nu zic altceva, numai că n-am nevoie să fac streaming cum mă întreabă poliția de sănătate.

O fi din cauză la noroc, sau că nu încalc legea ?


Oricum, nu văd obiectul topicului, ar trebui să vină și djl aici să zică cum lui îi plăcea modelu vechi de uniforme.

Edited by waterman, 02 August 2022 - 13:46.


#15
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,486
  • Înscris: 02.09.2006

View Postterratec, on 02 august 2022 - 13:18, said:

....................


Cui folosete robocapizarea forţelor de menţinere a ordinii ?

Asta este o întrebare pe care fiecare european ar trebui să o pună. Cui foloseşte ?

Forţele de Poliţie sunt forţe interne. Ele menţin ordinea şi luptă pentru siguranţa cetăţenilor. Cetăţenii europeni nu sunt înarmaţi şi nu au o istorie a confictelor cu guvernele.
Cineva se aşteaptă la posibile conflicte sociale ?  Se pregătesc măsuri care au putea radicaliza populaţia ?

Oare menţinerea unui nivel salarial scăzut în România asigură tensionarea celor care sunt puşi să poarte noile uniforme impunătoare ?
cel mai probabil, foloseste angajatilor care cel mai adesea freaca menta pina ies la pensie! adica se simt si ei mai importanti, un fel de rambo plus robocop!

o alta cauza o constituie filmele de aventuri cu supereroi! toti politistii si jandarmii dorind sa fie asemeni lor!

#16
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,495
  • Înscris: 21.03.2020

View Postwaterman, on 02 august 2022 - 13:45, said:

Eu înțeleg ce zici tu, dar, așa ca idee, n-am avut niciodată confruntări cu poliția. De vreo natură.
Na, nu zic altceva, numai că n-am nevoie să fac streaming cum mă întreabă poliția de sănătate.

O fi din cauză la noroc, sau că nu încalc legea ?


Cine spune ca trebuie sa incalci legea ca sa ai probleme cu militia?
https://spynews.ro/a...ila-267404.html
https://www.hotnews....3-saptamani.htm

#17
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,392
  • Înscris: 30.08.2017

View PostBursul, on 02 august 2022 - 13:35, said:

In cazul politistilor da. Politia austriaca, germana impune respect, nu prea vine sa te iei in gura cu ei sau sa faci misto.

Neah, tot ai nostri impun mai mult respect Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rSNfNCTY3Tg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by george_alexandru, 02 August 2022 - 13:57.


#18
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,425
  • Înscris: 30.10.2003

View Postgeorge_alexandru, on 02 august 2022 - 13:54, said:

Neah, tot ai nostri impun mai mult respect Posted Image
Daca facea asa in Germania, in secunda 2 Polizei juca cu el "gramada cere varf".

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate