Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Relatie cu diferenta de varsta

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice
 Camera de bord (Buget ~200-250 lei)

Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...
 Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...
 Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa
 

Cate placute RAM sa adaug?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
PicuMotanu

PicuMotanu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.05.2020
Salut!
Am un pc de gaming I5 9600 KF
Placa video Nvidia Geforce GDDR6 GTX 1660 Super 6 GB
Am o placuta ram DDR4 8 GB Corsair 3000mhz cl 16

Vreau sa ma adaug placute ram. Merge sa cumpar doua placuta de 8GB de aceeasi serie sa am total de 8*3 GB (24 GB)?
Sau trebuie sa pun numai de 16GB(8*2GB) sau de 32GB(8*4)? Toate de aceeasi serie?
Poze:

Attached Files



#2
Cyanid3

Cyanid3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 386
  • Înscris: 03.05.2022
Merge perfect si cu 3 de 8Gb.

Ce e ala 8*2GB? Ai vrut sa zici 8GBx2, cred, nu ameti lumea.


Ideal, insa ar fi sa pui inca 3 de 8Gb, ca sa ai 4 placute in total, sa mearga doua dual channeluri. Dar daca nu vrei sa investesti atat, merge si 24Gb (Adica 3 placute).

#3
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,213
  • Înscris: 24.02.2006
performanta in dual-channel este mai mare decat la single-channel, deci e de preferat sa ai un numar par de placute
daca nu cumva planuiesti sa folosesti vreo aplicatie care va beneficia cu adevarat de cantitatea de ram, as zice ca cea mai buna varianta e sa mai pui o singura placuta (sa ai 2x8)

#4
mkscorpion0

mkscorpion0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,237
  • Înscris: 26.10.2017
Eu as merge pe 2 x 8GB. Deci sa mai cumperi inca o placuta identica. Pt jocuri este suficient. Nu as investi in 32GB ram. Poate doar daca schimbi platforma peste 1-2-3 ani. Insa pt i5 9600kf si 1660 super, 16GB memorie ram este de ajuns.

Edited by mkscorpion0, 05 July 2022 - 22:00.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,942
  • Înscris: 10.08.2005
De cumparat poti sa cumperi una acum si doua mai tarziu daca simti nevoia.


#6
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 12.11.2012

View PostPicuMotanu, on 05 iulie 2022 - 21:16, said:

Salut!

Cate placute RAM sa adaug?

Vreau sa ma adaug placute ram. Merge sa cumpar doua placuta de 8GB de aceeasi serie sa am total de 8*3 GB (24 GB)?
Sau trebuie sa pun numai de 16GB(8*2GB) sau de 32GB(8*4)? Toate de aceeasi serie?

Salut si tu PicuMotanu

Cu cat Mai multa memorie cu atat Mai bine.

Daca ai bani cumpara 16gb x4 sa ai 64gb
Daca nu ai bani atunci pune 8gb x4 sa ai 32gb
Daca nici da 32gb nu ai bani atunci pune minim  4gb x4 sa ai 16gb

Merge si cu 3 memorii calculatoru da nu asa bine ca in dual ceanell si cu mai multa memories.
Totu depinde de cati bani ai si vrei sa cheltui tu


#7
mkscorpion0

mkscorpion0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,237
  • Înscris: 26.10.2017

View Postpateu_98, on 05 iulie 2022 - 23:07, said:

Daca nici da 32gb nu ai bani atunci pune minim  4gb x4 sa ai 16gb


De ce sa puna 4 x 4gb? Are deja o placuta de 8GB. Mai cumpara una identica de 8GB si va avea dual channel. Daca are bani si nevoie de 32GB, atunci mai cumpara inca 2 placute de 8GB identice. Insa pana atunci una de 8GB.

Edited by mkscorpion0, 05 July 2022 - 23:17.


#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Adauga si modelul placii de baza, ca ai uitat.

#9
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 388
  • Înscris: 12.11.2012
Salut mkscorpion0

Eu i am zis ce soluti are nu ce sa faca

In cazu de fata la El ca are deja 8gb deci El Mai trebuie sa cumpara inca 3 placute DDR4 8 GB Corsair 3000mhz cl 16 nu 2 placute
Da daca nu are bani da 3 placute atuncea merge sa puna si 24gb ram

Da tu iai citit the ntrebarea lui cu ce vrea el sa faca ?
"Vreau sa ma adaug placute ram. Merge sa cumpar doua placuta de 8GB de aceeasi serie sa am total de 8*3 GB (24 GB)?"

Eu nu i zic ce sa faca ca este bani lui ei I am zis ce soluti are treaba lui ce face

#10
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
Pentru viteza sporită a procesorului e de preferat să folosești RAM în perechi, iar  plăcuțele cuplate in slot conform instrucțiunilor din manual.

Dacă ai nevoie de încă 16 GB RAM cumpără o singură plăcută de 16, nu cumpăra 2 de 8 GB.

Atenție - verifică întâi în manual și dacă placa de bază suportă plăcută RAM de 16 GB.

E de preferat ca memoriile să fie identice, dar nu obligatoriu. Însă, placa nouă trebuie să aibă aceleași specificații cu cea veche:
- Frecvență XMP (3000 Mz)
- Frecvență de bază ( 2133 MHz)
-Latențe (16-20-20-38 dacă am văzut bine in poza ta)
- Voltaj 1.35 V

Din fericire, cea mai ieftina plăcută RAM de 16 GB găsită e identica cu cea pe care o ai acum
https://www.itgalaxy...hz-cl16-218229/


#11
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,213
  • Înscris: 24.02.2006

View PostPicuMotanu, on 05 iulie 2022 - 21:16, said:

Am o placuta ram DDR4 8 GB Corsair 3000mhz cl 16

View Postnei-k, on 06 iulie 2022 - 05:44, said:

Pentru viteza sporită a procesorului e de preferat să folosești RAM în perechi, iar  plăcuțele cuplate in slot conform instrucțiunilor din manual.

Dacă ai nevoie de încă 16 GB RAM cumpără o singură plăcută de 16, nu cumpăra 2 de 8 GB.
......
Din fericire, cea mai ieftina plăcută RAM de 16 GB găsită e identica cu cea pe care o ai acum...

nu stiu cum sunt placutele alea identice, din moment ce el are una de 8GB si cea din link e de 16 GB :)
ce recomanzi tu se numeste "flex mode" (la intel, cel putin): 2 placute de ram cu capacitati diferite. in functie de placa de baza, ar putea merge un pic mai repede decat single-channel, dar cu siguranta mai incet decat un dual-channel real.

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,487
  • Înscris: 15.06.2004
Initiator, spune modelul placii de baza.

Producatorii trec intr-un fisier numit QVL modelele de memorii si numarul lor - ce au testat si sunt compatibile.

De ex la placile ASUS pot fi probleme daca placutele nu se regasesc in QVL sau daca nu au fost testate in numarul dorit. Am avut de ex caz in care cu 2 placute identice placa functiona corect. Cu 3 sau 4 dadea erori. Memoriile apareau in QVL dar doar cu 2 module.

Plus ca trebuie sa fie identice pana al cel mai mic detaliu ptr compatibilitate perfecta - de obicei  se cumpara kit.

Edited by eiffel, 06 July 2022 - 06:55.


#13
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,188
  • Înscris: 17.01.2012
cât vrei să mai ții computerul? :o
în funcție de răspuns îți vom arăta căile! :P

#14
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,625
  • Înscris: 30.08.2006
Nu e chiar asa, ca mai mult ram inseamna performanta mai mare. De la 4GB la 8GB chiar se obtine o crestere de performanta semnificativa in rularea sistemului de operare. De la 8GB la 16 GB se observa o crestere de performanta mai ales in jocuri. De la 16 la 32 si mai mult, aplicatiile de prelucrare video beneficiaza de un boost de performanta semnificativ, dar in jocuri foarte putin. De la 128 GB ram e deja de domeniul echipamentelor profesionale.

Cu placa video si pocesorul din descriere e suficient inca o placuta de ram. Cauta un model identic. Mai tarziu poti completa si celelalte sloturi cu 2 memorii identice la capacitate.

#15
PicuMotanu

PicuMotanu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.05.2020

View PostPicuMotanu, on 05 iulie 2022 - 21:16, said:

Salut!
Am un pc de gaming I5 9600 KF
Placa video Nvidia Geforce GDDR6 GTX 1660 Super 6 GB
Am o placuta ram DDR4 8 GB Corsair 3000mhz cl 16

Vreau sa ma adaug placute ram. Merge sa cumpar doua placuta de 8GB de aceeasi serie sa am total de 8*3 GB (24 GB)?
Sau trebuie sa pun numai de 16GB(8*2GB) sau de 32GB(8*4)? Toate de aceeasi serie?
Update: Placa de baza b365m-ds3h
Poze:

View PostZnevna, on 06 iulie 2022 - 05:29, said:

Adauga si modelul placii de baza, ca ai uitat.
Placa de baza b365m-ds3h

View Posteiffel, on 06 iulie 2022 - 06:46, said:

Initiator, spune modelul placii de baza.

Producatorii trec intr-un fisier numit QVL modelele de memorii si numarul lor - ce au testat si sunt compatibile.

De ex la placile ASUS pot fi probleme daca placutele nu se regasesc in QVL sau daca nu au fost testate in numarul dorit. Am avut de ex caz in care cu 2 placute identice placa functiona corect. Cu 3 sau 4 dadea erori. Memoriile apareau in QVL dar doar cu 2 module.

Plus ca trebuie sa fie identice pana al cel mai mic detaliu ptr compatibilitate perfecta - de obicei  se cumpara kit.
Placa de baza b365m-ds3h

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,487
  • Înscris: 15.06.2004
Noroc cu Gogu ca m-a dus la Gigabyte din prima :D

Ai aici lista de memorii suportate - https://www.gigabyte...ort#support-doc

Desi Gigabyte sunt mai tolerante decat Asus - deci probabil ca sa-ti mearga inca un modul Corsair chiar daca nu apare in lista - dar neaparat identic cu ce ai acum - si prin identic zic ca sa aiba acelasi cod de producator, nu doar capacitatea sua latentele.

Edited by eiffel, 06 July 2022 - 10:06.


#17
PicuMotanu

PicuMotanu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 31.05.2020

View Posteiffel, on 06 iulie 2022 - 10:05, said:

Noroc cu Gogu ca m-a dus la Gigabyte din prima Posted Image

Ai aici lista de memorii suportate - https://www.gigabyte...ort#support-doc

Desi Gigabyte sunt mai tolerante decat Asus - deci probabil ca sa-ti mearga inca un modul Corsair chiar daca nu apare in lista - dar neaparat identic cu ce ai acum - si prin identic zic ca sa aiba acelasi cod de producator, nu doar capacitatea sua latentele.
Pai am seria CMK8GX4M1D3000C16
Am gasit o placuta de aceeasi serie CMK8GX4M1D3000C16
Si un chit cu seria CMK16GX4M2D3000C16
Are ceva daca cumpar si montez asa? Vad ca seria difera un pic.

#18
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,938
  • Înscris: 21.12.2006
@PicuMotanu - Placa de baza suporta RAM cu frecvente DDR4 2666/2400/2133 MHz. Nu suporta 3000 MHz
La ce frecventa ruleaza meoria ta acum? Cumva la 2133 MHz? Pune o captura din CPU-Z, tabul Memory si tabul SPD
Fara profil XMP activ in BIOS, memoria existenta ruleaza la 2133 MHz. Daca actvezi profil XMP din BIOS la ce frecventa ajunge ? SIgur nu la 3000 MHz

View Post_Smiley_, on 06 iulie 2022 - 05:59, said:

nu stiu cum sunt placutele alea identice, din moment ce el are una de 8GB si cea din link e de 16 GB Posted Image
ce recomanzi tu se numeste "flex mode" (la intel, cel putin): 2 placute de ram cu capacitati diferite. in functie de placa de baza, ar putea merge un pic mai repede decat single-channel, dar cu siguranta mai incet decat un dual-channel real.

"identice" in sensul ca cea recomandata de mine are exact aceleasi specificatii cu cea folosita acum de initiator, diferenta fiind ca "originalul" are 8GB, "sugestia" are 16 GB
- CMK8GX4M1D3000C16 - original, 1x 8GB
- CMK16GX4M1D3000C16 - sugestie, 1x 16GB
- CMK16GX4M2D3000C16 - propunere, 2x 8GB, teoretic 2 module identice cu "originalul"

Tot in FLEX mode ruleaza, indiferent daca foloseste placute RAM 3x 8GB sau 1x 8GB + 1x 16GB

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate