Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Sfat sistem audio buget

  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
Dragon_tgv

Dragon_tgv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.09.2006

View PostOctavian___, on 22 iulie 2022 - 17:51, said:

Multumesc pentru sfaturi.

Adica asa ceva: https://www.emag.ro/...2/pd/DGZB0DBBM/ ?
Sa schimb si tija antenei? la care plasticul a devenit casant. https://www.emag.ro/...m/pd/D5WC2HMBM/

Nu cred ca am nevoie de putere asa multa ca nu dau muzica tare. Nici acum nu ascult la mai mult de 20, din 30!? nici nu stiu care e maximul.

#20
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,968
  • Înscris: 06.04.2007
Daca te deranjeaza ca s-a exfoliat, schimb-o. Si la mine e toata franjuri dar nu o pot desuruba sub nicio forma.

Da asa ceva ca semnal de amplificare, dar vezi ca toate au review-uri negative, cam bani aruncati degeaba. Nu mi-am batut capu tare cu asta (recomandarea e doar dupa logica, nu testare)  pt ca ascult radio in oras si la drum lung de obicei de pe telefon si/sau stick.

Daca vrei sa ai receptie radio (foarte) buna, alege Sony, chiar si cel mai ieftin model. Ca sunet se aude bine in combinatie cu difuzoarele stock ale masinii (zic la Logan) asta am uitat sa spun. Chiar ok, dinamica buna, volum decent. Explicatia ar fi ca difurile stock la Logan sunt niste pocnitori de carton de 15-20w cu sensibilitate exagerat de mare (pesemne si din cauza uzurii) se impaca super ok cu ele. Dar in momentu in care pui niste difuri noi...s-a terminat cu dinamica, dispare bass-ul, sunetul e mai sec...Si n-am pus chiar cele mai ordinare difuri (Hertz UnoX 13cm) .
Cred ca si la Kalos tot de 13 cm sunt

Atentie si la difuzoare daca ai de gand sa le schimbi (daca nu baraie vreunul, nu m-as complica sa le schimb) multi cauta putere zeci si zeci de watti pt nimic defapt daca merg direct pe playeru masinii.
Cauti difuri cu sensibilitatea cea mai crescuta posibil, daca le ataci direct cu playeru. Eu am o pereche Hertz UnoX care au sensibilitate 93db si MTX 13cm care au sensibilitate 90db (dar sunt mai puternice 40w vs 50w) .
Probat pe fata un Hertz pe o parte si un MTX pe cealalta, ca sa fie sunetul la "mijloc" cu balansul trebuie sa fiu cu doua unitati mai tare catre MTX...ca sa sune la fel de tare ca Hertz.. asta se traduce ca la acelasi nivel de volum difu cu sensibilitate mai crescuta se va auzi mai tare, important cand sunt amplificate din player.
Odata cu uzura difurilor, creste si sensibilitatea, de aia cartoanele de pe masina se aud tare, au sensibilitate mare (misca f usor membrana) si multi au surpriza cand pun difuri noi ca primesc opusul la ce s-au asteptat , sunet probabil mai fidel, dar volum mai slab!

LE: eu m-am dus si mai departe pe partea de amplificare sunet, am pus si un amplificator 4x65W Vibe Powerbox care e plug&play, conexiuni directe cu playeru, fara alte fire, asta doar asa pt momentele cand sunt eu cu mine si am chef de cateva melodii care sa-mi incante timpanele, sa-mi "umple" habitaclul fara chinuieli + un woofer pt acoperire mai ok la frecv joase (nu pt bum bum) . Oricum il tin la sub 50% din putere, e la limita difurilor sa nu bage distorsiuni la putere crescuta

Edited by Octavian___, 23 July 2022 - 09:19.


#21
-Pavel-

-Pavel-

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 23.04.2014

View PostDragon_tgv, on 21 iulie 2022 - 02:58, said:

Ce ai ales pana la urma?

Ma aflu si eu acum la aceeasi rascruce.

Nu m-am decis inca. Am citit o gramada de reviewuri pe iternet dar degeaba. Se pare ca nu exista un radio bun la toate.

#22
Dragon_tgv

Dragon_tgv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.09.2006
Mi-am luat Alpine-ul si sunt multumit de el.

Nu am avut nevoie de cabluri sau adaptoare aditionale - ce a venit in cutie a fost suficient.
Mi-am instalat microfonul langa oglinda retrovizoare si se aude suficient de bine de pe toate pozitiile din masina, inclusiv in mers. Pot sa aleg din doua setari pentru Noise Canceling si poti regla gain-ul microfonului pentru low, mid si high, dar nu a fost nevoie sa modific nimic.

Posturi de radio prinde mai bine si mai clar decat radioul vechi, iar AF e minunat. Dar nu prea am stat pe radiou atata timp cat am avut Bluetooth. Nu am avut probleme de conectare la Bluetooth pana acum. Doar o singura data nu mi-a trecut audio de pe telefon pe masina, in timp ce ascultam ceva pe youtube. Nu sunt sigur ce nu i-a placut - ca rula deja videoul sau poate ca telefonul sotiei ramasese ca destinatie principala.

Si asta e principalul aspect pe care l-as vrea imbunatatit. Poti conecta simultan doua dispozitive, dar nu trece automat la cel care ruleaza. Trebuie sa intri in meniu si sa schimbi destinatia. Apelurile insa intra pe Bluetooth de pe ambele dispozitive.
Ce mi-ar mai fi placut este sa pot porni radioul fara cheie in contact si am inteles de pe net ca se poate face daca legi firele nu stiu cum. Din carte nu se inteleg foarte bine instructiunile asa ca nu m-am complicat - oricum nu prea sunt situatii cand am nevoie de asa ceva.

E fain ca pot schimba culoarea luminilor, butoane si display separat. Singurul aspect care il face sa iasa in evidenta e grosimea mastii (!? front panel, nu stiu cum se traduce).

Acum singurul regret e ca am asteptat atat sa-l iau. Atatea calatorii puteau fi mai usoare si mai placute...

L-am gasit mai ieftin, 400 lei, aici: https://www.cel.ro/p...or-pNyc2NDEp-l/

Multumesc!

Edited by Dragon_tgv, 01 August 2022 - 16:18.


#23
-Pavel-

-Pavel-

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 23.04.2014
Am trecut de la un Pioneer DEH-3900MP la un Sony 410BT si momentan nu sunt multumit de el. Cu difuzoarele de pe masina se aude destul de prost, infundat si fara inalte. Sunetul n-are viata. Pe cel vechi se auzea mai bine. O sa iau o pereche de difuzoare noi si revin cu impresii.

De receptia radio ce vb. Pff..lux! Stau intr-un sat la 50km de constanta, si se prind 3 posturi radio bine spre foarte bine. Pe cel vechi nimic.

La conectarea bluetooth sta mai greu, dureaza cam 15s pana vede telefonul. Am ocupat ambele sloturi si nu-s probleme cu telefoanele in masina. Sunetul e bun, cel ce iti da telefon te aude mai bine decat il auzi tu. Cred ca e si de la boxele de tot rahatul.

Sticku USB trebuie formatat FAT32 altfel nu il vede.

Cand l-am montat prima data avea joc lateral. Trebuie scos radiou si indoita putin camasa metalica spre inerior cu o surubelnita.

Astea ar fi primele impresii. Revin dupa ce fac upgrade si la difuzoare, si ma hotarasc daca sa-l pastrez sau nu.

Edited by -Pavel-, 05 August 2022 - 18:57.


#24
-Pavel-

-Pavel-

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 23.04.2014
EDIT: M-am mai jucat putin cu el. Am bagat ceva muzica de pe stick si and bag ceva rock diffurile paraie si caraie vai de mama lor. Nu conteaza volumul. E clar ca playerul poate mult mai mult. Revin dupa upgrade de dif.

Pentru radio, cu equalizer de rock si fara bass boost, e perfect.

#25
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,968
  • Înscris: 06.04.2007
La difuzoare uita-te si la  HERTZ Uno X 130.  Suna ok si f important au o sensibilitate buna 93db, conteaza daca sunetul e amplificat direct din HU (fara statie) . Eu le-am prins cand erau reduse (140 lei parca) .
Am Hertz-urie si cealalta pereche MTX TR50C, astea au 90db sensibilitate. Nu e rau, dar e diferenta de volum, la acelasi volum Hertz se aud mai tare.

Din pacate pe 13cm nu ai un bass cald, doar cu cartoanele stock e bass ok la volum mic, dar sunt slabe (ai vazut si tu cum baraie) .
Am pus si de 16cm pe fata (ceva JBL) clar sunet mai cald, gama mai completa de frecvente, dar trebuie musai sa pui ceva material fonic/antivibratie in usi, zdrangane/vibreaza cam nasol. Mai e de lucru si cu adaptarea la 16cm .

Ca sa se auda fain ar trebui si un mic woofer, cat sa nu ocupe spatiu aiurea. Am pus cel mai mic si ieftin, Blaupunkt GTB8200A (75w) ai o auditie super ok, fara bubuituri, exact cat trebuie sa completeze difurile. La vremea aia era redus (350 lei) dar la 500 lei cat e acum, mai bine 600 lei pe Alpine SWE-815 (150w) .

Dupa ce schimbi difurile pe fata (pe spate nu e chiar asa de important, pot ramane cartoanele stock) si pui tot pe 13cm o sa ai un sunet mai curat/cristalin si fara baraituri, dar nu vei mai avea bass-ul de la difurile/cartoanele stock la volum normal/mic... sunt sigur 100% de treaba asta. Ori pui pe 16cm pe fata si se va auzi ok si la bass, ori pe 13cm si te multumesti cu un sunet curat dar cu bass cam slab .

Cu HU si fara amplificare/statie si eu sunt multumit cum suna si ce putere are (bass engine-ul ala e cam degeaba) . Il tin pe flat/user la sunet si merg cu joasele asa la 2-3 max, medii -1 pana la 1 max si inaltele 2-3 . Cu siguranta ma ajuta si wooferul (fara woofer trebuie sa ma duc pe la 5-6 cu bass-ul si na, tot nu e super ok )

Poate ai descoperit ca are presetari din meniu pt fiecare banda in parte, bass, medii, inalte, la fiecare poti regla cate de "ascutit" sau "adanc" sa sune si a doua setare e frecventa.
Cu fiecare banda reglata din presetari nu mai ai nevoie de "pop" "rock" etc . Si mai are o setare separata pana unde sa coboare in frecventa sunetul (ala cred ca l-am pus pe 60Hz sau pe off, nu mai stiu) .
Cu un pic de reglaj chiar scoate sunet bun, cam ce vrea urechea ta sa auda. Bate Sony fara discutii

Edited by Octavian___, 06 August 2022 - 09:24.


#26
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Logan 2006 cd radio player Blaupunkt din fabrica, mere bine pentru mine dar prefer o varianta/recomandare inlocuitor: radio cd/Bluetooth/fără rgb=stil clasic/150 RON
Multam

#27
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002

 danb1961, on 24 septembrie 2022 - 13:42, said:

Logan 2006 cd radio player Blaupunkt din fabrica, mere bine pentru mine dar prefer o varianta/recomandare inlocuitor: radio cd/Bluetooth/fără rgb=stil clasic/150 RON
Multam
Daca e mai convenabil, radio mp3..  Fara cd

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate