Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Recomandări electrocasnice

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
Sonic3R

Sonic3R

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 836
  • Înscris: 02.02.2011
Salut,
Am reușit sa terminam de renovat un apartament cu 3 camere, urmează utilare și mobilare. Suntem o familie cu doi copilași mici, deci spațiul e esențial.

Fiind in secțiunea de electrocasnice, puteți recomanda din fiecare categorie ce marca aveți acasă și dacă sunteți multumiți de ea, o sa specific și buget pentru fiecare:

- Combina frigorifica (neaparat No Frost, am un Beko NeoFrost și deja curge apa in sertarul de legume desi nu vad ca e astupat) buget: max 2500 lei
- Plita cu ochiuri gaz (am dilema aici cu alimentare cu gaz, mai ales cu războiul asta și rușii care vor sa ne taie acces la rețea de gaz) cu grătare de fonta de preferat / sau plita Electrica/ceramica sau inducție (aici trebuie sa conving soția sa luam oale speciale). Buget: max 1000-1300 lei
- cuptor electric incorporabil, buget max 1500 lei
- Hota cu putere mare absorbție, exclus tradițional, buget: max 1200-1500 lei
- Mașina de spălat rufe , capacitate mai mare , nr rotații mai mare, buget max 2000 lei
- Uscator rufe , buget 2000 lei
- Espressor automat (cu funcție de râșnița) max 2000-2500 lei
- Aspirator fără sac , buget max 600-1000 lei

Edited by Sonic3R, 22 July 2022 - 18:26.


#2
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,373
  • Înscris: 24.09.2017
1.samsung, full no frost, no problemo in 8 ani, 10 ani garantie inverter. zgomotos cateodata ca trozneste, dar e tipic celor no frost
2.eu am pe gaz, electrolux, dar nu conteaza, la astea pe gaz toate-s la fel.
3.aici am tot electrolux. s-a stricat ceasul ala. nu stiu cat a fost vina cuptorului cat a copiilor care se joaca la el si-l da peste cap. ar fi fain unu cu curatare catalitica ca se mai murdareste
4.hota am o panarama no name starlight deci nu-ti pot da sfaturi. pentru mine e suficienta
5.eu am mers pe cea mica de la indesit si printre cele mai ieftine, slim. are vreo 10 ani, am schimbat doar periile, acum 1 an. probabil nevasta o incarca mai mult, dar saraca rezista, chiar si rulmentii.
6.uscator nu folosesc si sper sa nu folosesc niciodata
7.espressor automat cu functie de rasnita sunt teapa suprema. un nespresso face cafele de 10 ori mai bune, cu capsulele lor desigur. daca as avea 2000 de ron mi-as lua ceva si l-as automatiza eu + o rasnita buna(cunoscatorii stiu). dar na, asa merge si filtru
8.nu-ti lua aspirator fara sac ci ia cu sac. eu am ales un samsung si are un prefiltru care se umple, iar sacul il schimbi la 1 an.

Edited by bobitad, 22 July 2022 - 18:45.


#3
s1lviu86

s1lviu86

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 239
  • Înscris: 14.12.2020

 Sonic3R, on 22 iulie 2022 - 18:25, said:

- Plita cu ochiuri gaz (am dilema aici cu alimentare cu gaz, mai ales cu războiul asta și rușii care vor sa ne taie acces la rețea de gaz) cu grătare de fonta de preferat / sau plita Electrica/ceramica sau inducție (aici trebuie sa conving soția sa luam oale speciale). Buget: max 1000-1300 lei
- Aspirator fără sac , buget max 600-1000 lei


Poti sa iei plita mixta, si rezolvi elegant:
https://altex.ro/pli...d/PLTGCI691BSC/
Nu iti trebuie oale "speciale", iti trebuie oale cu fund dublu, din inox. Sa aiba fier pe fund.

Nu lua aspirator fara sac, decat daca vrei sa traga mai slab, sa il cureti mai des, sa te umpli de praf cand faci asta, si sa dureze 1 ora spalatul si 1 ora uscatul.
Ia aspirator cu sac, intr-un minut il schimbi cu altul. Sunt ieftini sacii si se gasesc. Nu mai suntem in perioada comunisa cand nu se gaseau.

#4
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,290
  • Înscris: 13.01.2011
Doar atît, ce spun aici, ca părere personală, plită cu inducție (fiivar" vasele alea speciale, foaaaarte speciale, care la Ikea costă toate 300 lei maxim!), posibil chiar să ai deja unele, prin casă, care funcționează pe inducție.

Mașina spălat rufe, minim 8 kg.
Cuptor electric normal, dacă vrei să vorbească cu tine, avioane, doar dacă ai nevastă puturoasă, oricum, cuptorul se curăță ușor, dacă nu ai doo" mîini stîngi 😉 , daaa, știu, lenea și tehnologia...

În rest, o să își spargă colegii bostanii pe aici cu fanboisme", să îți explice ce mărci sînt ză" best"  🙆

Hai pa  :wave:

Edited by crisstonne, 22 July 2022 - 19:47.


#5
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Combina frigorifica am una basic Samsung, in jurul a 2000 lei. N-am nimic de obiectat, nu e nimic fancy la ea.

Plita pe gaz, am una electrolux foarte ieftina (cre ca 800 lei am dat) Conteaza sa se spele rapid. Te uiti sa nu aiba muchii unde se poate aduna mizeria. Vitroceramica se spala mai greu decat alea de tabla.
Am luat-o din Altex urmarind strict aspectul spalarii rapide. In rest toate sunt la fel.

Cuptor electric, am unul ieftin, dar nu-l recomand ca se curata mai greu ca altele.

Hota, am una ieftina de 500 lei Cata. Vrei putere, musai stil decorativ, cu tulumba mare. Incorporabilele au motorul mic, plat si trece mizeria prin motor. Eu am luat-o de la Media Galaxy(sau aAltex, nu mai stiu) unde era expusa si am facut acolo testul cu foaia A4. Am vrut sa vad care trage mai bine la zgomot mic si .. aia a fost, aia am luat-o, desi era cea mai ieftina. Probabil ca ar merita una mai buna, de dimensiune 90cm deoarece mai pui un grill, mai pui un multicooker sub hota. Sunt buni 30-40 cm in plus, daca ai spatiu la mobila. Eu tre sa modific prea mult si stau asa deocamdata, dar pe viitor voi cauta hota de 90x60. Trebuie musai atentie mare la hota ca te scapa de zugravitul des, de aer viciat, de caldura cuptorului vara.

Masia de spalat am una cu uscator de vreo 14-15 ani. Si-a facut traiul, dar merge bine. Nu as mai lua cu uscator. Acum sunt mai silentioase, cu mai multe turatii, etc. Deocamdata stau cu ea ca merge, dar urmatoarea va fi una mai smechera, posibil Miele.

Masina de spalat vase e bunicica ea. Are deja si asta tot 14-15 ani, insa s-a mai stricat. Am reparat-o eu. Merge foarte bine in continuare, dar cu niscaiva interventii asupra ei. Cand se strica definitiv trec musai pe Miele sau ceva foarte scump si puternic.  EBosch Silence, modelul mai vechi. Modelul nou e mai silentios, insa are mult plastic. Nu mai compar Bosch Silence, trec pe Miele. La MSV merita ceva mai scump.

Uscator, am ceva la 3000 lei de vreo 3-4 ani, Bosch. Brackfraidey. E ok, dar mi-a mai stricat niste haine de lana. Nu am de gand sa-l schimb, insa daca as mai lua ceva acum, as cauta ceva cu schimbator de caldura mai puternic(daca gasesti informatia asta undeva, ca producatorul nu o da), in speranta ca nu mai strica hainele de lana. In rest e bun, a inlocuit uscatorul de-l aveam in masina de spalat. Nu e asa silentios, desi am vazut modele si mai nesilentioase de la AEG si Bosch.

Espresor am Gaggia Velasca, in jur de 2400 lei. Inainte am avut Gaggia Titanium, care e acum la serviciu si pot spune ca face cafea mai buna decat asta nou. Motivul e ca are rasnita de otel iar asta nou are de ceramica. Daca nu l-as fi luat, acum as fi luat un Jura cu rasnita de otel. Face cafeaua mai buna, desi necesita o intretinere mai temeinica din cand in cand sa se pastreze calitatea cafelei. Am vazut un Jura J8 sau G8 nu mai stiu, care mi-a ramas la inima, insa costa in jurul a 7000 lei. Daca nu l-as avea pe asta, as lua acel jura, sau as studia mai temeinic.

Aspirator am avut Miele cu sac si am trecut de vreo 3-4 ani la varrianta fara sac. Ambele sunt foarte silentioase si puternice, insa sunt mari. Varianta fara sac e si mai mare decat cea cu sac. A mai scazut un pic calitatea Miele. Un pic, nu mult, dar a scazut.
Ala vechiu are vreo 15 ani de utilizare, acum e pe la soacra-ea si functioneaza ca nou. E mai silentios un pic decat asta nou, are putere mai mare decat asta nou si e si un pic mai mic. Oricum, ambele sunt foarte puternice incat nu le folosesti decat foarte rar la turatie maxima (pe peria mica, la colturi, etc). Pe peria mare nu poti trage aspiratorul pe mocheta si o scoate de sub plinta. In afara de faptul ca e foarte mare, sunt foarte multumit. Fata de ce am mai vazut pe la altii sau pe la serviciu(karcher profi), e mult superior Miele.
Intre cu sac si fara sac.. well nu stiu ce sa zic. Sincer sa fiu, e mai bunicel ala vechiu, insa asta noul arata mai bine ca-i mai nou. Alalaltul e mai chinuit de trederea vremurilor, a fost si zugravit din greseala. Probabil ca consuma mai mult ala vechi, dar nu ma intereseaza. Cred totusi ca unul cu sac e o alegere mai solida.

#6
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005

 bobitad, on 22 iulie 2022 - 18:40, said:

1.samsung, full no frost, no problemo in 8 ani, 10 ani garantie inverter. zgomotos cateodata ca trozneste, dar e tipic celor no frost

Doar cu titlu de constatare: am avut si eu o combina care trosnea si gemea de ziceai ca e posedata, era Indesit - altfel facea ce trebuia sa faca: racea fara gheata.
Am trecut ulterior pe LG - asta e muta ....

#7
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Si sa mai pui un multicooker. Nu dati banii pe prostii, luati multicookerul la copii. Economiseste timp. Destul timp incat sa merite. Am avut crockpot, dar am trecut la next level.
https://www.emag.ro/...BoaAuNxEALw_wcB
Are multe avantaje dar si posibile cateva dezavantaje, daca e cazul explic.
Gadgeturile astea economisesc timp si merita. Insa consuma spatiu, deci trebuie luate cu bagare de seama sa nu-ti umpli bucataria.
Mai trebuie si un grill electric, tot pentru rapiditate.
Si de aici vine necesitatea aia de care vorbeam ca hota sa fie de 90x60. Eu nu le pot pune sub hota ca-i plita acolo. Le pun langa, ceea ce e un dezavantaj.

#8
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010
In primavara, un amic a ochit un smecher la Altex in magazin, i-a zis ca vrea sa-si innoiasca toate electrocasnicele din bucatarie si i-a zis ca daca prinde un discount frumos, da si el din urechi. I-a facut smecherul o lista beton, i-a zis sa vina si in ce zi de "saptamana viitoare" ca incep nu stiu ce promotii. Toata lumea a fost supermultumita. Da' amicul e tupeist, eu ii zic ca e oltean, el ma contrazice ca stabunii lui sunt din zona Sibiului... tot un drac...

Sau te uiti la review-uri, alegi modelul si cauti cel mai bun pret...
Eu am luat toate electrocasnicele pentru un apartament in Bucuresti, acum vreo 8 ani, de la Med__Gala_y, am obtinut un discount bun de la seful de magazin.

Un singur sfat de la mine: monteaza cuptorul electric in orice alt loc decat sub plita pe gaz, daca ai de gand sa folosesti cuptorul intensiv. Am probleme cu blocarea robinetilor de gaz...

#9
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,942
  • Înscris: 15.04.2019

 s1lviu86, on 22 iulie 2022 - 19:36, said:

Nu lua aspirator fara sac, decat daca vrei sa traga mai slab, sa il cureti mai des, sa te umpli de praf cand faci asta, si sa dureze 1 ora spalatul si 1 ora uscatul.
Am un Karcher cu filtrare prin apa (fara spalare), are putere de aspiratie si nu te umpli de praf. Intr-adevar dupa ce golesti recipientul trebuie sa-l lasi la uscat cateva ore. Nu arunca inapoi in camera particula de praf drept care nu m-as mai intoarce la sac niciodata. Un Karcher este insa peste 1000 lei.

#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
Frigider de buget LG dar cu radiator in spate.
Am avut Samsung si s-a stricat dupa un an si jumatate, au venit de la service si au schimbat placile de baza de doua ori si tot degeaba, l-am returnat.
Acum toate frigiderele se fac cu izobutan, si daca nu aveai limita la buget, si Smeg si Miele, si doar radiatorul mai face diferenta.

Plita Gorejne dar din tabla emailata alba, cu gratate de fonta, coroana tripla.
E interesanta si cea hibrida cu inductie daca nu-ti sare din buget, dar nu din sticla ca se sparge foarte usor la Gorejne. Se sparge si la Bosch care e mult mai groasa...
Iar pe negru se vad toate urmele, e ca o oglinda, e groaznic, mai ales lucioasa.

Cuptor Electrolux. Au si modele combo ( gaz plus electric), au si doar electric, etc.

Gazul nu e o problema - Romania are exploatari suficiente, si in sol si in Marea Neagra.
Se prefera electric pt ca nu mai face aburi de apa in plus din arderea metanului, nu consuma oxigen, nu produce monoxid de carbon si CO2, are randament mai mare, etc.
Cuptoarele daca au ventilator de convectie coc la fel, insa in mod stupid majoritatea nu au la gaz, chiar si la cel combo de la electrolux merge ventilatorul doar pe electric...

Hota Elica, au de la 400 lei pana la 20000 Euro...
MSR electrolux dar facuta in Italia nu in Polonia, Turcia, etc.
Au daca vrei si modele hibrid cu uscator incorporat daca prinzi si la oferta iesi mai bine.

Expresor nu folosesc, nu beau cafea.

Aspirator fara sac e LG compresor, singurul care mai e de 1,8KW.
Insa e un model low cost pe la 640, e castrat de niste lucruri. Cel pe care am dat 1000 RON in 2008, de 2KW, are filtru Hepa lavabil, asta nou are Hepa dar nu e lavabil, apoi cel vechi are filtru de burete cu sprafata mult mai mare si grosime mult mai mare, apoi la accesorii cel vechi avea o gramada de capete, asta nou are doar doua, nu mai are switch si pe corp ci doar cel de pe maner si  cel nou pare mai fragil, etc. Dar nu mai sunt altele de putere decenta ca sa traga prin filtre bune nici macar profesionale. Am testat si scule de 10X mai scumpe si nu m-au multumit. Stihl are de 1400W si mult mai tzapan facut, dar fara Hepa... eu il pun in serie cu LGul nou...

Edited by loock, 22 July 2022 - 23:28.


#11
Calypsso

Calypsso

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,933
  • Înscris: 21.04.2009
Eu sunt in masura sa te sfatuiesc doar de espressor,ideea este ca e manual, dar sunt o gramada de tutoriale pe net, pentru ca, cafea ti-o faci asa cum doresti tu, nu cum doreste aparatul, iti recomand un: Espressor manual SAGE SES878BTR, intr-un timp era pe emag mai ieftin cu 400 de lei.

Eu asta il am. e top.

Edited by Calypsso, 23 July 2022 - 01:18.


#12
vladut01

vladut01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,427
  • Înscris: 23.12.2015
as evita electrocasnicele de la Samsung. Peste ocean sunt useri pe forumuri care se jura ca nu mai cumpara Samsung. Ceva detalii la https://kcscfm.com/s...rator-problems/

#13
swayzak_master

swayzak_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 21.08.2007
Samsung electronice sunt bune dar nu la bucatarie. La partea de frigo sunt OK, la celelalte e ruleta ruseasca. Daca vrei masina si nu incorporezi, ia de 9-10 kg si separat uscator, daca ai loc; altfel ia slim incorporabila 8 kg si daca nu ai loc si cu uscator. Nu tot ce e mai scump e neaparat mai bun, ca idee.

#14
mondo_76

mondo_76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 08.02.2011
1. LG full no frost. Citeste un pic si te vei convinge.

#15
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 25.08.2008
frigider - Arctic (full No Frost)
cuptor el. - AEG
masina de spalat - Whirlpool (never again Samsung, isi luase dauna totala in 2 sapt)

#16
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 06.06.2006
Au ajuns loterie electrocasnicele in mare parte, de ani buni incoace. Asa se intampla atunci cand clientii finali cauta numai cel mai mic pret si producatorii, pentru vanzari, dau preturi din ce in ce mai mici.
Ma uitam ca devine din ce in ce mai greu sa gasesti electrocsnice cu butoane cinstite. Totul touch, totul wifi/BT, totul facut pe genunchi pt a iesi inaintea concurentei cu produsul. Sa pui atata electronica pe aparate care ajung la sute de grade sau n vibratii mi se pare deja de prost gust.
Dar asta vrem, asta primim, ca doar nu s-ar produce daca nu ar cumpara nici naiba.
Astept masina de spalat rufe cu RGB in interior, pe system bo$$ si cuptorul care sa-ti spuna ca esti un idiot care ai bagat pui si ai ales program de vita Posted Image

Edited by kretzu77, 23 July 2022 - 08:22.


#17
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,945
  • Înscris: 25.04.2016

 s1lviu86, on 22 iulie 2022 - 19:36, said:

Nu lua aspirator fara sac, decat daca vrei sa traga mai slab, sa il cureti mai des, sa te umpli de praf cand faci asta, si sa dureze 1 ora spalatul si 1 ora uscatul.
Ia aspirator cu sac, intr-un minut il schimbi cu altul. Sunt ieftini sacii si se gasesc. Nu mai suntem in perioada comunisa cand nu se gaseau.
Sustin.
Modele de la Philips sau Electrolux din gama mai de varf foarte bune.

@Sonic3R
Combina frigorifica Samsung (full) no frost te incadrezi in buget. Sau LG.

Espressor full automat gasesti de la Delonghi bune, unele sunt made in Italy, scrie pe spatele lor pe eticheta. Recomandabil cu carafa de lapte.

Cu masina de spalat rufe, la banii aia la momentu actual, doar modele entry.... Daca vrei ceva bun, AEG, Electrolux sau Bosch, dar de pe la 3000 lei....La fel si pentru cuptoru electric incorporabil, modele AEG sau Electrolux si cam tot peste 3000 lei....

 vladut01, on 23 iulie 2022 - 05:37, said:

as evita electrocasnicele de la Samsung. Peste ocean sunt useri pe forumuri care se jura ca nu mai cumpara Samsung. Ceva detalii la https://kcscfm.com/s...rator-problems/
Eu "ma" jur ca mai cumpar ! Combina full no frost.

 Calypsso, on 23 iulie 2022 - 01:17, said:

Eu sunt in masura sa te sfatuiesc doar de espressor,ideea este ca e manual, dar sunt o gramada de tutoriale pe net, pentru ca, cafea ti-o faci asa cum doresti tu, nu cum doreste aparatul, iti recomand un: Espressor manual SAGE SES878BTR, intr-un timp era pe emag mai ieftin cu 400 de lei.

Eu asta il am. e top.
Da, e extra. Dar mai trebuie sa puna ceva banuti :)
https://altex.ro/esp...d/EXSSES878BTR/

@Calypsso am si eu un Sage, dar alt model. (Daca vrei sa comentezi despre modelul tau si sa mai schimbam impresii, poti scrie aici : https://forum.softpe.../page__st__5688 )

Edited by MMike, 23 July 2022 - 16:23.


#18
titacodita

titacodita

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 07.01.2009
Salut !
Cuvantul care trebuie sa-l urmaresti pentru electrocasnice este ''INVERTER''.
Binenteles nu uitam si de clasa energetica ( consumul electric ) si nr. de decibeli ( cat zgomot scoate ).

Eu am asa:
1. Combina frigorifica No Frost cu motor inverter, clasa de energie C, Gorenje
2. Masina se spalat incarcare verticala AEG cu motor inverter, clasa de energie C
3. Uscator de rufe - nu am momentan dar cele cu pompa de caldura sunt mai eficiente.
4. Cuptor electric Bosch
5. Plita inductie AEG
6. Espressor nu am, folosim un Bialetti Moka Express si un Bosch Tassimo dar, daca vrei, cauta sa aiba rasnita din ceramica
7. Aspirator am un Philips cu sac destul de ok dar familia cere sa luam si unul vertical cu acumulatori, care o sa fie, cel mai probabil tot Philips.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate