![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cafenea - afacere la sat
Last Updated: Sep 29 2022 16:06, Started by
enard
, Jul 31 2022 05:01
·
0

#1
Posted 31 July 2022 - 05:01

Buna ziua. Stau într-un sat destul de populat si ma gandeam sa imi deschid o cafenea în propria curte. Nu stiu daca aceste este termenul potrivit, as vrea sa amenajez curtea, sa pun cateva mese cu scaune si un bar unde sa fac freshuri, cafele si sendvisuri, fara fundație, fara nimic. Vreau sa fie o afacere cat mai de buget, sendvisurile sa le fac la un sendvis maker/grill, cafeaua la un espressor. As vrea sa știu dacă este posibil, de ce autorizații am nevoie și dacă trebuie sa urmez ceva cursuri (de exemplu de igiena).
|
#2
Posted 31 July 2022 - 06:20

tare afacerea, munca putina bani cacalau, visul oricarui roman
Cafeaua "ca" ca cafefaua , dar la capitoul sanvisiuri...imi si imaginez familia de la sat , el inainte sa plece la coasa....ea: barbateee, ti-am pus doua rosii din gradina si niste branza la pachet...el: mai nevasta, tu esti nebuna, nu mai irosi rosiile si branza , ce naiba...lasa ca imi imi iau repede un sanvins de pe batatura de la baiatul ala. |
#3
Posted 31 July 2022 - 06:47

Nu e chiar asa. Satul e la 5 km de municipiu. Majoritatea sunt tineri si te asigur ca ar manca un sendvis si ar bea un fresh in comuna lor
![]() |
#5
Posted 31 July 2022 - 09:14

din câte știu orice e cu mâncare este cu inspecție de la 'sanepid', norme de igiena, condiții de stocare a mâncării, autorizație de funcționare.
|
#6
Posted 31 July 2022 - 09:14

Daca nu dai si o saniuta la 50 sau 100 si bere la halba sa o stingi, cam greu cu profitabilitatea. Bineinteles pe caiet/
Pentru o unitatea de alimentatie publica, legislatia si controalele sunt serioase, dar si "comisionale" cerute la acele controale. Edited by vestale, 31 July 2022 - 09:15. |
#7
Posted 31 July 2022 - 09:28

#8
Posted 31 July 2022 - 10:32

Stati asa ca am impresia ca suntem cativa care nu am observat precizarea "la sat", eu m-am gandit in oras si m-am gandit ca la mine in oras iti trebuie autorizatie si de la rutiera ca ai minim un loc de parcare in fata afaceri, in oras treburile sunt draconice.
La sat? Depinde ce sat? Este zona turistica? Spre Sibiu sunt sate mai moderne. Asa intr-un sat romanesc? Ce sa faci tu cu cafea, sandvis maker si alte astea? Probabil daca faci cafenea, la tara o sa fie inteleasa ca fiind birt. Cine de la tara s-ar apuca sa cumpere de la tine sandvis si alte astea cand are in curte naturale? Am fost in sate turistice, da, este cum zici tu, acolo ar merge ceva discret, o masuta, cateva scaunele, o cafea, ceva de mancare. Edited by MindArchitect, 31 July 2022 - 10:33. |
#9
Posted 31 July 2022 - 10:36

Majoritatea sunt tineri si te asigur ca ar manca un sendvis si ar bea un fresh in comuna lor ![]() Si da, dupa cum spunea cineva mai sus, iti va trebui autorizatie sanitar =veterinara , daca e cu mancare . Cursuri? nu prea vad ce cursuri sa ai nevoie, doar daca nu faci ceva gatit stil restaurant si sa ai cucatar, dar sa vinzi un sanvisi si sa storci o portocala...nu vad ce curs sa ai nevoie. O simpla cautare pe google si te descurcai si fata softpedia. https://www.avocatne...-fast-food.html Edited by cuculea, 31 July 2022 - 10:41. |
#10
Posted 31 July 2022 - 10:37

Daca lucrezi tu, si nu o sa ai alti angajati, da, este o idee buna.
Teoretic, iti trebuie incasari cel putin cat sa-ti acoperi stocul, salariul tau minim pe economie si cheltuielile "pub-ului rural", si ceva taxe la stat, mici de altfel 1% daca te angajezi si 8% dividende, daca ajungi sa ai si profit. Cu cafeaua o rezolvi frumos. Daca nu ma insel, cei de la doncafe parca, sau alt grup similar iti dau concesionat un aparat La Spaziale daca iei cafea de 200 ron/luna de la ei. E cam 100 ron/kg, ies cam 200 de cafele x 7 ron cafeaua = niste banuti. Cu mancarea, e mai complicat. O sa ai probleme cu stocul si consumul. Dar cu timpul poti anticipa cam cat vinzi sa nu ai carne/paine/etc sa se strice. Aici ar fi bine in prima faza sa nu te incurci. Mai bine un cuptor cu microunde si pungi de popcorn, saratele, etc. Lucruri de patiserie care ti le pot aduce distribuitorii zilnic cand au traseu prin sat. Tot secretul este sa te ocupi tu. Daca nu te costa mult investitia in amenajare, eu zic sa o incerci. Cel mai rau caz, inveti ceva din esec. Iti trebuie macar 20 de cafele vandute pe zi sa iesi cumva pe 0 cu tot cu salariu. Daca tu crezi ca poti vinde 600 de cafele pe luna si cateva sucuri/freshuri, da-i inainte. Dar studiaza bine problema. Fa-ti un calcul cati tineri sunt acolo in sat. Din aia, cati CREZI tu ca ar fi dispusi sa-si inceapa dimineata la tine in birt. Din aia, cati crezi ca ar reveni si a doua zi, si a treia, etc. Cate masini trec zilnic prin satul ala in transit. Din alea, ce procentaj ar vrea sa opreasca 10 minute la tine sa-si ia un fresh rece sau un ceai ierbinte iarna. Te intereseaza in primul semestru sa poti sa iesi macar pe 0 lunar, cu tot cu salariul tau. |
|
#11
Posted 31 July 2022 - 10:42

Am fost in sate turistice, da, este cum zici tu, acolo ar merge ceva discret, o masuta, cateva scaunele, o cafea, ceva de mancare.
Dar studiaza bine problema. Fa-ti un calcul cati tineri sunt acolo in sat. Din aia, cati CREZI tu ca ar fi dispusi sa-si inceapa dimineata la tine in birt. Din aia, cati crezi ca ar reveni si a doua zi, si a treia, etc. Cate masini trec zilnic prin satul ala in transit. Din alea, ce procentaj ar vrea sa opreasca 10 minute la tine sa-si ia un fresh rece sau un ceai ierbinte iarna. |
#12
Posted 31 July 2022 - 10:48

as vrea sa amenajez curtea, sa pun cateva mese cu scaune si un bar unde sa fac freshuri, cafele si sendvisuri, fara fundație, fara nimic. Vreau sa fie o afacere cat mai de buget, sendvisurile sa le fac la un sendvis maker/grill, cafeaua la un espressor. As vrea sa știu dacă este posibil, de ce autorizații am nevoie și dacă trebuie sa urmez ceva cursuri (de exemplu de igiena). |
#13
Posted 31 July 2022 - 11:06

Probabil niste venetici cu posibilitati peste medie.Plateste masa si tasu tot doar sa nu mai stea pe telefon si sa-si faca in vena.
|
#14
Posted 31 July 2022 - 12:31

3/4 din business va fi pe caiet, fara doar si poate.
Io zic sa te reorientezi. |
#15
Posted 31 July 2022 - 14:27

... Daca nu ma insel, cei de la doncafe parca, sau alt grup similar iti dau concesionat un aparat La Spaziale daca iei cafea de 200 ron/luna de la ei. E cam 100 ron/kg, ies cam 200 de cafele x 7 ron cafeaua = niste banuti.... Suma de 7 lei/cafea este mare, chiar pentru zonele urbane. Personal nu sunt dispus să dau 7 lei/ una ceașcă de cafea zilnic. Prefer să iau de la automat cu 1-2 lei un pahar destul de mare, chiar 7 pahare dacă simt nevoia, în loc de o ceșcuță, aceea de fapt fiind doar jumătate, la un local. Desigur când trebuie să socializezi, este altă situație, dar nu socializăm zilnic. Am dubii că tinerii de la țară, câți au mai rămas pe acolo, se vor întâlni zilnic la cafenea. Am văzut cafenele deschise în comune suburbane, care nu au rezistat mai mult de câteva luni. Ca sugestie. De ce nu închiriezi sau cumperi un automat din acela de care spun. Cu ocazia asta te convingi și câte pahare de cafea cumpărate se beau zilnic în satul respectiv, și poți să faci o estimare a numărului de clienți potențiali. Edited by ovidiu007, 31 July 2022 - 14:27. |
|
#16
Posted 31 July 2022 - 14:47

Suma de 7 lei/cafea este mare, chiar pentru zonele urbane. Personal nu sunt dispus să dau 7 lei/ una ceașcă de cafea zilnic. Prefer să iau de la automat cu 1-2 lei un pahar destul de mare, chiar 7 pahare dacă simt nevoia, în loc de o ceșcuță, aceea de fapt fiind doar jumătate, la un local. Oricine bea cafeaua de placere nu de dependenta, nu ar bea asa ceva. Omul a zis ca e vorba de un sat la periferia unui oras mai mare cu oameni tineri, si in general oamenii tineri care beau cafea apreciaza gustul cafelei, nu o amareala inutila. 1. Cafeaua buna costa. Nu iei Jacobs la reducere de la supermarket. 2. Expresoarele costa, si costa al dracului de mult. As zice ca un expresor BUN casnic pleaca de la 1000-1200 euro. Unul industrial bun costa in jur de 5.000-10.000 euro. Daca vinzi cafeaua cu 1-2 lei, nu acoperi nici o mica parte din costuri. Edited by AndyM, 31 July 2022 - 14:54. |
#17
Posted 31 July 2022 - 14:53

Baga mult alcool si pacanele. Fara mancare. N-ai cum sa nu reusesti
|
#18
Posted 31 July 2022 - 15:39

Aia de la tonomat este posirca, nu este cafea. Oricine bea cafeaua de placere nu de dependenta, nu ar bea asa ceva. Omul a zis ca e vorba de un sat la periferia unui oras mai mare cu oameni tineri, si in general oamenii tineri care beau cafea apreciaza gustul cafelei, nu o amareala inutila. 1. Cafeaua buna costa. Nu iei Jacobs la reducere de la supermarket. 2. Expresoarele costa, si costa al dracului de mult. As zice ca un expresor BUN casnic pleaca de la 1000-1200 euro. Unul industrial bun costa in jur de 5.000-10.000 euro. Daca vinzi cafeaua cu 1-2 lei, nu acoperi nici o mica parte din costuri. Acum mi-am amintit, îmi scăpa numele, automatul, tonomatul, etc se numește dozator. 1-2 lei este puțin, dar funcționează automat, nu trebuie un angajat permanent. Îl alimentezi din când în când și culegi banii. În afară de aceasta, dozatorul oferă mai multe tipuri de cafea, nu numai unul singur. Ai dreptate, calitatea cafelei la anumite dozatoare poate lăsa de dorit. Dar așa cum este, cafeaua de la dozator este destul de populară atat pe pe stradă cat și în diverse clădiri. Depinde și cu ce fel de cafea este alimentat dozatorul. Dacă inițiatorul dorește să câștige pe termen lung, trebuie să pună materiale bune în dozator, chiar dacă acestea costă. În comerț contează mult reputația, clienții să dobândească în timp convingerea că : “Dozatorul de la poarta lui nea Tase, face cafea bună” Dacă, în locul dozatorului, nea Tase se zgârcește și pune cafea proastă în expresorul acela de 1000EUR, mai cere și 7 lei pe pahar, unde este avantajul pentru client? De plăcere, se bea cafeaua făcută acasă. De nevoie (dependență, să alunge somnul, etc) se bea ce și pe unde găsești. Edited by ovidiu007, 31 July 2022 - 15:41. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users