Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Astrologul Minerva angajata la BNR

Problema electronica Mercedes C22...

Plinta parchet lata
 Pareri produse vetter.ro

Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...

cumparare 2/3
 Criza de politisti in SUA in cont...

Spuma poliuretanica vs Vata bazal...

Cu ce as putea inlocui telecomand...

Recomandare reglare termopane
 Ascita caine

Comutator 3 pozitii --> contr...

Tetiera Toyota Yaris din 2009

After Ever Happy (2022)
 

Despagubire defectiune curent?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,091
  • Înscris: 26.11.2001
Acum cca o ora eram in casa si din panoul electric s-a auzit un sunet urat, ca o paraitura.

Cateva minute mai tarziu vecinii tipau ca nu mai au curent, dar eu am.

Mentionez ca am protectii diferentiale tip A pe toate circuitele si releu cu monitorizare Digi Top.

Imediat primesc si mail de la invertoul Fronius cu eroarea atasata.

Attached File  Screenshot 2022-07-03 at 17.43.23.jpg   138.66K   183 downloads

Citat

03.07.2022 16:35:54 Symo GEN24 8.0 Plus 1078 Residual current detected


Am fost pe afara si statia Alfen de incarcare masini electrice este kaput, pt ca era in ea la incarcat masina lui tata.

Attached File  error.jpg   423.24K   175 downloads

Am incercat reboot, am scos alimentarea, nu se intampla nimic.

Acum completez cererea de despagubire (de 4100 euro)

https://cdn.hidroele...iri_hidroel.pdf

A mai trecut cineva prin asta, cu sanse de succes?

P.S. Pe circuitul statiei exista:
- RCBO eti 32A si 30 mA (tipa)
- statia are inclus diferential tip B

Edited by Courage, 03 July 2022 - 16:54.


#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 43,254
  • Înscris: 31.03.2012
Ar trebui sa speri ca si alti vecini au avut probleme, altfel sa nu te puna pe tine distribuitorul sa le platesti cine stie ce.

#3
edy_wheazel

edy_wheazel

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,475
  • Înscris: 31.07.2007

View PostCourage, on 03 iulie 2022 - 16:50, said:

A mai trecut cineva prin asta, cu sanse de succes?

In principiu da, dar au trecut ceva ani de atunci. Firma la care lucrez a suferit niste pagube destul de consistente in urma unei avarii pe retea (calculatoare si frigidere in general) care au fost inlocuite pe baza facturilor de achizitie, dupe ce niste tehnicieni de la ei au constatat pagubele. Nu stiu care ar fi diferentele de clauze contractuale pentru persoane fizice.

#4
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 17.03.2009
Panourile fotovoltaice erau conectate,injectau in retea?

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,091
  • Înscris: 26.11.2001
Conectate da, injectau NU (limitat din Invertor), pt ca nu am inca certificatul de prosumator (ma cert cu E-distributie si ANRE) si urasc sa dau ceva gratis la hoti.

#6
dtd234

dtd234

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 29.03.2021
Nu stiu de ce am presimtirea ca o sa platesti tu despaguburi si la hidroelectrica si la vecini :)

#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,112
  • Înscris: 22.05.2003
Da, desigur, ca @Courage are un camp de fotovoltaice.

#8
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 17.03.2009
Nu are ce si de ce sa plateasca la vecini sau oricui,daca cauza este acel curent rezidual nu cred ca este o defectiune mare la acea statie
Ca o prima masura deconecteaza cablul de la pv din acele cleme.
Verifica vizual si la iesirea ,intrarea in invertor.

Edited by anaki, 03 July 2022 - 17:40.


#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,770
  • Înscris: 07.02.2003
Asta o sa stabileasca distribuitorul la ancheta tehnica, ala are puncte de masura si poate stabili ce s-a intamplat. Electronicele se mai strica in anumite conditii.

Edited by andreic, 03 July 2022 - 18:00.


#10
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 17.03.2009
Ca de exemplu manevre gresite(slabire a neutrului) in PT sau TD-ul de unde sunt conectati toti si unde sunt amplasate contoarele,ca acel curent rezidual nu a venit din cer ,a venit de undeva,posibil de pe retea.

#11
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,091
  • Înscris: 26.11.2001
Din ce imi dau seama, aceasta statie mult prea complexa, foloseste niste relee lipitr pe placa de baza

https://pdf1.alldata...GFA/HF170F.html

Aparent cel putin unul banuiesc ca s-a sudat.

#12
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 17.03.2009
https://www.e-distri...i-tensiune.html

#13
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,091
  • Înscris: 26.11.2001
Mda, deci relee kaput

Attached Files



#14
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 23.08.2020
La 4100 de euro probabil te-ai astepta sa aiba ceva protectii mai ok.
Dar probabil pretul corect e cel pe care l-ai platit cumparand-ul de pe olx.

#15
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 17.03.2009
Fluctuatiile si supratensiunile de comutatie fac prapad in special la aceste aparate moderne,am vazut o placa arsa de la un PDC de 11000E,la banii aia aveai pretentia sa aiba protectii interioare beton,dar nu.

#16
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,091
  • Înscris: 26.11.2001
Din ce imi dau seama de la 1km distanta, partea de electronica pare in regula.

Banuiala mea sta in cele 2-3 relee lipite pe placa de baza (cred ca lamelele s-au lipit), dar va trebui sa desfac statia, sa gasesc un electronist priceput si apoi sa vedem care e buba cu siguranta.

Releele vin din China in 2 luni, macar sa fie alea...

#17
victor29cr

victor29cr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,206
  • Înscris: 04.06.2016

View PostCourage, on 03 iulie 2022 - 16:50, said:

Acum cca o ora eram in casa si din panoul electric s-a auzit un sunet urat, ca o paraitura.

Cateva minute mai tarziu vecinii tipau ca nu mai au curent, dar eu am.

Mentionez ca am protectii diferentiale tip A pe toate circuitele si releu cu monitorizare Digi Top.

Imediat primesc si mail de la invertoul Fronius cu eroarea atasata.

Attachment Screenshot 2022-07-03 at 17.43.23.jpg



Am fost pe afara si statia Alfen de incarcare masini electrice este kaput, pt ca era in ea la incarcat masina lui tata.

Attachment error.jpg

Am incercat reboot, am scos alimentarea, nu se intampla nimic.

Acum completez cererea de despagubire (de 4100 euro)

https://cdn.hidroele...iri_hidroel.pdf

A mai trecut cineva prin asta, cu sanse de succes?

P.S. Pe circuitul statiei exista:
- RCBO eti 32A si 30 mA (tipa)
- statia are inclus diferential tip B
Am patit-o eu acum 3 ani, cand aveam contract cu CEZ. Bine, distributia tot a CEZ este si acum, desi am contract cu hidroelectrica.

Pe scurt, clema de DUPA ceas s-a topit(iulie, 40 grade, consum mare) si prin nu stiu ce magie, mi-a venit 380-400V in casa, eu avand 230V.

Mi s-au ars: automatizare porti, centrala alarma casa, perimetrala, 3 TV-uri led, o plita cu inductie, un monitor ce-l foloseam la un DVR, 3 surse in comutare, niste senzori de lumina, 3 lazi frigorifice si un bec.

AM sunat, m-au pus sa fac o cerere si sa ma duc sa repar ce pot, ce nu, sa cumpar altele, sa am facturi la orice repar/cumpar.

La 3 saptamani, a venit un agent constatator.

Discutia a fost foarte scurta, si undeva de genul asta:

"Va las o foaie cu puterea instalata, maximul de consum la un anumit timp si cat cred eu ca aveati in timpul accidentului. Doar v-o las sa stiti in ce caz sunteti, nu o sa intram in polemici. Dati-mi facturile, semnati aici, in 14 zile primiti banii"

La 8 zile mi-au virat banii in cont, no questions asked. Automatizarea portilor, alarmele, tv-urile s-au reparat usor, ca au niste sigurante mici si ieftine in ele, se sparg cand e voltaj mare. Se inlocuiesc si gata, costa 50 de bani una. Plita si lazile caput, altele la fel. Le-am dat facturile, nu au zis nimic.

Sper sa ai parte de aceeasi situatie ca a mea, si sa fie totul ok.

#18
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
@Courage Daca apesi pe i-ul de la DigiTop ce apare afisat?  Daca a fost supra sau subtensiune ar fi trebuit sa decupleze.
Diferentiale nu ar trebui sa fie de tip AC cel putin?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate