Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni
 Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne

Rambursare anticipata credit nevo...
 Schimbare robinet retur calorifer

Antena PNI Flex 27 pentru PNI Esc...

Passat CC 2009 - Perdea trapa des...

Led RGB alimentat pe 3 fire
 De ce apare administrator?

Modele asemanatoare Mercedes Viano

[Unde] gasesc paie pentru tub spray

Pane crocant
 

Cate placute RAM sa adaug?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 384
  • Înscris: 12.11.2012

View PostPicuMotanu, on 06 iulie 2022 - 11:24, said:


Pai am seria CMK8GX4M1D3000C16
Am gasit o placuta de aceeasi serie CMK8GX4M1D3000C16
Si un chit cu seria CMK16GX4M2D3000C16
Are ceva daca cumpar si montez asa? Vad ca seria difera un pic.

Cumpara ce ai gasit ca merge

Asa am avut si eu, doua module ram o versiune si alte doua module alta versiune si mergeau fara probleme

#20
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 03.05.2022
Trebuie totusi sa se uite in schema placii de baza, sa le aseze corespunzator, sa nu puna memorii diferite in doua sloturi care merg in tandem pe dual channel.

#21
PicuMotanu

PicuMotanu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.05.2020

View Postnei-k, on 06 iulie 2022 - 16:33, said:

@PicuMotanu - Placa de baza suporta RAM cu frecvente DDR4 2666/2400/2133 MHz. Nu suporta 3000 MHz
La ce frecventa ruleaza meoria ta acum? Cumva la 2133 MHz? Pune o captura din CPU-Z, tabul Memory si tabul SPD
Fara profil XMP activ in BIOS, memoria existenta ruleaza la 2133 MHz. Daca actvezi profil XMP din BIOS la ce frecventa ajunge ? SIgur nu la 3000 MHz



"identice" in sensul ca cea recomandata de mine are exact aceleasi specificatii cu cea folosita acum de initiator, diferenta fiind ca "originalul" are 8GB, "sugestia" are 16 GB
- CMK8GX4M1D3000C16 - original, 1x 8GB
- CMK16GX4M1D3000C16 - sugestie, 1x 16GB
- CMK16GX4M2D3000C16 - propunere, 2x 8GB, teoretic 2 module identice cu "originalul"

Tot in FLEX mode ruleaza, indiferent daca foloseste placute RAM 3x 8GB sau 1x 8GB + 1x 16GB

Quote

https://ibb.co/x78S765
https://ibb.co/72BhL6M

View Postnei-k, on 06 iulie 2022 - 16:33, said:

@PicuMotanu - Placa de baza suporta RAM cu frecvente DDR4 2666/2400/2133 MHz. Nu suporta 3000 MHz
La ce frecventa ruleaza meoria ta acum? Cumva la 2133 MHz? Pune o captura din CPU-Z, tabul Memory si tabul SPD
Fara profil XMP activ in BIOS, memoria existenta ruleaza la 2133 MHz. Daca actvezi profil XMP din BIOS la ce frecventa ajunge ? SIgur nu la 3000 MHz



"identice" in sensul ca cea recomandata de mine are exact aceleasi specificatii cu cea folosita acum de initiator, diferenta fiind ca "originalul" are 8GB, "sugestia" are 16 GB
- CMK8GX4M1D3000C16 - original, 1x 8GB
- CMK16GX4M1D3000C16 - sugestie, 1x 16GB
- CMK16GX4M2D3000C16 - propunere, 2x 8GB, teoretic 2 module identice cu "originalul"

Tot in FLEX mode ruleaza, indiferent daca foloseste placute RAM 3x 8GB sau 1x 8GB + 1x 16GB
E exact cum spui tu!
PS: Sper ca merg link-urile foto. Alta metoda n-am gasit cum sa fac upload.

#22
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,162
  • Înscris: 03.07.2019
Si eu as pune tot o placuta de 16GB.
N-are rost sa ocupi repede toate slot-urile. Mai lasa spatiu pentru un upgrade ulterior.

#23
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
Dacă ai de gând să ții mai mulți ani platformă, ai 2 variante
- schimbi placa de bază cu alta care știe să folosească RAM la 3000 MHz, și adaugi cât RAM vrei
- păstrezi placa de bază și vinzi modulul actual, care oricum rulează la 2133 MHz CL22, și cumperi un kit dual channel la 2666 MHz, maximul suportat de MB
Fie 16 GB (2x 8GB), fie 2x 16GB
https://www.compari....gis-p446675112/

#24
PicuMotanu

PicuMotanu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.05.2020

View Postnei-k, on 07 iulie 2022 - 06:46, said:

Dacă ai de gând să ții mai mulți ani platformă, ai 2 variante
- schimbi placa de bază cu alta care știe să folosească RAM la 3000 MHz, și adaugi cât RAM vrei
- păstrezi placa de bază și vinzi modulul actual, care oricum rulează la 2133 MHz CL22, și cumperi un kit dual channel la 2666 MHz, maximul suportat de MB
Fie 16 GB (2x 8GB), fie 2x 16GB
https://www.compari....gis-p446675112/
Asta suna ca si cum ar murii placa de baza daca fortez placile video! Sau pur si simplu nu pot sa folosesc placuta la capacitatea ei?
Eu nu inteleg de ce placuta ar duce maxim 3000mhz si placa de baza nu?

#25
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,162
  • Înscris: 03.07.2019
Poti sa pui si de 3000. Nu se arde nimic. Doar ca vor functiona la 2666 Mhz.
E bine sa iei frecventa cea mai mare ca sa ai pentru viitor sau sa vinzi mai usor.

#26
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
Nici cu poze nu pricepi situația, nici cu specificații tehnice nu te lămurești, iar te apuci să dai sfaturi?

Dacă memoria RAM respectivă funcționează standard la 2133 MHz sau cu profil XMP, prin overclock "de fabrică", la 3000 MHz, cum să ruleze la 2666 MHz? Poate doar cu setări manuale din BIOS, nu știu dacă B365 e cea mai potrivită platformă pentru asta...

Edited by nei-k, 08 July 2022 - 20:52.


#27
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,162
  • Înscris: 03.07.2019
Iar o iei pe aratura.
Nu are cum sa ruleze la 3000 Mhz. Ruleaza la cat suporta placa de baza.
Alegi profilul XMP din BIOS.

#28
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
Vorbești prostii din ce în ce mai mari, dar ești și sensibil...

Poți da câte PM-uri vrei... Când scrii inepții tehnice pe un forum public asumă-ți și corecțiile comunității. Din păcate moderatorii sunt prea indulgenți cu (cei ca) tine. Partea proastă este că pe acest forum ajung și persoane neștiutoare, aflate în căutare de ajutor sau de informații, persoane care ajung să citească inepțiile tale tehnice, să încerce să le aplice și, mai grav, poate să aducă în stare de nefuncționare sistemul sau anumite componente.

Deci pe un forum public, prostiile scrise nu sunt doar ale tale - devin publice - și pot crea daune altora.

După ce se citește și se ia la cunoștință, se poate șterge postarea.

#29
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,162
  • Înscris: 03.07.2019
Arata-mi unde am gresit. Cu link-uri si probe.
Aici trebuie sa ne spunem parerea despre intrebarea topic-ului. Nu parerea user-ului X despre parerea user-ului Y.

Te rugasem sa nu mi te mai adresezi. Te mai rog inca o data. Public. Lasa-ma in pace!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate