Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema electronica Mercedes C22...

Plinta parchet lata

Pareri produse vetter.ro
 Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...

cumparare 2/3

Criza de politisti in SUA in cont...
 Spuma poliuretanica vs Vata bazal...

Cu ce as putea inlocui telecomand...

Recomandare reglare termopane

Ascita caine
 Comutator 3 pozitii --> contr...

Tetiera Toyota Yaris din 2009

After Ever Happy (2022)

Where the Crawdads Sing (2022)
 

Mentinere memorie Radio AKAI APR-2418

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009
Acest aparat are o problema zic eu mai ales pentru un radio portabil ce poate memora 96 de posturi. Daca uiti si scoti din priza aparatul ai 2 secunde sa-l bagi inapoi pentru a pastra memoria. As putea mari timpul daca as pune un condensator mai mare de filtrare fata de 2200 microF cat are in  prezent dar nu rezolva problema. Ce as putea face sa ii mentin memoria. As putea înlocui comutatorul de la mufa de retea cu o dioda in caz ca nu e bagat in priza sa consume din baterii?

#2
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Problema apare chiar daca ai baterii conectate?

#3
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009

View Postvestale, on 04 iulie 2022 - 09:45, said:

Problema apare chiar daca ai baterii conectate?
Da apare cu bateriile in el. Pentru ca bateriile cupleaza doar cand este scoasa mufa din spate pentru 220V. Daca il scoti din priza pierzi tot: ceas, posturi memorate, calendar, alarma, etc.

#4
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Aparatul ar trebui sa aiba o baterie ca de ceas pe cablaj, sau un condensator care se comporta ca o baterie, si care nu mai functioneaza / s-a consumat.

#5
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 03.02.2007
Aparatul nu are nicio baterie pe cablaj. Exact aparatul asta il am si eu si asa este. Nu ai ce sa-i faci. La oprirea curentului sau scoaterea din priza, se opreste si pierzi tot. Singura solutie este sa-l folosesti cu un UPS sau sa-l adaptezi la un power bank.

#6
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Nasol...

#7
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
E o problema mare de proiectare, daca nu au inclus si un mic acumulator pentru salvarea setarilor sau daca nu folosesc memorie flash. Dar se mai salveza si banuti.
Dar as scrie problema asta la review in fiecare magazin.

Edited by vestale, 04 July 2022 - 12:14.


#8
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009

View PostChifteluta, on 04 iulie 2022 - 10:49, said:

Aparatul nu are nicio baterie pe cablaj. Exact aparatul asta il am si eu si asa este. Nu ai ce sa-i faci. La oprirea curentului sau scoaterea din priza, se opreste si pierzi tot. Singura solutie este sa-l folosesti cu un UPS sau sa-l adaptezi la un power bank.
Cunosti ce integrat are? Poate are o alimentare pentru memorie nefolosita in montaj si se poate adapta cumva. Radio e destul de ok. Cineva spunea intr-un review ca are integratul ZC1158E dar nu gasesc mai nimic despre el

#9
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,562
  • Înscris: 08.03.2017
Nu are memorie din fabrica .
Cel mai bun aparat radio home use este Panasonic RF 2400, clasic, scala manuala , AFC foarte necesar avand in vedere multitudinea de posturi unul langa altul pe FM . Fara nu poti sa te misti pe langa el ca pierde postul . Aparat bun digital este JOC de pe emag, ieftin , bun, puternic in auditie .

#10
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 03.02.2007

View Postcristi05, on 04 iulie 2022 - 12:15, said:

Cunosti ce integrat are?

Ar trebui sa-l desfac. Si sincer, nu vreau.

#11
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
Se poate rezolva pentru cine mai asculta radio, ai nevoie de o baterie cu litiu si o dioda pentru a preveni incarcarea bateriei, pui pe bara de 5v, la 3v memoria nu se sterge.

View PostChifteluta, on 04 iulie 2022 - 14:38, said:

Ar trebui sa-l desfac. Si sincer, nu vreau.

Fara sa-l desfaci n-ai cum, poti modifica de asemena mufa bateriei s-o pui pe direct, pui o dioda in serie cu bateria sa n-o incarce, dar pe vremuri aveam unul modificat care incarca si bateria, daca tensiunea nu e excesiva nu-i problema, adica sa nu depaseasca tensiunea bateriilor in gol.

Si mai bine pui dioda peste contactul acela, cand bagat cablu bateria e prin dioda, n-o incarca, daca scoti din priza bateria va da tensune prin dioda, cand scoti cablu bateria e pe direct,

simplu si optim.

Edited by stdalionutpwr, 04 July 2022 - 14:48.


#12
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009

View PostChifteluta, on 04 iulie 2022 - 14:38, said:



Ar trebui sa-l desfac. Si sincer, nu vreau.
Am intrebat daca ai cunostinta nici decum..... ca am vazut ca spuneai de cablaj. E naspa de desfacut chipul este sub ecran.

View Postldpe, on 04 iulie 2022 - 14:33, said:

Nu are memorie din fabrica .
Cum asa? Pai noi vorbim ceva ce folosim si tu spui ca nu exista? Are memorie volatila care se pierde odata cu intreruprea alimentarii eu asa cred.

#13
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
N-ai nevoie sa ajungi la chip, doar o dioda peste contactul acela din mufa cablului care decupleaza bateria rezolva problema.

#14
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009

View Poststdalionutpwr, on 04 iulie 2022 - 14:44, said:

Se poate rezolva pentru cine mai asculta radio, ai nevoie de o baterie cu litiu si o dioda pentru a preveni incarcarea bateriei, pui pe bara de 5v, la 3v memoria nu se sterge.



Fara sa-l desfaci n-ai cum, poti modifica de asemena mufa bateriei s-o pui pe direct, pui o dioda in serie cu bateria sa n-o incarce, dar pe vremuri aveam unul modificat care incarca si bateria, daca tensiunea nu e excesiva nu-i problema, adica sa nu depaseasca tensiunea bateriilor in gol.

Si mai bine pui dioda peste contactul acela, cand bagat cablu bateria e prin dioda, n-o incarca, daca scoti din priza bateria va da tensune prin dioda, cand scoti cablu bateria e pe direct,

simplu si optim.
Asa am gandit si eu vezi primul post dar am zis sa intreb sa nu fac vre-o prostie. Voi folosi o dioda cu o cadere mai mica de tensiune ca sa nu diminuez mult tensiunea bateriei si asa folosesc acc nimh.

#15
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
Da, poti lua o dioda schottky obisnuita de 1-2a.

Edited by stdalionutpwr, 04 July 2022 - 15:02.


#16
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Transformatorul/alimentatorul de la 230V ce tensiune scoate?
Poate aceea tensiune sa o furnizati printr-un acumulator extern care sa stie si incarcare si furnizare, astfel incat sa nu trebuiasca desfacut radioul.

#17
cristi05

cristi05

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 07.07.2009

View Postvestale, on 04 iulie 2022 - 15:12, said:

Transformatorul/alimentatorul de la 230V ce tensiune scoate?
Poate aceea tensiune sa o furnizati printr-un acumulator extern care sa stie si incarcare si furnizare, astfel incat sa nu trebuiasca desfacut radioul.
O sa masor daca este cazul. Cred ca foloseste un transformator de 4.5V CA sau 4 baterii tip AA , ar fi rezonabil 5V se descurca bine vad si cu 4.8 cat acumulatori acum.

Edited by cristi05, 04 July 2022 - 15:51.


#18
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Nu scrie pe el, pe alimentator? Spre exemplu: 5V cc 400mA.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate