Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice

Camera de bord (Buget ~200-250 lei)
 Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...
 Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 

Sfat Achiziție PC

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
Am remarcat și eu acea configurație când am căutat sistemul NOU pe care l-am indicat anterior.
S-ar descurca binișor in jocuri, dar:
- RX550 e una dintre plăcile slabe AMD , la același nivel cu noile APU Cezanne
- generația 4 de procesor Intel a apărut în 2012, face 10 ani, la fel și placa de bază. Eu nu as da bani pe componente vechi de 10 ani, atât timp când am alternativă de componente noi, in aceeași bani și la aproximativ a elasi nivel de performanță

Tot pe AlexPC am configurat configurația maxima pe care o poți obține în buget apropiat de al tau. Mai poți scade din costuri, dacă ai deja carcasa și sursa, sau daca cauți CPU, PSU și CASE pe OLX:

Placa de baza MSI B550M-A PRO, Socket AM4, MATX
249 lei

Procesor AMD Ryzen 5 5600G Socket AM4 BOX
859 lei

Memorie Patriot Viper Steel RGB 16GB DDR4 3200MHz CL18 Dual Channel Kit
349 lei

SSD ADATA Swordfish 500GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280
239 lei

Carcasa Aerocool Bionic V2
185 lei

Sursa AQIRYS Pulsar, 80+, 450W
149 lei

TOTAL
2,030 lei

#20
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016
Te legi la cap cu restul.

Ori http://alexpc.ro/sho...adeon-graphics/ ori sistemul pus de nei mai sus.
Sistemul de sus are procesorul considerabil mai puternic : https://www.cpubench...300G/4325vs3808

Vezi ca au asamblare gratuita, deci nu ai treaba cu configurarea.
https://www.servicei...1859.1657702720

Edited by elbjorn, 14 July 2022 - 12:33.


#21
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,180
  • Înscris: 03.07.2019
Am folosit serviceinconstanta.ro si nu am fost multumit. Te cam face la bani.

#22
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016

View Postlost_in_a_dream, on 14 iulie 2022 - 18:53, said:

Am folosit serviceinconstanta.ro si nu am fost multumit. Te cam face la bani.
Sigur, cine nu incearca sa iti traga teapa in Constanta ?
Dar in cazul de fata nu costa nimic.

#23
ElvisPresley001

ElvisPresley001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 01.07.2012

View Postnei-k, on 14 iulie 2022 - 05:40, said:

Am remarcat și eu acea configurație când am căutat sistemul NOU pe care l-am indicat anterior.
S-ar descurca binișor in jocuri, dar:
- RX550 e una dintre plăcile slabe AMD , la același nivel cu noile APU Cezanne
- generația 4 de procesor Intel a apărut în 2012, face 10 ani, la fel și placa de bază. Eu nu as da bani pe componente vechi de 10 ani, atât timp când am alternativă de componente noi, in aceeași bani și la aproximativ a elasi nivel de performanță

Tot pe AlexPC am configurat configurația maxima pe care o poți obține în buget apropiat de al tau. Mai poți scade din costuri, dacă ai deja carcasa și sursa, sau daca cauți CPU, PSU și CASE pe OLX:

Placa de baza MSI B550M-A PRO, Socket AM4, MATX
249 lei

Procesor AMD Ryzen 5 5600G Socket AM4 BOX
859 lei

Memorie Patriot Viper Steel RGB 16GB DDR4 3200MHz CL18 Dual Channel Kit
349 lei

SSD ADATA Swordfish 500GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280
239 lei

Carcasa Aerocool Bionic V2
185 lei

Sursa AQIRYS Pulsar, 80+, 450W
149 lei

TOTAL
2,030 lei

Va mulțumesc foarte mult, am dat astăzi comanda cu piesele menționate mai sus.

Am o mică nelămurire, pentru procesorul pe care îl voi folosi necisita update la BIOS. Nu înțeleg dacă prima data instalez Windows ul și după update la BIOS sau invers.

A doua nelămurire pe care o am este in legătura cu cablu vga, trebuie sa cumpăr un nou cablu, nu? Ca am văzut ca doar HDMI are placa de baza.

#24
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 12.11.2012
Prima data faci update la biosu la placa da baza ca nu e compatibila cu procesorul
Dupa aia instalezi windowsu

Tre sa cumperi si cablu nou ca nu are port de VGA, placa are decat de HDMI si DVI-D
Inainte sa cumperi vezi ce are monitoru tau ! daca are amandoua eu zic sa iei HDMI, daca nu are d ala ia DVI-D

Acuma am vazut ca tu ai monitor Philips 226V4LAB cu mufa VGA si DVI-D
Deci cumpara cablu DVI-D da verifica intai ce fel de pini are monitoru tau ca sunt mai multe feluri, ElvisPresley001

Si ca ultima chestie, parerea si opinia mea e sa cumperi mai tarziu cand ai bani alt monitor ca asta de il ai tu are ecran TN si nu e as abun pentru filme

Edited by pateu_98, 16 July 2022 - 19:35.


#25
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016
Monitorul are doar dvi-d.

#26
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,180
  • Înscris: 03.07.2019
Trebuie sa cumperi un adaptor. DVI-D la HDMI.
Era buna o poza cu mufa de la monitor. Sa vedem ce tip de DVI-D este. Ca sunt 4 tipuri, din cate stiu eu.

#27
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
@lost - Lasa-te de sfaturi, iar ești pe dinafara situației:

- inițiatorul a spus în postul 2 ce monitor are
- atât placa de bază, cât și monitorul au mufe DVI
- CPLM să facă cu un adaptor, când componentele dispun de conectica potrivită?

@Elvis - dacă nu ai deja, cumperi un cablu DVI-D, poate au chiar cei de la AlexPC. Dacă nu, găsești la orice magazin IT, dar și la Hypermarket, zona de IT
- solicita celor de la AlexPC să facă asamblarea, dar să și verifice dacă placa de bază are instalată o versiune de BIOS care să suporte procesorul 5600G (7C96v25 sau mai nouă)
- dacă e necesar apelează la ei să facă update de BIOS

#28
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,342
  • Înscris: 22.12.2005

View PostElvisPresley001, on 12 iulie 2022 - 17:47, said:

Windows 7 ultimate, nu e mai bun?
Știu ca poți rula mult mai multe lucruri. Ierta mă dacă zic prostii, sunt mai de modă veche. Posted Image))

nu mai glumi. w7 e end of live de niste ani.

View Postnei-k, on 17 iulie 2022 - 07:15, said:

@lost - Lasa-te de sfaturi, iar ești pe dinafara situației:

nu te mai agita. i s a atras atentia de 100 de ori. baga l la ignore si aia e. din pacate unii se iau dupa astfel de "non it-isti " si apoi tragem dupa ei..

#29
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
Pai asta își dorește - să fie ignorat, ca să poată debita prostii în liniște

#30
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016

View PostElvisPresley001, on 16 iulie 2022 - 17:34, said:

A doua nelămurire pe care o am este in legătura cu cablu vga, trebuie sa cumpăr un nou cablu, nu? Ca am văzut ca doar HDMI are placa de baza.
Vezi dc gasesti in cutia monitorului un cablu cu capetele albe. Ala e DVD-D.

#31
ElvisPresley001

ElvisPresley001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 01.07.2012

 nei-k, on 17 iulie 2022 - 07:15, said:

@lost - Lasa-te de sfaturi, iar ești pe dinafara situației:

- inițiatorul a spus în postul 2 ce monitor are
- atât placa de bază, cât și monitorul au mufe DVI
- CPLM să facă cu un adaptor, când componentele dispun de conectica potrivită?

@Elvis - dacă nu ai deja, cumperi un cablu DVI-D, poate au chiar cei de la AlexPC. Dacă nu, găsești la orice magazin IT, dar și la Hypermarket, zona de IT
- solicita celor de la AlexPC să facă asamblarea, dar să și verifice dacă placa de bază are instalată o versiune de BIOS care să suporte procesorul 5600G (7C96v25 sau mai nouă)
- dacă e necesar apelează la ei să facă update de BIOS

M ai sunat astăzi cei de la Alex pc și mi au spus ca mi au adăugat alt ram pentru ca cel cumpărat nu se potrivea cu placa de baza. Cică l au schimbat si au pus altul, chiar cu o frecventa mai mare. Sper sa nu fie teapa…

#32
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016

View PostElvisPresley001, on 18 iulie 2022 - 15:15, said:

M ai sunat astăzi cei de la Alex pc și mi au spus ca mi au adăugat alt ram pentru ca cel cumpărat nu se potrivea cu placa de baza. Cică l au schimbat si au pus altul, chiar cu o frecventa mai mare. Sper sa nu fie teapa…
Intreaba exact ce au pus!

In lista de sus era o pereche de placute de 8Gb ram. F important si asta!
https://alexpc.ro/sh...al-channel-kit/

#33
ElvisPresley001

ElvisPresley001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 01.07.2012

 elbjorn, on 18 iulie 2022 - 15:26, said:


Intreaba exact ce au pus!

In lista de sus era o pereche de placute de 8Gb ram. F important si asta!
https://alexpc.ro/sh...al-channel-kit/

https://www.emag.ro/...l/pd/DV1LP9MBM/

Cu acesta a fost schimbat, e in regula? Voi ce ziceți.

#34
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016

View PostElvisPresley001, on 18 iulie 2022 - 15:53, said:

https://www.emag.ro/...l/pd/DV1LP9MBM/

Cu acesta a fost schimbat, e in regula? Voi ce ziceți.
De ce ai dat link de emag cu 200Ron mai scump cand tu cumperi sistemul de la
https://alexpc.ro/ca...ii/noi-memorii/

#35
ElvisPresley001

ElvisPresley001

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 81
  • Înscris: 01.07.2012

View Postelbjorn, on 18 iulie 2022 - 16:01, said:


De ce ai dat link de emag cu 200Ron mai scump cand tu cumperi sistemul de la
https://alexpc.ro/ca...ii/noi-memorii/

Pentru ca asta e link ul pe care mi l au trimis.

#36
elbjorn

elbjorn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,740
  • Înscris: 02.09.2016
Daca tot dau linkuri de emag, macar cere:
https://www.emag.ro/.../pd/DWZWQ6BBM/?

Placile pe care le-au trimis ei sunt ok, insa sunt cu 200 ron mai scumpe decat fac.
Daca ti le schimba la acelasi pret, este ok. Dc iti cer diferenta de 200 de ron atunci nu mai este ok.

Edited by elbjorn, 18 July 2022 - 16:09.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate