Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Cum au fost politicienii si generalii romani in WW I:Indivizi fără caracter.

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postggelu, on 28 iulie 2022 - 13:57, said:

Nu vi se pare ca seamana oarecum cu starea actuala ?  
Si atunci  armata romana avea  pusti din razboiul de independenta  / acum are tancuri T55  ( mai vechi cu 20 de ani decat erau in 1914  flintele de la Grivita ) . Anularea licitatiei dronelor , balbaielile  cu inzestrarea marinei  .....mie imi  aduc  cu obiceiurile crud descrise mai sus.
Ba din pacate, situatia seamana prea mult ce este acum in Romania cu ce a fost in perioada care face obiectul acestui topic sau ce a fost in perioada interbelica.

View Postblitz09, on 28 iulie 2022 - 17:34, said:

Este incomplet si exagerat.

Pur si simplu Romania in 1914 era o tara mica si subdezvoltata comparativ cu restul Europei. Si nu era asa din cauza politicienilor, asa ne-a adus istoria. Distanta intre noi si restul Europei era si mai mare in 1814. Tara subdezvoltata inseamna foarte putina industrie, putini oameni calificati, indiferent de domeniu, axata pe agricultura si un inceput de exploatare de resurse naturale (petrol). Inclusiv in agricultura aveam o productivitate slaba.

Observatii:
  • Aveam productie mica de armament, munitie si echipamente militare. Adica multe importuri inainte de razboi, cheltuieli de la buget care nu se "intorceau" deloc la bugetul national sub forma de taxe si nu stimulau economia interna, ci economia altor tari. Asta, cuplat cu bugetul mic facea sa nu fim foarte capabili sa ne inzestram armata corespunzator.
  • In timpul razboiului, dependenta mare de ajutorul aliat, ceea ce era dificil avand in vedere geografia. Rusia nu se putea ajuta pe ea, asa ca materialele trebuiau sa vina din Franta prin Siberia sau prin Murmansk.
  • Mai concret, astea afectau mult mai mult decat coruptia. Probabil ca fara coruptie eficienta ar fi fost cu 10-20% mai mare. O tara mai industrializata probabil ar fi putut dota corespunzator armata, si chiar sa aiba o armata mai mare, astea 2 impreuna ar fi dat o crestere de eficienta de 50-100%.
  • Absolut toate tarile din WWI au fost prost pregatite. Nu doar cele care au intrat in 1914 in razboi, ci si cele care au intrat ulterior (Italia, SUA, Bulgaria, Turcia). Toata lumea a subevaluat necesarul de echipament, munitie, si impactul asupra economiei, si si-a supraevaluat capacitatea militara. Exact acelasi lucru s-a intamplat la noi. Ai nostri nu au fost semnificativ mai buni sau mai prosti decat ceilalti.
  • Cand se puteau pregati? Inainte de 1914 nu stia nimeni sigur ce va veni, nu puteau decat sa ia in considerare eventualitati. Dupa, de unde ar fi putut importa? Pentru Puterile Centrale era deja clar ca nu vom lupta alaturi de ei, tot ce puteau spera era sa ramanem neutrii. De ce sa ne vanda armament, atunci? Iar aliatii nu puteau trimite decat greu, prin Rusia, si aveau si ei lipsurile lor. De ce sa nu ceri preturi cat mai mari romanilor, cat timp sunt inca neutrii? Daca nu intra in razboi, macar sa iti mai ajuti industria proprie de aparare pe banii lor.
  • Referitor la inadecvarea armatei. E foarte usor sa judeci cu informatiile de acum. Dar in 1915-1916 nu era inca clar pentru tarile neutre exact ce se intampla pe front, cum evolueaza tehnica si tactica militara. Nici unul dintre beligeranti nu avea nici un interesa sa faca aceste date publice. Si chiar atunci cad era vorba de un eventual aliat, ce era sa faca? Sa vina la Bucuresti, sa inspecteze armata noastra, si sa spuna "Baieti, suntei praf, stati linistiti ca va spulbera nemtii"? Interesul lor era sa intram in razboi, chiar daca eram insuficienti pregatiti.
  • O alta observatie aici, este gresit sa preiei necritic memoriile oamenilor implicati. Evident ca fiecare incearca sa se arate pe sine cat mai bun, si pe restul invers. Berthelot normal ca dorea sa arate cum el si Franta au salvat tot, cat de incompetenti erau generalii si politicienii romani. Eu as zice ca probabil erau un pic mai incompetenti decat generalii si politicienii francezi din 1914. Francezii din 1916 erau mai ok, dar nici ei nu erau perfecti. Cititi despre https://ro.wikipedia...Maurice_Sarrail, de exemplu.
  • Lipsa oamenilor calificati se vedea si in armata. Daca 80%+ din populatie e analfabeta, baza de recrutare pentru ofiteri si subofiteri e in mod natural de 4-5 ori mai mica fata de o tara dezvoltata. Pur si simplu nu aveai unde sa gasesti oameni mai cinstiti si mai competenti, atat in armata cat si in administratie. Cu 100 de ani inainte eram inca sub fanarioti, cu domnia si "dregatoriile" de vanzare, cu legi vechi si incalcite.

Iti respect opinia insa nu ti-o impartasesc.In perioada 1914-1918, Romania si armata sa au fost asa cum au fost, exclusiv datorita romanilor si politicienilor lor, care au administrat resursele statului asa cum fac si cei de dupa decembrie 1989.
Compara dotarea , nivelul de instruire si atitudinea armatei bulgare, la modul general vorbind , fata de armata romana in WW I.
Presupun ca din punctul tau de vedere, si acum, Romania se afla in actuala situatie economica, politica, sociala, iar fortele sale armate sunt asa cum sunt, nu din vina politicienilor perindati periodic pe la guvernare, a celor care i-au votat si tolerat la putere ci din cauza strainilor, nu?
Romania a avut la dispozitie 2 ani ca sa se pregateasca intens de razboi.Fata de acum, mai ales in cazul Romaniei care nu aspira la o impozanta flota militara la Marea Neagra, trebuia pus accent maxim, pe langa instruirea militarilor, pe echiparea cu tehnica moderna de lupta la acea vreme.Adica trebuiau cumparte piese de artilerie, mitraliere, carabine, cu munutie aferenta, in cantitati suficiente+avioane de lupta.Deja de 2 ani, pe front, se foloseau celebrele biplane si triplane.

Edited by max_01, 28 July 2022 - 17:46.


#20
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

View Postsebi_2001, on 28 iulie 2022 - 16:36, said:

zi si mie ce legatura are asta cu primul razboi mondial?
Întreabă-l pe inițiator, că el a făcut ciorbă ww1 + ww2

#21
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 17.02.2020
Fain. Avem nevoie de o istorie adevarata.
Nu de eroism peste eroism.
Te faci sa te gandesti: pentru ce? Sa isi rotunjeasca altii conturile?

#22
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
https://colectionaru...emn-sa-comande/

Conducatorii puternici, din partea de sus a piramidei traiesc regeste; iar cei de la baza piramidei, au conditii foarte grele de trai. Nu e ceva nou. Nu s-a intamplat doar in primul razboi mondial si nu doar la noi. Generalii de top, munceau la cativa zeci de kilometri de front, ca niste boieri, si pionii, erau pe linia frontului, traind in gropi . Dar, e ceva normal. In ce conditii traiau Cezar si Napoleon fata de soldatii lor ?

Mai erau si oameni competenti; ca peste tot; Berthelot il lauda pe Prezan, pentru ca a mai dat afara din incompetentii numiti politic si a pus oameni prieceputi in loc. Ma gandeam ce Prezan e un exemplu; dar, i-am citit in fuga biografia... pare sa fi avut standarde morale mai mari decat restul, chiar si decat Averescu;  dar, pana la urma, a fost un elev mediocru; in prima scoala militara a terminat pe locul 14 din 35; apoi a fost totusi al doilea la a 2-a scoala militara; si apoi prin Franta nu stim al catelea a fost, dar, pentru cariera lui a fost bine c-a imprietenit cu Bratianu, care a ajuns prim ministru; si tot inainte de a ajunge sus, a fost printre cunoscutii lui Ferdinand. Pentru a avea succes, nu strica sa fii prieten cu oameni bogati si/sau puternici.

Cum observasera si chinezii, exista o ciclicitate intre ordine si haos; ordinea genereaza coruptie si haos; iar, haosul genereaza eroi si ordine.
Sa nu uitam ca Romania a fost in pace de prin 1878 pana prin 1912; cand, si atunci... nu am prea luptat cu nimeni si au murit doar cateva mii de sodati. Perioadele lungi de pace scad dramatic calitatea armatei. Posturile de acolo erau probabil vazute ca ceva bine platit si fara griji (la fel cum erau vazute posturile din DSP inainte de pandemie).
Problema este si era, cu numirile politice; americanii, dupa o suta si mai bine de ani de democratie, au ajuns la un consens, sa promoveze/numeasca si un procent de oameni pe baza de profesionalism. Dar, profesionistii ar putea incerca sa dea afara, sau sa nu faca jocurile pilosilor incompetenti; si atunci, politicienii vor interveni, probabil, tot in favoarea favoritilor lor.

#23
Eusebiu70

Eusebiu70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 02.02.2012
Pentru că generalii și coloneii nu semnau niciun contract fără să ia comision, armata română a intrat în Primul Război Mondial fără mitraliere, tunuri, grenade, mortiere de tranșee și puști mitralieră. Abia în 1917 francezii au echipat diviziile noastre cu mitraliere moderne St. Étienne model 1907...din pacat n-am invatat nimic

#24
blitz09

blitz09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 425
  • Înscris: 05.11.2007

View Postmax_01, on 28 iulie 2022 - 17:39, said:

Ba din pacate, situatia seamana prea mult ce este acum in Romania cu ce a fost in perioada care face obiectul acestui topic sau ce a fost in perioada interbelica.



Iti respect opinia insa nu ti-o impartasesc.In perioada 1914-1918, Romania si armata sa au fost asa cum au fost, exclusiv datorita romanilor si politicienilor lor, care au administrat resursele statului asa cum fac si cei de dupa decembrie 1989.
Compara dotarea , nivelul de instruire si atitudinea armatei bulgare, la modul general vorbind , fata de armata romana in WW I.
Presupun ca din punctul tau de vedere, si acum, Romania se afla in actuala situatie economica, politica, sociala, iar fortele sale armate sunt asa cum sunt, nu din vina politicienilor perindati periodic pe la guvernare, a celor care i-au votat si tolerat la putere ci din cauza strainilor, nu?
Romania a avut la dispozitie 2 ani ca sa se pregateasca intens de razboi.Fata de acum, mai ales in cazul Romaniei care nu aspira la o impozanta flota militara la Marea Neagra, trebuia pus accent maxim, pe langa instruirea militarilor, pe echiparea cu tehnica moderna de lupta la acea vreme.Adica trebuiau cumparte piese de artilerie, mitraliere, carabine, cu munutie aferenta, in cantitati suficiente+avioane de lupta.Deja de 2 ani, pe front, se foloseau celebrele biplane si triplane.
Nu cred ca m-ai inteles. Pur si simplu atunci in mod obiectiv nu prea se putea semnificativ mai mult.
Daca compari obiectiv situatia noastra a semanat un pic cu a Bulgariei, existand si diferente majore (in primul rand geografia, legaturile cu aliatii fiecaruia).
Si noi, si ei, am intrat in razboi atacand o tara deja aflata in razboi, care nu se putea apara pe frontul nou creat (Austro-Ungaria, noi, Serbia, ei). Diferenta e ca Serbia a fost ocupata, dar nu se compara Serbia cu Austro-Ungaria.
Dupa succesul initial, nu au mai reusit mare lucru, ci din cate stiu niste actiuni defensive si cam atat. Asta e oarecum similar cu rezistenta noastra in Moldova.
Cand tarile inamice mai mari s-au mobilizat serios contra lor, au fost batuti rau. La fel ca noi in 1916. La sfarsit au fost obligati sa capituleze, in conditiile in care aliatii lor nu ii prea mai puteau ajuta, cam ca noi in 1918.
Fapt divers. Cand au intrat in razboi aveau munitie cam pentru 2 luni, si nu aveau capacitati de productie. Si aveau 5 avioane, apropo.

#25
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Postblitz09, on 28 iulie 2022 - 18:36, said:

Nu cred ca m-ai inteles. Pur si simplu atunci in mod obiectiv nu prea se putea semnificativ mai mult...........
Fapt divers. Cand au intrat in razboi aveau munitie cam pentru 2 luni, si nu aveau capacitati de productie. Si aveau 5 avioane, apropo.
Eh, acum am evoluat ! Avem capacitati de productie ...in conservare . Romania cumpara praf  de pusca din Serbia desi avem  fabrici  din (fostul ?)  Romarm  . Si avem munitie pentru o saptamana.  
In aceiasi ordine de idei , daca nu s-a mai scris : T 55 ( tancurile pe care le avem si cu care am fi vrut sa ajutam Ucraina  )  :  militarii ucrainieni la o discutie de dinainte de a primi tunurile Cesar si Himars-urile s-au exprimat ca sunt ei in nevoi si considera binevenit  orice ajutor dar  bunicii tanchistilor  lor ( de pe T 72 ) nu mai sunt in activitate.

#26
horhescu

horhescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,594
  • Înscris: 14.05.2018

View Poststefan0011, on 28 iulie 2022 - 13:19, said:

Mi se confirmă ce știam deja: suntem o nație cu carActer infect, care a dat conducători infecți. Se aplică și acum și ne meritam soarta, noi suntem singurii vinovați.

asa a fost si in ww1 si in ww2, ne-au prins razboaiele cu pantalonii in vine si cu dusmanii in toate partile. si acum suntem vai de noi dar macar avem umbrela nato

#27
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View PostKarhu, on 28 iulie 2022 - 17:43, said:

Întreabă-l pe inițiator, că el a făcut ciorbă ww1 + ww2
Opinia mea  este ca din pacate, situatia din societatea romaneasca si cea in care se afla armata romana, in preajma celor doua razboaie mondiale, a fost identica.

View Posthorhescu, on 28 iulie 2022 - 19:36, said:


asa a fost si in ww1 si in ww2, ne-au prins razboaiele cu pantalonii in vine si cu dusmanii in toate partile. si acum suntem vai de noi dar macar avem umbrela nato
Doar datorita coruptiei extinse, existenta la nivel inalt, si imoralitatii, dezinteresului fata de tara si popor al conducatorilor statului,  in cele doua razboaie mondiale, armata romana a fost in penibila situatie descrisa de tine.

#28
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

View PostKarhu, on 28 iulie 2022 - 13:35, said:

Zi-mi o țară de talia României care a fost pregătită să lupte cu URSS
Nu ca a fost pregatita dar s-a luptat eroic, si e mai mica ca Romania (Finlanda!)

#29
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
De aceea in Romania regalista, ca si in cea post-Decembrista, controlul averilor nu o fost niciodata acceptat.
Numai comunistii or facut acest lucru, dar si pe timpul lor or acumulat unii averi ilegale, drept dovada pletora de securisti proaspat deveniti ''oameni de afaceri'' dupa '89.
Ceea ce demonstreaza ca furtul si coruptia sunt defecte sistemice in statul Romania.

View Postggelu, on 28 iulie 2022 - 13:13, said:

Doar o corectie minora

Nu existau pentru ca nu se inventasera.
Cine-o scris o confundat cu sulfamidele.
Alea se inventasera deja.

View Postccdsah, on 28 iulie 2022 - 15:05, said:

Technically there were 2 : Salvarsan 1911; Neosalvarsan 1912, but their action was limited and they were highly toxic
https://en.wikipedia..._of_antibiotics
Vad ca astia baga la gramada antibioticele cu sulfamidele.
Noi le-am invatat ca-s categorii separate.

#30
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postmax_01, on 28 iulie 2022 - 17:39, said:

Ba din pacate, situatia seamana prea mult ce este acum in Romania cu ce a fost in perioada care face obiectul acestui topic sau ce a fost in perioada interbelica.



Iti respect opinia insa nu ti-o impartasesc.In perioada 1914-1918, Romania si armata sa au fost asa cum au fost, exclusiv datorita romanilor si politicienilor lor, care au administrat resursele statului asa cum fac si cei de dupa decembrie 1989.
Compara dotarea , nivelul de instruire si atitudinea armatei bulgare, la modul general vorbind , fata de armata romana in WW I.
Presupun ca din punctul tau de vedere, si acum, Romania se afla in actuala situatie economica, politica, sociala, iar fortele sale armate sunt asa cum sunt, nu din vina politicienilor perindati periodic pe la guvernare, a celor care i-au votat si tolerat la putere ci din cauza strainilor, nu?
Romania a avut la dispozitie 2 ani ca sa se pregateasca intens de razboi.Fata de acum, mai ales in cazul Romaniei care nu aspira la o impozanta flota militara la Marea Neagra, trebuia pus accent maxim, pe langa instruirea militarilor, pe echiparea cu tehnica moderna de lupta la acea vreme.Adica trebuiau cumparte piese de artilerie, mitraliere, carabine, cu munutie aferenta, in cantitati suficiente+avioane de lupta.Deja de 2 ani, pe front, se foloseau celebrele biplane si triplane.
Plus echipamentele armatei si HRANA.
Uniforme putrede, bocanci de carton.

View Postromanasu, on 28 iulie 2022 - 18:14, said:

https://colectionaru...emn-sa-comande/

Conducatorii puternici, din partea de sus a piramidei traiesc regeste; iar cei de la baza piramidei, au conditii foarte grele de trai. Nu e ceva nou. Nu s-a intamplat doar in primul razboi mondial si nu doar la noi. Generalii de top, munceau la cativa zeci de kilometri de front, ca niste boieri, si pionii, erau pe linia frontului, traind in gropi . Dar, e ceva normal. In ce conditii traiau Cezar si Napoleon fata de soldatii lor ?
Da' de Marcus Aurelius ce zici ?
Sau de Rommel, comandantul Afrikacorps, care manca ce mancau si soldatii lui ?

#31
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,207
  • Înscris: 02.09.2014

View Postmax_01, on 28 iulie 2022 - 17:39, said:

Ba din pacate, situatia seamana prea mult ce este acum in Romania cu ce a fost in perioada care face obiectul acestui topic sau ce a fost in perioada interbelica.



Iti respect opinia insa nu ti-o impartasesc.In perioada 1914-1918, Romania si armata sa au fost asa cum au fost, exclusiv datorita romanilor si politicienilor lor, care au administrat resursele statului asa cum fac si cei de dupa decembrie 1989.
Compara dotarea , nivelul de instruire si atitudinea armatei bulgare, la modul general vorbind , fata de armata romana in WW I.
Presupun ca din punctul tau de vedere, si acum, Romania se afla in actuala situatie economica, politica, sociala, iar fortele sale armate sunt asa cum sunt, nu din vina politicienilor perindati periodic pe la guvernare, a celor care i-au votat si tolerat la putere ci din cauza strainilor, nu?
Romania a avut la dispozitie 2 ani ca sa se pregateasca intens de razboi.Fata de acum, mai ales in cazul Romaniei care nu aspira la o impozanta flota militara la Marea Neagra, trebuia pus accent maxim, pe langa instruirea militarilor, pe echiparea cu tehnica moderna de lupta la acea vreme.Adica trebuiau cumparte piese de artilerie, mitraliere, carabine, cu munutie aferenta, in cantitati suficiente+avioane de lupta.Deja de 2 ani, pe front, se foloseau celebrele biplane si triplane.
Bulgarii au fost dotati si instruiti de Austro-Ungaria, inainte de WW1, cand ii tot asmuteau sa ne atace pe noi. Altfel, cum crezi ca aveau tupeul de a se lua in gura cu toti dupa primul razboi balcanic, provocandu-l pe cel de-al doilea, cand le-au sarit in cap toti fostii aliati, ba chiar si cei neutrii, cum am fost noi in primul razboi balcanic.

Edited by Costel2014, 26 August 2022 - 12:41.


#32
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.08.2022

View Postmax_01, on 28 iulie 2022 - 12:30, said:


Corupția, principalul motiv al dezastrului în care, pe parcursul a aproape doi ani, a murit aproape 10% din populația României – o notă de subsol în istoriografia oficială.


Introducertea este fabuloasa.
Am citi articolul, alte articole si blogul lui Matei Udrea autorul articolului, (colaboararea cu Cartianau ma pune putin pe ganduri privind probitatea lui, dar asta este).
Nu putem verifica descrierea evenimentelor, nu putem avea acces sau gasi surse oficiale
deci ne multumim cu articole pline de date si nume care dau impresia seriozitatii si veridicitatii.
Istoricii se fac ca ploua, le e frica sa se puna rau cu unii sau altii.


Dar, concluzia ramane si este previzibil,a stiuta si o vedem si acum.
Cancerul real al tarii a fost intre cele doua razboaie mondiale clasa politica de atunci ,
Au excelat maretele  partide -Liberal, Taranesc si Partidul Poporului
Care s-au intors sa puna calcaiul pe gatlejul tarii dupa 89, intarite cu partide "destepte" scolite in afara tarii....


Ce e trist - si arata articolul din deschidere, este ca si-au pierdut viata inutil atatia romani inrolati intr-o armata
nepregatita, neechipata, neinstruita

Asa ca e bine ca s-a deschis acest topic sa putem face un arc peste timp
intre aceeasi actori si aceeasi coruptie si incompetenta de atunci cu cea de azi

#33
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postvio69c, on 20 septembrie 2022 - 21:55, said:



Introducertea este fabuloasa.
Am citi articolul, alte articole si blogul lui Matei Udrea autorul articolului, (colaboararea cu Cartianau ma pune putin pe ganduri privind probitatea lui, dar asta este).
Nu putem verifica descrierea evenimentelor, nu putem avea acces sau gasi surse oficiale
deci ne multumim cu articole pline de date si nume care dau impresia seriozitatii si veridicitatii.
Istoricii se fac ca ploua, le e frica sa se puna rau cu unii sau altii.


Dar, concluzia ramane si este previzibil,a stiuta si o vedem si acum.
Cancerul real al tarii a fost intre cele doua razboaie mondiale clasa politica de atunci ,
Au excelat maretele  partide -Liberal, Taranesc si Partidul Poporului
Care s-au intors sa puna calcaiul pe gatlejul tarii dupa 89, intarite cu partide "destepte" scolite in afara tarii....


Ce e trist - si arata articolul din deschidere, este ca si-au pierdut viata inutil atatia romani inrolati intr-o armata
nepregatita, neechipata, neinstruita

Asa ca e bine ca s-a deschis acest topic sa putem face un arc peste timp
intre aceeasi actori si aceeasi coruptie si incompetenta de atunci cu cea de azi
Cancerul real al României a fost, dintotdeauna, trecut sau prezent, corupția generalizata la nivelul întregii societăți, și inclusiv, la nivel înalt.Strainii doar au profitat și profita de profilul psihologic al romanului.In orice tara din lume, clasa politică este identica moral cu poporul pe care îl reprezinta.

Edited by max_01, 21 September 2022 - 09:58.


#34
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 17.08.2022

View Postmax_01, on 21 septembrie 2022 - 09:56, said:

Cancerul real al României a fost, dintotdeauna, trecut sau prezent, corupția generalizata la nivelul întregii societăți, și inclusiv, la nivel înalt.Strainii doar au profitat și profita de profilul psihologic al romanului.In orice tara din lume, clasa politică este identica moral cu poporul pe care îl reprezinta.

Exact.
De 30 de ani "partenerii"  nostri testeaza capacitatea romanilor de a riposta, reactiona, revolta si s-au lamurit ca au mana libera.
Da, este coruptie la nivel inalt....dar acceptata de celelalte nivele.....
Nu vezi ca de jumatate de an nici nu se mai vorbeste de coruptie, nu se ancheteaza, nu se aresteaza....?

Edited by vio69c, 21 September 2022 - 12:27.


#35
Costel2014

Costel2014

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,207
  • Înscris: 02.09.2014

View Postvio69c, on 21 septembrie 2022 - 12:24, said:

Exact.
De 30 de ani "partenerii"  nostri testeaza capacitatea romanilor de a riposta, reactiona, revolta si s-au lamurit ca au mana libera.
Da, este coruptie la nivel inalt....dar acceptata de celelalte nivele.....
Nu vezi ca de jumatate de an nici nu se mai vorbeste de coruptie, nu se ancheteaza, nu se aresteaza....?
De cand a plecat Kovesi din frntea DNA, coruptia a parasit si ea, revoltata, tara asta!Posted Image

Edited by Costel2014, 21 September 2022 - 12:30.


#36
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View PostCostel2014, on 21 septembrie 2022 - 12:30, said:

De cand a plecat Kovesi din frntea DNA, coruptia a parasit si ea, revoltata, tara asta!Posted Image
In perioada lui Kovesi, DNA  a fost foarte activ insa actul de justitie a fost facut selectiv, dupa om.Cei cu protectie sus pusa, nu au avut parte de a fi obiectul de activitate al DNA.Acum, inclusiv datorita  modificarilor aduse  legilor justitiei, DNA mai mult se relaxeaza.Daca tu vrei sa faci un denunt la DNA, pe langa probele puse la dispozitia organelor de urmarire penala, trebuie obligatoriu sa iti precizezi si identitatea care poate fi aflata legal, de cel denuntat.In plus, multi procurori DNA sunt in tabara gulerelor albe, asa ca trateaza denuntul tau ca atare.In final, tu, bine intentionat, risti sa ai mari probleme, pentru ca datorita relatiilor personale, sus puse, denuntatul iti poate face mari mizerii.Atat daca esti angajat al unei firme private sau institutie de stat sau daca ai propria afacere-vin peste tine organele statului, incepand cu fisc  ca sa iti caute nod in papura.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate