Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce aș putea face cu 4 HDD fo...

Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>
 Cum faceti cu curierii?

Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...
 stereotaxie

curs desen - sau cum sa inveti si...

Sfat telefon buget 1000-1200 LEI

Cum se inchiriaza mai eficient un...
 3 intrebari legate de electroliza...

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...

Probleme cu extenderul
 

Amplificator yamaha as 501 în protectie

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.10.2011
Bună seara,am si eu o problema în legătură cu amplificatorul meu Yamaha as 501 care întra în protecție după ce ascult câteva melodii la volum de ora 1,menționez ca în prima zi se încinge,a doua zi am pus ventilator langa el și după o ora și rece fiind iar s a oprit,ledul de la on/off licare,acasa nu mi a făcut asa în apartament,acum le am adus la curte în aer liber intr un foisor,nu stiu de ce ,am înțeles ca poate sa fie de la boxe,cablurile le am pus corect,acum nu stiu daca trebuia sa tai iar din cablu si sa refac firele ,cu doua seri în urma mirosea a încins rau dar nu știu de unde venea.Daca ma puteți ajuta cu un sfat

#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,487
  • Înscris: 23.10.2006
La service cu el pana nu i-a foc de tot.Posted Image

#3
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 03.05.2022
Are o problema undeva, nu-l mai folosi, sa nu-l distrugi complet, du-l la service.

Am si eu unul si functioneaza perfect si cand e solicitat mai puternic.

Ce boxe ai?

#4
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.10.2011
Asa de grav sa fie 🤣🤣,vad ca acum cu ventilator langa el nu se mai încinge,dar de ce nu mi a făcut asa pana acum și cum le am adus la curte a început sa facă asa

Boxele sunt dynavoice f 7

Dacă ascult normal la volum ora 11 nu se intampla nimic,imi puteti recomanda un service ceva

#5
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,045
  • Înscris: 24.10.2015
Ai setat corect selectorul de impendante? E pe 4 omi?

Im spatele amplificatorului,impendance selector sa fie pe low.

Si atentie mare cat de tare dai, sa se auda curat. O fi ora unu pe potentiometru dar nu bagi si bagi plus treble?

#6
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.10.2011
Este pe 4 ohmi,și da,bag treble aproape de maxim și bas la jumătate, se aude curat

#7
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 03.05.2022
Nici nu vreau sa-mi imaginez cum se aude cu treble aproape de maxim si bass la jumate. Dar nu cred ca de la asta este problema.

#8
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,065
  • Înscris: 26.02.2008
Boxele tale au 4ohm impedanță dar cu 2 dif puse în paralel. Este posibil ca impedanța să coboare mai jos de 4 ...chiar la 2 ohm câteodată. Contează asta mai ales la volum mai mare.  Încearcă amplificatorul pe boxe de 8 ohm cu selectorul de pe spate pt 4 ohm

#9
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 13.11.2011
Da prietene,este absolut normal....la ora 1tu deja ești cu volumul la maxim.La care mai pui la socoteală ditamai boxele de podea (cu 3 difuzoare pe boxă)impedanța scade foarte mult,mai pe românește "suge toată puterea din amplificator"
Și incalzitul este perfect normal.... Soluția este simplă:mai redu din volum, încercă sa nu mai treci de ora 11.
Cabluri de care ai? Sunt groase cât de cât?
Selectorul de impedanța din spate cum este setat?

#10
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,041
  • Înscris: 29.12.2016
Eu vad in poza amplificatorului puncte la orele 5 si 7. Maxim este la ora 5, nu la ora 1.
Si nu are importanta, poti asculta la volum maxim, daca sunetul este curat. De unde stii tu din ce sursa se baga muzica si ce volum are acolo?
Amplificatorul, clar, ar trebui dus in service. Este ok sa se incalzeasca, nu asta e problema. Problema este ca se opreste.

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 06 July 2022 - 08:09.


#11
aiulianctin

aiulianctin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,095
  • Înscris: 17.11.2012
Aș verifica și tensiunea prizei.
Am pățit ceva similar cu un receiver Denon AVR-S650H, toamna târziu începea să se oprească. După verificarea prizei, am descoperit o tensiune de 155v. Televizorul și PC-ul funcționau totuși. Din tablou, am trecut pe altă fază unde aveam tensiunea de 240v iar problema a dispărut.

#12
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,045
  • Înscris: 24.10.2015

View Post2Unlimited, on 06 iulie 2022 - 08:09, said:

Eu vad in poza amplificatorului puncte la orele 5 si 7. Maxim este la ora 5, nu la ora 1.

Fiindca mai are marja si pentru sursele cu semnal slab. Pe majoritatea surselor actuale ( cd playere, DAC-uri) volumul maxim pastrand distorsiunile mici e atins undeva prin zona aia, pe la ora 1. Daca mai bagi si 10db in plus pe treble sau pe bas cu atat mai rapid il atingi.

View Post2Unlimited, on 06 iulie 2022 - 08:09, said:


Amplificatorul, clar, ar trebui dus in service. Este ok sa se incalzeasca, nu asta e problema. Problema este ca se opreste.

Nu ti-e clar ca se supraincalzeste? Cum sa nu fie asta o problema...

De verificat si daca e curat in interior.

#13
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.10.2011
Misionad sa știi ca aceste amplificatoare nu sunt făcute sa asculti numai pana la 11 ca volum,

Cu priza s ar putea sa ai dreptate,aici la curte curentul este cam oscilant,chiar dacă am un prelungitor cu protecție,în apartamentul meu nu făcea asa,cablurile sunt unul mai gros și unul mai dreptunghiular msi subtire

#14
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 13.11.2011

View Post2Unlimited, on 06 iulie 2022 - 08:09, said:

. De unde stii tu din ce sursa se baga muzica si ce volum are acolo?
Chiar si cu o sursă slabă gen telefon sau player portabil,cu volumul la ora 1 tot este tare.
Boxele solicită amplificatorul,scade mult impedanța iar acesta intră în protecție...,pe fișa tehnică a acestuia este specificat minim 4 ohmi, atât...dar in realitate sunt sigur că coboară mai jos .

#15
missionnad

missionnad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,376
  • Înscris: 13.11.2011

View Postsimplu81, on 06 iulie 2022 - 10:11, said:

Misionad sa știi ca aceste amplificatoare nu sunt făcute sa asculti numai pana la 11 ca volum,

Cu priza s ar putea sa ai dreptate,aici la curte curentul este cam oscilant,chiar dacă am un prelungitor cu protecție,în apartamentul meu nu făcea asa,cablurile sunt unul mai gros și unul mai dreptunghiular msi subtire
Asta crezi tu ,aceste amplificatoare au volum logaritmic , înseamnă că volumul maxim poate fi atins chiar si la ora 12 (adică la jumate din cursa potențiometrului),dar asta depinde de sursă... Spune-ne si ce sursă folosești.
Hai sa te intreb altceva: boxele se aud tare când ajungi cu volumul la ora 1?
Nu ne-ai spus si ce muzică asculți.... Yamaha are un sunet analitic,detaliat...la partea de bas nu stă prea bine dacă tu asculți hause să zicem,il vei solicita.
Ca o paranteză: dețin un amplificator NAD C356( care este mai puternic decât al tău) conectat la o pereche de boxe Mission m34i...ca sursă folosesc cd player, calculator , dar si un player portabil Fiio care are ieșire separată auxiliar.
Playerul portabil are ieșirea mai slabă decât celelalte ,asta înseamnă că ptr a avea același volum sonor trebuie să învârt mai mult de potențiometru, adică dacă de pe calculator la ora 11 este un volum sonor de 97 db sa zicem,cand ascult de pe player trebuie să învârt butonul de volum mai mult ptr a obține cei 97 db.
Chiar si de pe playerul portabil în cazul sistemului meu,la ora 1,este un volum sonor foarte ridicat .
Da, amplificatorul se încălzește ,e normal ...dar nu se oprește,nu intră in protecție....Asta din cauza că e mai puternic si poate să scadă impedanța si sub 4 ohmi că nu are nici o treabă.
Fă cum ti-am zis eu, încearcă sa mai reduci volumul ,nu te mai duce la ora1 cu potențiometrul.Asculta la un volum mai moderat.
Încă odată repet:acele boxe Dynavoice SUNT MARI ptr AS501 ,il solicită
PS: fă rost de o priză din aceasta care indică tensiunea și voltajul,măcar stim o treabă ,scoatem din calcul (sau nu) alimentarea.

Attached Files



#16
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 03.05.2022
Marimea boxelor este irelevanta legat de sarcina, nu e cauzala, doar se coreleaza uneori. Nu cred ca ajung acele boxe la 2 Ohm, boxele care coboara atat sunt raritati, de obicei cele mai solicitante boxe HIFI coboara pana la 2.5 Ohm in cel mai rau caz. La acele Dynavoice, impedanta de 4 Ohm vine totusi si cu o sensibilitate de 92dB. Eu am folosit A-S501 cu boxe care coboara la 2.6 Ohm si 89dB, deci mai solicitante, si nu a intrat in protectie. Daca sursa nu este una exceptional de puternica, nu cred ca e din cauza volumului. Trebuie verificat curentul, cablurile, apoi eventual verificata sursa si comparata puterea ei cu alte surse, iar amp-ul dus la service daca tot restul pare in regula.

#17
simplu81

simplu81

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.10.2011
Este posibil sa ai mare dreptate cu volumul,am vb si cu cei de la stereo mag care mi au spus ca este normal sa de oprească peste ora 12 deoarece aceste boxe sunt boxe de interior nu de exterior di la exterior sunetul se duce altfel decât în interior ,asa ca amplificator ul se încinge și dacă pun ventilator pe el tot se oprește și dacă este rece,dar este normal asa mi au zis și ei.Automat îl forțez în aer liber,o sa testez și priza sa vad tensiunea,am spus ca aici la curte curentul este cam oscilant chiar dacă acest prelungitor are protecție dar o sa îl testez

#18
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,154
  • Înscris: 09.01.2007
Sa nnebunesc. Daca in toata varza asta vrei sa zici ceva de impedanta, poate avea sens. Dar faza cu boxele care presteaza la exterior vs. interior e priceless. In afara de cazul in care vorbim de PA, eventual.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate