Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Relatie cu diferenta de varsta

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice
 Camera de bord (Buget ~200-250 lei)

Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...
 Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...
 Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa
 

Se restarteaza incontinuu

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011
Salutare,

Detin o unitate desktop Intel i7 9700 cu SSD, o placuta de 16 GB RAM. Ideea e ca am vrut sa-i adaug un HDD de 2 TB iar acum calculatorul se restarteaza incontinuu si nu afiseaza nimic pe monitor. Porneste cca. 5 sec se restarteaza portneste iarasi si tot asa. Ce s-a intamplat ? Tot ce am facut e sa scot o placuta de RAM si alimentarea ce vine de la sursa pe placa de baza ca sa pot introduce hardul. Ce ar putea avea ?

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,820
  • Înscris: 08.02.2011
Scoate tot în afara de o singură placa de RAM și procedezi în funcție de rezultat.

#3
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,640
  • Înscris: 01.08.2006
Buna asta, de scos singura placuta RAM, sa vezi ce se intampla :))
Nu-s mare depanator, dar e clar ca ceva din ce ai scos nu ai bagat bine inapoi. Ia-le la rand si verifica sa fie bine puse.
Sunete nu scoate, bip-uri?
Chiar nimic nu apuca sa afiseze pe ecran?

#4
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011

View Postbai3tzash, on 04 iulie 2022 - 15:27, said:

Buna asta, de scos singura placuta RAM, sa vezi ce se intampla Posted Image)
Nu-s mare depanator, dar e clar ca ceva din ce ai scos nu ai bagat bine inapoi. Ia-le la rand si verifica sa fie bine puse.
Sunete nu scoate, bip-uri?
Chiar nimic nu apuca sa afiseze pe ecran?

Le-am luat pe rand.. Nu scoate nici un sunet, nici un bip si nici nu afiseaza nimic pe monitor.

View Postmodoran, on 04 iulie 2022 - 15:24, said:

Scoate tot în afara de o singură placa de RAM și procedezi în funcție de rezultat.

Tocmai ca am doar o singura placa. Am incercat sa-l pornesc si fara placuta de ram, am schimbata si pastila de bios tot la fel.

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,213
  • Înscris: 24.02.2006
intra macar in bios? sau eventual in safe mode?

incearca ce a zis @modoran, sa scoti totul mai putin o placuta de ram. verifici si daca ce a ramas (placuta aia, si toate celalte mufe) sunt bagate bine la loc.
daca reusesti sa ajungi in windows, dezactivezi restartarea automata ( https://www.stellari...indows-10-issue ), incepi sa conectezi la loc componente si vezi ce mesaje de eroare apar.

#6
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011

View Post_Smiley_, on 04 iulie 2022 - 16:07, said:

intra macar in bios? sau eventual in safe mode?

incearca ce a zis @modoran, sa scoti totul mai putin o placuta de ram. verifici si daca ce a ramas (placuta aia, si toate celalte mufe) sunt bagate bine la loc.
daca reusesti sa ajungi in windows, dezactivezi restartarea automata ( https://www.stellari...indows-10-issue ), incepi sa conectezi la loc componente si vezi ce mesaje de eroare apar.

Am cam scos totul..... Nu reusesc sa vad nici boot screenu.

#7
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,150
  • Înscris: 15.04.2019
Fara nici o memorie nu va porni. Mutata intr-un slot diferit, reset BIOS. Apoi la cineva care se pricepe/are componente de testat.

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,487
  • Înscris: 15.06.2004
Nu vad de ce trebuia scoasa o placuta de RAM si alimentarea placii de baza ca sa adaugi un HDD...

Se scotea calculatorul din priza, se apasa cateva secunde pe butonul de start ca sa se duca tot curentul rezidual si apoi se conecta HDD-ul nou. Fara sa umblii la nimic.

Posibil sa fi umblat la memorie cu PC-ul in priza - caz in care s-ar putea sa schimbi placa de baza si memoria - in cel mai fericit caz doar una din ele, sau doar memoria si slotul aferent...

S-a zis mai sus - sa deconectezi totul si sa vezi ce erori da. DAR ar trebui vazut inainte daca ai buzzer conectat la placa de baza, ca mai nou nu prea se mai poarta. Si daca nu ai nu da nicio eroare ca nu poate scoate sunete.

Deci vezi intai de buzzer Apoi dai reset de BIOS si apoi vezi ce se intampla fara componente - lasi doar procesorul. Daca nu se aude nimic e dusa placa. Daca se aude pui memoriile si vezi ce beep-uri da si tot asa...



#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,572
  • Înscris: 07.02.2003

View Postblackwave, on 04 iulie 2022 - 15:21, said:

Tot ce am facut e sa scot o placuta de RAM si alimentarea ce vine de la sursa pe placa de baza ca sa pot introduce hardul. Ce ar putea avea ?
Contacte la ram, de regula aia e sursa multor probleme. Scoate, curata slotul si baga bine inauntru. Daca ai un "contakt spray" cu izopropilic si mai bine.

Edited by andreic, 04 July 2022 - 18:00.


#10
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011

View Posteiffel, on 04 iulie 2022 - 16:38, said:

Nu vad de ce trebuia scoasa o placuta de RAM si alimentarea placii de baza ca sa adaugi un HDD...

Se scotea calculatorul din priza, se apasa cateva secunde pe butonul de start ca sa se duca tot curentul rezidual si apoi se conecta HDD-ul nou. Fara sa umblii la nimic.

Posibil sa fi umblat la memorie cu PC-ul in priza - caz in care s-ar putea sa schimbi placa de baza si memoria - in cel mai fericit caz doar una din ele, sau doar memoria si slotul aferent...

S-a zis mai sus - sa deconectezi totul si sa vezi ce erori da. DAR ar trebui vazut inainte daca ai buzzer conectat la placa de baza, ca mai nou nu prea se mai poarta. Si daca nu ai nu da nicio eroare ca nu poate scoate sunete.

Deci vezi intai de buzzer Apoi dai reset de BIOS si apoi vezi ce se intampla fara componente - lasi doar procesorul. Daca nu se aude nimic e dusa placa. Daca se aude pui memoriile si vezi ce beep-uri da si tot asa...

A trebuit sa le scot fiindca nu puteam introduce hardul in locul destinat lui. Poti sa-mi spui la ce te referi cand spui buzzer ?

Edited by blackwave, 04 July 2022 - 18:31.


#11
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,848
  • Înscris: 19.12.2012
Nu cumva ai adaugat acel hdd si acum incearca sa booteze de pe el si nu are ce ?   Ce sens are sa umbli la memorii din moment ce tu ai mesterit la hdd uri

#12
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011
Din ce am observat pe placa de baza am aprins acest led ? Ce poate semnifica ? https://ibb.co/TkR2KLP

View PostA10, on 04 iulie 2022 - 18:25, said:

Nu cumva ai adaugat acel hdd si acum incearca sa booteze de pe el si nu are ce ?   Ce sens are sa umbli la memorii din moment ce tu ai mesterit la hdd uri

Am scos hardul respectiv.

Edited by blackwave, 04 July 2022 - 18:30.


#13
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,528
  • Înscris: 06.01.2007

View Postandreic, on 04 iulie 2022 - 17:59, said:

Contacte la ram, de regula aia e sursa multor probleme. Scoate, curata slotul si baga bine inauntru. Daca ai un "contakt spray" cu izopropilic si mai bine.
Bai, apropo. Aveam un rahat de spray AgTermopasty Kontakt S, din ala cu alcool, ceva chimicale de curatare si un fel de ulei in ell. Pentru curatarea si protejarea contactelor.
Il aveam de multi ani, iar in ultima vreme a apucat pe dulap ca am curatat niste usebeuri.
Si sambata, cat timp faceam ceva pe-aici s-a auzit o pufnitura de nici nu mi-am dat seama ce s-a intamplat. Am vazut ca ma inec cu un gaz si am scos repede copiii afara. Am deschis fereastra si am dat drumul la hota inainte ca macar sa stiu ce s-a intamplat. Apoi am vazut ca vomitase nenorocitul ala de tub. Si acum am respiratia grea si ceva la plaman din cauza rahatului ala. Si simt miros de ulei.
Dulapul si obiectele de prin zona s-au acoperit cu un strat fin de ulei.

Asta apropo de sprayurile astea, aparent inofensive, tinute in casa. Daca pufnea noaptea, naiba stie ce se intampla.

#14
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,213
  • Înscris: 24.02.2006

View Postblackwave, on 04 iulie 2022 - 18:30, said:

Din ce am observat pe placa de baza am aprins acest led ? Ce poate semnifica ? https://ibb.co/TkR2KLP
e greu sa cauti in manualul placii de baza, nu?
euas zice ca indica o problema pe la procesor. asigura-te ca ai introdus bine cablurile de alimentare ale placii de baza (si ca le-ai conectat pe toate), apoi verifica daca ventilatorul procesorului functioneaza si apoi daca e montat radiatorul corect (sa fie fix, sa nu cumva sa se miste)

Edited by _Smiley_, 04 July 2022 - 18:52.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,487
  • Înscris: 15.06.2004

View Postblackwave, on 04 iulie 2022 - 18:24, said:

Poti sa-mi spui la ce te referi cand spui buzzer ?
Un difuzor mic. Pe vremuri toate carcasele aveau.
Mai nou nu prea mai au, trebuie cumparat separat daca nu vine in dotarea carcasei - se conecteaza la placa de baza si permite sa auzi beep-urile de eroare sau de pornire.
Vezi si in manualul placii de baza - iti arata unde e montat - in acelasi bracket cu contactele ptr butonul de start, reset, LED activitate...

Uite cam asa arata cele moderne - https://www.emag.ro/...0/pd/DV8FPDMBM/

P.S. bracket-ul e ala din poza cu LED-ul.

Si vezi daca ai conectat si conectorul ptr alimentare procesor - ala separat cu 4 sau 8 pini.

#16
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,572
  • Înscris: 07.02.2003

View Postmaccip, on 04 iulie 2022 - 18:39, said:

Si sambata, cat timp faceam ceva pe-aici s-a auzit o pufnitura de nici nu mi-am dat seama ce s-a intamplat. Am vazut ca ma inec cu un gaz si am scos repede copiii afara.
Ai crezut ca ataca rusii ? Posted Image Da, si eu folsoesc cu succes ceva de la polonezi (Termopasty) dar nu mai stiu daca e acelasi lucru, o sa ma uit.

View Postmaccip, on 04 iulie 2022 - 18:39, said:

Asta apropo de sprayurile astea, aparent inofensive, tinute in casa. Daca pufnea noaptea, naiba stie ce se intampla.
Trebuie monitorizate si folosite periodic.

Edited by andreic, 04 July 2022 - 19:00.


#17
maccip

maccip

    44 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,528
  • Înscris: 06.01.2007
Pai le folosesc periodic, da-le dracu. Mai ales la mufele microusb, care sunt mai sensibile.
S-a stricat pompa aia, dar in asemenea hal incat a iesit tot lichidul. Capacelul alb de deasupra nu avea urme de deformare, cazatura, ceva.
L-am scos initial pe geam sa se descarce complet si apoi l-am luat la analizat. Nu de la tubul central, ci s-a creat o despartitura intre plastic si metal de la subansamblul de plastic care nu are contact mecanic direct cu tubul central.
Am si varianta Kontakt U (care nu are acel ulei ci doar agenti de curatare si alcool), in acelasi tip de spray, dar acum l-am scos pe balcon, nu mai stau cu asta in casa. Doar ca mai am o multime de sprayuri si chimicale, pe care le tin intr-o debara in casa, nu am loc afara.


Ai cumva Teslanol de curatat contacte? E bun? Nu mai vreau AG ca nu sunt in stare sa faca un tub safe.

Attached Files



#18
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 19.10.2011

View Posteiffel, on 04 iulie 2022 - 18:55, said:


Un difuzor mic. Pe vremuri toate carcasele aveau.
Mai nou nu prea mai au, trebuie cumparat separat daca nu vine in dotarea carcasei - se conecteaza la placa de baza si permite sa auzi beep-urile de eroare sau de pornire.
Vezi si in manualul placii de baza - iti arata unde e montat - in acelasi bracket cu contactele ptr butonul de start, reset, LED activitate...

Uite cam asa arata cele moderne - https://www.emag.ro/...0/pd/DV8FPDMBM/

P.S. bracket-ul e ala din poza cu LED-ul.

Si vezi daca ai conectat si conectorul ptr alimentare procesor - ala separat cu 4 sau 8 pini.

Da am un asemenea difuzor conectat pe placa de baza dar nu se aude nimic. Conectorul pt alimentare procesor sau pt ventilatorul lui ?

View Post_Smiley_, on 04 iulie 2022 - 18:51, said:


e greu sa cauti in manualul placii de baza, nu?
euas zice ca indica o problema pe la procesor. asigura-te ca ai introdus bine cablurile de alimentare ale placii de baza (si ca le-ai conectat pe toate), apoi verifica daca ventilatorul procesorului functioneaza si apoi daca e montat radiatorul corect (sa fie fix, sa nu cumva sa se miste)

Nu stiu exact ce model e placa. Ar putea fu o problema la procesor ?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate