Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Automatizare poarta care porneste singura

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
dalin1

dalin1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.04.2008
Buna ziua!Va supun atentiei o problema cu care ma confrunt in speranta ca ma poate ajuta cineva cu vreo idee sau solutie de rezolvare. Am o automatizare de poarta batanta marca Nice care, din cand in cand porneste singura. Am incercat sa descoperim ce anume o declanseaza, am discutat cu vecinii si am facut diverse teste dar nu I-am dat de cap. Am solicitat specialistului care ne-a montat-o sa-i schimbe cumva frecventa si ne-a explicat ca nu are decat o singura frecventa -cea setata din fabrica. In afara de aceasta problema, nu avem ce-i reprosa, este silentioasa, rapida, isi face perfect treaba.Reprezentantul de la Nice a zis ca poate e de la un vecin,dar cel mai apropiat este la mai mult de 100 m distanta.Si acum partea cea mai ciudata este urmatoarea: poarta se deschide de obicei cand ploua ( azi a plouat si s-a deschis si pana sa merg eu jos s-a si inchis singura) sau in sezonul de iarna.Un alt lucru care se intampla mai des este ca lumina galbena de la poarta se mai aprinde uneori dar fara a actiona portile si a le deschide,iar uneori cand se aprinde lumina galbena se aud si motoarul portii cum porneste pentru 2-3 secunde dar nu dechide portile.  Aveti vreo idee ce-am putea face?

#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
Din cate descrii este defecta, sub mai multe aspecte. Merita vorbit cu meseriasul sa-ti aduca alta cutie.

Este o singura frecventa pentru toata cutiile ?
Pe frecventa respectiva se transmite un singur semnal sau o serie de semnale ("un cod") pentru a actiona motorul?
Fie exista un dispozitiv defect care induce zgomot pe frecventa respectiva, fie un pui de hacker care se joaca cu nervi tai.
Sau cutia este defecta.

#3
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
O automatizare pentru porti implica mai multe chestii.
Telecomanda, senzori, setari.
Poti seta portile ca la actionarea unor senzori (daca-ti intra cineva in raza senzorilor din exterior, ca exemplu) sa se deschida.
Mai exista si fire de proasta calitate si contacte imperfecte datorate acestora.
Discuti cu instalatorul.

#4
adrian_newt

adrian_newt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.03.2010
Salut. Nu poate fi de la vecini, telecomenzile se împerechează cu unitatea și nu pot fi clonate, au cod săritor, orice clonare funcționează o singura data
Dacă nu are conexiune la internet, nici de hacker nu poate fi vorba.
Probleme posibile, din punctul meu de vedere ar fi asa:
1.Dacă ai întrerupător cu cheie mecanica de inchidere/deschidere, poate ajunge umiditate în el și da semnal aiurea.
2. Cutia unității nu se închide etanș și ajunge umiditate pe placa electronica
3. Defect, poate de fabricație, necesita înlocuire a plăcii de baza.
De îndată ce zici sa se manifesta predominant când e umiditate mare, eu sunt convins ca apa ajunge unde nu trebuie... Verifica inclusiv cutiutele fotocelulelor.


#5
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,605
  • Înscris: 01.08.2020
Verifica si daca vecinii au copii mici ! Aia se mai joaca cu telecomanda Posted Image ! Imi spuneau si baietii de la BGS ca acum ceva timp au avut un eveniment ''neasteptat'' .
O gramada de bastani , vecini intr-o localitate de fite de langa Bucuresti , au dat o mare petrecere ! Si s-au trezit cu o armata de la BGS la interventie !
Ce se intamplase ? Copiii mici  se jucau toti cu telecomenzile de la BGS apasand mai multi in acelasi timp pe ''PANICA'' ! Aia de la BGS au crezut ca e un mega atac si au trimis toate masinile disponibilePosted Image!!!

#6
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
Ai un scurt. Nu a fost montata bine.De ce crezi ca se deschide pe ploaie.

#7
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 22.04.2013
idee tampita dar poate care gaseste problema.
uda cu un furtun pe rand automatizarea si vezi cand se actioneaza poarta...
clar un contact imperfect undeva

Edited by megastorm, 16 July 2022 - 21:33.


#8
Victor5

Victor5

    Verba volant, scripta manent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 05.04.2011

View Postadrian_newt, on 16 iulie 2022 - 20:39, said:

telecomenzile se împerechează cu unitatea și nu pot fi clonate, au cod săritor, orice clonare funcționează o singura data
Telecomanda NICE cu carcasa alba si fata neagra se poate clona! Este pentru a adauga alte telecomenzi fara a fi nevoie sa desfaci carcasa sa le adaugi (eu asa mi-am adaugat doua- scrie cum în notita). Cea inchisa la culoare nu se poate clona (am una pe care o împrumut daca e cazul, pentru gradinar, etc).
în locul tau as reinstala de la zero telecomenzile

#9
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,549
  • Înscris: 05.12.2005
E posibil să fie senzorii de cap de cursă cu probleme, adică prost izolaţi, şi să dea semnale false care declanşează mişcarea. Altfel nu ar porni lumina de avertizare şi poarta să nu se mişte, probabil senzorul de închidere completă întrerupe contacutl aleator şi motorul primeşte alimentare dar poarta fiind închisă complet e normal să nu mai poată să se mişte.

Edited by mihaicozac, 16 July 2022 - 22:55.


#10
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,455
  • Înscris: 10.12.2006

View PostLeo2006, on 16 iulie 2022 - 21:26, said:

Ai un scurt. Nu a fost montata bine.De ce crezi ca se deschide pe ploaie.
"Specialistul" care i-a montat-o nu s-a gandit la asta cand i-a fost expusa problema, deci sunt sanse mari sa fi fost montata gresit.

#11
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 06.01.2014

Vizualizare mesajVictor5, pe 16 iulie 2022 - 22:50, a scris:

Telecomanda NICE cu carcasa alba si fata neagra se poate clona! Este pentru a adauga alte telecomenzi fara a fi nevoie sa desfaci carcasa sa le adaugi (eu asa mi-am adaugat doua- scrie cum în notita). Cea inchisa la culoare nu se poate clona (am una pe care o împrumut daca e cazul, pentru gradinar, etc).
în locul tau as reinstala de la zero telecomenzile
Se pot si cum se pot învață telecomenzi Nice folosite anterior la alte sisteme?

#12
Victor5

Victor5

    Verba volant, scripta manent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 05.04.2011
Cu doua identice, merge si fara sa fii aproape de receptor (OUD înseamna veche, adica deja înregistrata): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qaq0lQ2kX2E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cu doua diferite, merge doar în apropierea receptorului: apesi un buton de la telecomanda noua timp de 6 secunde, apoi de trei ori un buton de la vechea telecomanda, iar în final singura apasare la noua TC; atât

#13
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,024
  • Înscris: 19.01.2007
De inceput le iei prin eliminare:
- scot bateriile de la telecomenzi, daca tot asa face...
- scoti firele intrerupatorului manual/cheie, din placa/cuite
- scoti senzorii de prezenta (cei IR de pe stalpi), sa te asiguri ca "nu vad" niciun obstacol
- notezi/pozezi cum sunt firele prinse pe placa, scoti placa si o examinezi atent de eventuale contacte imperfecte, trasee oxidate din cauza umezelii, condensatori umflati sau orice componenta ce iti poate starni suspiciuni ca nu sunt ok!
- daca nici asa nu descoperi defectul/cauza, chemi specialistul!

PS: daca ai ceva cunostinte de electronica, poti masura unele tensiuni de pe placa sa vezi daca sunt cat ar trebui.

#14
dalin1

dalin1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.04.2008
Multumesc pentru pareri si concluziile ar fi urmatoarele:

1)Se aprinde doar becul galben de la poarta fara ca motorul portii sau poarta sa se deschida, lucru care se intampla indiferent daca ploua sau nu. Nu prea pot gasi o explicatie...

2)Se aprinde becul galben de la poarta si pentru 2-3 secunde porneste si motorul dar fara a actiona deschidere portilor . Cand am vb cu cei care au instalat au zis ca sistemele de la Nice
au o protectie si daca e prea frig afara din cand in cand mai pornesc  pt a se incalzi motorele , lucru care mi se pare o averatie avand in vedere ca asta se intampla si vara dar este singura explicatie
primita si probabil cea mai proasta.

3)Se aprinde becul, porneste motorul si deschide portile iarna mai des sau pe timp de ploaie vara . La asta m am gandit si eu ca ar putea face condens dar am verificat cutia de comanda si nu are deloc.
Este drept ca restul componentelor nu le am verificat...
Poarta a fost conectata la un modul de internet dar ulterior am renuntat la el ca am crezut ca de acolo e problema.
Vecini cu telecomanda la fel sunt mult prea departa pentru a influenta poarta mea.

In concluzie, daca pentru problema de la punctul nr.3 ar fi o explicatie cat de cat logica pentru celelalte 2 puncte nu prea am gasit o explicatie, cat despre meseriasul care a instalat poarta in afara de a lubrifia poarta se pare nu ma prea pot baza.

Zi buna!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate