Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Conexiune PC birou/PC acasa

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022
Buna seara. Am si eu nevoie de un ajutor din parte celor ce cunosc mai bine domeniul.Am un PC la birou in Bucuresti si laptopul personal de acasa in Ilfov ( asta sa va dati seama de distanta ) si folosesc un program ce nu poate fi folosit prin intermediul internetului. Eu procedez in felul urmator : este un program in care adaug elevi noi inscrisi nume ,prenume, toate datele acelei persoane.Cand am foarte mult de munca sa introduc elevi multi nu am timp sa fac asta la birou si copiez acel program pe un stick usb si acasa descarc programul, continui,iar copiez pe usb si iar descarc la birou in PC. Cineva mi a spus sa tin acel program pe usb si doar al bag in PC birou dupa care al iau acasa si fac modificarile direct pe usb, Este oidee , dar nu mereu lucrez cu acel program si uit sa l iau din PC birou. O persoana mi a dat o idee geniala auzind el ca se poate dar nu stia cum. Mi a spus ca se poate sa ma folosesc de ruterul de la birou, sa bag usb in ruter si asa voi comunica cu acel stick si de la birou si de acasa. Firma de la care am internet am si acasa si la birou de la ei Tifiber ( daca ajuta cu ceva )
Stie cineva cum pot face asa ceva? Multumesc

#2
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 30.07.2007
Mai exact, ce program e acela care "nu poate fi folosit prin intermediul internetului".
Sau, de ce?
Pentru ca, in principiu, sunt mai multe metode de a accesa PC birou de acasa.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,140
  • Înscris: 15.04.2019
Nu puteti pune fisierul in cloud? Calculatorul de la serviciu nu iese-n internet? Router-ul de la birou (ce model e?) are port USB si ramane tot timpul alimentat? Plimbatul asta de stickuri e sursa de baza a infectarilor. Ce antivirusi aveti acasa/in deplasare?

#4
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022
Este un program static. Se pot face modificari, introduce date doar daca se afla in PC. Gen document text. Daca vreau sa modific ceva de pe alt PC trebuie sa l introduc pin copiere de pe pc 1 in pc 2, si invers

#5
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rS0_voH_sz8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ceva de genu vreau sa fac.Intrebarea este cum accesez de acasa acel usb?

#6
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,623
  • Înscris: 30.08.2006
Rugati firma sa va ofere conditii sa lucrati si de acasa. Daca nu doresc sau nu sunt capabili, nu e datoria dvs sa luati de la birou un stick care contine informatii cu caracter personal.
Exista un risc mare sa transferati un malware.

Edited by Leo2006, 09 July 2022 - 19:50.


#7
Ninja

Ninja

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 07.12.2002

View PostLeo2006, on 09 iulie 2022 - 19:45, said:

Rugati firma sa va ofere conditii sa lucrati si de acasa. Daca nu doresc sau nu sunt capabili, nu e datoria dvs sa luati de la birou un stick care contine informatii cu caracter personal.

Cu alte cuvinte, ceea ce face OP nu prea e legal...

#8
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022

View PostLeo2006, on 09 iulie 2022 - 19:45, said:

Rugati firma sa va ofere conditii sa lucrati si de acasa. Daca nu doresc sau nu sunt capabili, nu e datoria dvs sa luati de la birou un stick care contine informatii cu caracter personal.
Exista un risc mare sa transferati un malware.
Eu sunt Administratorul.Nu pot obliga angajatul sa lucreze de acasa.Iar solutie de acasa sa lucrezi nu exista, decat asta.Si aceasta solutie doar sa lucrez eu. Nu are voie un angajat sa ia cu el date personale acasa

#9
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,623
  • Înscris: 30.08.2006
A spus clar ca programul acela nu trebuie sa se conecteze la internet. Deci acel pc e deconectat de la reteaua de internet. Daca plimbi un stick de la birou si pana acasa si il introduci intr-un laptop personal care are si conexiune de internet, generezi un mare risc de securitate. De asta nu poate sa-l transmita pe mail.

Edited by Leo2006, 09 July 2022 - 20:07.


#10
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022

View PostLeo2006, on 09 iulie 2022 - 20:02, said:

A spus clar ca programul acela nu trebuie sa se conecteze la internet. Deci acel pc e deconectat de la reteaua de internet. Daca plimbi un stick de la birou si pana acasa si il introduci intr-un laptop personal care are si conexiune de internet, generezi un mare risc de securitate. De asta nu poate sa-l transmita pe mail.
Nu este vorba doar de acel program. Sunt si alte lucruri care trebuiesc editate gen word , text ...fara date personale si la fel trebuie sa fac o legatura intre pc uri

#11
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,623
  • Înscris: 30.08.2006
Atunci se face o conexiune vpn din router sau aplicatia remote desktop de la Google.
https://remotedeskto...ogle.com/?pli=1

#12
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 30.07.2007

View PostLeo2006, on 09 iulie 2022 - 20:02, said:

A spus clar ca programul acela nu trebuie sa se conecteze la internet. Deci acel pc e deconectat de la reteaua de internet.
Ba eu cred ca n-a spus clar nimic.
Am intrebat ce program e. O fi de la NASA de nu merge VPN sau anydesk

#13
Ninja

Ninja

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 07.12.2002

View PostStraculencoGeorge, on 09 iulie 2022 - 20:01, said:

Nu are voie un angajat sa ia cu el date personale acasa
Nici tu nu ai.

#14
StraculencoGeorge

StraculencoGeorge

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 09.07.2022

View PostLeo2006, on 09 iulie 2022 - 20:41, said:

Atunci se face o conexiune vpn din router
https://remotedeskto...ogle.com/?pli=1
Asta vreau sa aflu. Cum procedez.

View PostNinja, on 09 iulie 2022 - 21:08, said:

Nici tu nu ai.
Atat cat timp datele ajung in sediu social din punctul de lucru, am voie. In fine nu este vb doar de acel program. Am fisiere word,text... care mai am nevoie sa le editez si nu pot face mereu faza cu copiatul.

View Postcrocko.dilul, on 09 iulie 2022 - 20:55, said:

Ba eu cred ca n-a spus clar nimic.
Am intrebat ce program e. O fi de la NASA de nu merge VPN sau anydesk
Nu are nume acel program.Este faut de o persoana pentru a ne ajuta in domeniul de activitate.Merge prin VPN doar ca nu stiu cum sa fac acest lucru

Edited by Dany_Darke, 09 July 2022 - 22:03.


#15
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,435
  • Înscris: 24.04.2013
Remote Desktop, vine cu Windows doar ca pentru partea de server (necesara pe PC-ul de la birou) sa fie editie Professional sau peste (nu Home). Asa datele nu pleaca niciodata de pe acel PC. La distanta sunt doar ecranul/tastatura/mouse-ul iar conexiunea este criptata.

#16
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,567
  • Înscris: 06.06.2006
Nu vreau sa par hater, dar deva vorbim de firma, administrator, sediu social, punct de lucru etc.
Nu ai persoana pe IT angajata totusi. Sau un extern? Reteaua cine ti-a configurat-o la firma? Vorbeste cu persoana respectiva si pui un server de vpn. Sunt routere care stiu asta, nu trebue neaparat sa bagi bani in server dedicat.
Nici nu creau sa stiu cum e securizatabretraua la tine sincer. Mai ales ca ai angajati => revisal, D112 (care are toate info salariale si e un  amarat de xml care poate fi citit si cu notepad).
:(

Le: foloseste anydesk cu unattained pt pc-ul pe care vrei sa te conectezi. Poti intra remote si poti copia fisiere de colo-colo, cum vrei.

Edited by kretzu77, 10 July 2022 - 06:28.


#17
aschiuta

aschiuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 951
  • Înscris: 24.06.2004
Buna ziua,

Pentru accesarea resurselor de la distanta se instaleaza un firewall  cu licente de conectare la distanta. Ex: Cisco ASA sau Fortigate. Apoi fiecare utilizator primeste un soft client ( La Cisco se numeste anyconnect, la Fortigate : Forticlient )  pe care il instaleaza pe pc sau laptopul de acasa si initiaza o conexiune de VPN  catre acel firewall si apoi poate accesa resursele companiei. Acestea se fac peste internet, securizat

Daca nu se poate realiza in house, se poate apela la providerul de internet si va pot oferi ei o solutie de acest gen.

Edited by aschiuta, 10 July 2022 - 07:48.


#18
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,328
  • Înscris: 26.05.2022
Haha, buna gluma. Cand o vedea patron (cum as dori sa fiu si eu) cat costa un ASA, o sa puna si mai tare biciul pe angajați sa stea si mai mult la birou!

Edited by NikoroB, 10 July 2022 - 11:38.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate