Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 

Simptome ADHD

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
SantaInTrouble

SantaInTrouble

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.07.2022
Salut !

Tind să cred că am ADHD , voi face un scurt istoric , poate ceea ce voi enumera mai jos se leagă cu stările pe care le-am avut tot timpul dar erau minore , într-adevăr , mă încurcau și-mi reduceau performanțele drastic și tot timpul am simțit că trăiesc într-o ceață deasă (de aceea nici n-am un hobby/hobby-uri sau pasiuni pentru nimic și nu prea aveam chef niciodată să învăț nimic nou din bunăvoință, ci obligat) . Poate va fi mult scepticism în ceea ce urmează , dar asta este realitatea .

Scurt istoric :
  • Născut prematur la 6 luni juma'
  • În timpul sarcinii , mama a suferit mult , a ajuns la consum de alcohol , tutun și la un pas de sinucidere (din cauza lui taică-meu , om pe care-l detest)
  • Cântăream cca. 1Kg , având dimensiunea unei sticle de vin , extrem de fragil , stat la incubator ceva vreme.
  • Am suferit 4 lovituri zdravene la cap :
  • ​ Traumatism cranio-cerebral printr-o căzătură de la 3-4m direct în cap pe marginea patului . Cu spumă la cap/sânge sau ce-a fost acolo , am fost cusut pe viu . Nu mi s-a făcut atunci EEG/RMN/CT , teste psihologice sau psihiatrice , nu i-au interesat.

  • Căzătură în frunte de la 8 trepte distanță . Fruntea roșie și umflată , direct compresă . N-a fost nevoie de intervenție , oricum , mi-a zguduit capul bine .

  • Am fost lovit de magnetofon în cap. 😂

  • Ciocnire directă cu un adversar pe teren , cap în cap , la un pas sa-mi sparg arcada . M-a zguduit la fel de bine.
Cazul (1) a fost destul de violent din ce mi s-a spus.
  • Multe decese au avut loc în familie , chin...
  • Am fost infectat cu Covid-19 în luna Decembrie , nu sunt vaccinat (după ce m-am infectat , stările pe care o să le descriu mai jos s-au amplificat de mi-au întors viața cu 1800 )
  • Fapping la greu, chiar și acum, la 21 ani , poate de câteva ori pe zi , mai ales în trecut.  
Copilăria mi-am petrecut-o relativ ok , fără mamă . Fusesem un copil răsfățat, destul de agitat și am fost suspectat de mic de ADHD , dar s-a neglijat acest aspect crezând că așa e normal să mă comport la 4-5 ani . Încă din grădiniță, școală , în gimnaziu și-n generală am fost extrem de timid , introvertit , impulsiv , foarte distras (ușor de distras) , naiv , tăcut , neatent, nu prea apucam să socializez că eram exclus din orice grup sau orice eveniment important oricât de mult aș fi încercat , aveam impresia că lumea mă privește cu silă și trăiam cu teama de pe o zi pe alta că nu pot funcționa și eu normal ca și ceilalți. Am suportat mult situația , chiar si-n liceu . Rezultatele mele n-au fost cine știe ce grozave , nu excelam vreodată la ceva cât să zici "Vai , doamne ... ăsta-i olimpic la toate" , eram de nota 7-8 per total (în medie) .
Niciodată în viața mea n-am reușit să citesc o carte cap coadă și să rețin ceea ce am citit , dar absolut niciodată . Oricât de interesantă ar fi fost , nu-mi intra în cap sau creierul meu nu știa cum să lege ideile , contextul de la o pagină la alta .
Niciodată n-am reușit să înțeleg un curs sau o lecție predată la fața locului , trebuia s-o iau acasă și să o rumeg o zi întreagă ca să o-nțeleg .
Acum am diagnosticul de tip tulburare bipolară , depresie maniacală , anxietate . Simt de parcă trăiesc cu o ceață deasă pe creier , impulsiv , anxios , depresiv (nu-mi pot controla emoțiile în orice aș face , mai ales când sunt judecat pentru ceva sau de către cineva) , sufăr de procrastinare încă de când eram mic , oboseală cronică de la sarcini banale (dat cu aspirator , ordine , curățenie , spălat vase , treburi prin gospodărie) , ușoare forme de narcolepsie (dormeam 15-16 ore pe zi din Ianuarie-Februarie) , Tinnitus , gânduri suicidare , nod în gât , avusesem insomnii , coșmaruri , îmi tremurau mâinile , dificultate în luarea deciziilor , dificultate în organizare , dificultate în soluționarea problemelor sau soluționarea problemelor în condiții de stres (paralizez efectiv), ușor de distras, înțeleg destul de greu cursuri/teorii/concepte, simt că uneori am un vocabular destul de limitat , pierderi ale memoriei de scurtă și de lungă durată (nu-mi aduceam aminte IBAN-urile/datele din buletin/numele si prenumele,zile de naștere , încă mă chinui să-mi aduc aminte lucrurile pe care le cunoșteam deja),simt că nu pot să-mi urmez visurile în viață, am o formă groaznică de atelofobie (este ca și când nu pot să ascult , să te privesc în ochi și să te și înteleg în același timp , iar la următoarea sarcină e posibil să fac "rahatu' praf" sau să greșesc pe undeva că vine unu' și-mi taie capu' pentru greșeala pe care tocmai am făcut-o , parcă acționez fără să gândesc uneori , am impresia că discut cu tine și privesc prin tine sau prin obiecte.
Duc în continuare un stil de viață sănătos , dorm 9-10 ore pe zi , alimentație sănătoasă , nu fumez , nu beau alcohol decât ocazional, fac mișcare , stau în natură și la soare , îmi concentrez atenția pe alte lucruri, toate astea de mai bine de două luni de zile(exceptand fumatul sau alchoolu' , nu e cazu' la mine) și nu prea simt nicio schimbare. Am zis că poate e de la Fapping  , tot nu simt diferențe . Făceam foarte mult sport dar , la fel , nu schimbam cu nimic rezultatele, atenția mea nu exista .

Știu că , probabil , nu voi fi luat în serios , dar medicina și oamenii care au trecut prin experiențele , traumele , depresia , anxietatea , neîncrederea și singurătatea mea, au comentat în diferite moduri faptul că aceasta este interpretarea unei stări specifice tulburării de tip ADHD , un ADHD sever, probabil alimentat până în prezent de nașterea prematură ,mediul în care am trăit , de loviturile la cap , de infecția cu Covid-19 când am crezut că sunt bolnav psihic , trecând prin toate bolile mintale . Am încercat de toate , poate trebuie să mai aștept luni bune până să pot funcționa pe cont propriu , pe picioarele mele . Nu-s în stare să-mi păstrez un job vreodată cu stările menționate anterior  , oricâte facultăți aș avea :



#2
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
Ei bine că ai sistematizat tot ce ți s-a întâmplat până acum. Însă dacă devine un pretext pentru ideație negativă, mai bine fără.
Ceea ce contează cu adevărat, este ce se poate face DE ACUM ÎNCOLO.
Iar asta înseamnă să asiguri condițiile biologice pentru ca organismul /creierul să poată face performanță.

1) Umblă vorba că ADHD-ul ar fi un pseudodiagnostic. Ca amator care a mai citit câte ceva, cred că adevărul e undeva pe la mijloc.
Ceva există, dar explicațiile biologice și soluțiile propuse sunt mincinoase. De ex Russell Barkley face propagandă pentru medicamente.
Uite o abordare cu cap și coadă.
Hipoperfuzia creierului indusă prin dietă
Spoiler
2) Sunt nootropice de tot felul. Niacina a dat rezultate in multe boli psihice, și ar putea fi de ajutor în cazul tău in cel puțin 2 moduri.
Mai intai pentru focalizare si atentie.

Quote

Vitamina B3 este cunoscută pentru vigilență sporită, claritate, concentrare, memorie, dispoziție și energie îmbunătățite, este un puternic antioxidant și captator de radicali liberi,
Apoi si pentru orice dependenta/obiceiuri  ai avea, caz particular masturbarea.
Totusi, trebuie sa stii cum sa o administrezi, ce suplimente mai trebuie pe langa etc.

3) există conceptul numit exces de mucus.
Adică de ce ne simtim usurati dupa ce plangem? Fiindca creierul elimina mucii ca o solutie de moment pentru a face fata mai bine la stres.
SI cum apare? Fie alimentele la care suntem alergici sau intoleranți irită organismul - cel mai frevent cerealele și lactatele, fie ca sunt (super)procesate,
creierul nostru e plin de muci, iar asta îi submineaza funcționarea.
Eu in loc sa astept o inmormantare sau alt eveniment lacrimogen, trag pe nari apa cu sare, dupa care merg regulat la chiuveta sa elimin sputa sau mucii.
Inevitabil am o senzatie de usurare, si functionez mai eficient.
Masturbarea in sine este un factor important care favorizeaza excesul de mucus.


4) Excesul de opioizi
Multi ar putea crede că drogurile opioide sunt problematice doar dacă le consumi. Dacă nu, problema e incheiata si la revedere.
Alcoolul are acelasi efect, sau la fel de bine orice activitate care NE PLACE.
Masturbarea /sau sexul este un alt exemplu facil care activeaza aceeasi receptori de opioizi.
Impreuna cu opioizii alimentari isi pun amprenta asupra functionarii creierului, si influenteaza orice trairi psihologice am avea.

Masturbarea este folosita si ca analgezic, ceva in genul unei alternative la Tramadol. Folosind câteva suplimente și scazand inflamatia latenta, zona de confort se largeste.
Inevitabil nevoia compulsivă pentru masturbare scade.

Edited by NelsonMandela, 01 August 2022 - 02:05.


#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,867
  • Înscris: 15.04.2019
As zice ca SfaturiFaraTroleala s-a intors.

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,409
  • Înscris: 25.08.2009
Mie mi se pare ca suna putin a ipohondrie, fara suparare, nu sunt medic dar am ceva experienta de viata, nu sunt un adolescent.
E bine sa ne cunoastem stare sanatatii, daca sunt probleme, sa incercam sa le rezolvam. Dar nici sa le amplificam.
Un exemplu:
In facultate aveam un coleg cu o infirmitate, tipul avea umerii strambi, cocoasa, mai mic de inaltime. Nu mai stiu cauza, daca era ceva congenital sau sechelele unei boli dar nu asta are importanta. Dincolo de acest aspect, era un baiat de nota 10. La orele de sport, profesorul ne punea sa jucam fotbal (pe vremea aia, stadionul Sportul Studentesc din Regie era functional) sau baschet in sala. Tipul se comporta normal, alerga cu noi, etc. Cand la fotbal eram fata in fata cu el ca adversar, aveam tendinta sa-l menajez, pierdeam mingea fie ca era sau nu cazul. Colegii lui din camin (eu fiind bucurestean) au observat si mi-au atras atentia sa ignor starea lui si sa-l consider un adversar normal. Omul dorea sa fie considerat normal si incerca sa-si ignore handicapul, pe cat posibil.
Sfatul lor mi s-a parut excelent, eu eram cel care greseam.
Te-as sfatui sa incerci sa te comporti ca el.
Nu sa-ti ignori starea sanatatii dar nici sa nu fii un bolnav inchipuit.

#5
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Nu este ADHD, este pur si simplu depresie, nu ai mentionat cateva elemente specifice ADHD. Mergi la medic. Pierderile de memorie si greutatea in luarea deciziilor sunt de la insomnie. Plus ca te-ai izolat social.
A, da, daca vrei sa crezi sau crezi ca ai ADHD, [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ouZrZa5pLXk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#6
vldc

vldc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 08.03.2004
"Traumatism cranio-cerebral printr-o căzătură de la 3-4m direct în cap pe marginea patului ."
3-4 m direct in cap pe marginea patului ?
O camera are 2.5 m inaltime ... cum ai reusit sa cazi de la inaltimea asta ? de unde ?
Deja 4 m inseamna cazatura de la etajul urmator ....

#7
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,312
  • Înscris: 24.02.2017
Eu cred ca esti doar depresiv si anxios. Asta avem aproape toti datorita stilului de viata si a bombardamentului informational. Mergi la psihiatru. Daca deja ai fost si nu ai vazut vreo schimbare majora, mergi la altul.

Multa sanatate.

p.s: nu mai trai in trecut. Ce a fost a fost. Traieste in prezent, fa-ti planuri de viitor.

#8
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,140
  • Înscris: 30.08.2017
Pentru ce scrie inițiatorul, psihiatrul e în măsură să-și dea cu părerea.

 __Dan__, on 01 august 2022 - 06:45, said:

As zice ca SfaturiFaraTroleala s-a intors.

Curios lucru, dar fix la el m-am gândit și eu.

#9
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8prQHTsvfGw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

merita urmarit intreg episodul, nu numai secventa asta.

#10
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,140
  • Înscris: 30.08.2017
Merita urmărite toate sezoanele :D

In special ăla cu campania prezidențială.

#11
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,937
  • Înscris: 18.09.2008
Și dacă ai/ai avut ADHD; ce poți schimba? Mergi frate înainte și aia e!

Nu poți schimba ce-a fost, poți doar să îți faci un prezent și un viitor mai bune.

#12
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,312
  • Înscris: 24.02.2017
Totul tine de mental. Valentin Uritescu, actorul care a murit acum cateva saptamani (pentru cine nu stie), sudefera de o boala asemanatoare Parkinsonului. Fusese diagnosticat la 33 de ani.

Si uite ca nimeni nu a stiut pana in clipa cand a decedat. Boala aia teribila nu l-a impiedicat sa aiba o cariera , o familie, o casa si cam tot ce mai are un om pe pamantul asta.

#13
SantaInTrouble

SantaInTrouble

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.07.2022
Singurul care nu bate câmpii în topicul acesta ��
Am să țin cont de ceea ce ai scris .

Aș încerca următoarele , poate dau rezultate în câteva luni : vitamina B3 (niacina) B1 și B6, vitamina D3 , vitamina A (port ochelari și am o sensibilitate ușoară la lumină) Omega 3 ,  zinc + magneziu , colină,  ciocolată neagră, Cafea , reduc glutenul din alimentație , încetez definitiv cu fapping-ul  .
Poate o să mă adresez unui psiholog în vederea unui tratament , știu de Ritalin , Modafinil , Armodafinil, Concerta , acestea fiind cele mai eficiente în combaterea simptomelor .

#14
SantaInTrouble

SantaInTrouble

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 31.07.2022

 miki07, on 01 august 2022 - 10:00, said:

Și dacă ai/ai avut ADHD; ce poți schimba? Mergi frate înainte și aia e!

Nu poți schimba ce-a fost, poți doar să îți faci un prezent și un viitor mai bune.

Tocmai ca nu am cu ce sa le fac, n-am cum sa merg inainte asa . Nu pot sa-mi pastrez un loc de munca fara sa fiu dat afara . Sunt extrem de distras iar cand citesc ceva , citesc de 100 de ori si nu-mi intra in cap . O carte , daca incerc sa o citesc intr-o camera izolata de orice zgomot , nu reusesc sa inteleg , sa leg ideile . Cum sa-mi fac un viitor mai bun daca am deficientele astea . O simt ca o ceata , ca o greutate , ca o povara, imi tiuie urechile si nu pot sa fac nimic . Dpdv clinic sunt perfect sanatos , n-am nicio boala cronica , dar cand trebuie sa fac ceva , orice sarcina as face , poate fi si cea mai simpla , ma istoveste enorm . Nu ma plang de nimic , dar nu pot sa am succes in viata in nimic cu asa ceva Posted Image . Incerc de toate zilnic si nu au efect , cu tot cu stilul de viata destul de strict si foarte sanatos . Cat timp sa mai astept ? Sunt constient ca , probabil , voi depinde de medicamente . Nici permisul nu sunt in stare sa-l trec pt. ca ma pierd la volan , nu pot sa le fac pe toate deodata , mi s-a spus ca "ii este imposibil cu mine" . Orice prost ia un permis de conducere , ala cu 10 clase iar eu nu sunt in stare nici macar de atat in momentul de fata .

#15
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Fara suparare dar ce descrieti este mai degraba auto-victimizare si nevoia de a fii asociat cu o anumita afectiune. Pana acum nu ati descris simptome "clasice" de ADHD asa ca tind sa cred ca este pur si simplu depresie cu un pic de ipohondrie. Sa stiti ca ADHD-ul real nu se trateaza cu suplimente alimentare si nu in toate cazurile medicamentele mentionate au efect.
Recomandarea mea este sa cautati un medic specializat pe ADHD, deja problema incepe sa fie recunoscuta si la noi asa ca nu cred ca veti avea probleme la cautare. Pe forum nu veti primi raspunsuri in schimb de la un medic veti primi un raspuns. Cat despre fapp... plain old OCD...

PS: cautati BuJo pe net.

#16
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,932
  • Înscris: 07.11.2007

 SantaInTrouble, on 03 august 2022 - 12:20, said:


Tocmai ca nu am cu ce sa le fac, n-am cum sa merg inainte asa . Nu pot sa-mi pastrez un loc de munca fara sa fiu dat afara . Sunt extrem de distras iar cand citesc ceva , citesc de 100 de ori si nu-mi intra in cap . O carte , daca incerc sa o citesc intr-o camera izolata de orice zgomot , nu reusesc sa inteleg , sa leg ideile . Cum sa-mi fac un viitor mai bun daca am deficientele astea . O simt ca o ceata , ca o greutate , ca o povara, imi tiuie urechile si nu pot sa fac nimic . Dpdv clinic sunt perfect sanatos , n-am nicio boala cronica , dar cand trebuie sa fac ceva , orice sarcina as face , poate fi si cea mai simpla , ma istoveste enorm . Nu ma plang de nimic , dar nu pot sa am succes in viata in nimic cu asa ceva Posted Image . Incerc de toate zilnic si nu au efect , cu tot cu stilul de viata destul de strict si foarte sanatos . Cat timp sa mai astept ? Sunt constient ca , probabil , voi depinde de medicamente . Nici permisul nu sunt in stare sa-l trec pt. ca ma pierd la volan , nu pot sa le fac pe toate deodata , mi s-a spus ca "ii este imposibil cu mine" . Orice prost ia un permis de conducere , ala cu 10 clase iar eu nu sunt in stare nici macar de atat in momentul de fata .

Pare ca ai ADHD fara hiperactivitate, desigur doar un medic iti poate pune un diagnostic acurat. Mergi la un medic, intr-un oras mai mare sau un centru universitar, cauta unul bun cu specializare in domeniu.
Avem tratamente si in tara si poti obtine rezultate foarte bune. Nu sta sa te chinui asa, unele medicamente imbunatatesc activitatea creierului pana la 90%.

#17
marilenai

marilenai

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 01.11.2021
ADHD nu este un pseudodiagnostic. Eu sunt diagnosticata cu ADHD si nicio modaltiate de tratament natural nu mi-a rezolvat problemele, cum ar fi diete si alte prostii naturiste.

Russell Barkley s-a pensionat. Cu toate acestea eu ca pacient am citit toate lucrarile lui si imi regasesc o gramada de problemele in particularitatile pe care le-a studiat el. Acum ca adult psihoterapia singura nu ma putea pune pe picioare. Faptul ca omul este adeptul medicamentelor, asta a fost problema lui. Mai exista si alti autori care au vorbit despre aceleasi simptome, probleme, in modalitati diferite.

ADHD are la baza o disfunctie executiva cronica, particulara.

Iti recomand o evaluare ADHD complexa la un psiholog care stie ce sa faca. Diagnosticul (real) se pune dupa multe investigatii, nu doar ce dam din gura 20 minute la o consultatie, nu doar un interviu.
Iti recomand sa mergi la Madalina Simion (fizic in Bucuresti sau online). Spre deosebire de multi dintre psihologii care fac testari pentru aceasta problematica, este cea care are evaluarea cea mai stufoasa, este complexa, abordeaza toate simptomele comorbide inclsiv functiile executive. Cu evaluarea se merge la medicul psihiatru pentru diagnostic si tratament

#18
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
Psihiatrul Thomas Szasz despre ADHD. One good, honest guy!
Nu este o boală, cel mult un simptom.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zQegsqYhuZE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote

Thomas Stephen Szasz (/sɑːs/ SAHSS; Hungarian: Szász Tamás István [saːs]; 15 April 1920 – 8 September 2012) was a Hungarian-American academic and psychiatrist. He served for most of his career as professor of psychiatry at the State University of New York Upstate Medical University in Syracuse, New York.[4] A distinguished lifetime fellow of the American Psychiatric Association and a life member of the American Psychoanalytic Association, he was best known as a social critic of the moral and scientific foundations of psychiatry, as what he saw as the social control aims of medicine in modern society, as well as scientism. His books The Myth of Mental Illness (1961) and The Manufacture of Madness (1970) set out some of the arguments most associated with him.

Edited by NelsonMandela, 13 September 2022 - 20:57.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate