Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata

Recomandare tastatura
 Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...
 Thessaloniki - Izmir Ferry incep...

Informații despre VOYO !

VUNK - Felicitari, ai reusit!

AMPShare: Scule de marci diferite...
 

Demarcation point

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005
Cei ce locuiti la casa vreau sa stiu cum l-ati gandit in asa fel incat sa-mi pot schimba provider-ul fara nicio problema (repozitionare cablu/uri, gaurire etc.).

#2
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,059
  • Înscris: 30.07.2007
Teava corugata (sau teava PEHD) cu fir tragator ingropata odata cu bransamentul electric, de la stalpul de pe domeniul public pana la primul stalp al gardului, intr-o doza de legatura/tragere.
Alta teava de la gard pana la o doza interioara, prin fundatie. Alta teava de la doza interioara prin sapa, pana la locul stabilit pentru terminalul GPON.

#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
Depinde cum se fac instalarile...
cel putin la case RDS vine doar aerian (deci de la stalp pana la locatie pe SUS); daca stai la casa gandeste-te unde vrei exact ca CPE-ul sa fie si daca o sa folosesti bridge mode sau nu, pt ca fibra iti va intra pe la ETAJ in locatie (asta daca nu o vrei pozata pe fatada casei de la etaj la parter unde toata lumea o vrea).

#4
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,574
  • Înscris: 06.06.2006
Eu am tras teava pehd de unde vine aeriana pana in camera tehnica. Cu fir de tragere pe ea.
Cand o sa trag fibra, la firulnde tragere alat fibra, cat si alt fir de tragere, sa fie acolo in caz de ceva.

#5
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View Postogo, on 01 august 2022 - 10:07, said:

Depinde cum se fac instalarile...
cel putin la case RDS vine doar aerian (deci de la stalp pana la locatie pe SUS); daca stai la casa gandeste-te unde vrei exact ca CPE-ul sa fie si daca o sa folosesti bridge mode sau nu, pt ca fibra iti va intra pe la ETAJ in locatie (asta daca nu o vrei pozata pe fatada casei de la etaj la parter unde toata lumea o vrea).
Nu conteaza cum vine.  CPE-ul trebuie sa fie in afara casei altfel numai vorbim de demarcation point.

Eu m-am gandit la o cutie cu un anumit grad de protectie (IP66) rezistenta la intenperii dotata cu priza si in care sa ajunga din propietate prin trasee ingropate: rg6u, cel putin cat6, cablu telefon RJ11 si fibra propietate personala.... Cand vreau sa trec la altul, cablul deja pozat se face colac iar celalalt provider vine si isi instaleaza echipamentul.

View Postcrocko.dilul, on 01 august 2022 - 07:57, said:

Teava corugata (sau teava PEHD) cu fir tragator ingropata odata cu bransamentul electric, de la stalpul de pe domeniul public pana la primul stalp al gardului, intr-o doza de legatura/tragere.
Alta teava de la gard pana la o doza interioara, prin fundatie. Alta teava de la doza interioara prin sapa, pana la locul stabilit pentru terminalul GPON.

View Postkretzu77, on 01 august 2022 - 10:14, said:

Eu am tras teava pehd de unde vine aeriana pana in camera tehnica. Cu fir de tragere pe ea.
Cand o sa trag fibra, la firulnde tragere alat fibra, cat si alt fir de tragere, sa fie acolo in caz de ceva.

Cred ca nu m-am facut inteles.
Ce faceti daca schimbati provider-ul? Trageti cablu din nou prin teava, folosindu-l ca tragator pe cel existent? Daca dupa 1an doriti sa revenit la cel anterior, o luati de la capat?

Edited by fabian23, 01 August 2022 - 18:46.


#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
N-ai fost prea clar in prima postare, adica nu te-ai prea facut inteles, da.
Dar ce ti-au explicat colegii cam fix aia faciliteaza, sa schimbi providerii cand vrei (fara sa mai dai alte gauri sau sa repozitionezi cabluri etc) adica fix cam ce-ai scris in prima postare.
Poate nici punctul ala de delimitare scris in engleza nu te-a ajutat in niciun fel.
Asta cu tinutul eventualului echipament de la provider afara intr-o cutie n-as considera-o ca fiind o solutie fericita, pentru ca e mai usor si sigur sa tragi o fibra in casa intr-o camera tehnica decat sa tii afara curent plus alte cabluri inghesuite intr-o cutie.

Edited by Znevna, 01 August 2022 - 19:28.


#7
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
Eu zic sa mai conspectezi.
DP e locul unde se termina reteaua isp-ului si incepe a ta, dpdv logic, nu locul unde trece cablu gardu’.
Si sa-l montezi afara asta e un “romanism”…
Dar go on, fiecare face ce vrea pe “propietatea” lui - pana ii da cu rest :)

#8
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View PostZnevna, on 01 august 2022 - 19:27, said:

N-ai fost prea clar in prima postare, adica nu te-ai prea facut inteles, da.
Dar ce ti-au explicat colegii cam fix aia faciliteaza, sa schimbi providerii cand vrei (fara sa mai dai alte gauri sau sa repozitionezi cabluri etc) adica fix cam ce-ai scris in prima postare.
Poate nici punctul ala de delimitare scris in engleza nu te-a ajutat in niciun fel.
Asta cu tinutul eventualului echipament de la provider afara intr-o cutie n-as considera-o ca fiind o solutie fericita, pentru ca e mai usor si sigur sa tragi o fibra in casa intr-o camera tehnica decat sa tii afara curent plus alte cabluri inghesuite intr-o cutie.

Daca cauti pe Google gasesti explicat ce inseamna DP-ul. Nu am gasit traducere in romana.
Explica-mi cum schimbi TU provider-ul la solutiile date de pedecesori. Ca imi lasi impresia ca nici de data asta nu ai inteles.

Edited by fabian23, 01 August 2022 - 20:11.


#9
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Se trag firele noi prin una din cele doua tipuri de teava prezentate. Simplu.

#10
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View Postogo, on 01 august 2022 - 19:42, said:

Eu zic sa mai conspectezi.
DP e locul unde se termina reteaua isp-ului si incepe a ta, dpdv logic, nu locul unde trece cablu gardu’.
Si sa-l montezi afara asta e un “romanism”…
Dar go on, fiecare face ce vrea pe “propietatea” lui - pana ii da cu rest Posted Image


Eu nu am zis unde trece cablul gardul. Citeste din nou.

#11
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
Eu cred ca nu vrei sa intelegi ca fibra iti vine aerian si nu ingropata de la ISP.
Desenez? Stalp->etaj->parter->ingropare->cutie poarta->CPE.
tot ce e pana in CPE e reteaua isp-ului.


#12
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View PostZnevna, on 01 august 2022 - 20:17, said:

Se trag firele noi prin una din cele doua tipuri de teava prezentate. Simplu.
Cum?  Ca numai ai tragator. Folosesti cablul provider-ul existent?
Cine? Provider-ul?

#13
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
S-a zis tot mai sus...

View Postkretzu77, on 01 august 2022 - 10:14, said:

Eu am tras teava pehd de unde vine aeriana pana in camera tehnica. Cu fir de tragere pe ea.
Cand o sa trag fibra, la firulnde tragere alat fibra, cat si alt fir de tragere, sa fie acolo in caz de ceva.

In traducere libera, nu te opreste nimeni ca pe langa primul cablu tras sa mai tragi un fir de tragere care te va ajuta sa tragi inca un cablu daca nu vrei sa renunti la primul.
Greu nu e, incearca doar.
LE:

View Postfabian23, on 01 august 2022 - 20:07, said:

Daca cauti pe Google gasesti explicat ce inseamna DP-ul. Nu am gasit traducere in romana.

Google ce zice despre tragerea unui cablu printr-un traseu deja existent?

Edited by Znevna, 01 August 2022 - 20:38.


#14
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View PostZnevna, on 01 august 2022 - 20:25, said:

S-a zis tot mai sus...


In traducere libera, nu te opreste nimeni ca pe langa primul cablu tras sa mai tragi un fir de tragere care te va ajuta sa tragi inca un cablu daca nu vrei sa renunti la primul.
Greu nu e, incearca doar.
Nu imi dau cu presupusul la ce scriu unii cu picioarele.

Dar, okay. Asta ar putea fi o solutie sa numai montezi CPE-ul afara intr-o cutie si sa-l duci pana in camera tehnica. Stai cu toate cablurile de la ISP. Nu-i tragedie.

Este cineva care a mers pe ideia mea? Poate imi/ne impartaseste experienta.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QlqUeNE4f2w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by fabian23, 01 August 2022 - 20:48.


#15
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 28.06.2005

 fabian23, pe 01 august 2022 - 07:16, a scris:

Cei ce locuiti la casa vreau sa stiu cum l-ati gandit in asa fel incat sa-mi pot schimba provider-ul fara nicio problema (repozitionare cablu/uri, gaurire etc.).
5G.

#16
fabian23

fabian23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 06.03.2005

View Postsfantu.dracu, on 01 august 2022 - 20:47, said:

5G.
Da. Nu.

#17
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,860
  • Înscris: 28.06.2005

 fabian23, pe 01 august 2022 - 20:54, a scris:


Da. Nu.
Nu-ți ceream aprobarea.

Mai întâi întrebi cum am gândit noi, apoi ne cerți că nu am gândit ca tine. Asta nu face bine conversației.

#18
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,574
  • Înscris: 06.06.2006

View Postfabian23, on 01 august 2022 - 18:42, said:

Cred ca nu m-am facut inteles.
Ce faceti daca schimbati provider-ul? Trageti cablu din nou prin teava, folosindu-l ca tragator pe cel existent? Daca dupa 1an doriti sa revenit la cel anterior, o luati de la capat?
Nu e problema mea.
Daca ei pot folosi fibra deja existenta pe teava fara sa-mi afecteze calitatea serviciului, no problem.
Daca vor sa schimbe fibra, am fir de tragere si le spun sa puna alt fir de tragere odata cu noua fibra (exact pentru cazul revenirii de care zici).
Deci nu vad care ar fi problema, sincer. Mai ales ca nu avem zeci de provideri de net prin fibra totusi.
Cred ca faci niste confuzii, dar nu stiu unde.

Edited by kretzu77, 02 August 2022 - 09:24.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate