Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

RDS - Instalare router suplimentar

- - - - -
  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.03.2004
Buna,
Fibra optica de la RDS e conectata la un Huawei HG8143A5 (GPON Terminal); deoarece am nevoie de net la o distanta la care semnalul prin WiFi e slab, am comandat un router suplimentar pe care trebuie sa-l ridic la sfarsitul saptamanii (nu mi s-a spus ce model). Intrebarea mea este : instalarea lui trebuie facuta de meseriasii de la RDS, sau pot realiza si eu acest lucru?
Mentionez ca pana la distanta respectiva am un cablu UTP cu care am net pe computer. Deoarece trebuie acum sa folosesc un laptop care nu are mufa RJ-45, vreau sa instalez acolo noul router pentru a avea semnal WiFi ok.
Mersi anticipat pentru ajutor

#2
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018
Dacă îți aduce echipa de service routerul îl.vor monta dânșii,  dacă îl ridici tu personal , îl poți configura singur foarte ușor.

https://forum.softpe...2#entry29188364

Acesta este modelul

Edited by StefanRO, 14 July 2022 - 13:54.


#3
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Dacă l-ai comandat la RDS, ai ceva șanse.
Întrebi când îl ridici.

#4
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,732
  • Înscris: 12.08.2008
Cred ca stiu cei de la rds sa puna modemul in bridge...
Ps sa nu uiti sa ii rogi sa verifice si cablul utp...

Edited by mihaiC1, 14 July 2022 - 14:37.


#5
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018
Îl poate lasa ca router și sa schimbe doar IP.ul sa nu între în conflict..

#6
Valy_User

Valy_User

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,943
  • Înscris: 02.08.2021
Nu ai nevoie de meseriașii de la RDS. Vezi că ai un cablu în cutie și îl bagi și pe ăla în portul LAN al router-ului și în PC. Vezi ce scrie pe spatele routerului, o să ai o adresă de IP gen 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 sau http://tplinkwifi.net/. Scrii în Chrome în bara de URL adresa asta și te conectezi cu username-ul și parola routerului. Introduci  cablul care vine din ONT în noul router în portul LAN(mufele în care se bagă și calculatoarele). Apoi din meniul inițial de configurare îl setezi ca Acces Point(AP), setezi SSID-ul(numele) și parola noii rețele și gata.

#7
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,393
  • Înscris: 25.10.2008
vezi ca semnalul wifi va fi oferit de routerul pe care il vei primi, nu vei mai avea de la ont

#8
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 03.04.2007

View PostStefanRO, on 14 iulie 2022 - 14:50, said:

Îl poate lasa ca router și sa schimbe doar IP.ul sa nu între în conflict..
Doar dacă își comanda propriul router (nu de la Digi) , altfel ONT-ul va fi trecut în bridge

@potosr: dacă vrei neapărat wifi pe ont, renunti la acel router de la digi, (refuzi instalarea) și îți cumperi tu router.
Atunci merge cum a zis SrefanRO

#9
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,732
  • Înscris: 12.08.2008
Normal cu ce vine rds sunt scule fiabile si mentenanta e f. ieftina. Eu am avut un cablu utp vechi si un router gigabit nou cumparat de mine, modemul a fost pus in bridge din centrala si stupoare nu aveam mai mult de 100mb/s , am sunat si a venit un tehnician care a inlocuit cablul utp pe loc.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,550
  • Înscris: 15.06.2004

View PostStefanRO, on 14 iulie 2022 - 13:53, said:

Acesta este modelul
La noroc :D
Mai nou au si Tenda.

#11
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,756
  • Înscris: 06.03.2018

View Posteiffel, on 14 iulie 2022 - 16:48, said:

La noroc Posted Image
Mai nou au si Tenda.


"ieftin" si "bun" bine ca nu au mercurys :)))

Edited by StefanRO, 14 July 2022 - 17:41.


#12
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.03.2004
Multumesc tare pentru promptitudinea raspunsurilor.
Mi-am dat seama din citirea lor ca probabil nu am am postat tot ce era necesar, dar asta doar din dorinta de nu lungi postul cu detalii nenecesare, plictisitoare si enervante. O fac acum cu riscurile mentionate :)
- routerul l-am comandat la RDS (Echipament - Dispozitiv WIFI Gigabit se mentioneaza la comanda mea)
- deoarece in localitate mea nu este pe stoc, comanda a fost facuta in cel mai apropiat punct de prezenta din judet, de unde il voi ridica personal, deci cade chestia cu daca il aduc cei de la RDS
- cand am facut comanda, am mentionat intr-un mail catre RDS ca as dori, in masura in care e posibil, un router Huawei OptiXstar HG8147X6 din care am unul intr-o alta locatie din alt judet si de care sunt multumit. Asa cum spuneam, am primit mesaj ca routerul e disponibil, dar fara detalii despre model.
Acestea sunt lucrurile legate de comanda mea. Acum dau cateva noi explicatii despre ce imi doresc de la acest router :
- fiul meu va lucra de acasa o perioada si laptopul firmei nu are intrare pentru RJ-45
- din motive obiective, nu poate lucra in locul unde e amplasat acum ONT-ul, ci doar in incaperea in care asa cum spuneam semnalul WiFi e aproape inexistent, deci m-am gandit ca solutia pentru semnal WiFi ok este un router suplimentar, pentru a carui instalare am pornit topicul
- una din multiplele intrebari pe care le am acum dupa ce am citit ce ati scris (acum mi-am dat seama ce slabe cunostinte am in domeniul asta) este : semnal WiFi va exista doar generat de noul router? Daca da, e o problema pentru ca am nevoie de WiFi si in inacperea actuala (pentru telefoane si laptopul sotiei)
Imi cer scuze pentru lungimea postului si daca cu cele pe care le veti scrie nu ma voi descurca, am sa revin dupa ce am routerul la dispozitie.

#13
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,732
  • Înscris: 12.08.2008
Un router cu minim 2 antene va penetra bine prin 2 pereti din beton armat pe frecventa de 5 Ghz, pe 2,5 Ghz bate si mai mult..

Edited by mihaiC1, 14 July 2022 - 19:06.


#14
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Serios? Dar cu 8 antene? Cati pereti?

#15
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,221
  • Înscris: 05.01.2006

View Postpotosr, on 14 iulie 2022 - 18:33, said:

semnal WiFi va exista doar generat de noul router?
Nu neapărat, vei putea avea două rețele - câte una emisă de fiecare router. Dar totuși, când ți-l aduc, să le spui că ai nevoie și de primul... Și discuția ar fi bine să continue după ce vezi ce-ți aduc de fapt și cum sunt legate device-urile între ele (dacă le  vei mai avea pe amândouă).

#16
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.03.2004
Pai cel nou nu va trebui sa penetreze nimic, va fi instalat in camera de lucru.

ravy :
Nu imi aduce nimeni routerul, am scris ca il iau eu si intrebam dac si cum pot eu sa-l instalez.

#17
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,221
  • Înscris: 05.01.2006
Ce router? Stii deja ce-o să-ți dea?

#18
potosr

potosr

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 27.03.2004
Am scris deja : "Asa cum spuneam, am primit mesaj ca routerul e disponibil, dar fara detalii despre model".

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate