![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Deschidere restaurant - orasul potrivit?
Last Updated: Jun 12 2023 23:16, Started by
braven
, Jul 18 2022 06:09
·
8

#19
Posted 18 July 2022 - 10:28

Brasov cu siguranta. Oras in dezvoltare, curat, frumos, civilizat, cu un numar ridicat de turisti.
Pune marketingul pe primul loc! |
#20
Posted 18 July 2022 - 10:38

+ Oradea
* A castigat recent titulatura de statiune balneo... va atrage mai multe fonduri europene (deja e campioana la atras fonduri europene) * Oamenii aia se chinuie sa asigure acces la transport (aeroport, drumuri judetene renovate pentru destinatii turistice frumoase in apropiere, etc.) * Sport, hub-uri economice, ceva invatamant in crestere cu studenti straini, transport bine organizat si neaglomerat. * Acces facil Ungaria, Austria si restul Centrului Europei. * Palinca ieftina ![]() Si nu-s cutremure... |
#21
Posted 18 July 2022 - 10:45

In oricare te-ai duce ( ptr mine ordinea ar fi Brasov, Oradea si ultimul loc Craiva ) sa iei in calcul posibilitatea de a inchide in cateva luni.
Am o cunostiinta care acum cativa ani a deschis un restaurant. A trebuit sa inchida dupa 10 luni. Avea prea multi "clienti" zilnic. Adica veneau zilnic sa "manance o paine" de la DSP, ITM, Mediu, Pompieri... Pana s-a saturat omul si si a pus lacatul pe usa. Daca nu ai pe cineav in spate ca sa-i opreasca, esti mancat. |
#22
Posted 18 July 2022 - 10:51

Nu m-am decis sa deschid un local in lipsa cunostintelor ![]()
șpaga s-a dat demult.acum se numește CHIRIE ![]() |
#23
Posted 18 July 2022 - 10:51

Eu de exemplu nu inteleg in ce sens ti se pare Craiova un oras frumos pt ca nici comparat cu Bucurestiul nu pare frumos din punctul meu de vedere.
Brasov si Oradea sunt altceva, mie imi place mai mult Oradea. Oricum, chestiile astea nu te ajuta pe tine mai deloc, faptul ca eu agreez un oras si altul nu prea, nu ar trebui sa insemne nimic pentru afacerea ta. Poate ca vei gasi o locatie excelenta in Craiova unde merita investit, asa cum se poate ca in Oradea sa gasesti doar locuri plasate nasol pt o afacere de genul. Ia-ti vreo cateva zile vacanta in orasele alea, plimba-te in zonele centrale si tinteste locuri potrivite, urmareste fluxul oamenilor, vezi unde intra si ce mananca. |
#24
Posted 18 July 2022 - 11:00

Primul post pare abordarea unui IT-ist asupra deschiderii unui business non-IT.
Fii atent, am o intrebare similara: sa zicem ca sunt un prosper om de afaceri cu 14 restaurante de succes. Le vand pe toate ca sa ma lansez in IT. Ce imi recomanzi ca domeniu de activitate, sa ma axez pe jocuri sau apps de slabit ? |
#26
Posted 18 July 2022 - 11:29

Cine speri sa fie clientii tai? Daca turistii, atunci Brasovul are mult mai multi, Oradea cat de cat, Craiova mai deloc. Daca oamenii locali cu bani, atunci ar trebui sa te uiti prin alte parti (Bucuresti/Cluj). Apoi vezi care e concurenta, care sunt preturile la nivel local, daca poti oferi ceva mai bun/mai atractiv ... o gramada de restaurante rezista sub 5 ani pe piata pentru ca nu vin cu ceva semnificativ mai bun. Sau chiar daca vin si sunt bune, au probleme cu locatia/marketingul/etc.
Trebuie sa fii constient din start ca venind fara experienta in domeniu, ai sanse maxime sa nu mearga lucrurile asa cum te astepti tu sa mearga. Da, exista multe lipsuri pe piata, dar daca altii cu experienta mult mai mare decat a ta nu vin sa acopere acele lipsuri, probabil ca au un motiv. |
#27
Posted 18 July 2022 - 14:01

Ca si context, am lucrat in domeniul financiar/IT in strainatate in ultimii 3 ani si abia ce m-am intors in tara - inainte am trait in Bucuresti. Nu am vreo conexiune cu unul din cele 3 orase mentionate mai sus, ci doar mi se par 3 orase extrem de frumoase Nu ai cunostinte in domeniul restaurantelor , poate ai uitat cum merg treburile cu micile afaceri din Romania , vrei sa faci afaceri in orase pe care nu le cunosti si nu ai ''conexiunile'' necesare . In plus , in mod majoritar , in ultimii 3 ani patronii de restaurante au fost cei mai ''chinuiti''...sa nu folosesc cuvinte cu tenta sexuala . Si din ce se aude cu valul 6 , s-ar putea sa incepi afacerea cu ''INCHIS'' ! |
#28
Posted 18 July 2022 - 14:37

Vorbiti de controale si autoritati, dar what about staff ?!
|
|
#29
Posted 19 July 2022 - 01:48

Un restaurant intre alte zeci deja existente? Sau un restaurant facut de un IT-ist? Cu o aplicatie pe care o descarci cand te asezi la masa, comanzi prin aplicatie direct in bucatarie iar platoul poate sa-ti soseasca eventual automat direct la masa.
Apoi cauti orasul care trebuie sa fie, in ordine: turistic, studentesc, cu zone rezidentiale populate. |
#30
Posted 19 July 2022 - 10:05

Primul post pare abordarea unui IT-ist asupra deschiderii unui business non-IT. Fii atent, am o intrebare similara: sa zicem ca sunt un prosper om de afaceri cu 14 restaurante de succes. Le vand pe toate ca sa ma lansez in IT. Ce imi recomanzi ca domeniu de activitate, sa ma axez pe jocuri sau apps de slabit ? nu-i corectă întrebarea, el nu întrebat „de care” restaurant să deschidă! ![]() mai degrabă: să fac o afacere IT de la birou sau workfromhome? |
#31
Posted 19 July 2022 - 11:23

Un restaurant intre alte zeci deja existente? In Romania cel mai celebru concept fast-casual pe care il stiu e Pep&Pepper, au locatii in destul de multe mall-uri: https://www.pepandpepper.ro ... in spate e unul dintre oamenii care a lansat Salad Box. Pep&Pepper e un concept destul de fain ca idee, dar e facut de oameni cu multa experienta in domeniu. Intr-o vreme mergeam pe la ei cand ajungeam prin Vivo Cluj pentru ca mancai rapid si meniul era suficient de flexibil/complex incat sa "concureze" cu un restaurant a la carte. Avantajul era ca mancai rapid si mai ieftin decat la un restaurant normal, dar mai sanatos decat la un fast-food. Fast casual e o abordare care poate avea succes pe piata, dar trebuie executata foarte bine si investit serios si in imagine/promovare. |
#32
Posted 04 June 2023 - 23:49

Topicul are aproape 1 an, însă sunt curios cum stă inițiatorul în demersul său de deschidere al propriului restaurant.
Bine, observ că din ziua în care a deschis topicul, nu a mai avut activitate. Nu înțeleg pe unii care deschid un topic și îl abandonează, pe tipul pasează mingea și se fac nevăzuți... E greu să revii și să spui că planul a picat, ori că se mișcă ceva. |
#33
Posted 06 June 2023 - 16:19

Leo2006, on 18 iulie 2022 - 08:09, said:
Indiferent ce deschizi si in ce oras, trebuie sa fie in zona pietelor mari. La 100 m de piata nu mai vine nimeni. Turistii nu sunt interesati de fast food decat pe litoral cand vegeteaza pe plaja. M0D3, on 18 iulie 2022 - 08:38, said:
Te mananca smecherii in orice oras te-ai duce. Va amintiti cazul Doroftei? avea un pub in Ploiesti, a mers bine cat a cotizat, cand n-au mai fost aia multumiti l-au sicanat si i-au facut mizerii pana au scapat de el. Trebuie sa fii pregatit sa dai bani multi la inceput ca sa-ti dea autorizatii, aprobari, ce mai e nevoie, apoi sa ai buget pentru "atentii" constante. Edited by Vlad_22, 06 June 2023 - 16:19. |
|
#34
Posted 12 June 2023 - 23:16

Oriunde ai deschide, din punctul meu de vedere ca si client, vad lucrurile asa:
1. Daca te vad, exista o posibilitate sa intru si sa mananc la tine. 2. Daca nu te vad, ca nu esti pe traseul unde merg eu si majoritatea oamenilor, fa-te vazut: social media, o reclama mai iesita din comun, baga un magician in fata restaurantului, 3. e important ce oferi... pe langa ce mananca romanul de obicei..mai baga si ceva diferit...nu totul diferit ca poate zice nu din start la ceva nou..dar asa il ademenesti... Succes! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users