Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Conexiune ONT-Switch-Device-uri

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
Salut! Sper sa ma lamureasca si pe mine cineva

Datele problemei:
ONT Orange(Internet Box Wifi 6) -ZTE
Switch D-Link DGS-1210-10
Smartphone, Laptop
Imprimanta Brother HL-5350DN

Din LAN1 de la ONT plec cu un cablu in portul 1 de la switch. In portul 2 si 3 al switch-ului sunt conectate laptopul si imprimanta. Pana aici totul e bine, imprimanta este vazuta de laptop.
Daca vreau sa printez de pe smartphone/laptop cand sunt conectate prin Wifi la ONT-ul de la Orange, nu imi vede imprimanta; nici de telefon, nici de laptop.

ONT
IP 192.168.1.1
Subnet mask: 255.255.255.0
DHCP: 192.168.1.15 - 192.168.1.250

Switch
IP: 192.168.1.10
Subnet mask: 255.255.255.0

Imprimanta
IP: 192.168.1.11
Subnet mask: 255.255.255.0

Switch-ul si imprimanta au IP-uri stabile.
Ce setari trebuie sa mai fac?

#2
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,444
  • Înscris: 16.06.2006
Si telefonul ce ip are?

S-ar putea la configurari wifi in ONT sa ai bifat "wireless client AP isolation".
Cu asa ceva activat nu vei vedea nici un alt telefon conectat la acelasi wifi.
Sau sa nu fii cumva conectat la wifi ont pe guest wifi.
Reteaua guest are AP isolation activ.

Descarca un "Net Analyzer" pe android si scaneaza reteaua sa vezi ce IPuri poti vedea cu telefonul.

Edited by radurus, 29 July 2022 - 15:17.


#3
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
IPul telefonului este alocat random de catre ONT.
ONT-ul are doar un SSID activ, asa cum a fost instalat.
In interfata ONT-ului, la WLAN nu vad nicio optiune de AP isolation.

Am uitat sa mai adaug ceva. Prin wireless (laptop/telefon) nu pot accesa nici interfata switch-ului, ci doar pe laptop cand sunt conectat prin cablu

Edited by Ravy, 29 July 2022 - 15:31.
quote


#4
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
Cel mai probabil ai acel ap isolation by default... Ce model de ZTE este mai exact (vezi pe spate)?

#5
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
ZTE ZXHN F6600R

Edited by Ravy, 29 July 2022 - 15:39.


#6
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
Vezi daca ai acces sa vezi daca este pusa bifa "Enable Isolation" si daca este pusa scoate-o si restart:
https://i.imgur.com/yGuiNb4.png

#7
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,973
  • Înscris: 01.07.2020
Chiar daca telefonul vede IP-ul imprimantei, verifica daca nu ar trebui o aplicatie pentru printare/scanare sau ce mai face imprimanta aia. Acea aplicatie contine si driver-ul de imprimanta... La Canon asa este.

#8
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015

View Postadip1962, on 29 iulie 2022 - 15:42, said:

Chiar daca telefonul vede IP-ul imprimantei, verifica daca nu ar trebui o aplicatie pentru printare/scanare sau ce mai face imprimanta aia. Acea aplicatie contine si driver-ul de imprimanta... La Canon asa este.
Stiu ca trebuie aplicatie/plugin, dar cand dau adaugare imprimanta imi zice sa nu s-a gasit nimic.

View PostRavy, on 29 iulie 2022 - 15:40, said:

Vezi daca ai acces sa vezi daca este pusa bifa "Enable Isolation" si daca este pusa scoate-o si restart:
https://i.imgur.com/yGuiNb4.png
Nu e aia interfata...
https://imgur.com/a/SxhJtTA

#9
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
Pune poze și global, avansat, etc - nu am găsit poze exact pentru acel model..

#10
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
https://imgur.com/a/kKmKBtj
https://imgur.com/a/1Boa5Kb

https://imgur.com/a/WArP4wm

Edited by Ravy, 29 July 2022 - 16:13.


#11
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,400
  • Înscris: 05.01.2006
Acelea n-au nimic dar nici nu-mi dau seama de unde sunt...
Eu ziceam mai sus sa pui de la optiunile din prima poza cu ce ai la configuratie globala wlan si in plus la ce apare pe centru sus la wlan avansat

Daca nu ai acces sa vezi/modific acel ap isolation atunci poti incerca direct cu providerul de net daca pot ei dezactiva acea optiune iar daca nu pot ei va trebui sa pui alt router propriu dupa ONT (in loc de switch) router la care sa se conecteze toate device-urile si pe wireless si pe cablu...

#12
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
Am inteles. Nu am gasit nimic in router cu Ap isolation. Merci pentru implicare.

Edited by Ravy, 29 July 2022 - 17:23.


#13
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,444
  • Înscris: 16.06.2006
Vezi daca te ajuta asta.

https://superuser.co...router-zte-f609

#14
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015
intefata ONTului e diferita decat ce mi-ai dat tu. Nu este specificat nimic de AP Isolation.

Edited by Ravy, 30 July 2022 - 00:09.


#15
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Încearcă sa pui laptopul pe wifi si vezi dacă mai funcționează imprimanta. Daca nu, atunci e activat client isolation. Dacă nu-l vezi in meniu, fa ticket la tehnic oentru dezactivare

#16
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Si daca scoti switch-ul din ecuatie? Daca conectezi imprimanta direct in ONT, o poti accesa de pe wireless?

#17
vdivs92

vdivs92

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.07.2015

View PostZnevna, on 30 iulie 2022 - 07:43, said:

Si daca scoti switch-ul din ecuatie? Daca conectezi imprimanta direct in ONT, o poti accesa de pe wireless?
Am incercat dar nu functioneaza.
In schimb am plecat provizoriu din switch cu un cablu intr-un alt router si functioneaza.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate