Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fiscal / viza pe contract vanzare...

La multi ani @nicu131!

procura?

Xiaomi aduce pe piața din Ro...
 Ariana 22 ani din Ploiesti are ne...

Noul BMW seria 3:Sedan și To...

Tractor prin programul rabla

Care cada de baie e mai buna?
 Sfat upgrade ram și ssd

Sonoma 14.3 iMac i5 Late 2013

Reclama peste imagine Samsung 32M...

Radu Stefan Banica ft. Juno - Sam...
 Întrebare lichid de frana pe saboti

Grupul de firme Paysera Bulgaria ...

Upgrade Ryzen 9 5900X -> Ryze...

Priza aplicata cu intrerupator cu...
 

RDS - Instalare router suplimentar

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#19
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 25.10.2008
Luand routerul de la digi, nu vei putea sa le golosesti pe ambele. Ramane doar sa muti pe cel nou, nu neapar in camera in care va sta fiiul, ci undeva la mijloc, intre camera unde e cel actual si unde ai vrea sa il muti pe cel nou

#20
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,416
  • Înscris: 02.08.2021

 potosr, on 14 iulie 2022 - 18:33, said:

Multumesc tare pentru promptitudinea raspunsurilor.
Mi-am dat seama din citirea lor ca probabil nu am am postat tot ce era necesar, dar asta doar din dorinta de nu lungi postul cu detalii nenecesare, plictisitoare si enervante. O fac acum cu riscurile mentionate Posted Image
- routerul l-am comandat la RDS (Echipament - Dispozitiv WIFI Gigabit se mentioneaza la comanda mea)
- deoarece in localitate mea nu este pe stoc, comanda a fost facuta in cel mai apropiat punct de prezenta din judet, de unde il voi ridica personal, deci cade chestia cu daca il aduc cei de la RDS
- cand am facut comanda, am mentionat intr-un mail catre RDS ca as dori, in masura in care e posibil, un router Huawei OptiXstar HG8147X6 din care am unul intr-o alta locatie din alt judet si de care sunt multumit. Asa cum spuneam, am primit mesaj ca routerul e disponibil, dar fara detalii despre model.
Acestea sunt lucrurile legate de comanda mea. Acum dau cateva noi explicatii despre ce imi doresc de la acest router :
- fiul meu va lucra de acasa o perioada si laptopul firmei nu are intrare pentru RJ-45
- din motive obiective, nu poate lucra in locul unde e amplasat acum ONT-ul, ci doar in incaperea in care asa cum spuneam semnalul WiFi e aproape inexistent, deci m-am gandit ca solutia pentru semnal WiFi ok este un router suplimentar, pentru a carui instalare am pornit topicul
- una din multiplele intrebari pe care le am acum dupa ce am citit ce ati scris (acum mi-am dat seama ce slabe cunostinte am in domeniul asta) este : semnal WiFi va exista doar generat de noul router? Daca da, e o problema pentru ca am nevoie de WiFi si in inacperea actuala (pentru telefoane si laptopul sotiei)
Imi cer scuze pentru lungimea postului si daca cu cele pe care le veti scrie nu ma voi descurca, am sa revin dupa ce am routerul la dispozitie.
Poți să ai două rețele de Wi Fi separate. Una Rămâne a ONT-ului și una a noului router. Atunci când mergi dintr-o parte în alta telefonul va comuta automat între cele două rețele.

#21
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
Se pot folosi liniștit amândouă.

#22
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 06.03.2018
Dacă ii da extenderul opticstar , le poate folosi pe ambele ca se face mesh între ele și nu are treaba.

Un router dacă nu este bun și nu este de calitate nu trece de beton. O zic din propria experienta.

#23
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,855
  • Înscris: 12.08.2008
Am un TP- Link gigabit si nici o sfiala dupa 2 pereti pe 5 Ghz ( 2 antene Posted Image )

 ogo, on 14 iulie 2022 - 19:07, said:

Serios? Dar cu 8 antene? Cati pereti?

Daca ai luat teapa cu routere, e alta poveste Posted Image ( Pt. informarea ta o antena are castig si nr. lor se insumeaza crescand raza de actiune)

Edited by mihaiC1, 15 July 2022 - 09:40.


#24
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.03.2004
Din raspunsurile voastre inteleg ca pot folosi atat ONT (router) actual cat si cel suplimentar, amandoua de la RDS si pot avea WiFi de la ambele. Am sa revin maine dupa ce am in mana noul router si potrivit modelului am sa va rog sa ma invatati ce trebuie sa fac.

#25
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,397
  • Înscris: 25.10.2008
depinde. posibil sa se puna ticket automat pentru trecere ont in bridge, in cazul asta, doar o singura retea vei avea, doar de la router

#26
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,764
  • Înscris: 15.06.2004

 mihaiC1, on 14 iulie 2022 - 19:05, said:

Un router cu minim 2 antene va penetra bine prin 2 pereti din beton armat pe frecventa de 5 Ghz, pe 2,5 Ghz bate si mai mult..

Aoleu... Esti sigur ?
Ca 2,4 trece prin 2 pereti.
5GHz... nu prea trece nici prin unul daca e mai grosut un pic... Asta e ptr viteza in camera cu routerul.

Initiator - puteai cumpara un AP si se rezolva problema - ieseai mai ieftin.
Poti ventula folosi routerul asta in mod AP - dezactivezi pe el DHCP-ul ca sa in ia de la ONT si in loc sa bagi firul in WLAN il conectezi in LAN - vei avea un AP si vei avea si un switch practic in care poti sa mai intrii cu un fir.

 mihaiC1, on 15 iulie 2022 - 09:35, said:

Am un TP- Link gigabit si nici o sfiala dupa 2 pereti pe 5 Ghz ( 2 antene Posted Image )
Poate de rigips.
Zi-m isi mie modeul exact ca le-am testat cam pe toate. Astea noi si in 2.4 au probleme.

 mihaiC1, on 15 iulie 2022 - 09:35, said:

( Pt. informarea ta o antena are castig si nr. lor se insumeaza crescand raza de actiune)
Nu se insumeaza nimic - ajuta la conectarea mai multor dispozitive - practic sunt mai multe "emitatoare/receptoare" Acele 2T2R sau 3T3R care apar la specificatii la unele.

#27
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006

 mihaiC1, on 15 iulie 2022 - 09:35, said:

Am un TP- Link gigabit si nici o sfiala dupa 2 pereti pe 5 Ghz ( 2 antene Posted Image )


Daca ai luat teapa cu routere, e alta poveste Posted Image ( Pt. informarea ta o antena are castig si nr. lor se insumeaza crescand raza de actiune)

Routerul principal (gateway-ul intregii retele) este Ubiquiti ER-8-XG (ca mai am ER-4, ER-X, ERL-3).  
Iar ca AP-uri am: U6-Enterprise, U6-Pro, U6-LR, U6-Extender, U6-Extender EA, AC-HD si AC-Pro.
Cu care dintre ele am luat teapa?

#28
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,464
  • Înscris: 03.04.2007

 kopilu_198, on 15 iulie 2022 - 10:02, said:

depinde. posibil sa se puna ticket automat pentru trecere ont in bridge, in cazul asta, doar o singura retea vei avea, doar de la router
Asa se face, o sa ii vina și SMS de instalare și înștiințare ca după 7 zile va trece ont-ul în bridge (asta în cazul routerului wifi6)

#29
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.03.2004
Ai idreptate, eiffel, probabil ca nu am ales solutia cea mai buna pentru a rezolva problema mea. Probabil ca daca detaliam putin aceasta problema (in sensul ca ceea ce ma intereseaza cel mai tare este faptul ca doresc sa am semnal WiFi ok intr-o incapere in care la momentul actual este ca si inexistent si deasemenea sa am si in incaperea cu ONT (router) initial) as fi primit sfaturi mult mai aproape de ceea ce vreau sa fac.
In legatura cu faptul ca puteam iesi mai ieftin, ai din nou dreptate, dar nu mi se par foarte mult cei cativa lei pe care mi-i ia RDS pentru chiria noului router.

#30
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,855
  • Înscris: 12.08.2008
Deci vrei internet ok in 3 incaperi ? Cum au zis colegii "mai experimentati" cu un modem- router si un router : NU SE POATE Posted Image!!!

Edited by mihaiC1, 15 July 2022 - 12:34.


#31
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.03.2004
In 2, acolo unde e instalat routerul initial si in alta la vreo 20m.

#32
CosminTD21

CosminTD21

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 20.05.2022
Mie mia instalat un router xiaomi mi wifi 4a dar din păcate afara nu prind bine nici cu 2.4ghz și este vorba de câțiva metri pana afara(2,3)metri. În casa sunt mulțumit am o viteza bună stau pe 5ghz dar as dori sa prind și prin curte nu este . Cel puțin cu wifi de la telekom prindeam mai departe și era modem. Routerul asta mi wifi are 4 antene😅🤣. O soluție cum sa întru în setările lui ca nu îmi da voie.

#33
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,764
  • Înscris: 15.06.2004

 potosr, on 15 iulie 2022 - 12:13, said:

Ai idreptate, eiffel, probabil ca nu am ales solutia cea mai buna pentru a rezolva problema mea. Probabil ca daca detaliam putin aceasta problema (in sensul ca ceea ce ma intereseaza cel mai tare este faptul ca doresc sa am semnal WiFi ok intr-o incapere in care la momentul actual este ca si inexistent si deasemenea sa am si in incaperea cu ONT (router) initial) as fi primit sfaturi mult mai aproape de ceea ce vreau sa fac.
In legatura cu faptul ca puteam iesi mai ieftin, ai din nou dreptate, dar nu mi se par foarte mult cei cativa lei pe care mi-i ia RDS pentru chiria noului router.

SIngura solutie eleganta e sa faci cum am zis eu mai sus  folosesti routerul ca AP cu switch si nu ca router.

Numai sa nu te treaca in mod bridge automat la ONT.

Cei cativa lei ptr chirie in timp vor face mai mult decat router-ul..

 CosminTD21, on 15 iulie 2022 - 14:00, said:

O soluție cum sa întru în setările lui ca nu îmi da voie.
Pai te-ai bagat in topicul altcuiva cu alta problema.
Pe scurt - daca nu ai user si pass nu poti intra.

Asta ar putea fi o probleam si la routerul initiatorului - RDS-ul de obicei opereaza ei remote setari in routere, nu dau user si pass la clienti.
Practic routerele vandute de ei au firmware modificat din fabrica sa le permita accesul - in functie de MAC primesc o lista cu parole presetate din fabrica.

#34
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,855
  • Înscris: 12.08.2008

 potosr, on 15 iulie 2022 - 13:15, said:

In 2, acolo unde e instalat routerul initial si in alta la vreo 20m.

Ai zis ca ai deja cablu UPT la PC ?! Unde e modemul pui si routerul daca ai nevoie de wi-fi si din router la PC= CABLU !
Eu am inteles 3 camere...

Edited by mihaiC1, 15 July 2022 - 15:11.


#35
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.03.2004
Asa cum am scris, revin acum cand am intrat in posesia noului router. Este un TP-link Archer 10 (Wi-Fi 6 AX 1500). Prin urmare echipamentele mele sunt acum acest router si ONT Huawei HG8143 A5.
Sambata am primit routerul si azi dimineata am fost sunat de RDS pentru instalare. I-am intrebat daca pot sa-l folosesc ca AP (cum a zis eiffel) dar raspunsul lor a fost ca nu poate fi instalat decat cu ONT-ul in bridge mode. Fiind presat de timp (nu am avut timp sa va consult deoarece maine trebuie sa fie functional) am acceptat, mai ales dupa ce i-am intrebat daca pot sa renunt la setarea ONT-ul in bridge mode daca nu imi convine configuratia retelei, intrebare la care raspunsul a fost "fara probleme dupa ce returnati routerul".
Deci acum e instalat, merge totul ok, am Wi-Fi excelent in camera in care aveam nevoie. In plus, in cele ce le-am scris anterior, nu m-am gandit (ca un dobi ce sunt :( ) ca in incaperea in care e acum ONT-ul de la Digi, mai am unul de la Orange (abonament tot fibra de 500Gb) si pot folosi Wi-Fi de la acesta.
Multumesc foarte mult pentru tot ce am invatat din discutiile cu voi si o sa va rog sa ma ajutati cu alte sfaturi si pareri daca voi renunta la router-ul asta.
Doar ca si curiozitate, e real ce au spus cei de RDS ca nu poate fi folosit decat cu ONT-ul in bridge?

#36
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,855
  • Înscris: 12.08.2008
DA ! Numai "pod" Posted Image
PS daca aveai orange de ce si gigi ?! Sau invers ??
Archer sunt f. bune si strabat 2 pereti lejer Posted Image

Edited by mihaiC1, 18 July 2022 - 13:12.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate