Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Accident fara victime dar cu alcoolemie de 0.90

* * - - - 6 votes
  • This topic is locked This topic is locked
66 replies to this topic

#55
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,793
  • Înscris: 20.10.2015

View PostNaijax, on 12 iulie 2022 - 17:17, said:

Nu trebuie sa fii "cunoscator" sa stii "detaliile" astea
Trebuie doar sa ai carnet
Pe dracu.
Am carnet de 36 de ani si nu stiu ce e cu penalizarile. Nu-s interesat


View Poststalker2142, on 12 iulie 2022 - 18:22, said:

Dar daca ai plecat din curtea lui cu masina, de ce nu ai oprit masina la 2 case mai incolo ?

Si tu acuma..., s-a intamplat ce s-a intamplat

View Postvictord36, on 12 iulie 2022 - 18:39, said:

A doua zi trebuia sa ai avocat angajat.Dormi bine ?

Mie nu-mi vine sa cred ca aia nu ti-au luat sange pentru probe.
As discuta asta cu un avocat

View Postpetre_vitan, on 12 iulie 2022 - 18:55, said:

atunci cand am iesit pe poarta spitalului ma astepta Politia rutiera, o doamna si un domn care m-au pus sa suflu in Etilotest dupa care mi-au luat permisul si mi-au dat o doava fara drept de conducere.
Cel mai probabil aveau nevoie de o dovada la fata locului, poate analizele de sange nu erau gata, dar ar fi interesant sa stii ce valori ale alcoolemiei sunt trecute in dosar
Poate poti merge la spitalul in care ai fost dus

View Postpetre_vitan, on 12 iulie 2022 - 18:55, said:


Nu, nu dorm bine. Am probleme la coloana cervicala ...
:lol:
Nu asta te-a intrebat

#56
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008

View PostGetodacul, on 12 iulie 2022 - 22:02, said:


Din cate imi amintesc eu, ca sa fie accident cu victime, trebuie ca acele victime sa fi suferit o vatamare corporala a carei durata sa depaseasca 10 zile de spitalizare. Daca durata depaseste 60 de zile, se mareste si pedeapsa posibila. Pentru amanunte, cautati legea pe net.

Nu știi bine. Infracțiunea de vătămare corporală din culpă se materializează doar la plângerea prealabilă a părții vătămate atunci când numărul de zile de îngrijiri medicale nu depășește 90 sau din oficiu fără a mai fi nevoie de plângerea părții vătămate dacă numărul depășește 90.
Zilele de îngrijiri medicale nu sunt același lucru cu zilele de spitalizare, de altfel, în lege nu există sintagma "zile de spitalizare". Asta legat de vătămarea corporală din culpă.
În cazul lui oricum este "accident cu victime", victima fiind soția. E important ca cineva care se pricepe să vadă actele întocmite atunci ca să-și poată da cu părerea pertinent pe subiect. Cel mai probabil i s-au recoltat probe biologice când era inconștient. Alcoolemia iese cam dublă în sânge față de cea din aerul expirat. Asta ar fi prima lui infracțiune. Iar legat de soție trebuie văzut ce au consemnat medicii și polițiștii și ce acte au întocmit.

Edited by caiuscorneliu, 12 July 2022 - 22:49.


#57
Moshu_ro

Moshu_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 21.03.2007
Tot procesul politiei incepe dupa 3 luni de la incident, pentru ca acesta e termenul victimei de a depune plangere.

#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcaiuscorneliu, on 12 iulie 2022 - 22:42, said:

Cel mai probabil i s-au recoltat probe biologice când era inconștient. Alcoolemia iese cam dublă în sânge față de cea din aerul expirat.

Initiatorul zice ca in momentul cand a iesit pe poarta spitalului il asteptau doi de la politie si l-au pus sa sufle in aparat.
Eu ma cam indoiesc ca povestea este reala. Probele de sange in vederea stabilirii alcoolemiei se iau la solicitarea politiei. Deci cel mai probabil in spital nu i-a luat nimeni sange. Daca a suflat in aparat afara si politistii vedeau ca are 0.9, asta inseamna ca trebuia sa ii preleveze obligatoriu si probe de sange ceea ce nu s-a intamplat. Asta ma face sa cred ca povestea nu este reala.

#59
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008
Da. Aia era procedura. Dacă după punerea alcooltestului depășea 40mg/l alcool pur în aerul expirat (ceea ce s-a întâmplat) obligatoriu îi lua și probe de sânge. Ciudată mi se pare și povestea cu medicii care la o fractură de claviculă lasă soția să plece acasă afirmând că e banal și nu întocmesc vreun document. E cel puțin ciudat dacă cumva nu e o invenție.

Edited by caiuscorneliu, 13 July 2022 - 00:23.


#60
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Corect! La o fractura de clavicula nu iesi afara imediat ca la plimbare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Trebuie imobilizare macar o perioada de timp. In plus sunt dureri extrem de mari.

La faza cu politia care il astepta la poarta spitalului, iar mi se pare ceva in neregula. Cu siguranta s-a deplasat smurdul/descarcerare la accident (a zis ca s-a rasturnat cu masina in camp). Pai daca a fost asa, politia cu siguranta era in spital cu el, nu il astepta nimeni la poarta. Sunt o gramada de chestii care nu se leaga. Insa cea mai evidenta este cea cu etilotestul (0.9 ) care nu a fost urmata de recoltare de probe biologice.

Edited by MembruAnonim, 13 July 2022 - 00:36.


#61
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
De asemenea nu e plauzibil să i se ia probe de sânge cât timp era inconștient și să fie analizate pentru alcool fără consimțământul lui.

#62
petre_vitan

petre_vitan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.08.2009

View PostMembruAnonim, on 12 iulie 2022 - 23:44, said:

Initiatorul zice ca in momentul cand a iesit pe poarta spitalului il asteptau doi de la politie si l-au pus sa sufle in aparat.
Eu ma cam indoiesc ca povestea este reala. Probele de sange in vederea stabilirii alcoolemiei se iau la solicitarea politiei. Deci cel mai probabil in spital nu i-a luat nimeni sange. Daca a suflat in aparat afara si politistii vedeau ca are 0.9, asta inseamna ca trebuia sa ii preleveze obligatoriu si probe de sange ceea ce nu s-a intamplat. Asta ma face sa cred ca povestea nu este reala.
Oameni buni, povestea este cat se poate de reala si nu scriu pe acest forum doar ca sa ma dau in spectacol.
Poveste este asa cum v-am spus eu si ceea ce v-am spus este ceea ce-mi amintesc. De fapt tot ce-mi amintesc este ca ma rostogoleam cu masina si apoi m-am trezit la spital cu o perfuzie la mana  si cu o chestie la gat care nu stiu cum se numeste. Este vorba despre chestia aia care iti tine gatul drept.
Cand m-am trezit am vrut sa ma ridic dar unul dintre doctori nu ma lasat. A spus sa raman asa pana vine rezultatul de la CT. Nu a mai durat mult si a venit acel rezultat. Nu aveam niciun organ deplasat si niciun os rupt insa cu toate astea ma durea capul ingrozitor. Medicul mi-a spus ca daca vreau pot ramane in spital pentru tratament dar acelas tratament il pot face si acasa. Am ales sa plec.
Sotia avea clavicula rupta insa medicul ia spus ca ruptura este mai veche si in urma accidentului acea ruptura sa accentuat. Dupa ce am ajuns acasa sotia a mai fost la doctor, a fost pansata pe umeri si gat insa nu a fost pusa in gips. A avut vreo 35 de zile de concediu medical si tot atatea zile de chin si durere. Acum este bine dar eu inca am dureri de gat si umar.
Din ce am inteles de la sotie, dupa accident a iesit in sosea si a oprit o masina. A rugat soferul sa sune la 112 pentru ca telefonul ei era pierdut pe camp insa a fost gasit de Politie mai tarziu. Au venit cei de la descarcerare, salvarea, politia. Eu nu stiu nimic din toate astea pentru ca eram incostient.
Am mai spus ca este posibil sa-mi fi luat probele de sange cat eram incostinet pentru ca dupa ce mi-am revenit din starea de incostienta doar am suflat in Etilotest si apoi mi sa dat dovada fara drept de circulatie.
Chestiile astea cu "De ce ai plecat, de ce ai baut" chiar nu au nicio relevanta. Eu am scris aici povestea asta pentru a primi o mana de ajutor si nu pentru a fi criticat.
Cei care ma criticati va rog sa luati in calcul si soferii care nu consuma alcool dar sunt un pericol pe drumurile publice si care te pot ucide la randul lor la fel de incostienti ca si unul care a baut, adica unul ca mine....
Intr-adevar nu trebuia sa incerc sa ajung in acea parcare ci trebuia sa gasesc o alta modalitate de a nu pleca dar fapta este deja consumata si acum nu mai au rost cuvinte de genul "Betivul, criminal, etc".
In urma cu 3 ani sotia mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni. A ajuns la spital unde a stat internata 3 zile. Soferul nu consumase gram de alcool dar pentru faptul ca nu bause il face mai putin vinovat? NU
Eu am vrut sa stiu ce la ce sa ma astept si de aceea am deschis acest topic unde  am primit raspunsuri la subiect dar si paralele de titlul topicului.
Sa nu crede-ti ca nu regret pana in adancul sufletului ceea ce am facut. Am ramas fara permis, fara loc de munca (lucram ca sofer pe un camion), paguba masinii este vreo 7000 Euro. Am pierdut intr-o secunda munca mea de ani de zile. Unde mai pui ca inca trebuie sa mai platesc timp de 4 ani rate la banca pentru masina + ceea ce va urma, deplasari la Calarasi, avocat, instanta etc. Deci nu as avea niciun motiv sa "ma laud" ca am baut insa am vrut sa stiu ce va urma.

Ca sa inteleaga cei care spun  "Nu trebuia sa pleci" , chestia a fost cam asa:
Prietenul asta al meu care de fapt nu-mi mai este prieten, cand bea cauta scandal. Cearta dintre mine si el a inceput de la politica. Faptul ca am spus ca nu agreez un anume politican la scos din minti. A inceput sa ma injure, ma imbrancit de pe scaun de am cazut pe spate apoi sa dus si a luat o sapa sa de-a cu ea in mine. Au sarit copii lui ca sa-l calmeze, a sarit nevasta-sa dar degeaba ca ia amenintat si pe ei. A incercat de cateva ori sa ma loveasca cu sapa insa am reusit sa ma feresc. Dupa cateva zeci de minute sa mai calmat dar sa apucat iarasi sa bea. Sotia lui a apucat sa-mi spuna sa plec ca altfel nu se va potoli dar dupa cateva minute in care cautam o strategie sa ajung la masina, a venit si el si mi-a spus a parasesc curtea lui ca altfel ma omoara. Degeaba i-am spus ca voi pleca mai tarziu pentru ca el ma amenintat ca-mi da foc la masina. Pana la urma am reusit sa plec dar nu aveam cum sa raman in acel sat unde el este lider, toti ii stiu de frica. Imi era teama ca o sa ma caute si daca ma gaseste va iesi nasol pentru mine si sotie. Am plecat...

PS. Acum am vorbit cu sotia si spune ca mi sa luat probe de sange inca de cand am ajuns la spital. Eram incostient cand au facut asta. Nu am mai vorbit cu ea despre accident ca sa nu mai aduc trecutul in prezent  dar acum am aflat.
Imi cer scuze ca nu am intrebat-o inainte de deschid acest topic.

#63
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postpetre_vitan, on 13 iulie 2022 - 06:08, said:

PS. Acum am vorbit cu sotia si spune ca mi sa luat probe de sange inca de cand am ajuns la spital. Eram incostient cand au facut asta.

Eu ma indoiesc ca ti-au luat probe de sange pt stabilirea alcoolemiei in timp ce erai inconstient, fara acrodul tau etc.
Si daca tot zici ca ti-au luat probe de sange, de ce ai mai suflat in etilotest?

Edited by MembruAnonim, 13 July 2022 - 06:17.


#64
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,141
  • Înscris: 19.05.2005

View Postpetre_vitan, on 13 iulie 2022 - 06:08, said:

In urma cu 3 ani sotia mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni. A ajuns la spital unde a stat internata 3 zile. Soferul nu consumase gram de alcool dar pentru faptul ca nu bause il face mai putin vinovat? NU

Ba da, il face mai putin vinovat, de aia si pedeapsa este diferita, ca tu inca nu intelegi cat de grav a fost ceea ce ai facut, este partea a doua.

Edited by cristiandrei, 13 July 2022 - 07:27.


#65
petre_vitan

petre_vitan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.08.2009

View PostMembruAnonim, on 13 iulie 2022 - 06:16, said:

Eu ma indoiesc ca ti-au luat probe de sange pt stabilirea alcoolemiei in timp ce erai inconstient, fara acrodul tau etc.
Si daca tot zici ca ti-au luat probe de sange, de ce ai mai suflat in etilotest?
Nu stiu sa-ti spun de ce. Voi afla mai multe cand ma vor chema la audieri.

View Postcristiandrei, on 13 iulie 2022 - 07:26, said:

Ba da, il face mai putin vinovat, de aia si pedeapsa este diferita, ca tu inca nu intelegi cat de grav a fost ceea ce ai facut, este partea a doua.
Tu ai o problema. Sotia mea a stat 3 zile in spital in urma accidentului. A suferit destul in urma impactului si putin ii pasa ce a patit soferul. Este vorba doar de durerea si spaima prin care a trecut. Cu ce este mai nevinovat fata de sotia mea?
Din cate am inteles acelui sofer i sa facut dosar penal. Mai departe nu stiu pentru ca nu m-au interesat nici banii lui pe care a vrut sa ii ofere sotiei si nici ce a patit vis a vis de lege.
Am spus de nenumarate ori ca regret ceea ce am facut dar intodeauna trebuie sa se gaseasca unul ca tine care sa faca pe desteptul. Lasa legea sa-si spuna cuvantul. Nu esti tu in masura sa ma critici.

Edited by petre_vitan, 13 July 2022 - 07:41.


#66
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Să nu mai văd mesaje jignitoare, ajunge.

Închid topicul un sfert de oră, nu vreau să se spună că nu mi s-a văzut mesajul. Dacă mai dă cineva cu lopata vin și eu cu a mea.

#67
petre_vitan

petre_vitan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 10.08.2009
Rog un moderator sa inchida acest topic.
Mutumesc!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate